Drømmehuset mitt som ikke finnes og stilig arkitektur jeg har funnet på nettet blant annet

Av alle ting har jeg brukt dagen til å betrakte fin arkitektur på nettet og jeg har funnet tre favoritthus som jeg nå skal presentere:

Hus 1) http://www.offbeathomes.com/amazing-woodland-homes-not-just-for-elves-and-gnomes-anymore/
Woodland home interior
woodland home kitchen

Dette er to bilder fra dette nydelige eventyrhuset som jeg alt har lagt dyp og inderlig elsk på. Og det bor en vanlig familie der med to små barn og tenk å vokse opp i slike omgivelser (SUKK!). Inne på siden der jeg fant info om dette huset; Offbeat Homes som jeg linker til ovenfor, er det masse nydelige hus, blant annet stilige pepperkakehus og et miniatyrslott laget i sjokolade. Det er rett og slett masse stilig der.

Hus 2) http://www.liviodemarchi.com/casa1_uk.htm

På linken over kan man se masse bilder fra dette huset som visstnok er et hus som er laget av bøker. Alt inne i huset er bok-inspirert som man kan se av bildet jeg har her og det hele er genialt, særlig for meg som i ukesvis hadde hatt en dagdrøm om å bo i et slott laget av bøker da jeg plutselig fant dette huset her på nettet og jeg vil ha det, jeg vil flytte dit nå! Dessuten er det jo en bokelskers paradis. 

Hus 3) http://www.pointclickhome.com/image/tid/3608?page=5

06mushroom-house.jpg

Hvis man drømmer om et hus som er enda mer "out-there" er dette og de andre husene på denne linken utmerkede. Alle husene på slideshowet på denne siden er svært originale, som det roterende huset eller opp-ned huset, men jeg velger å vise bildet av sopp-huset siden jeg syntes det var ufattelig stilig. Man kan se mer bilder av dette huset inne på denne siden: http://www.agilitynut.com/h/treehouse.html og de viser det samme huset, selv om jeg synes det ser mer sjarmerende ut på bildet jeg viser her. Men det er noe med tanken på det, det må jo være ufattelig kult å bo i et hus som ser ut som en sopp!
***
Når det gjelder hus ellers så er det mer realistiske drømmehuset mitt stort og hvitt med veranda og svart tak og på mange måter ganske alminnelig, men kjelleren i dette drømmehuset er mer ultimat og urealistisk. Først og fremst har drømmehuset mitt denne trappen ned til kjelleren; en trapp man kan se flere bilder av her: http://www.apartmenttherapy.com/ny/at-europe/at-europe-london-closeup-the-amazing-staircase-042543
leoniestair3.jpg

Det er bøker inni trappetrinnene og det er jo toppen av alt. Siden når man kommer ned i denne kjelleren ser man bokhyller over alt (jeg har tegnet det og kan se det helt for meg). Rommet har ingen vinduer, men det har lys fra lamper og bokhyllene rammer inn det hele. Dessuten er det en komfortabel sofa der og det hele er ytterst utmerket, men det viktigste er at i drømmehuset mitt sin kjeller har den ene bokhylla en sånn mekanisme som gjør at man kan trykke på en spesiell bok og finne et hemmelig rom bak den bokhylla og det er det rommet som skal være det mest ultimate. Her er skrivebordet mitt og datamaskinen jeg skriver på og et stort bredt vindu sånn at man kommer inn i rommet, setter seg ved skrivebordet foran dataen og kan se ut. I tillegg er vinduet egentlig en skyvedør av glass sånn at man kan skyve inn døra og gå fra det hemmelige rommet og ut på verandaen hvis det er fint vær. Fra verandaen skal det i tillegg være meget god utsikt og i nærheten skal det være eventyrlig skog og dette drømmehuset skal ligge utenfor byen, men likevel bare en busstur unna byen helst sånn at jeg stadig kan ta bussen til Oslo og så dra på shopping i Oslo Sentrum. Og drømmehuset mitt har ellers to etasjer utenom kjelleren og det har loft, jeg har alltid ønsket å bo i et hus med loft og sånn sett er det litt irriterende at jeg bor i en kjedelig leilighet. Men men… Uansett så har jeg altså drømmer selv husmessig!
***
Utenom å titte på fine bilder av arkitektur eller dagdrømme om drømmehuset mitt har jeg gjort svært lite av interesse i dag. Jeg har lest litt videre på "Eventyr fra Jordens Hjerte", en tykk bok som jeg bevisst har valgt å lese i svært rolig tempo siden det er en samling med massevis av eventyr og det alltid er fint å ha et nytt å lese. Jeg leser også på boka "La den rette komme inn", en bok som så langt har vært ganske så fin. Ellers så har jeg fortsatt middag å se frem til og jeg skal i tillegg lese dagens aviser straks. Jeg må også få skrevet litt mer på Script Frenzy, men jeg er litt stuck der for øyeblikket og har lyst til å skrive i vei på alt annet enn film-manus. Og ellers har jeg ikke noe annet på tapetet, men jeg blogger snart igjen og jeg håper et tema som arkitektur ikke skremmer bort eventuelle lesere :O)

5 kommentarer
  1. Tror nok litt mer enn arkitektur må til for å skremme meg vekk. Syns det første huset var ekstremt søtt jeg da. 🙂 Mummihuset er foresten også litt kult 😛 hehe

  2. Ah, jeg har også en hel haug av drømmehus oppi huet. Det første huset så jo ut som et hobbithull, og jeg har så lyst til å bo i et sånt hull! Sopphuset fikk meg til å tenke på tusser og troll og gnomer 🙂

  3. Ååh, kunne ikke unngå å legge merke til dette innlegget. Det gleder meg å høre at det finnes flere der ute som drømmer om et merkelig lite eventyrhus 😉
   Heldigvis vet jeg hvordan jeg skal få til å bygge det også!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg