Kort om kreative bloggere, litt diverse og Uoffisiell Disney-kåring (del 2)

Forleden dag fikk jeg prisen kreativ blogger av Ida fra http://idainoslo.blogspot.com/. Men det viste seg nærmest umulig å finne ut hvem jeg skulle velge til å få den siden jeg synes alle på bloggrollen min og alle andre som har kommentert her er geniale og kreative mennesker og dere fortjener alle en del av kaka. Så, jeg erklærer dere alle for kreative bloggere og vil ikke utdype noe videre siden jeg har annet på tapetet.

Ellers var jeg på jobb-intervju på fredag og jeg håper på at det gikk bra. Hvis jeg får jobben får jeg nemlig muligheten til å jobbe deltid på Notabene Bokhandel på Stovner Senter og det ville være utmerket. Jeg var også i bursdag i dag for en tante jeg har som heter Lise og bor i Son og det var hyggelig, selv om jeg nå er så overmett at det halve kunne vært nok. Og jeg hadde avslutning på jobbkurset i forigårs og været bedret seg utover 17. mai, selv om det snødde på morgenen, noe som for så vidt var dårlig gjort av de mektige værgudene. Det skal være sol på 17 mai og det skal helst ikke komme noe mer snø etter februar, synes jeg da. Men når begynte værgudene å bry seg om min mening… Anyway, nok om det. Nå er det tid for kåringen av disneys beste heltinner.
***
Disney Heltinner

1) Belle (Fra Skjønnheten og Udyret)

Jeg må først og fremst innrømme at jeg har vært misunnelig på Belle siden jeg var syv år gammel fordi hun får Udyret, blir prinsesse i et magisk slott og viktigst av alt; får det store biblioteket. Dessuten synes jeg selv at jeg har utrolig mye til felles med Belle. Jeg har brunt hår og brune øyne, elsker å lese, er sta og dagdrømmende og ville mer enn gjerne sittet i en blomstereng fylt med løvetann mens jeg sang i vei. Belle er selvsagt mye penere enn meg, men vi har mye til felles og jeg øver til og med på å gå på Belle-måten med en bok i hånden og uten å se opp fra boka mens jeg går. Jeg erklærer Belle som min favoritt av alle Disneys heltinner.

2) Mulan (Fra Mulan)

Mulan kommer på andre plass fordi hun er en av de kuleste av Disneys heltinner. Hun redder livet på folk, redder hele Kina og er sympatisk hele veien i tillegg. Dessuten har hun kul stemme og sangen "Reflection" og er litt befriende lite jentete i forhold til mange andre tegnede heltinner. Hun har på en måte bein i nesa og stå-på vilje og er ellers utrolig godhjertet og naturlig. Negativt sett er hun kanskje litt klønete i begynnelsen og er litt usikker på seg selv, men det bare gjør henne mer menneskelig.

3) Megara (Fra Hercules)

Megara har en av de tøffeste sangene ever i sangen "I won't say I'm in love". Hun har dessuten dødskul stemme. Men det er andre egenskaper som sikrer Megara en del på lista her. Først og fremst er det interessant at Megara jobber sammen med superskurken Hades. Hun er dermed ikke automatisk "good guy". På samme tid er det raskt tydelig at Megara har et godt hjerte innerst inne og hun redder jo til og med Hercules. Ellers er hun veldig kvikktenkt og selvstendig, men samtidig romantisk og følsom. Så hun er velverdt plassen på lista.

4) Ariel (Fra Den lille havfruen)

Ariel er en av de mest sjarmerende Disney-figurene og er bestemt, livfull og nysgjerrig. Selv om det kan påstås at romansen i Den lille havfruen er noe overfladisk er det likevel en herlig film og Ariel er en herlig figur. Selv om hun er naiv og gjør noen gale valg på veien handler hun hele tiden med hjertet, noe som gjør henne svært sympatisk. Og hun ender virkelig opp med å oppfylle drømmene sine og blir noen erfaringer rikere på veien, i tillegg til at hun har den kule scenen etter at hun har reddet prinsen. Det er et magisk øyeblikk deluxe når hun synger "det er min drøm…" oppå steinen med sjøsprøyten i nakken og nydelig stemme. Virkelig flott!

5) Sprite (Fra Fantasia 2000)

 
Sprite står på listen av flere grunner. For det første er hun virkelig vakker og ellers er hun del av en, etter min mening, nydelig historie om våren og sommerens skjønnhet som blir erstattet av vinterens kulde, for så å reise seg som en føniks fra asken. Jeg ser på denne kortfilmen som en dyp fabel om livet og døden, akkompagnert av nydelig musikk. Sprite er som Ariel nysgjerrig og naiv og visner hen etter møtet med ildfuglen (eller det er vel egentlig en vulkan), men hun får hjelp og våkner til livet og gjør verden enda vakrere med sine blomster og sommerfugler. Sprite er med andre ord en av de mest naturlige og magiske av Disneys heltinner og blir dermed med på listen.
***
Ellers så kunne Pocahontas vært her og Violet fra De Utrolige og hadde jeg tatt med dyr kunne også Kiara fra Løvenes Konge 2 gjerne stått på listen, men de ligger like nedenfor altså. Av figurer som ikke tilhører Disney er Kayley fra Det magiske sverdet, Anastasia fra filmen med samme navn og Miriam fra Prinsen av Egypt heltinner som jeg liker og synes er kule. Særlig Kayley og Anastasia er jo fabelaktige heltinner med nydelige sanger. Da er jeg ferdig med Disney-heltinnene også og etter hvert skal skurker og sidekicks kåres blant annet. Og da blir det spesielt kult med skurkekåringen, til den vurdere jeg jo til og med å spille inn ond latter på mobilen min og ha det som soundtrack mens jeg skriver. Det kan bli veldig moro da!

5 kommentarer
  1. Haha, jeg òg gleder meg til skurkekåringa di! Kanskje jeg må ha en sånn sjøl, bare at jeg ikke begrenser meg til Disney-filmer. Jeg har nemlig siden jeg var liten hatt en forkjærlighet til de slemme, og de endte alltid opp med å bli favorittkarakterene mine.
   Jeg elsker listene dine, og blir så inspirert av dem! Du fikk meg til å bli veldig nysgjerrig på Sprite. Har aldri sett Fantasia-filmen (med unntak av Disney On Ice), men jeg har lenge hatt lyst til å se den. Nå fikk jeg enda mer lyst!

  2. Jeg gleder meg veldig til skurkekåringen selv og du kan ta det med ro, jeg pleier å like skurkene litt for godt selv. Jeg var for eksempel på Toms parti når jeg så på Tom og Jerry og det er grunnen til at jeg sluttet å se på det ganske tidlig, Tom tapte jo alltid. Fantasia 2000 er den andre Fantasia-filmen da, den som bare heter Fantasia er mye mer kjent. Men jeg liker personlig 2000-utgaven best på grunn av Sprite og en annen veldig kul historie med folk som står på skøyter og sånt. Og det kommer flere lister siden det er noe jeg liker godt å skrive!

  3. Fantasiafilmene var mine absolutte favoritter da jeg var liten =)

   De har gjort meg til den klassiskmusikknerden jeg er i dag. Untatt Musikaler hører jeg mest på Klassisk, og Ildfuglen av Igor Stravinsky var en av minne favoritter in Fantasia da jeg var liten 🙂

   Jeg må si tusen takk for å bringe tilbake mine barndomsminner (Ikke helt barndomsminner, siden jeg bare er tretten, men you get the idea) Men takk anyway =) Disneyfilmer er noe av det beste i hele verden 😀

   Du skriver utrolig bra C:

  4. Tusen takk for kompliment angående skriving. Blir veldig glad for det :O) (Jeg har ellers funnet ut at grunnen til at kommentarene dine ikke alltid havner på bloggen er at jeg må godkjenne dem før de havner her av en eller annen grunn, også glemmer jeg at det er innlegg som må godkjennes. Men jeg får lest dem altså, det går til slutt.) Og ja, Disneyfilmer er toppen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg