“Seeing my name on that list…” eller grunner til at jeg er happy :O)

Soundtrack: Legally Blonde- The Musical (So much better)

Jeg hadde aldri trodd at den dag ville komme da jeg ville prise MTV. Det er en grei kanal, men det er, ironisk nok, alt for lite fokus på musikk der og mye mer fokus på teite tv-serier som interesserer meg midt i ryggen. Nå har de dog skutt gullegget, noe jeg fant ut ganske tilfeldig mens jeg søkte etter alle slags versjoner av sangen "I'm not that girl" fra musikalen Wicked. Det er forresten "gå til buss eller liknende"-sangen min, dvs. sangen jeg oftest nynner for meg selv på vei til steder når jeg er overbevist om at ingen hører meg. Uansett så fant jeg altså en hel masse interessant, der i blant en tolkning som førte meg til denne siden på Youtube: http://youtube.com/profile_videos?user=AvidActress007, med en sanger som var usedvanlig habil og hadde gode tolkninger av mange sanger som jeg liker. Hun hadde også en tolkning av en sang kalt "So much better". Jeg lyttet til denne tolkningen og søkte på sangen på Youtube og fant ut at den var del av "Legally Blonde: The musical" og, for å gjøre en litt lang historie kortere, fant denne siden: http://www.dailymotion.com/videos/l3g4llybl0nd3/1 og det er den siden som gjør at jeg priser MTV. De har tatt denne musikalen og filmet den fra scenen med tekst til sangene og sendt det på tv, deretter har en seer lagt det ut på "Dailymotion". Dvs. jeg kan se og har sett en hel musikal på nettet gratis uten at det er ulovlig en gang. Jeg kan bare si i fra med en gang at hvis MTV finner på å gjøre det samme med musikalen "Wicked" så kommer jeg til å elske dem dypt og inderlig inderlig :O)

Anyway, lesere har kanskje hørt om filmen "Legally Blonde". Den kom ut i 1999 og hadde Reese Witherspoon (og jeg pleier ofte å legge til en ekstra h mentalt sånn at det blir "Reese With her spoon" siden det passer med min type humor) i hovedrollen. Handlingen er i korte trekk at Elle blir dumpet av kjæresten sin, Warren, fordi hun er for dum og blond for ham og hun bestemmer seg for å komme inn på Harvard for å bevise for ham at hun har en hjerne. Når hun kommer dit går ikke ting helt etter planen, men Elle finner ut at hun har en lidenskap for "law" og får nye venner, venner som kanskje er mer enn venner og oppdager mye om seg selv på veien. Det skjer mer og, men jeg har ikke lyst til å røpe alt. Det jeg derimot kan røpe er at musikalen har akkurat den samme handlingen med sang- og dansenumre og de to sistnevnte er grunn til at jeg faktisk liker musikalen hakket bedre.

Nå har jeg altså sett denne musikalen på nettet, fått hekta og har sangen "So much better" på hjernen (den kan høres her: http://youtube.com/watch?v=Q9xQAp_NWIw og der står teksten på siden). Det er merkelig hvordan sanger har så utrolig lett til å sette seg på hjernen min, det er nesten noenlunde magisk. Dessuten er den ene karakteren i denne musikalen, Emmett, helt fantastisk og så søt at man sitter og ser på med et lite håp om at skuespilleren bare skal slå opp med kona si, flytte til Norge og tilfeldigvis flytte inn fem minutter unna deg. Merkfundig nok (not, det er ganske forståelig) har jeg tenkt akkurat det samme mens jeg har sett på "SYTYCD-USA". Første sesongen var det Craig DeRosa, andre sesong var det Benji Schwimmer og tredje sesong var det Pasha Kovalev som fikk meg til å håpe at de ville flytte til Norge og tilfeldigvis forelske seg i meg. Men jeg regner med at de fleste med øyne tenker dette om noen de ser enten på film, tv eller andre steder uansett, det er absolutt ganske normalt tror jeg nok. Anyway, så har jeg funnet et bilde av skuespilleren som spiller Emmett på denne linken (bildet er litt for stort til at jeg limer det inn.: http://www.timeout.com/newyork/export_images/601/601.x580.ft.super.borle.jpg)

Utenom å få dilla på en musikal har jeg for tida jobb i en barnehage av alle ting og det var ikke noe jeg egentlig hadde sett for meg meg selv i, men det har så langt funket overraskende bra. Det er veldig fint å plutselig finne ut at man er ufattelig bedre med barn enn forventet. Det er nesten så jeg begynner å lure på om jeg er mer på barns mentale nivå enn voksnes siden det bare tar noen dager før jeg er populær blant en gjeng med fireåringer, mens jeg enda ikke kan kalle meg populær blant folk på samme alder. Eller så kan det selvsagt være det at jeg rett og slett liker å leke, jeg vokste nemlig aldri helt fra å huske, sykle på sparkesykkel, leke gjemsel eller skli. Jeg nyter egentlig sjansen til å kunne være litt barnslig og her får jeg til og med betalt for det(!) Det blir selvsagt noen mer seriøse ting som å trøste barn, passe på, vaske bord etter at folk har spist og å ta i akkurat passe fart på huska (det må bli så fort at barna syns det går fort, men ikke så fort at de faller av og begynner å grine, det er et stort ansvar), men det går greit. Med det sagt så har jeg ingen planer om å bli førskolelærer sånn som moren min eller noe sånt. For det første så er det noe med å gå i sine foreldres fotspor som byr meg i mot. Det hadde vært greit om foreldrene mine var kunstnere eller artister eller noe sånt, men siden de har mer hverdagslige yrker vil jeg gjerne ta noe hverdagslig av et annet slag selv. Jeg har personlig mer lyst til å jobbe seriøst i et reklamebyrå eller som oversetter, bibliotekar eller bokhandler, noe sånt noe i hvert fall og helst med bokhyller i umiddelbar nærhet. For det andre så er jeg glad i barn, men jeg er ikke så glad i barn at jeg nødvendigvis trenger å være rundt dem hver dag. Men for en tre ukers tid, som dette er, så er det veldig koselig.

Jeg vil avslutte dette innlegget med å fortelle hele verden om mine fascinerende planer for morgendagen. Jeg skal shoppe i Oslo sentrum igjen og deretter skal jeg på kino og da skal jeg få sett "Batman: The Dark Knight". Nå vurderer jeg litt å bestille billettene i dag for det kan hende det er mange som skal se den på Colosseum klokka 17:20 i morgen, men på den annen side så er det jo ferie for de fleste så da kan det hende jeg er heldig. Uansett gleder jeg meg til å få sett den, siden den sikkert er kjempeinteressant. I tillegg er det like greit å få sett den siden alle kommer til å prate om den uansett, ser jeg den kan jeg delta i samtalene. Jeg gleder meg også til å gå i litt butikker, selv om  jeg strengt tatt har litt for lite rom til at jeg burde shoppe noe særlig. Kanskje jeg får tak i nytt nintendo spill eller cder, bøker eller enda flere dvder. Angående nintendo så har jeg nå sagt farvel til en del av mitt nintendo-spillende liv, nemlig Gamecuben min. Lokket på Gamecuben spratt opp hele tida og jeg spilte eller lite på maskinen og endte dermed opp (i et av mine mer spontane øyeblikk) med å ta med meg alle spillene opp på nærmeste "Game On" der jeg fikk levert dem inn noe jeg tjente 400 kroner på. Disse 400 kronene er grunnen til at jeg i morgen kan ta med meg 600 kroner til byen og fortsatt ha 2500 i spareboksen min her hjemme. Jeg har nemlig de siste årene klart å spare penger helt fra jul året før som jeg kan bruke til julegaver neste år. Da sparer jeg en tusenlapp et helt år som jeg bruker til julegaver, i tillegg til at jeg alltid lar det være litt penger ellers i spareboksen sånn at jeg har penger rett etter jul sånn at jeg kan gå på shoppingtur i Oslo sentrum selv hvis jeg ikke får penger til jul (noe jeg ofte får, særlig fordi penger som regel står øverst med stor skrift på ønskelistene mine siden jeg elsker å gå og velge ut ting selv). I morgen blir med andre ord en fin dag og neste gang jeg blogger kommer jeg sikkert inn på temaet Batman, hvis jeg ikke plutselig forandrer planer i morgen og ser "Mamma Mia". Ellers kommer jeg sikkert snart til å blogge om bøker siden denne sommeren har gitt meg flotte leseropplevelser. Men til da får dere alle ha en fortsatt fin dag og en flott helg!!!

5 kommentarer
  1. Ah! Jeg så også Legaly Blonde på datan for en stund siden. Den var ti ganger bedre enn jeg hadde forventet..

   I’m not that girl er skikkelig høre på iPod når man går til bussen og ikke vil ha det for dramatisk xD

  2. Hei, Galinda with a G, kommentarene dine ble ikke godkjent med en gang av en eller annen grunn, men nå er de godkjent og det er bra siden det gleder meg fryktelig at det fins andre som har sett og likt Legally Blonde på data. Alle musikaler burde være mulig å kunne sees på data og jeg vil ellers ønske deg velkommen som kommentator :O) Og I’m not that girl er herlig sang!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg