Tredjepersons funderinger og annet som det er ypperlig å bable om for øyeblikket

Hun heter Karoline og liker å personifisere ting. Regnet er grettent, gardinene er trøtte og lyktestolpen hun ser fra vinduet er et lysende intellektuelt vesen, virkelig opplyst og varmhjertet. Hun heter karoline og liker å tenke at personifiseringene hennes er geniale. Det er de nok ikke, men det er fint å tenke at de er det. Det blir litt det samme som med regn og hvoirdan hun liker å tenke at det er magisk. Egentlig har hun noen helt særegne teorier om regn, men de er like hemmelige som tiden og tiden er hvert fall full av hemmeligheter. Den har for eksempel aldri fortalt henne, som er meg, men jeg snakker for øyeblikket i tredjeperson, hvorfor den går så sakte når hun gjør noe kjedelig og så fort når hun gjør noe morsomt. Den vil for eksempel løpe av gårde i morgen når hun ser på SYTYCD. Tiden er merkelig, det er for så vidt alt og det er vel det fine også.
***
Det er merkelig hvordan ting blir så mye mer objektivt når man skriver i tredjeperson. Det har kanskje med at man ser seg selv litt utenfra mens man skriver da, man blir på en måte delt i to. Jeg-et som skriver og hun-en som er deg i skriftlig form denne gang. Og nå forvirrer jeg meg selv. Det er jeg forresten ganske god til.
***
Jeg har kjøpt meg nye cder og filmer i det siste og kunnet trekke en ny konklusjon. Hvis man kjøper Sweeney Todd-soundtracket får man massevis av sanger på hjernen. De siste dagene har "Johanna", "Not while I'm around" og "Pretty Women" kjempet om plassen som spinnende sang i hodet mitt og de har til og med hatt en stor duell for å finne ut hvem som skal gå seirende ut av kampen. Jeg var nysgjerrig og litt spent publikum og betraktet det hele mens de tre sangene tok "stein, saks og papir" for å finne ut hvem som vant. Sangen "Johanna" var smart nok til å være stein (noe jeg har all respekt for siden det er det jeg foretrekker å være selv) og vant med lav margin over de to andre og den skal få en bonuspremie i at jeg skal spille den på cd-spilleren en gang ekstra når jeg legger meg i kveld. Jeg hører nemlig på cd i senga mens jeg spiller nintendo ds og det fungerer utmerket mens en time, kanskje to flyter av gårde. Ellers så leser jeg på flere bøker på likt nå og det har jeg planer om å fortsette med de neste to ukene før jeg skal gi all oppmerksomhet til en og en bok igjen. Jeg har tenkt å lese Narnia-bøkene igjen og siden har jeg mål om å få gjort det jeg burde ha gjort for lenge siden; nemlig å lese Ringenes Herre. Det er jammen meg på tide føler jeg, dessuten trenger jeg å lese mer høy-fantasy. Også er det en del av meg som har lyst til å bli mer nerdete, også har jeg lyst til å lære meg alvespråk. 

Ellers er det ikke så mye spennende som har skjedd utenom at jeg har søkt på noen flere stillinger jobbmessig sett.
***
Hun heter Karoline og teller stjerner om dagen og solstråler om natten, mens hun funderer på de rareste ting. Hun liker å skrive ordet "ellers" og liker sine selvoppfunnede ord som "griks" og "unullelig", eller å avslutte en setning med ordene "mellom linjene". Det siste er noe uforklarlig siden hun ikke pleier å tenke så nøye over hva som ligger mellom linjene når hun leser bøker, men heller tar ting litt for bokstavelig. Hun heter Karoline og tok "elsker, elsker ikke" på en løvetann, bare at hun byttet ut elsker med "vinner". Løvetannen fortalte henne at hun vant og hun håper den får rett siden hun er med i en konkurranse som Kagge Forlag arrangerte og har veldig lyst på premien. Men hun har mest lyst på selvfølelsen seieren i en skrivekonkurranse ville gitt henne, hun har god selvfølelse allerede, men noe sånt hadde ført henne opp i skyene. Hun håper at hun ville havnet på en sky som så ut som et sjørøverskip hvis hun føk opp i skyene og har allerede funnet ut at skipet må hete "Klara" siden hun for øyeblikket er i ferd med å få sangen "Kaptein Sortebill" på hjernen. Det blir i hvert fall variasjon.
***
Karoline liker å være forvirrende og tror ønsket effekt er oppnådd. Og nå skal hun nynne for seg selv…

:O)

2 kommentarer
  1. forvirrende, ja. riktig :p men det er jo festlig. det er interessant å omtale seg selv i tredjeperson. som du sier, man ser seg selv utenfra, og der kan man få øye på ting som man ikke ser innenfra. men det gjelder jo også det motsatte.
   hvaslags skrivekonkurranse hos kagge er det snakk om? og hva var premien?

  2. Kagge hadde en konkurranse der man skulle skrive en historie eller et dikt der temaet var “Press” på maksimum seks sider. Vinneren får 10 000 kroner og de beste bidragene blir publisert av Kagge Forlag. Det er sikkert mange som deltok, men jeg gir meg selv lov til å håpe i hvert fall :O)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg