Personlighetstester, nyhetskommentering og liknende

Det er noe litt patetisk ved at jeg har vært nesten bare på dataen i hele dag og hele tiden dynket i inntrykk fra torsdagens SYTYCD eller ivrig besøkende på Youtube eller alle slags ting og tang. Men jeg har fått skrevet noe da i hvert fall. Jeg har vel egentlig gitt opp det manuset mitt en del og det er like greit siden jeg uansett har en del dager i nærmeste framtid da jeg uansett ikke vil ha noen mulighet til å skrive noe på det. Jeg begynner kanskje et nytt manus, vi får se hva som skjer. På samme tid har jeg vært ganske inspirert ellers når det gjelder skriving og har skrevet både en sang og informasjon om en ny karakter i dag og jeg har skrevet en del dikt i det siste i tillegg til historien som jeg postet i forrige innlegg selvfølgelig. Og det er så herlig, det er nettopp det når man føler at inspirasjonen er der og det hele flyter på en måte. Det er sånn det alltid burde være.

Ellers har saken med jenta som tok selvmord etter scientologenes personlighetstest vært en sak som jeg har vært opptatt av i det siste. Jeg tenker at det virkelig må ha stått noe helt forferdelig i resultatet til testen når den altså har hatt en såpass katastrofal virkning. Det må innrømmes at jeg ble litt nysgjerrig på testen, men på samme tid kommer jeg aldri til å ta den selv fordi jeg ikke tror dette er en test man på noen måte kan stole på, noe man ser av spørsmålene. I denne artikkelen ser man dem: http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/15/532585.html og masse av dette er det jo nærmest umulig å svare på og i tillegg kan det jo tolkes negativt uansett hva du svarer. Dessuten må man faktisk dra til nærmeste Scientologi-kirke for å få svarene på testen og da får de jo oversikt over deg og det er ekstremt skremmende.

På samme tid synes jeg denne saken er veldig synd fordi det faktisk er noe i en del andre personlighetstester. Man skal selvsagt ta det med en klype salt, men det er tester som faktisk har noe for seg og som jeg selv anbefaler. Et eksempel på dette er Myers-Briggs som det står mer om her:  http://en.wikipedia.org/wiki/Myers-Briggs_Type_Indicator. I følge Myers-Briggs kan man deles opp i seksten forskjellige personlighetstyper og det er nettopp det som gjør det troverdig siden det er så mange ulike typer personligheter. Man kan ta en god versjon av denne testen her: http://www.personalitytest.net/types/index.htm og ellers finne en del andre tester og artikler. I følge denne testen og alle andre tester jeg har tatt av Myers-Briggs testene så er jeg INFP som er en av de seksten personlighetstypene og som det står mer om her: http://www.mypersonality.info/personality-types/infp/. Og denne personlighetsbeskrivelsen passer meg så ekstremt godt og det er noe annet fint med det. Dessuten er det dødskult å dele personlighet med Bastian Balthazar Bux og Tommy fra Tommy og Tigern (han heter Calvin på engelsk). Andre eksempler er Enneagrammer som det er en del sannhet i og mer magiske ting som nummerologi, astrologi og fargeanalyse. Hele poenget mitt er vel at jeg synes man kan være åpen for andre personlighetstester både fordi det er gøy å ta dem og fordi det er en flott måte å bli kjent med karakterene sine på hvis man tar testen og tenker seg at man er karakterene sine når man tar testene for da finner man ut en del om dem som personer. Det viktige er bare å ta testsvar med en klype salt (og jeg liker det uttrykket) og ellers holde seg langt unna hvis man må levere mye informasjon om seg selv for å ta testene eller hente dem et sted (sånn som med Scientologi-testen). Sånt er vel slik man må tenke litt over egentlig.

Ellers skal jeg snart blogge igjen, men som dere ser så har jeg faktisk fulgt med litt på hva som skjer i verden denne uka og det har jeg vist nå, og i tillegg har jeg jo bablet i vei på andre områder :O)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg