Nanowrimo og tv-karakterliste og ikke så mye annet egentlig

Jeg har ikke blogget på noen dager og jeg må bare innrømme at bloggingen sannsynligvis vil bli litt mindre regelmessig og litt sjeldnere nå siden jeg skriver på Nanowrimo og på en måte må prioritere det. Jeg håper det går bra og jeg skal prøve å få blogget noen ganger i løpet av denne måneden likevel :O)

Angående Nanowrimo kan jeg nå røpe at jeg har 56 sider og 13800 ord noe som er ganske bra på seks dager. Derimot har jeg endt opp med veldig lange kapitler og jeg er derfor usikker på hva jeg får postet på bloggen. Men det er bare å si i fra hvis noen har lyst til at jeg skal poste det 38 sider lange første kapittelet i et innlegg og ellers kan jeg godt poste kortere utdrag hvis det er ønskelig. Jeg vil ellers nevne at jeg har postet det første kapittelet i en note på Facebookprofilen min (så det er mulig å lese ting allerede nå). Ellers så er jeg veldig fornøyd med historien min så langt, selv om det storslåtte mordet som egentlig er noe av det mest sentrale i historien antagelig ikke vil skje før  side 70 minst. Det kan nesten kalles et talent hvordan jeg har greid å dra ut ting og jeg er fortsatt bare på dag tre i historien. Men feene har rukket å ha  2 musikalnumre da, det er jo noe. Anyway, så har det gått fint så langt og jeg har sannsynligvis drevet moren min til vannvidd snart siden jeg omtrent bare prater om Nanowrimo. Siden jeg har tenkt å gi inntrykk av at jeg tenker på noen andre ting i livet også i bloggen min skal jeg skifte tema nå.

Jeg har lenge tenkt litt på å ha et innlegg om tv og yndlingsprogrammer og sånt, men alltid ombestemt meg noen få linjer ut i innlegget. Men så tenkte jeg på musikalkarakterspalten jeg har pleid å ha og jeg har derfor tenkt å lage en liten liste over de syv beste tv-karakterene jeg vet om, noe som også vil gi et inntrykk av hva jeg ser på og pleide å se på. I denne listen står de syv valgte karakterene i tilfeldig rekkefølge og jeg setter i gang nå (jeg nevner ikke skuespillere på karakterer som er fra tegnefilmserier) (jeg velger dessuten bare en karakter fra hver serie noe som innebærer at flere aktuelle kandidater fra Buffy, Charmed og Under samme tak dermed ikke nevnes):

Topp 7 tv-karakterer (som sagt i tilfeldig rekkefølge)

1) Kuzco (Keiserens nye skole eller Kuzcos Akademi som jeg kaller det)

Jeg skal ikke prate så mye om Kuzco siden han har vært et yndet tema på denne bloggen før, men han er en av mine absolutte favorittkarakterer på TV (og film for så vidt) siden jeg ser på Kuzco's Akademi som genialt og liker hvor ubeskjedent selvsentrert han er, han er seg selv innmari rett og slett. Dessuten er han søt, er en god person når alt kommer til alt og har fenomenale replikker.

2) Piper Halliwell (Charmed) (spilt av Holly Marie Combs)

Noe ikke alle vet er at jeg var kjempefan av programmet Charmed i over fem år før jeg mistet litt av fascinasjonen litt. Jeg synes det tapte seg etter femte sesong og var best da Prue var med, men jeg elsket de første fire sesongene og hadde det sånn at det regelrett var verdens undergang om jeg gikk glipp av en episode. Og favorittkarakteren min ble etter hvert Piper som var den mellomste søsteren og den mest interessante og gjennomtenkte av alle karakterene sånn jeg ser det. Og hun hadcde den evnen som sikkert hadde vært mest praktisk i dagliglivet (sakte ned molekyler og dermed gi inntrykk av at tiden sto stille hos de rundt henne).
Hun hadde også en svært fascinerende kjærlighetshistorie med Leo og jeg føler at hun på en måte var den mest realistiske karakteren i Charmed og at hun også hadde de største problemene å overvinne. Dessuten er hun og Leo midt absolutte favorittpar av kjærlighetpar på Tv. Jeg er ikke like stor fan av Charmed som jeg en gang var, men jeg synes det fortsatt er koselig når jeg ser repriser fra de første tre sesongene som var helt magiske og som er de som gjorde Charmed til en serie jeg fortsatt tenker på med et smil.

3) Hiro Nakamura (Heroes) (spilt av Masi Oka)

Hiro er den søte nerdete og mest underholdende karakteren i hele Heroes-universet sånn jeg ser det og jeg har likt ham hele veien (jeg har riktignok bare sett første sesong og nesten hele andre sesong siden jeg ikke laster ned programmer, men så langt har han i hvert fall vært fenomenal). Jeg liker konseptet i Heroes (spesielle krefter) selv om det ikke er det mest originale temaet og jeg liker hvordan jeg hver gang jeg begynner å se på Heroes tenker "ok, dette er jo helt greit" men ikke noe mer og så sitter i sitrende nysgjerrighet når hver episode slutter og tenker "jeg vil ha mer." Programmet Heroes kan såpnn sett sammenliknes med en malteserkule fra en pose med Malteser. Man må ha mer og mer og spiser opp alt i posen på null komma niks. Men tilbake til Hiro som er en karakter jeg liker fordi han er så sympatisk. Han liker å kunne styre tiden og er veldig ivrig, naiv og med høye idealer som er beundringsverdige. Dessuten har han en sånn naturlig barnlighet som jeg liker og han er den største helten etter min mening.

4) Stephanie Tanner (Under samme tak) (spilt av Jodie Sweetin)

Jeg har alltid likt programmet "Under samme tak" og jeg pleide å elske sånne familieserier på Tv Norge da jeg var yngre. Jeg er litt mindre fan nå, men jeg syns fortsatt det er koselig når jeg ser repriser av "Under samme tak" siden det var en del av oppveksten min på en måte, det å se på dette programmet. Favorittkarakteren min her var den pratsomme og energiske Stephanie som var den mest gjennomarbeidede og minst stereotypiske av søstrene Tanner sånn jeg ser det og som hadde flere av de beste replikkene. Hun hadde blant annet uttrykket "How rude" (som jeg selv bruker en gang i blant når jeg er helt for meg selv) og var i tillegg danseren i programmet.  Jeg syns rett og slett at Stephanie var en interessant karakter som en lett kunne forstå valgene til og det gjør henne til en del av denne lista.

5) Anya (Buffy) (spilt av Emma Caulfield)

Anya er den definitivt mest fascinerende karakteren i Buffy mener jeg siden hun på mange måter er ganske uforutsigbar og i tillegg skifter side noen ganger (på samme måte som Spike). Dessuten liker jeg at hun er så brutalt ærlig og at hun ikke helt skjønner sosiale regler og liknende ting, noe som også gjør henne til en karakter som gjerne har svært underholdende kommentarer. Men hun mener det godt egentlig og man kan forstå henne siden hun egentlig bare er veldig menneskelig. Jeg syns ellers at hår-variasjonen hos Anya og redselen hennes for harer er med på å gjøre henne nyansert og interessant og jeg liker at hun har en spennende historie bak seg. Og jeg syntes kjempesynd på henne i bryllupsepisoden, selv om jeg også skjønner tankegangen til Xander. Anya er med andre ord nok en interessant karakter.

6) Ephram Brown (Everwood) (spilt av Gregory Smith)

Jeg syntes delvis at Everwood var en ordentlig fin serie, men engasjementet mitt har variert veldig og jeg har aldri hatt noe i mot å gå glipp av en episode. Likevel syns jeg altså at dette er en av de bedre dramaseriene som har vært på tv og dette skyldes først og fremst karakteren Ephram, en karakter som jeg har likt godt hele veien (delvis fordi også han er veldig søt). Jeg liker at Ephram er en ganske realistisk karakter som gjør dumme beslutninger som alle andre og som opplever mye dramatikk og interessante eksperimenter som er med på å gjøre ham til den han er i den siste sesongen. Ellers er Ephram en karakter som kjennetegnes i stor grad av sin sarkasme og driver litt med typisk tv-tenåringsangst, men er når alt kommer til alt en sympatisk, litt sjenert og lojal person som man håper på det beste for. Dessuten er han flink til å spille piano.

7) Lisa Simpson (Simpsons)

Jeg er ganske nøytral til "The Simpsons", men tar meg i å like enkelte episoder veldig godt (særlig grøsserhistorie-episodene) og enkelte av karakterene også. Og en av de karakterene her som jeg liker godt er Lisa Simpson som er en svært sympatisk figur. Liberal og intelligent er Lisa en karakter som gjerne er fornuftens stemme i serien "The Simpsons" og hennes engasjement og musikalitet gjør henne også inspirerende. Selvsagt gjør hun feil som alle andre, men hun har veldig mange fine kvaliteter som gjør at de episodene som sentrerer rundt henne gjerne er de episodene som jeg mener er de dypeste og beste av Simpsons episoder. Så jeg liker Lisa Simpson som karakter også med andre ord.
***
På denne listen ville veldig mange flere fra Buffy, Charmed og Under samme tak vært med hvis jeg ikke hadde bestemt at jeg bare skulle ta syv karakterer som skulle være  fra syv forskjellige tv-serier. Dessuten ville Ellen Degeneres og Cat Deeley vært med hvis listen også hadde hatt med yndlingsprogramledere. Ellers så er heller ikke min absolutte favorittserie en gang med på lista siden det er So you think you can dance og de har deltakere og ikke karakterer på samme måte (her kan det ellers nevne at temaet So you think you can dance sikkert vil komme opp i bloggen min etter hvert). Jeg vil ellers bare si at jeg ikke egentlig ser ekstremt mye på tv, men her har jeg tatt med favoritter fra de siste ti årene (og da blir det litt). Håper det uansett var interessant lesning og føl fri til å inspireres.
*
Ellers så vil jeg altså nevne muligheten til å lese første kapittel av nanowrimo-historien min innpå Facebook (sånn i tilfelle det skulle interessere noen) og jeg har ellers ingenting på hjertet som jeg føler noe behov for  å bable om nå. Men nå må jeg sjekke internettsider igjen og så skal jeg prøve å få skrevet enda litt mer. Ha en fortsatt fin dag alle lesere :O)

6 kommentarer
  1. For en fantastisk idè!
   Er det greit om jeg stjeler denne (tv-serielista, altså.
   Jeg er full av beundring for de som er på Nano-kjøret, men kunne aldri gjort noe sånt selv) av deg?
   Jeg lager selvfølgelig min egen liste og linker til deg, som seg hør og bør.

  2. Det er bare å stjele ideen om tv serie-liste (fikk selv ideen av noen engelske blogger der jeg så en sånn liste så jeg har jo stjålet den jeg og egentlig). Og jeg gleder meg til å lese lista de og takker for kommentaren.
   Velkommen som kommentator forresten :O)

  3. Wow, bra jobba med Nanowrimo! Sjøl er jeg veldig ofte sånn at jeg skriver som en gærning til å begynne med (når jeg begynner å skrive nye fortellinger), og skriver dritmye i løpet av veldig kort tid, og siden går det bare treigere og treigere. Får håpe du holder samme tempo gjennom resten av november 😉

   Artig det med TV-karakterene. Som du kanskje allerede veit fra tidligere kommentarer, er jeg stor fan av Kuzco sjøl 😀

  4. Takk for kommentaren, Kristine :O)
   Det er merkelig da, for jeg har enkelte historier der jeg har holdt på i flere år og fortsatt bare har 28 sider og så har vi nanowrimo der jeg har fått til dobbelt så mye på seks dager (det er rart ved det). Og jepp, Kuzco er tøff!

  5. FamilieTvserier på Tv Norge <3

   Jeg har ikke vokst fra dem enda, jeg. Jeg ELSKER Full House, og Stephanie. Og Step by Step, selv om de ikke sender det lenger 🙁
   Og Kuzco da =) Fantastisk person.

   The Simpsons er mitt nr. 2 favorittprogram etter Friends da… Jeg skulle lagd en liste selv, men jeg er ikke helt fantastisk når det gjelder å skrive ting… Men når det gjelder Kuzco fpretrekker jeg filmen sterkt i forhold til serien… serien har mange morsomme vitser og hendvendelser, men filmen er bare helt priceless. Jeg hadde tilogmed dataspillet før, men det ble herpa Datan bare knuste det mens jeg spilte. Må ha blitt overbelastning. Jeg spilte som en gal på det spillet. :'(

   Jaja…Man skal høre mye før øra detter av.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg