God påske og tankefulle ord som spinner seg inn i evigheten

Det er når du finner årets første hestehov og kan gå med skjørt uten strømpebukse under at du vet at det er vår. Når du ser at gresset har tatt over for snøen og solen har begynt å dukke opp oftere, dagene virker litt kortere og hele deg er fylt opp av en følelse av frihet, det er da du sender et smil opp til himmelen og nynner litt høyere på alskens melodier mens du vandrer gjennom dagen og alt den har på lur. Og det er da du vet at du er lykkelig.

Det er påske allerede, ferie og dyrebare shoppingplaner, det hele handler om i morgen. Hovedpersonen er meg og handlingen er kort sagt at jeg skal ta en t-bane inn til det veldige bylandskapet som Oslo kan dekke på bordet også skal jeg levere bok på hovedfilialen til Deichman, kjøpe heftet av Skrivebua-folk og shoppe litt og da i hovedsak lesestoff, man trenger det når man har en såpass begivenhetsløs ferie i vente. Siden skal ferien tilbringes med picnic på verandaen, mange prosent latskap og muligens en kinotur hvis jeg klarer å bestemme meg for hva jeg skal se. Juno, Horton hører en Hvem og Mannen som elsket Yngve er i hovedsak alternativene jeg står mellom, men det kan også hende jeg velger å se Enchanted igjen, den som lever får se. Uansett blir det hyggelig og jeg ser frem til eventyret.

Jeg har blitt hekta på nett-Scrabble spillet som jeg fant forleden dag og dette innebærer at ordene spinner i hodet mitt for tiden. Det er noe skremmende når man setter sammen ord inni hodet sitt og bokstaven æ får en ekstra stor betydning i livet ditt siden det gir seks poeng og sånn sett er helt fabelaktig i kombinasjon med et Scrabble-brett. Jeg tror det trengs avvenning snart, men jeg tror jeg sparer det til etter påske. Nå har jeg jo masse tid til å slå rekorden min og ellers greie å gjøre noe med den frustrerende saken at jeg har tapt fler runder enn jeg har vunnet og ikke har greid å opprettholde mitt rykte som god med ord i stor nok grad.

Ellers tenker jeg mye på skygger for tiden, i den betydning av at de fascinerer meg. Ord som skyggemaner, skyggevokter og setninger som "i skyggen av en rose" banker på og slippes villig inn i min tankefulle verden der de deler bolig med dagdrømmer, nattdrømmer og all den bablinga som jeg ikke har fått sagt fordi ingen ville lytte da det passet best å si dem. Jeg tenker på skyggelandet og jeg tenker på den nydelige historien til Michael Ende som het "Ophelias skyggeteater" som jeg forøvrig burde lese igjen snart. Michael Ende er forresten en herlig forfatter, jeg har mye å takke ham for, hva hadde vel verden vært uten "Den uendelige historien".

Det er når du vet at du er lykkelig og tar ut hestehoven og gir den til moren din mens du vet med deg selv at hun er like glad for det nå som hun var da du var liten at du kjenner at øyeblikket er magisk. Og da er det noe beroliggende i tanken på at alt bare er sammensatte øyeblikk sånn at man alltid kan finne et snev av magi i det hele, alt kan fremstå som magisk og dette nyter du mens du tar deg en kopp te og kjenner på at du er.

Lykken er i alle livets penselstrøk :O)

2 kommentarer
  1. Veldig koselig at du stakk innom i går! Vi fikk solgt litt flere i dag, men jeg trur ikke vi kommer til å nå selge like mye som vi gjorde i fjor. Det virker som om vi valgte litt feil tidspunkt å selge på og, forresten… sikkert mange som er på ferie og sånn.
   SE MANNEN SOM ELSKET YNGVE! VÆR SÅ SNILL! Den er så fabelaktig fantastisk og nydelig at ÅH! Jeg hadde skikkelig lyst til å skrive et blogginnlegg om den filmen, men så kokte det bare bort i kålen, og nå begynner det å bli såpass lenge siden allikevel at jeg rett og slett ikke gidder. Og mens vi er inne på temaet film, kan jeg jo nevne at jeg endelig har fått sett Sweeney Todd! Og jeg må si jeg er mektig begeistra:)
   Michael Ende… Jeg vil gjerne lese mer av ham. Jeg elsker filmatiseringa av Den uendelige historien – det har jeg gjort siden jeg var liten – og for øyeblikket holder jeg faktisk på å lese Momo.
   Ellers er det vel ikke anna å si enn god påske:)

  2. Jeg har tenkt å få sett Mannen som elsker Yngve, det er bare det at boka er utlånt på absolutt alle bibliotekene der jeg ser etter den og jeg hadde egentlig lyst til å lese boka først. (Jeg har en sånn rar greie med at jeg kjøper engelske bøker og låner norske bøker,
   det bare blir sånn liksom.) Men det går kanskje greit å se filmen først…? Fint at du likte Sweeney Todd, det er virkelig en ypperlig film (skal få kjøpt den med en gang den kommer på dvd selvfølgelig). Momo har jeg faktisk ikke lest, jeg har lest det meste av Michael Ende, men ikke den. Hm…
   Ellers, god påske til deg og =O]

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg