Bokhandler, dvder og teater og det hele danner en helg full av fine øyeblikk

Han gikk inn på bokhandelen Melankolikaneren, en bokhandel som i hovedsak satset på gamle bøker, gjerne bøker som var gitt ut før 1900, dvs. bøker som duftet deilig av fortid og nostalgi. Som så mange andre så han øyeblikkelig magien ved en bokhandel, han ble fortryllet kan man vel si og det ettertrykkelig også. Han gransket det hele, tok det inn og lot seg mer enn villig overtas av en enorm beundring over de veldige, stappfulle hyllene som bugnet over av alskens litteratur. Det var klassiske bøker som 'Jane Eyre' og enda mer klassiske bøker som i tillegg var mye eldre; 'Don Quiote' blant annet. Det var gamle eventyrbøker som var så støvete at han måtte blåse på sidene minst tre ganger for å i det hele tatt å få lest hva som skjulte seg under støvkaninene; snirklete skrift med gammelt språk som var falmende og virket ufattelig aldrende. Overalt var det bøker og han var særdeles fristet til å hoppe opp og ned mens han ropte 'ja, ja, ja' over alle fristelsene på hver hylle. Hadde hun vært der hadde han vel gjort det og. Men han greide å beherske seg og begynte utvelgelsesfasen. Han likte å tenke at han hadde et slags system for selv den minste ting, selv det å velge ut noe i en bokhandel. Han kunne gå etter hvor behagelig en bok var å holde eller velge et tema og jobbe ut i fra det. Heldigvis slapp han unna systemene sine for han fikk raskt øye på 'Genierklært håndbok for og om muser' og, til tross for at han personlig betvilte musenes eksistens, smilte fornøyd.

'Utmerket,' mumlet han og gikk for å betale den store tykke boka. Noen ganger finner man den perfekte boka på en, to, tre og dette var og ble en av de gangene.
***
Jeg stjeler et utdrag fra en historie jeg skriver på, bytter ut navn med han og hun for å holde et hemmelighetsfullt drag over det hele og lar det lille utdraget vise på særegent vis gleden jeg følte over å bevandre en bokhandel, noe jeg gjorde i forigårs og i går. I går visste jeg hva jeg skulle og jeg holdt meg til planen, gransket allerede utvalgte hyller og fant raskt frem til to dvder som jeg skulle kjøpe og kjøpte. Nå er jeg den glade eier av "Stardust" og "Enchanted", begge filmer jeg ønsket meg. Jeg har ikke sett "Stardust" enda, men jeg har lest boka og har tro på at filmen skal kunne bringe magiske minutter inn i livet mitt. "Enchanted" har jeg sett og jeg så den igjen i går og den er en magisk og herlig film som virkelig er midt i blinken for en dagdrømmer som meg med sans for Disney og eventyr og "happily ever after" deluxe! I forigårs hadde jeg ingen klare planer og jeg gjorde heller ingen innkjøp, men jeg dannet meg inntrykk, bladde i bøker og likte virkelig Ark Bokhandels mange fornøyelser. Jeg liker fortsatt Tanum bedre, men Ark er en absolutt utmerket butikk. Men fredag handlet ikke om bøker, den handlet om teater, rettere sagt Oslo Nye Teater og Singin in the rain.

Singin in the rain funker forresten utmerket på scenen og er vel verdt å se og jeg nøt hvert øyeblikk av forestillingen. Det var sang og dans og glede fra ende til annen og Heidi Ruud Ellingsen (som vant rollen som Kathy i tv-serien Drømmerollen) gjorde en flott figur. Hun sang finfint (hun har kanskje ikke ekstremt mye særpreg i stemmen, men hun synger absolutt fint), hun danset utmerket og hun fikk til skuespillsdelen også. Det er dansen hun greide best dog. Interessant nok var det dansen Kåre Conradi (hovedrolleinhaveren) var minst fabelaktig på, men til gjengjeld har han jo sjarm til tusen, er en av de svært få mennene som både jeg og mamma synes er kjekk og han synger flott. Den beste i stykket var nok Jonas Digernes som spilte Cosmo Brown og som var kjempegod på dansen, sangen og skuespillet og en skikkelig allrounder. Han hadde i tillegg det fenomenale nummeret "La dem le". I filmen ser nummeret slik ut: http://youtube.com/watch?v=yot7DGS6kxs og det er ufattelig likt i sceneversjonen, men bare på norsk i stedet for engelsk. Ellers var det jo selvsagt toppnummeret: http://youtube.com/watch?v=bkEvy-9yVyQ. Det var til og med regn på scenen og i siste nummeret der alle sang i vei på denne sangen så ble det til og med sprutet litt vann på meg og mamma. Vi satt nemlig på første rad. Mari Maurstad gjorde også en fin figur i rollen som Lina Lamont; en rolle som kledde henne usedvanlig godt. Jeg anbefaler alle å se dette Singin in the rain på teater for det var og er helt konge!

Ellers har det ikke skjedd noe veldig spennende denne helgen utenom at min tre år gamle fetter var på besøk og at jeg har vært en del på internett og lest i vei på litt interessant lesestoff. Men jeg har hatt en utmerket helg og skal snart blogge i vei igjen her. Til da håper jeg alle mulige lesere har en utmerket dag
:O) :O) :O) :O) :O) :O) :O)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg