Noen filmer jeg digget, digger eller vil digge

Det er en mengde filmer jeg har digget i tidligere tider, i tillegg til at jeg har en rekke filmer jeg digger for tida og filmer jeg er overbevist om at jeg vil digge når jeg først får sett dem og det skal jeg skrive om her. Jeg starter da mine skriverier med filmene jeg har digget i tidligere tider.

Filmer jeg digget før:

Jakten på Nyresteinen http://www.imdb.com/title/tt0116681/ 

Jeg elsket denne filmen da jeg var 11 år og det er nok den eneste filmen jeg har sett fem(!) ganger på kino. Jeg leste boka, kunne historien ut og inn og syntes hele plottet var forholdsvis genialt. Kort fortalt handlet det om en gutt som ble krympet av teddybjørnen sin ved hjelp av et kjemisett sånn at han kunne dra inn i sin syke bestefars kropp og hjelpe ham. Filmen hadde sjarmerende unge skuespillere og ikke minst hadde den en fantastisk karakter i Fru Galle (ypperlig spilt av Kjersti Holmen), scenen der Fru Galle ber på sine knær inn i buret med tunga rullende ut gjør hele filmen. I ettertid synes jeg filmen er litt barnslig og sånt, men den var helt konge da jeg var elleve år og er vel verdt å se tross alt.

Hook http://www.imdb.com/title/tt0102057/

Hook var en Peter Pan inspirert film der Peter Pan var blitt voksen og gift med barn og alt og blitt for opptatt av jobben sin og sånt. Han må så redde barna sine fra Kaptein Krok og får hjelp av Tingeling (som har en veldig åpenbar forelskelse overfor ham) til å lære seg og fly og resten av Peter Pan-pakningen sånn at han kan redde barna sine igjen. Dog min dårlige forklaring og dårlige terningkast er dette faktisk en ganske så severdig film som jeg likte veldig godt da jeg var yngre og fortsatt underholdes av når jeg en sjelden gang får sett den nå. Dessuten har en av mine favorittskuespillere Robin Williams hovedrollen og det trekker også opp.

Super Mario Brothers http://www.imdb.com/title/tt0108255/

Noen filmer føler man nærmest at man ikke bør like og dette er en av dem. Den har lite til felles med spillet Super Mario Bros når alt kommer til alt og den er ikke utmerket på noen måte. Likevel likte jeg denne filmen kjempegodt da jeg var yngre. Historien fenget meg, Yoshi var en søt dinosaur og Mario så faktisk veldig ut som Mario skal se ut. Dessuten var den ganske kul egentlig, med humor, stilig konsept og passelige doser sopp. Kanskje ingen ultimat klassiker, men absolutt severdig likevel.

Filmer jeg digger nå:

Hairspray http://www.imdb.com/title/tt0427327/

Jeg liker altså musikaler og denne musikalen er en av de mest sprudlende og sjarmerende jeg har sett på lenge. Når den i tillegg har en fantastisk karakter i Tracy Turnblad og sanger som "Good Morning Baltimore" og "You can't stop the beat" så er det meste gjort. Historien er kort sagt at den litt overvektige Tracy ønsker å være med i et danseprogram i tillegg til at hun er forelsket i Link Larkin (som er kul først og fremst fordi han deler navn med en av Nintendos beste figurer ever) og redder fargede fra fordommer og sånt. Det er masse interessant her og Nikki Blonsky er fenomenal i hovedrollen. Dette er kort sagt en av de filmene jeg digger for tida.

Enchanted http://www.imdb.com/title/tt0461770/

Dette er den søt-søt-søte historien om Giselle som bor i en tegnefilmverden, men havner i vår verdens New York og opplever kjærligheten. Ok, så er det forutsigbart og sukkersøtt, men det funker ypperlig og Giselle er en karakter man umiddelbart liker. Dessuten er Idina Menzel med, noe som er kult for en Wicked-fan som meg og både James Marsden og Patrick Dempsey (begge personer som absolutt har utseendet med seg for å si det sånn). Jeg liker også sangene, men filmen passer også for de som ikke deler min forkjærlighet for musikaler, siden det bare er noen få sangnumre med. Kort sagt så gleder jeg meg skikkelig til denne filmen kommer på dvd for da skal den kjøpes med en gang garantert 🙂 (Artig nok er fortelleren JulieAndrews forresten, noe som også er stilig!)

Ratatouille http://www.imdb.com/title/tt0382932/

Selv om jeg foretrekker tegnede animasjonsfilmer anno Skjønnheten og Udyret, liker jeg også data-animerte filmer godt og dette er en av de beste. Pixar overbeviser meg mer og mer og Ratatouille er en sofistikert og interessant film om rotta og mesterkokken Remy. Konseptet alene kjøpte meg ikke, men jeg likte straks filmen og anbefaler den til alle. Den er faktisk ikke spesielt barnslig heller, snarere tvert i mot og den har et godt budskap som den er krydret med. Animasjonen er ellers ypperlig og kortfilmen som vistes før Ratatouille da den gikk på kino og som også finnes på dvd-en; Lifted alene er verdt å kjøpe Ratatouille dvd-en for. Veldig kule greier 🙂

Bridge to Terabithia http://www.imdb.com/title/tt0398808/

En nydelig film om vennskap, livet og fantasiens kraft, BTT er en flott film. Den har en undertone av magi, men er først og fremst en vakker og litt trist historie som absolutt er verdt å få med seg. Skuespillerne er kjempegode, boka filmen er basert på er finfin, dog bør den nok leses på engelsk og ikke norsk og alt sammen er fabelaktig. Bridge to Terabithia er rett og slett en av de fimene man ikke glemmer så lett og dermed en av mine favoritter for tida.

Filmer jeg vil digge:

Sweeney Todd http://www.imdb.com/title/tt0408236/

Jeg har sjelden vært så sikker på at jeg vil like en film som nå, for denne filmen tror jeg rett og slett blir genial. Johnny Depp er en kul skuespiller (jeg er absolutt ikke en av de som er helt Depp-frelst, men jeg kan jo se at han er kjekk og kul), konseptet er fascinerende og sist men ikke minst er det en musikal og musikaler digger jeg altså. Kort sagt så gleder jeg meg altså til jeg får sett denne filmen og håper den er like bra som jeg tror den er.
***
Ellers er Neverending Story den absolutt herligste filmen jeg har sett noen sinne, jeg er i utgangsunktet positiv til det meste som Disney gir ut av filmer og jeg har funnet ut at jeg må lese og se "Mannen som elsket Yngve" siden den er rundt meg på alle kanter for tida. Ja da, skjebne, jeg har skjønt hintet. Jeg blogger snart nok igjen og vil kanskje ta en liknende tekst om bøker eller musikk snart, vi får se hva som skjer. Ha en utmerket morgendag, kjære lesere 🙂

3 kommentarer
  1. Åh, detta var så deilig å lese! All nostalgien til å begynne med, akk. Jeg var også totalt Jakten på nyresteinen-frelst da den kom (men da var jo jeg en god del yngre enn det du var), og fikk mamma til å lese den høyt for meg på senga før vi dro på kino og så den. Merkelig nok har jeg den ikke på DVD. Og så husker jeg at jeg var dritforelska i han som spilte det hvite blodlegemet xD Og Super Mario Bros, minner, altså! Og Bridge to Terabithia så jeg på kino, og den er bare sykt fin. Og Sweeney Todd!:D Jeg gleder meg vilt til den filmen. En av mine favorittregissører, Tim Burton, står bak, og jeg bare elsker Johnny Depp og Helena Bonham Carter. Dessuten ser det jo hele utrolig stilfullt ut. Og Mannen som elsket Yngveee! Av en eller annen grunn trudde jeg du hadde lest boka. Jeg forguder den boka, og jeg har lest den… veit ikke, fem ganger eller noe? Går ikke lei. Og filmen skuffer på ingen måte. De to er egentlig ganske forskjellige, men likevel er den blant de beste filmatiseringene, for forandringene som er gjort, passer så perfekt til filmen. Men så er det forfatteren av boka som står bak manuset og, og da ligger alt straks i tryggere hender^^

  2. Jeg burde ha lest Mannen som elsket Yngve for lengst, men det har blitt til at jeg har lest mer engelske bøker og sånt i det siste, det har bare blitt sånn. Men den skal leses og sees, det er jo fast bestemt på. Kult at jeg vekket minner, det var jo det å vasse i melankoli som var noe av poenget med hele dette innlegget 🙂 Ellers takk for kommentar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg