Omvisning på rommet mitt, nye kjøp som gleder meg og kyllinghistorier på høyt plan

Jeg har hatt en plan for et innlegg i over en måned og nå er det klart for det hele. Jeg skal gi dere en omvisning på rommet mitt med masse bilder sånn at dere kan se hvordan jeg har det på rommet mitt og hvordan ting ser ut og sånt. Dette blir moro, jeg er helt klar og jeg begynner nå. Det blir også et annet tema på plakaten og det er alt jeg kjøpte meg i går (jeg velger å gå ut i fra at det finnes et snev av interesse når det gjelder dette temaet). oki doki, da skal jeg sette i gang :O)

rom og shoppetur 015
Primstav og klovnebilde av meg når jeg var 5 år gammel (jeg var søtere da)

Det første man møter på når man kommer inn er et gammelt bilde av meg og en primstav som jeg fikk til jul i fjor. (Dette er riktignok hvis man ser til venstre og det gjør man ikke så mye siden døra lukker seg innover mot venstre, men det er uansett noe av det første man møter på.) Bildet viser at jeg tydeligvis valgte å kle meg ut som klovn da jeg skulle på karneval som femåring (på alle senere karneval har jeg vært heks) og er tatt hjemme i stuen min (men den har forandret seg siden da). Og primstaven har jeg ikke brukt til noe særlig, men den ser jo fin ut.

rom og shoppetur 013
Litt av enden på min uoppredde seng og en eske som pleier å være lukket der jeg har notatbøker, gamle   skolesaker og tegninger

Oppi en eske inntil senga på rommet mitt ligger det permer og tegninger og under dette igjen ligger det haugevis av notatbøker siden jeg samler på dette. Denne esken er åpnet kun for anledningen og er vanligvis lukket med en annen eske oppå seg. Denne esken skal jeg komme til nå.

rom og shoppetur 009
Noen biblioteksposer og fine puter

På toppen av esken på det forrige bildet (når den har lokket på) står det som regel en annen eske og dette er esken der jeg har spesielt fine puter og poser med lånte bøker fra biblioteket. I nettopp den posen dere ser som er litt åpen her ligger det syv biblioteksbøker og dere kan så vidt skimte litt av de to bøkene jeg har lest og den boka jeg skal få lest snart. Jeg liker at det i hvert fall kan se ut som om jeg har et snev av system når det gjelder biblioteksbøker.

rom og shoppetur 011
Rotehyllen, minirotehyllene og pengeplassen

Jeg har en liten hylle inne på rommet mitt der jeg har esker med de fleste dvdene mine, massevis av blader (de bladene jeg mest sannsynlig vil ha lyst til å lese snart, de andre bladene mine bor i en stor eske på rommet som var broren min sitt og nå er et slags bibliotek). (Jeg har også en annen eske der Witchblader og ukeblader bor, men den esken er også inne på biblioteket.) Oppå toppen av denne hullen har jeg to mindre hyller som er hvite og avlange og inni dem ligger det litt dvder og andre ting og tang (bokmerker laget i papir for eksempel siden jeg ikke har sansen for å lage eselører lengre). Viktigst er det nok likevel at jeg har en liten greie ved siden av med skuffer på som er stedet der jeg har penger (mer nøyaktig 2700 kroner som jeg bruker lite av siden jeg alltid vil være sikker på å ha penger for hånda når jeg skal kjøpe julegaver og når jeg skal gå på den årlige shoppingturen jeg alltid tar i begynnelsen av januar).

rom og shoppetur 012
Rotehyllen

Dette er en nærmere titt på rotehyllen der jeg tillater meg å ha en rotete samling av spesielle bøker (blant annet de to bøkene jeg bruker for å notere det ned hver gang jeg har lest en ny bok, noe som innebærer at jeg vet med full sikkerhet at jeg har lest 55 bøker så langt i år), blader (siden det er viktig å finne blader lett når jeg skal bade eller spise middag og har lyst på lett lesning) og en gammel sparegris fra da jeg var liten, i tillegg til dvd-esken. Denne rotehyllen er meget kjekk og ha og gir meg muligheten til å være så rotete jeg bare vil, men allikevel se gulvet og ha det ryddigere i resten av rommet (sånn at mamma blir fornøyd også).

rom og shoppetur 008
Klesskapet og det lukkede skapet der det lille jeg har av kjoler er

Klesskapet mitt er riktignok ikke så veldig ryddig, men ting har sin plass og dessuten føler jeg at rommet mitt ikke ville representert meg hvis alt var ryddig og systematisk. Inni det lukkede skapet med det stilige grønne stoffet på er det noen få kjoler, men det er ikke så veldig spennende så dere går ikke glipp av noe. Over disse skapene er det dog to mindre skap som jeg ikke har tatt bilder av og som er virkelig interessante siden de inneholder to esker med sjokoladeboller kjøpt i Sverige. Disse sjokoladebollene er virkelig gode og det gleder meg at jeg har spist to av dem i dag.

rom og shoppetur 010
Bilde jeg lagde til et skoleprosjekt da jeg var elleve og steinsamlingen

Jeg husker ikke hva skoleprosjektet handlet om, men vi måtte i hvert fall lage et stort bilde med figurer kledd i gresk stil og med masse små notater på om forskjellige ting i dagliglivet hos disse menneskene. Det viktigste her er uansett steinsamlingen som viser de fineste steinene jeg har funnet og som jeg er svært glad i.

rom og shoppetur 014
Litt av et elefantbilde som jeg ikke vet hvem som har malt, litt av et klovnebilde som en venninne av moren min står bak og dataen min

Elefantbildet har hengt her så lenge jeg har bodd her og jeg liker det veldig godt. Klovnebildet er laget av min mors venninne Mette (en kunstnerisk skytte med interesse for astrologi som er veldig hyggelig) og er en selvsagt del av rommet mitt og dataen er bærbar (uten å bli bæret spesielt mye) og er egentlig moren min sin. Jeg har lånt den siden min data klikka for mye og det har vært helt greit heldigvis. Denne dataen brukes til å se på dvd, internett og skriving og brukes alt for masse siden jeg ikke har et liv.

rom og shoppetur 004
Bilde 1 fra vindusområdet der man kan se litt av elefantsamlingen min og en lampe

Yndlingsdyret mitt er elefanter og jeg har en del elefantfigurer som bor i vinduskarmen. Jeg har også en så langt tom ramme i elefantform og en stor rund lampe som på bildet er skrudd på.

rom og shoppetur 003
Bilde 2 fra vindusområdet der man kan se utsikt, litt av lampen, men da avskrudd, litt av elefanthatten og snurregreia

Jeg har en helt ålreit utsikt fra vinduet mitt som er litt mer enn ålreit når det er fint vær. I vinduet mitt har jeg også en rar greie der en kule snurrer inni en springfjæraktig figur og lampen jeg nylig nevnte. På toppen av lampen har jeg hatt elefanthatten jeg lagde i tiende klasse da vi hadde Afrika som tema og skulle lage en afrikainspirert hatt i håndarbeidstimene. Denne hatten skal jeg vise nøyere siden. Vi måtte også lage en Afrikainspirert stol i sløydtimene og hvis noen vil se elefantstolen jeg lagde da er det bare å melde det.

rom og shoppetur 005
Bilde 3 fra vindusområdet der man ser resten av elefantsamlingen, en vase med rar plante i og den ikke navngitte teddybjørnen

Jeg vet ikke helt hva teddybjørnen skal hete, så det er bare å komme med forslag. Den som gir det beste forslaget kan jeg lage et dikt til hvis den vil det. Vasen med planten står i virkeligheten ikke i vinduet lenger, men den gjorde det da jeg for to timer siden tok disse bildene og derfor er den med.

Men nå har jeg vist det meste jeg skal vise fra rommet mitt og interesserte lesere kan få vite at det ellers er en colaboks jeg drikker fra, et teppe i flere farger, en cd-spiller, en søppelbøtte, en uoppredd seng og en skuff med ting og tang under skrivebordet mitt som jeg ikke har vist dere, men som like fullt er der. Dere kommer dog til å få sett litt av sengen når jeg nå går over til det andre temaet mitt som er "gårsdagens shoppingtur". Jeg har hatt litt dårlig samvittighet siden jeg leste Immas innlegg: http://blomsterspiser.blogspot.com/2008/10/kapitalisthore-en-historie-i-bilder.html og Virrvarrs innlegg om fattigdom: http://www.virrvarr.net/blog/2008/10/15/blog-action-day-la-oss-snakke-fattigdom/ Jeg hadde nemlig ikke tenkt på ting som fattigdom eller at jeg ikke ville være materialistisk, jeg hadde bare tenkt "jeg har penger og nå skal jeg eie nye cder, jippi!" da jeg hadde planlagt gårsdagens shoppingtur og etter å ha lest disse innleggene følte jeg meg litt skyldig som hadde tenkt så enkelt som jeg hadde gjort. Likevel føler jeg bevisst at det burde være lov å nyte livet og at det burde være greit å unne seg selv noe en gang i blant og i går var min tid for å unne meg ting. Det skulle unnes i vei skal jeg si deg og jeg troppet opp på Platekompaniet med en gang det åpnet i går og var klar for å kose meg for et lite utvalg av pengene jeg tjente i sommer da jeg jobbet noen uker i barnehage. Og nå skal jeg vise kjøpene og tillegge dem noen kommentarer.

rom og shoppetur 002
Cder, filmen "The Labyrinth" og en notatbok som jeg hadde fra før, men som passe så fint inn der

Jeg kjøpte fire cder i går, en dvd-film og en bok som ikke er med på bildene. Filmen var "The Labyrinth" fra åtti-tallet med David Bowie fordi jeg alltid har hatt lyst til å få sett den siden den hørtes kul ut og jeg uansett er stor fan av alle former for labyrinter. Jeg har ikke sett filmen enda, men vil sannsynligvis anmelde den på bloggen min når den er sett. Men nå skal jeg prate mer om cd-ene jeg kjøpte i går.

morten 003
Marit Larsen "The Chase"

Jeg er fan av Marit Larsen og måtte følgelig kjøpe den nye cden hennes. Så langt har jeg likt denne cden og særlig sangene "The Chase", "If a song could get me you", "This is me, this is you" og "I've heard your love songs". Som alltid er Marit Larsens musikk preget av noe lett og fine melodier med enda bedre tekster til. Sangene er hele veien fine, men noen sanger er mer uniddelbare, mens andre er sanger man må høre en del ganger for å venne seg til. Uansett er resultatet fint. Kan hende jeg skriver en lengre anmeldelse her senere og det kan også godt skje med andre av cd-ene jeg kjøpte.

morten 005
Hello Saferide "More Modern Short Stories from Hello Saferide"

Hello Saferide er artistnavnet til den svenske artisten Annika Norlin når hun synger på engelsk og er et passende navn for en artist som er en ny oppdagelse for meg. Jeg hørte tilfeldigvis sangen "Anna" på nettet for en stund siden, lyttet til litt mer musikk på Last FM og Myspace (er egentlig ingen stor fan av Myspace, men jeg titter litt på musikksidene til folk der av og til) og ble raskt nysgjerrig. Og "More Modern Shortstories…" er en god plate i litt indie/ singer-songwriter stil) som blir fascinerende siden tekstene faktisk er små noveller. De er som om man skulle ha skrevet en novellesamling og så gitt alle tekstene en melodi og dette merker man på flere av sangene. Det er ikke hele veien dette fungerer like godt, men det fungerer overraskende mye av tida og Annika Norlin har i tillegg en god stemme som kler musikken sin, på samme måte som Marit Larsen kler sine sanger til fingerspissene. Dette er med andre ord en interessant artist og cd som jeg er glad for å ha oppdaget. De beste sangene her er nok "Lund", "Anna" og "Parenting never ends".

morten 004
Wall-E Soundtrack

En ting jeg er veldig fornøyd med er at jeg fant soundtracket til filmen "Wall-E" siden jeg elsket musikken til denne filmen. Og sondtracket inneholder flott instrumental musikk undertegnet Thomas Newman som er direkte magisk på samme måte som musikken på "Super Mario Galaxy", Peter Gabriels sang "Down to earth" og to sanger fra musikalen "Hello Dolly", bare for å nevne noe og har så langt vært et utmerket tilskudd til cd-samlingen min. Dessuten har jeg store planer om å spille denne cd-en mens jeg skriver Nanowrimo i november, så det blir dikteriakkompagnement også :O) De beste sporene her er: "Define Dancing", "Down to Earth", "Put on your sunday clothes" og "Static"

morten 006
"Little Shop of Horrors Soundtrack"

Jeg hadde også en liten ide om at jeg kunne kjøpe et soundtrack fra en musikal og fulgte opp denne ideen med å kjøpe soundtracket fra musikalen "Little Shop of Horrors". I utgangspunktet var jeg ikke så kjent med denne musikalen, har sett en filversjon av den for mange år siden, men ellers var den ukjent, men tok sjansen på å kjøpe en cd jeg ikke hadde hørt før og tjente på det siden denne musikalen er ganske så underholdende. Sangerne er også flinke og de beste sangene er: "Somewhere that's green", "Suddenly Seymour", "Grow for me" og "Feed me (Git it)". Jeg vil også nevne litt kort om storyen som er en plantebutikk, en ondsinnet menneskeetende plante og den herlig nerdete Seymour, og som minner litt om Sweeney Todd, bare med planter i stedet for barberhøvler og USA på 60-tallet istedenfor London i svært gamle dager. Veldig genialt!
***
Jeg kjøpte ellers boka "Vi skal forandre verden en dag" (som er resultatet av en skrivekonkurranse der jeg deltok uten å ende opp blant vinnerne) og innrømmer at en liten del av meg tenkte "la oss se hva de valgte i stedet for meg da" med et lite snev av bitterhet. Etter å ha lest litt i denne boka ser jeg likevel at de var ute etter mer realistiske noveller enn det jeg skrev (orddetektiv i kamp mot ordet "Press") og tenker heller at min tid vil komme, til slutt skal jeg oppleve publikasjon om jeg så må ha 50 refusjoner først. Og hvis det tar lang tid før min tid kommer vil det bli desto mer meningsfullt når det skjer! Jeg har ellers tenkt å anmelde "Vi skal forandre verden en dag" på bloggen min snart så det er bare å følge med, den som venter får se 🙂
***
Det er ellers ikke noe annet jeg har på hjertet nå, men jeg tenkte å følge opp mitt utdrag fra Nanowrimo 2006 med et nytt utdrag. Da jeg skrev nanowrimo det året lot jeg nemlig hovedpersonen min skrive nanowrimo selv og det jeg tenkte var at jeg kunne poste historien inni historien, dvs. det som hovedpersonen i historien min skrev. Hun var riktignok i en fantasiverden gjennom 90% av boka og måtte være med å redde den verdenen, noe som innebar at hun ikke kom så langt på nanowrimo, men det hun skrev kan jeg jo poste her og det skal jeg nå. Så her er det første utdraget fra historien karakteren min Meg skrev på for nanowrimo i Nanowrimo-historien min fra 2006:

Kyllingenes store eventyr 

Femten kyllinger marsjerte oppover Karl Johan og krysset gatene med en uhorvelig stor selvtillit uten å se seg for i det hele tatt. Ingen spurte hvorfor kyllingene hvorfor de krysset gaten og de hadde vel egentlig ingen grunner selv. Til tross for kyllingenes tydelige sikkerhet hadde de ingen spesielle planer og dette var bare et rent eventyr, ikke mer, ikke mindre. De femten kyllingene, som var så påskeaktige gule at det halve eller kvarte kunne vært nok, kom seg mirakuløst nok trygt over gatene som om det var en slags eldgammel makt som ville at de skulle overleve. Eller ville ha dem på første tog ut av byen, men vi velger å tenke i mer snille og positive baner bare for anledningen og for moro skyld rett og slett. Etter å ha krysset gaten som førte til den store plassen utenfor Oslo Sentralbanestasjon stoppet den første kyllingen brått. Han, for dette var en gutt når sant skal sies, gjorde en bevegelse med hodet som om han ville at sine fjorten følgesvenner skulle være stille og lytte til ham og de fulgte rådet hans. Når sannheten skal frem hadde de ikke vært så veldig bråkete av seg, heller rolige og forventningsfulle, med øyne som glitret av entusiasme og glede over å møte den store vide verden foran dem, men en liten påminnelse var alltid til nytte uansett. Etter en kort pause begynte lederen å vralte videre og de fjorten andre fulgte etter med en slags kvekkelyd som egentlig var en sang på hønenes språk, som bare de kunne. Denne sangen var ikke særlig lang, men for kyllingene spilte det ingen rolle for de nøt bare det å kunne la nebbene tale under den klare himmelen som var så blå så blå i junis yre skjønnhet. Så gikk de marsjerende i en rytme så egen og unik inn på Sentralbanestasjonen for å ta rulletrappen oppover og så bare fortsette rett på til de av en eller annen grunn måtte snu. Her kunne en kanskje beskrevet hver av disse kyllingene i detalj, men i denne historien er slikt noe uviktig. For det første var kyllingene svært like alle sammen og for det andre er utseende og lignende ytre detaljer i en reiseskildring som denne. Det som betydde noe var kyllingenes reise som knapt var begynt, men som ville gi et varig inntrykk i hver kyllings ungdommelige sinn.     

De femten kyllingene ble faktisk oversett av de fleste, men en hadde sitt betraktende øye i disse kyllingers retning. Det var en mann i frakk og med mørke solbriller som gløttet over brillekanten og av og til rapporterte ned i Walkie talkien sin om kyllingenes prosess. Denne mannen var ikke en spion selv om han minnet sterkt om en, han var heller bare en vanlig mann med en spesiell interesse for kyllinger. Han hadde alltid hatt en sterkt utviklet sans for kyllinger og gjennom hele skolegangen hadde han vært kjent som kyllingmannen. I denne historien derimot vil han være kjent som Magripp for det høres ut som et mer naturlig navn for en ung mann i midten av tjueårene. Magripp var altså fan av kyllinger, men foretrakk dem som levende vesener som han kunne granske til fordel for kyllingbryst han kunne spise til middag. Dette hadde brakt ham rare blikk fra andre og da særlig moren hans som hadde gjort kyllingbryst til en spesialitet. Hun var en fabelaktig kokk og særlig god på alle matretter som en gang hadde vært fugler eller av fugleavstamning, eksempelvis egg, og hadde til og med skrevet noen bøker om dette under velklingende navn som ?Lei fuglekvitter, spis fugl (and og kylling i en salig blanding og ublanding)? eller ?Du er det du spiser og kylling er unntaket som bekrefter regelen.? Magripp kunne ikke dy seg for å le lett ved tanken på den sistnevnte boka, moren hans hadde i hvert fall litt humor når alt kom til alt. Men så bestemte han seg for å igjen granske kyllingene og smilet hans ble da raskt forandret til et mer desperat uttrykk da han så at kyllingene ikke var å se lenger. De var borte og Magripp begynte å løpe for å finne dem, men stanset da han så opp på skiltet der det sto at et tog nettopp hadde kjørt. Dette toget gikk mot Asker og dets neste avgang var om et kvarter og han måtte på det. Kyllingene var sikkert på det toget.      

Magripp tok feil, kyllingene hadde måttet skifte retning og var på vei mot venstre, rett fram uansett hvor det ville føre. De hadde ingenting planlagt og gikk av sted uten mål og mening. Hvor de skulle visste de ikke, hva de skulle ante de heller ikke noe om, hovedsaken for dem var at de marsjerte og de ville fortsette å marsjere til de fikk en ny ide. Eller fikk lyst til å granske en sang?

2 kommentarer
  1. Koselig å se rommet ditt 🙂 Husker de gjorde sånn i Witch og, hihi. Kunne ha gjort noe lignende med mitt rom, hadde det ikke vært for at et bilde av Hiroshima etter bombinga hadde vært tilstrekkelig x) Men det var ordentlig artig å lese! Og så likte jeg den hvite hylla di skikkelig godt! Og… er det Evig solskinn i et plettfritt sinn jeg ser ligge der?

  2. Ja, det er “Evig solskinn i et plettfritt sinn”, men jeg har av uante grunner ikke fått sett den ordentlig enda (kjøpte den for ikke så lenge siden grunnet at jeg bare hadde hørt pene kommentarer om den, den skal sees snart). Og takk for at du likte den hvite hylla, liker den selv og det var ellers veldig artig å lage rom-omvisning (særlig fordi rommet mitt bare for to måneder siden så helt annerledes ut) :O) Og jeg har sett at jeg har blitt tagga på bloggen din, skal svare på de kompliserte spørgesmålene etterpå!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg