“Little Voice”, en hemskt trevlig resa & bla bla bla fra min side

En gang i blant finner jeg en cd som jeg faller for som ikke er et soundtrack. Sist var i 2006 og var Marit Larsens "Under the surface" og i år er det Sara Bareilles "Little Voice". Frøken Bareilles har en sang som de spiller på radio massevis for tida og det er Lovesong som kan høres på denne musikkvideoen: http://youtube.com/watch?v=_9-7fSiqLVs. Jeg har fått fullstendig hekta på denne sangen og da var det selvsagt at jeg kjøpte Sara Bareilles cd "Little Voice" da jeg så den i en cd-butikk i går og nå skal jeg prate litt om denne cden her. Før jeg begynner så tenkte jeg å sette inn en link til Amazon.com sin side om denne cden der det er mulig å høre korte fragmenter av hver sang: http://www.amazon.com/Little-Voice-Sara-Bareilles/dp/B000R7I3LY/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=music&qid=1213023639&sr=8-1 noe som er praktisk siden jeg kommer til å ta for meg hver sang en for en gjennom cden, mens den står på i bakgrunnen hjemme hos meg. Jeg anbefaler likevel folk å få tak i hele cden eller eventuelt laste den ned (selv om jeg personlig sverger til å kjøpe cder siden jeg liker cder best) for det er en herlig cd og Sara Bareilles har en innmari god stemme som kler det meste. Og nå kommer en form for anmeldelse der jeg tar for meg hver sang på cden og gir terningkast og sånt.

Formeninger om sangene på cden "Little Voice"

1) Lovesong
Første spor på cden er nettopp Lovesong og dette er en enormt fengende sang som setter seg på hjernen og ikke forsvinner derfra med det første. Det er den mest fengende sangen på cden, det er mange andre finfine sanger, men dette er den mest radiovennlige og fengslende. Det er en sjarmerende, livlig og melodisk sang som er en fin vri siden det på en måte er en anti-kjærlighetssang. Denne sangen liker jeg så godt at den får terningkast 6.
Beste strofe: I'm not gonna write you a lovesong 'cause you asked for it 'cause you need one, you see…
2) Vegas
Denne sangen handler om å la virkeligheten gå forbi deg fordi du leter etter den store drømmen. Den har sånn sett en fin moral om at det er greit å jage etter drømmer, men man må holde øynene oppe for gledene i øyeblikket og det er greit å ha et ben på jorda også, noe som er lett å glemme når fantasien fører deg opp i skyene. Den har en tøff edge, er kul og har noe jazzy over seg som får en til å tenke på røykfylte lokaler med kaffe og sigaretter, noe som egentlig er veldig stilig. Jeg syns likevel at denne sangen mangler det lille ekstra som ville gitt den en femmer. Den får med det terningkast 4.
Beste strofe: I'm gonna lose my mind and sail the ocean. 'Cause somebody told me there were cherry blue skies…
3) Bottle it up
Nok en fengende sang som har en herlig melodi som er meget nynnbar. Den er lett og romantisk og har en fin sommerlig sjarm som smaker av bringebær i solsteika. Det som trekker litt ned er at ordet "love" gjentas til det kjedsommelige og jeg er litt utålmodig med gjentakelser, noe som sikkert kom frem i innlegget mitt: http://akimamontgomery.blogg.no/1209909806_sangtekster_og_metafo.html og dessuten en av de sangene man hopper over når man har spillt gjennom cden et par ganger. Den er fin, men får bare terningkast 3.
Beste strofe: We can understand the sentiment you're saying to us oh, but sensible sells so could you kindly shut up and get started at keeping your part of the bargain aw please little darlin'…
4) One sweet love
Denne sangen er litt mystisk og poetisk med flott tekst og den er en av de fineste sangene på cden. Dette er en av de fire favorittene mine og jeg liker melodien utrolig godt, i tillegg til at refrenget er lett memorerbart og fint å nynne på. Også her er kjærligheten tema og denne sangen kler det temaet utmerket. Denne florlette melodien får terningkast 5.
Beste strofe: Your unexpected love provides my solitary suicide…
5)
Come round soon
Denne sangen har en melodi som virker som om den har noe farlig og utrygt ved seg og det gjør den flott og gir den en herlig nerve. Den har ellers en av de mest nynnbare og herlige refrengene og er sånn sang som man går rundt og synger på uten å tenke over det en gang. Den er mindre sprudlende enn mange av de andre sangene, men den er fyllt med håp og forteller en interessant historie om forhold og det å vente på at noen skal komme tilbake og sånt. Denne sangen får terningkast 5.
Beste strofe: The angels said I'd smile today. Well who needs angels anyway?…
6) Morningside
Denne sangen er også tøff og har røffe kanter. Den er blant de mer uoriginale sangene melodimessig, men har et godt refreng og er veldig interessant når alt kommer til alt. Jeg syns også at denne sangen er den mest rocka og den får meg til å tenke på motorsykler og skinnjakker og å kjøre ut i solnedgangen på en Harley med sola i nakken og håret flagrende bak deg. Dette er likevel en av de sangene som interesserer meg minst og den får derfor terningkast 3.
Beste strofe: I'm not scared of you now, or so I say. There's no reason to run, although I may…
7) Between the lines
Dette er en av de fineste sangene etter min mening. Det er en rolig melodisk sang med piano og melankoli og handler om når kjærligheten forsvinner, når man må åpne øynene og se tegnene man har prøvd å overse. Denne sangen har et nydelig refreng og er regelrett vakker, med sin skjøre eleganse. Dessuten heter den "Between the lines" og jeg liker den setningen. Jeg gir min andre sekser i dag til denne sangen, den får terningkast 6.
Beste strofe: Until now, he told me her name. It sounded familiar in a way, I could have sworn I've heard him say it ten thousand times. If only I'd been listening…
8) Love on the rocks
Dette er den eneste sangen som ikke er skrevet av Sara Bareilles alene, men den er fin likevel. Den har en sånn lett finurlig melodi og er full av sjarm. Den mangler litt på originaliteten, særlig når det gjelder refrenget, men er sympatisk og stilig og har en god flyt, i tillegg til at den er en av de mest poppa sangene på godt og ondt. Denne sangen får terningkast 4.
Beste strofe: You'll hear the beautiful sound of love coming down. Love on the rocks…
9) City
Dette er en av de mer jazzy og rolige sangene på cden og den har en innmari fin melodi og et nydelig refreng. Det er i tillegg en av de to sangene på cden der det er strykerakkompagnement og det gir et magisk og elegant preg som jeg liker. Også her fortelles det en historie som på mange måter handler om å gå seg vill, miste seg selv i lysene fra storbyen, bli borte. Denne sangen får terningkast 5.
Beste strofe: It's clear this conversation ain't doing a thing. 'Cause these boys only listen to me when I sing…
10) Many the miles
Dette er en gladlåt om å ta livet som det kommer og om å være villig til å gå mange mil for noen. Det er en fengende sang som igjen har det nynnbare preget og den er i det hele tatt oppmuntrende, man blir i godt humør av den. Her har vi også det herlige jazz-preget som kan være så stilig i en sang og her er et av de refrengene som setter seg best i øret, det setter seg nesten  for godt faktisk. Sangen taper litt på at man kan gå lei den litt raskt siden refrenget er veldig repeterende, men det er i hovedsak en god sang. Den får terningkast 4.
Beste strofe: There's too many things that I haven't done yet, too many sunsets I haven't seen…
11) Fairytale
Jeg liker eventyrtema i sanger og det er det til gangs her. Denne sangen er en av cdens vinnere tekstmessig sett, men den er et eksempel på en sang der jeg liker versene bedre enn refrenget og det gjør den litt spesiell. Jeg liker sjarmen og humoren i denne sangen og jeg synes den er en inspirerende sang som nesten gir meg lyst til å skrive eventyrlige sanger selv. I tillegg har den en lett og livlig melodi som spretter av gårde og trillende toner som en nærmest kan flyte på. Jeg gir derfor denne sangen terningkast 5.
Beste strofe: Snow White is doing dishes again 'cause what else can you do with seven itty bitty men. Sends them to bed and she calls up a friend, says will you meet me at midnight…
12) Gravity
Denne sangen har også strykerakkompagnement og er en rolig elegant sang som har et snev av magi og en herlig melodi. Den er tenksom og finurlig og har innmari fin tekst og er en annen av mine favoritter. Jeg liker refrenget her innmari godt, det er liksom drømmende og minner om svevende skyer som driver over en blåkledd himmel med en løvetannsol skrudd på. Det er rett og slett en behagelig sang. Jeg liker likevel "Between the lines" og "Lovesong" litt bedre, så "Gravity" får terningkast 5.
Beste strofe: Set me free, leave me be. I don't want to fall another moment into your gravity…

Som det kommer frem synes jeg de aller fleste sangene på denne cden er meget lyttbare, velsungne og velskrevne og er dermed meget fornøyd med at Åhlens hadde denne cden.
***
Jeg kjøpte inn cden i Sverige og har med andre ord vært i Sverige denne helgen. Pappa, bruttern og jeg var i Sverige sammen med en venn av pappa og hans to barn og en venninne av en av disse barna og vi hadde det kjempefint. Liseberg liker jeg siden de har koselige omgivelser og mange ting som jeg tør å ta. Jeg er nemlig litt pysete på tivolier og liker best rolige attraksjoner. Dette er også grunnen til at jeg pleier å kjede meg litt på Tusenfryd siden man enten bør tørre det meste eller være barn for å ha masse å gjøre der. Hvis man er i min alder og ikke tør noen berg- og dalbaner blir Tusenfryd litt lite spennende av den grunn. Det er fint, men Liseberg og Tivoli er mye bedre. Jeg var altså på Liseberg og kjørte masse rart, blant annet det jeg kaller "leseturen". Liseberg har nemlig en attraksjon som heter "Kaninresan" og som er for de aller minste. Man sitter i en båt som kjører en rolig runde mellom blomsterdekorasjoner og vinduer der man ser kaninfigurer bevege så vidt på seg. Det er kjedelig selv for meg som attraksjon, men som lesetur er det utmerket. Da blir det rolig vugging siden man er i en båt også litt rolig bakgrunnsmusikk siden det er en attraksjon også kan man sitte der å lese. Det er sinnsykt behagelig. Ellers kjørte jeg masse rart, jeg kunne nevnt i fleng og nå tar jeg til og med de skipene som går fram og tilbake opp og ned. Jeg så også på 3D-film om isbjørner, aper og korallrevets skapninger og den var fin og hadde en ganske tydelig moral om å passe på jordkloden og sånt. Det som gjorde den mest verdt å se var dog at isbjørnungene var så sinnsykt søte, kjempesøte var de.Ellers shoppet vi litt på Femman i går og jeg fikk tak i den nevnte cden, en bok, et bokmerke og engelske ungdomsblader. I Sverige er de nemlig smarte nok til å selge blader som Sugar, Bliss og Seventeen (blader jeg liker svært godt) og de bladene selges ikke i Norge. Dette kan selvsagt ha med at det er svært få som ville kjøpt dem, jeg tror i hvert fall at det var få andre enn meg som kjøpte Sugar da det ble solgt på Narvesen, men det hadde vært kult om man lett fikk tak i disse bladene også i Norge.

Utenom Sverige-tur så var jeg på kino og så Indiana Jones på fredag sammen med en venninne. Den har jeg anmeldt på profilen min på Facebook, men jeg kan nevne at den var kul og verdt å se, men kanskje ikke så fantastisk at man trenger å se den mange ganger. Men nå må jeg slutte å skrive før dette blir for langt siden jeg har andre ting på plakaten også, men jeg blogger snart igjen og til da håper jeg alle lesere har det utmerket.

2 kommentarer
  1. Jeeez. Karoline, du skriver så mye^^ Og det var positivt ment altså. Og en dag skal jeg sette meg ned og lese masse. For det du skriver er spennende. Og du som jeg digget det diktet om mannen og våren. Me likes.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg