Julekosrettet innlegg 1 (der det er bildequiz og julesang) =0]

I mitt forrige innlegg viet jeg mesteparten av oppmerksomheten til Harry Potter. I dette innlegget skal jeg vie tiden til julekos for dette skal være første innlegget i en serie som alle skal ha noe ekstra julemessig å tilby som kansje kan gi julestemning eller eventuelt bare stemning til leserne. Og dette innlegget skal begynne med noe litt genialt jeg fant på forleden dag, nemlig en julequiz. Jeg husker nemlig at det var noen søte flickrgreier på noen blogger jeg leser for ikke så lenge siden og inspirert av det har jeg altså laget en quiz.

Greia er at jeg har en rekke spørsmål (de er ikke alltid formulert som spørsmål, men allikevel) og så har jeg funnet fine bilder på flickr som jeg har satt i sånn mosaik og så er det meningen at folk kan gjette hva jeg sikter til på hvert punkt. Jeg håper lesere skjønner poenget i quizzen for jeg er litt dårlig på å forklare og jeg er klar over at de fleste av disse spørsmålene nok er ganske enkle hvis en har lest bloggen min en stund, men jeg tenkte at en bildequiz kunne være god førjulskos. Svarene får dere sannsynligvis vite i mitt neste innlegg. Here we go (og det er helt lov å stjele ideen):

Bildequiz

1) En ting jeg har en virkelig fascinasjon overfor
2) Noe som er herlig uansett alder
3) Et spill jeg har spilt utrolig mye og likevel aldri rundet
4) Dette symboliserer et av mine yndlingsord
5) Yndlingstallet mitt er…
6) Jeg kan umulig være den eneste som synes dette minner om dansere
7) En av de tingene jeg elsker høyest i verden utenom familie og venner og sånt
8) Min yndlingsårstid kan dette symbolisere
9) Den fineste blomsten i verden etter min mening er…
10) Jeg elsker å bruke…
11) Det her kan symbolisere yndlingseventyret mitt
12) Personlig så gleder jeg meg veldig til…

bildequiz

Ellers så tenkte jeg å vie litt tid til julesanger. De fleste har sikkert fått med seg dette: http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=544839, nemlig at det visstnok var et annet vers i Prøysens Musevisa der alle musene døde. Jeg syntes det var litt genialt, om enn litt uprøysensk og fikk dermed ideen om å finne på egne sistevers til andre kjente norske julesanger. Uavhengig om det faktisk var Prøysen som skrev det nye sisteverset eller ikke så tenkte jeg å ære den lille makabre siden ved meg og jeg har nå tenkt å gi dere nye sistevers til noen julesanger som jeg finner på nå og jeg starter lett med "På låven sitter nissen". (Advarer det kommende innholdet kan være både sterkt og grotesk og upassende for barn uten voksent tilsyn, ting leses her på eget ansvar ellers.)

Nytt og mer makabert sistevers til "På låven sitter nissen"

Og nissen han blir kjempeglad når rottene,
på en, to, tre drar fort av sted
Da finner han frem sitt gevær og skyter dem
og så blir de brukt som kanel, min venn
Da nyter han hvert ben av dem han finner,
mens de minnes, mens de minnes
og stress og sorger hos ham da forsvinner
med hvert rotteøye som blir spist, spist, spist

Nytt og mer ukoselig sistevers til "Sankta Lucia"

Natten er som besatt, alt er så stille
da Santa Lucia bringer det ville.
Hvert monster titter frem, skremmer i alle hjem
Sankta Lucia, Sankta Lucia

Nytt og mer trist sistevers til "Mitt hjerte alltid vanker"

Og blindt vil sorgene komme efter julenattens skjær,
jeg vil deg aldri finne, aldri vite hvor du er
Selv tro vil ikke hjelpe når mørket glimter til
og hjertet vil forstumme grunnet bitterhet og tvil
***
Hvis folk har noen ønsker om andre julesanger som jeg kan skrive ny vers til så er det bare å komme med tips og jeg håper disse versene gir glede og underholdning til alle lesere.

ting 048
(Dette bildet har ikke noe med saken å gjøre, men er en fin illustrasjon.)

Ellers så har jeg ikke spesielt mye annet på hjerte nå utenom å komme til noen tips til sanger som kanskje kan gi julestemning med fine tekster og kul film på Youtube. Så her kommer kjente og mindre kjente julesangfilmgreier på Youtube (jeg tar tre julesanglinker nå og eventuelle andre kommer i senere innlegg):

Yndlingsjulesangen min er "I saw mommy kissing Santa Clause" og jeg tittet rundt på youtube for å finne kule versjoner av den og den kuleste var denne: http://www.youtube.com/watch?v=Q6E7vXd428g Her er teksten riktignok annerledes, men det er jo bare så søtt da =0) Og jeg får virkelig sympati med både Julenissen og den søte hunden.

En annen av mine favorittjulesanger er "Last Christmas" og der liker jeg egentlig George Michaels-versjonen best. Den versjonen av denne sangen som jeg liker nest best er den jeg skal linke til nå, nemlig Crazy Frogs versjon av denne sangen som man kan se her: http://www.youtube.com/watch?v=EC8oMW4NyzU. Jeg er ikke akkurat Crazy Frog fan til daglig, men jeg syns denne filmen er genial og svært underholdende selv om jeg også her får sympati med nissen (noe det tydeligvis er meningen at man skal).

Den tredje sangen jeg skal linke til er en versjon av "Rudolph, the rednosed reindeer" der man får sangen og en kort animasjonsfilm, nemlig denne: http://www.youtube.com/watch?v=GDKP7epNr6w&feature=related. Til tross for de mer ukoselige sisteversene jeg skrev til enkelte sanger i stad så liker jeg også når ting ender godt og jeg liker sangen om Rudolf siden den også forteller en fin historie der Rudolf er den vi får sympati med og dessuten den som vinner i lengden. Dessuten er jo sånne korte tegnefilmer som den som her følger med også ganske søtt!
***
Så dette innlegget er litt julekosrettet med andre ord og jeg håper det har gitt underholdning og vært interessant lesning. Jeg kommer til å prøve å få hatt litt julekos i mine neste innlegg her også, men det blir også andre temaer tatt opp og da.

6 kommentarer
  1. Hm, skal vi prøve julequizzen din nå, da…

   1. Lyktestolper?
   2. Såpebobleblåsing?
   3. Et av Mario-spilla?
   4. Melankoli?
   5. Sju?
   6. Snøfnugg?
   7. Bøker?
   8. Sommer?
   9. Løvetann?
   10. Den var litt vanskelig, for jeg har vondt for å se hva som er på bildet, men jeg gjetter parker?
   11. Askepott? Litt vanskelig å se hva som er på det bildet og, men det så ut som en fin kjole av noe slag.
   12. Juuuul!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg