feer, nanowrimo, musikalnumre og andre doser med meningsløshet

Det skjer ikke så mye spennende for tiden og jeg merker at jeg har lyst til å skrive et kjempelangt innlegg som bare dreier seg om Nanowrimo, men det hadde kanskje kjedet en del. Jeg kan dog nevne at jeg nå har nesten 120 sider og nesten 30 000 ord og føler meg veldig fornøyd med det. Det føles rett og slett ganske fint når ordene flyter og man har det fint med seg selv og litteraturen.

Ellers har jeg altså ikke så mye å blogge om (og jeg hadde egentlig tenkt å unngå å skrive innlegg der jeg bare skriver for å skrive), men jeg følte at det var på tide at jeg skrev noe igjen for ikke å forsømme ting helt. Dessuten kan jeg uansett nevne at jeg hadde en veldig positiv opplevelse på diktkammeret forleden dag da jeg skrev et dikt som for meg ga mening og som dessuten var sånn at alle ordene i teksten startet på T. Det endte opp med å bli det mest kommenterte diktet mitt noensinne på diktkammeret, noe som igjen gjorde meg svært så fornøyd på mandag. Jeg har dessuten funnet ut at jeg faktisk klarer å skrive sanger på norsk, noe som er praktisk siden feene i Nanowrimo-historien stadig bryter ut i musikalnummer som er norske ettersom jeg bestemte at de skulle være det. Jeg har dessuten skrevet mange engelske sanger i det siste til Nanowrimo siden jeg har diktet opp et band kalt "Those who sing along with the trees" (TWSAWTT) til historien min og for moro skyld lar sanger fra deres album dukke opp på ulike plasser i historien. Det blir riktignok ikke spesielt gode sangtekster hverken hos feene eller  TWSAWTT, men det blir da til noe og det gir meg ekstra med ord. 

Jeg har forresten funnet ut via et "vitenskapelig" forsøk at jeg rekker å skrive ordet "fe" 31 ganger på et minutt, noe som innebærer at man sikkert kan rekke det mange flere ganger siden jeg skriver sakte når jeg skriver for hånd. Dessuten har jeg funnet ut at jeg vet alt for lite om lyktestolpers historie og hvis noen har noe tips til informasjon om lyktestolper er det bare å dele det.

Ellers så har jeg sett filmen "Enchanted" igjen og den minte meg på hvorfor den er en av mine absolutte favoritter blant romantiske komedier. Den er kanskje litt vel sukkersøt, men den har masse eventyrlighet og gjør deg glad. Jeg har også sett filmen "Penelope" for ikke så lenge siden og den burde jeg egentlig ha et ordentlig langt innlegg om siden det var en veldig god film om en jente med grisenese og hennes søken etter noen som vil elske henne for den hun er. Christina Ricci gjør en veldig god hovedrolle i denne filmen og James McAvoy (som har en annen viktig rolle i denne filmen) også er flink og søt. Nevninga av sistnevnte minner meg på at jeg må skrive en liste over mannlige karakterer fra film som jeg gjerne skulle kjent (og/eller vært sammen med for den saks skyld) i virkeligheten. Det er i det hele tatt mye jeg egentlig kunne blogget om og jeg skal blogge i vei, må bare prioritere litt. Og i dag skal jeg strengt tatt skrive ferdig del 1, man må bare variere litt og skrive litt på andre ting og liknende av og til. Dessuten blir man litt sliten av å skrive på en og samme historie etter hvert og.

For å avslutte tenkte jeg å gi et eksempel på en av sangene feene Lysander og Nimh har sunget som musikalnummer og som muligens beviser hvorfor jeg muligens burde holde meg langt unna låtskrivning på norsk. Relevant informasjon før lesning av sangtekst er at fe-jenta Nimh elsker fe-gutten Lysander, noe han enda ikke har skjønt og at disse to feene har evnen til å si ordet "MUSIKALNUMMER" og øyeblikkelig få tryllet frem orkester og dansere og korister og hele pakka. Denne evnen gjør at de på en måte kan koreografere et musikalnummer for enhver situasjon og med det få ut følelsene sine, noe særlig Nimh får mye utbytte av. Jeg har personlig lyst til å kunne trylle frem alle ingredienser for musikalnumre selv så dette er nok et sånt tilfelle der karakterene lever ut forfatterens fantasier. Jeg håper det hele gir en form for mening i hvert fall og avslutter med dette dagens blogginnlegg: 

Sangere: synger na na og okey på diverse steder og knipser, dette er i parentes
Dansere: driver slangemenneskevirksomhet under versene, men er i bakgrunn
Stort orkester: spiller på refrenget som er det Nimh og Lysander synger sammen og en pianist spiller hele tiden   

Du og jeg
 

Nimh:
Her er jeg nå, (nana nana)
en fe med drømmer på gli (nana nana)
og jeg har mye å gi,
det må verden forstå  

(knips, knips)
 

Jeg heter Nimh (nana nana)
og bor her med min nummer en, (nana nana)
han som er helt suveren
Simsala simsala simsalabim 

Nimh og Lysander:
Og nå har vi en plan som er fantastisk,
som er at vi skal ta over alt
Og nå har vi en plan og den er ganske så storslått
og vi vil nok få det til det her
Du og jeg 

Lysander:
Jeg er Lysander, (nana nana)
døpt etter en fyr (nana nana)
fra et Shakespearsk eventyr,
mitt navn rimer på salamander 

(knips, knips)
 

Min mor kom hit med (nana nana)
et kjøleskap fra Japan, (nana nana)
det var ikke helt hennes plan,
men nå er det greit kan en se 

Nimh og Lysander:
Og nå har vi en plan som er fantastisk,
som er at vi skal ta over alt
Og nå har vi en plan og den er ganske så storslått
og vi vil nok få det til det her
Du og jeg 

Nimh:
Du og jeg er på vei
mot et helt eget mål
Og når verden er vår
vil du kanskje se 

At jeg er mer enn bare glad i deg,
at jeg elsker,
at jeg elsker d? 

Lysander: Sa du noe
Nimh: Nei 

Nimh og Lysander:
Og nå har vi en plan som er fantastisk,
som er at vi skal ta over alt
Og nå har vi en plan og den er ganske så storslått
og vi vil nok få det til det her
Du og jeg

 

4 kommentarer
  1. Enchanted er helt fantastisk.

   Og Idina Menzel er med i den da xD

   Men har du sett klippet av Kristin Chenoweth som synger “Thats how you know” på Academy Awards? Hun er litt “shrill”, men utrolig flink uansett. Jeg leste faktisk at Amy Adams sa at hun følte seg beæret over at Kristin ville synge den, for hun sa at hun baserte mye av skuespillet sitt i filmen på Kristins personlighet og kharisma =)

  2. Ja, jeg har sett det klippet på Youtube, det er stilig 🙂 Men jeg hadde ikke lest det med at Amy Adams følte seg beæret, så takk for informasjonen om det 🙂 Og det er kult at Idina Menzel er med på Enchanted selv om det er teit at hun ikke sang noe. Jeg skjønner
   at det sikkert er fint å få en mulighet til å vise at man kan bare spille og, men hvis jeg hadde hatt Idina Menzel eller Kristin Chenoweth i en film ville jeg absolutt gitt dem i hvert fall noe å synge, siden de er veldig gode på akkurat det.
   Ellers takk for kommentar. Ha en flotters dag!

  3. Aw, syns den der “Sa du noe?” “Nei”-delen var litt søt i sangen, jeg da ^^

   Ellers kan jeg nevne at jeg er mildt sagt imponert over hvor mye du har skrivd i løpet av såpass kort tid :O Jeg hadde aldri i verden hatt nok sjøldisiplin til å greie noe lingnende!

  4. Tro meg, jeg er ganske sjokka selv, trodde aldri at det skulle gå så bra som det gjør nå. Selv om jeg har en del digresjoner da, jeg skrev nettopp 700 ord om dører for å nå 33 000 ord som var det jeg hadde som mål å nå innen dagen var omme. Det er utrolig hvor mye rart enn kan få for seg å skrive om dører 🙂
   Takk for fin kommentar om musikalnummeret forresten. Det skal innrømmes at akkurat den delen du nevnte er veldig inspirert av en sang på en Pokemon cd jeg hadde for noen år siden (jepp jeg pleide å være fan av det før). Men jeg syns den delen er søt selv jeg og.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg