Et innlegg i tredje persons synsvinkel om litt av hvert og ikke så mye

Karoline begynner å skrive et innlegg i bloggen sin uten å ha noen spesifikk plan om hvilken retning teksten skal gå. Hun tenker at teksten kanskje burde handle om hvor spennende det er at hun stadig får jobbintervjuer for tida, hvor fascinerende det er at hun kanskje snart er i jobb og med det gjør noe annet enn å dra på jobbkurs før hun drar hjem og bedriver kveldene foran dataen mens hun er på internett, ser på dvd-filmer, leser og har dårlig samvittighet fordi hun har et skriveprosjekt som hun ikke skriver nok på. Karoline mener virkelig at hun burde skrive mer for hun vil jo bli forfatter og hun har har figurer og ideer og tanker i så stor forstand at det nærmest bobler over, men det er noe annet å skrive det enn å tenke det, det er for eksempel mye vanskligere. Det Karoline uansett gleder seg over er at ting skjer for tida. Det er de nevnte jobbintervjuene og ellers så er det alle de nye inntrykkene hun får fra dvder og musikalsoundtrack som hun ikke har hørt og sett før nå. For eksempel har Karoline sett filmen "Lonesome Jim"; en film som hadde en realistisk, men usympatisk hovedperson og et plott som var utrolig likt plottet til filmen "Garden State", men som ikke var i nærheten av like rørende og koselig, dessuten var skuespillerne mer uinteressante (men det skal sies at noen av de som hadde biroller gjorde en sterk rolleprestasjon). "Lonesome Jim" var ellers interessant filmet (det så ut som en hjemmevideo på grunn av kamerabruken), noe som gir den en viss kunstnerisk effekt og den var ingen direkte dårlig film, men jeg likte den ikke spesielt godt og gir den bare terningkast 3. Karoline har også sett "Boys don't cry" og "Lost in translation" nå og de var begge utrolig bra filmer, men dog på svært forskjellige måter. (Jeg vil herved be lesere om å ikke dømme meg for hardt for at jeg ikke har fått sett "Lost in translation" før nå, jeg vet jeg er sent ute, men bedre sent enn aldri.) Begge disse filmene fortjener i hvert fall terningkast 5 av meg og særlig "Lost in translation" slår det meg at jeg må få sett igjen, for den snakker til tenksomme delen av meg, øyeblikksamleren i meg, den delen av meg som inspireres av alt som ligger mellom linjene. Karoline har også funnet ut at hun er i ferd med å bli fan av en ny forfatter; nemlig Selma Lønning Aarø, fordi hun liker skrivestilen til den nevnte forfatteren meget godt og fordi boka "En rekke avbrutte forsøk" er helt genial.

forfatterspiren bak dette blogginnlegget lar det være litt linjeskift og avsnitt nå, for å ha en fin komposisjon eller hva hun nå bør kalle det. hun lar det ellers være plutselige setninger i kursiv uten stor bokstav siden hun synes det ser fint ut, enkelt og greit og fordi hun ikke syns stor bokstav er så viktig som hun syntes i en nær fortid.

Karoline sitter og spiser fårikål mens hun skriver opp og ned om alt og ingenting og godter seg over at det bare er en måned til hun skal på seriøs cd-shopping og kjøpe tre, fire nye cder. Denne shoppingen skal skje i midten av oktober for da kommer det uansett en cd hun må ha og da kan hun ta alt i samme slengen. Karoline lurer ellers veldig på hva hun skal gi i bursdagsgave når moren hennes om en ukes tid fyller 50 og hun planlegger mentalt neste blogginnlegg siden hun egentlig blogger inni hodet sitt hele tida og bare et lite utvalg av dette havner her. Det er ellers ganske så åpenbart at Karoline har lett for å finne magiske øyeblikk overalt for tida, hun synes til og med det å skrive i tredjeperson er ganske magisk for da ser man seg selv fra en ny vinkel mens man skriver og får nesten følelsen av at man skriver om en karakter fra et skriveprosjekt og ikke bare skriver om seg selv. Og på samme tid er det en noe irrasjonell tanke siden en bok om meg hadde vært ufattelig kjedelig siden jeg er et vanemenneske som gjør det samme hver dag og som blir kjempeoppspillt over det merkeligste (som en kul dans på SYTYCD eller et ny musikalsoundtrack å lytte til). Karoline oppdager at det å skrive mens man spiser egentlig er litt dumt siden man da risikerer å glemme spisingen og det er det som gjør at hun nå skal sette punktum for dette innlegget selv om hun sikkert kunnet blogget i timesvis.

forfatterspiren tenker dette og ser på punktumet hun har satt før hun skriver dette, denne setningen som ikke har  noe spesielt formål uten om å lirke inn en ny kommentar om hvor fabelaktig filmen "Wall-E" er og hvor merkelig det er at forfatterspiren har funnet en fanside for Frollo fra "Ringeren i Notre Dame her: http://www.geocities.com/ixringoffirexi/TheFieryPit/home.html. forfatterspiren synes det er merkelig hvordan noen faktisk kan være fan av denne karakteren (som i følge henne er en av de mest skremmende av alle Disneys skurker), men syns det er en underholdende side å titte på, særlig når man egentlig burde gjøre noe mer fornuftig (som å rydde på rom og sånne kjedelige ting). forfatterspiren lar ellers denne setningen avslutte dette innlegget og lover å blogge igjen ganske snart og da sannsynligvis i førsteperson :O)

2 kommentarer
  1. Lonesome Jim har jeg faktisk kjempelyst til å se, og jeg trur faktisk ikke terningkastet ditt skremmer meg 😉 Ellers er jeg enig i at Garden State er ufattelig koselig og søt, og at Lost in Translation er noe av det nydeligste man kan se på film (den hadde utvilsomt fått en 6 av meg). Gjenstår for min del å se Boys Don’t Cry, noe jeg også har hatt lyst til lenge. Og ikke minst Wall-E, men det ser ut til at jeg blir nødt til å vente til den kommer på DVD, ettersom Drammenkinoen ikke ser ut til å ha planer om å sleppe den på originalspråket. Og jeg har fobi mot dubba filmer, serriøst.

  2. Vel, som sagt så tror jeg ikke dubbingen har så mye å si i Wall-E’s tilfelle siden det ikke er så mye dialog til å begynne med, men det blir uansett bare noen måneders tid å vente før den kommer ut på dvd regner jeg med (det hadde vært totalt idiotisk markedsføringsmessig om den ikke kom ut til jul i hvert fall).
   Og Lonesome Jim er ingen dårlig film, den bare falt ikke i smak hos meg bare…(Men Boys don’t cry er kjempebra selv om det er en forferdelig historie)
   Anyway, takk for kommentar :O)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg