Uoffisiell Disney-fiksert kåring (Del 1- Helter)

En gang i blant slår det meg at jeg burde være mer voksen og klok i bloggen min og skrive sofistikerte innlegg som virkelig utstråler hjernekapasiteten min. Så slår jeg det hele fra meg når jeg får en bedre ide. Det er tid for kåring! Jeg skal kåre topp fem av Disneyhelter, topp fem av Disneyheltinner, topp fem av Disneyskurker og så videre og det hele begynner i dette innlegget der heltene blir kåret. For å sitere Yzma; "Det er genialt, genialt, genialt!" Ok, da er jeg klar for å begynne og vi starter med helter.

Disney Helter (ikke nødvendigvis valgt etter utseendet siden personlighet og sjarm for meg teller mer)

1) Kuzco (Fra Kongerike for en lama og Keiserens nye skole)

Kuzco har jeg alt snakket om på denne bloggen og han er min favoritthelt. Dette valget har litt med å gjøre at jeg har fått hekta på Keiserens nye skole (Kuzco's Academy) av alle ting. Jeg vet det er barnslig og alt det der, men jeg er solgt. Men først og fremst har valget med at jeg liker at Kuzco ikke er perfekt. Han er for selvopptatt, særdeles naiv og ikke spesielt skoleflink og det liker jeg. Det er som Donald Duck, feilene gjør ham sympatisk. Dessuten synes jeg han er veldig søt i den grad man kan synes tegneseriefigurer er søte og så er han jo keiserlig og han kan bry seg om andre, han bare prioriterer seg selv først. Så, Kuzco er favoritten min.

2) Udyret (Fra Skjønnheten og Udyret)

Først må jeg altså si at jeg foretrekker Udyret som Udyr, men jeg liker ham uansett. Udyret er en av de mest fascinerende Disney-figurene etter min mening og hans og Belles forhold er et av de mest troverdige forholdene kjærlighetsmessig. Udyret har temperament og er mistenksom og sta, men han er også godhjertet innerst inne og veldig søt i flere scener. Dessuten gir han jo Belle et helt bibliotek, noe jeg har vært misunnelig på henne for siden jeg var syv år gammel, det alene kunne sikret ham en plass på denne listen. Udyret er kul rett og slett.

3) Quasimodo (Fra Ringeren i Notre Dame)

Esmeralda er rett og slett idiot i filmen. Hvorfor velge en kjedelig blond "Pretty Boy" som Phoebus når man har den godhjertede, vennlige Quasimodo som redder livet hennes gang på gang og bare er snill og omtenksom? Jeg ville valgt Quasimodo. Han er ikke stygg etter min mening, men søt og han synger to utrolige fine sanger i "Out there" og "Heaven's light", i tillegg til at han gir navn til bjeller og prater med steinskulpturer. Dessuten kan han slå fra seg. Når Frollo går for langt får han høre det og det viser at Quasimodo kan mer enn bare å være en godhjertet person med et vennlig sinn. Quasimodo får en velfortjent tredjeplass på listen.

4) Hercules (Fra Hercules)

Egentlig er ikke store muskler, min greie, men Hercules er så mye mer enn dette. Han er utrolig sympatisk, litt naiv på en fin måte og en ekte "hero". Jeg syns ikke han er spesielt kjekk eller søt, men han er en karakter som gir alt og som er seg selv hundre prosent i tillegg og det gjør ham verdig en plass på listen. Dessuten er han jo så godt som en Gud og hvor mange kan skryte av det liksom.

5) Aladdin (Fra Aladdin)

Aladdin må jo nesten bli med på denne listen; om ikke annet så fordi han er en av de første Disney heltene som ikke het Prince Charming. Aladdin er absolutt søt og har et godt hjerte og et naturlig vesen som man faller for med en gang. Han er ikke alltid ærlig nok og han gjør noen dårlige valg på veien, men han mener det han gjør godt og har i tillegg masse kul synging i filmen. Eksempelvis reprisen av den første sangen hans som er det mest rørende i filmen. Aladdin er rett og slett en av de kuleste av Disneys helter og vel verdt en plass her.
***
Ellers kommer Simba fra Løvenes Konge, Jim fra Sjørøverplaneten og Milo fra Atlantis tett etterpå og av helter som ikke er Disneyfigurer så kan Dimtri fra Anastasia og Garrett fra Det magiske Sverdet nevnes som eksempler på fantastiske mannlige karakterer. Dimitri er for eksempel veldig kjekk. Jeg må ellers nevne at bildene er hentet fra denne siden: http://www.animatedheroes.com/, en side som for så vidt anbefales og at heltinnene skal kåres i et blogginnlegg som kommer senere. Det betyr ikke nødvendigvis at det blir i mitt neste innlegg, men det blir nok innen juni. Nyt lesningen og "eye-candy"-ene! Vil ellers tipse om denne linken som gir deg en helt ny versjon av Disney helter, "eye candy" indeed: http://davidkawena.deviantart.com/gallery/?loggedin=1#Disney-Heroes
*
Utenom å skrive denne listen har jeg gjort lite spennende siden sist. Jeg har lest litt selvsagt og vært på jobbkurset og skal ha jobb-intervju på Notabene på fredag og det er vel det. Nevnte jeg jobb-intervjuet, det blir veldig spennende og jeg skal bable litt om hvordan det gikk på et eller annet tidspunkt, men nå roper Nintendo Wii-en på meg og jeg må visst lytte. Babler videre snart… :O) 

 

5 kommentarer
  1. Kuzcooo!~~ Jeg elsker Kuzco, du aner ikke. Dessuten elsker jeg den norske stemmen hans, og jeg er faktisk så fan av ham at jeg gikk til innkjøp av Et kongerike for en lama-dataspillet bare for hans del^^ Og det er så knakende fullt av gode replikker, at om det ikke er et veldig bra spill på noen andre plan, så er det penga verdt aleine for de geniale dialogene.
   Og hey, hvem har sagt at ikke tegnemenn kan være eye candy?;) Hallo, det er så mange shmexy animegutter der ute at noe annet skulle bare mangle, egentlig. Jeg nevner i fleng: Hauru fra Det levende slottet, L og Light fra Death Note, Ed fra Fullmetal Alchemist, Hitachiin-tvillingene fra Ouran High School Host Club, Kira fra Angel Sanctuary, og sånn kunne jeg igrunn ha fortsatt… 😉

  2. Det eneste dumme med tegneseriesøtinger er vel det at de ikke plutselig kan bli forvandlet til levende mennesker sånn at man kan bli sammen med dem…
   Og Kuzco er et av de få eksemplene der den norske stemmen er bedre enn den originale og det i seg selv er kult deluxe altså!

  3. Skulle virkelig ønske at uyret ikke forandret seg jeg også! Han er jo så..perfekt som han er. Alle ville vel helst hatt ett sterkt, annerledes of tøfft udyr enn en..vanlig prins?
   Og esmeralda skulle absolutt valgt Øuasimodo! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg