godt nyttår og et innlegg om penner og planer (filmtittingsplaner)

Den nye layouten (som faktisk er mixed media, ting er tegnet for hånd først for så å la paint.ms legge sitt preg på det meste med unntak av haien og skriften) er inspirert av den nye pennen min. Denne pennen ser ut som en hai og hvis man trykker på en spesiell knapp og holder den inne så åpner haipennen munnen sin og lager lyd og fungerer litt lommelyktaktig og hvis man holder knappen lenge nok inne så blir lyden til et skrik. Det er litt vanskelig å forklare, men det er kort sagt en haiformet penn som kan lage lys og lyd og med det underholder meg til det fulle. Og det er den desidert mest geniale pennen jeg har kjøpt noensinne og jeg kjøpte den til og med på Notabene og det er den bokhandelen som appelerer minst til meg (jeg foretrekker sånne store bokhandler som de har i Oslo sentrum og sånt jeg da). Og da må jo haipenner få lov til å være layoutbilde når den rette anledningen byr seg =0)

Men nok om haipenner. Dette blogginnlegget skulle dreie seg om andre ting. Det skal dreie seg om ting jeg har mål om å oppleve neste år, dvs. filmer jeg må få sett når de kommer på kino og liknende. Være en slags plan på en måte. Jeg har tenkt å ta for meg bøker i et senere innlegg og film i dag.

Vi starter lett med film da! (alle bilder er hentet fra google bilder, håper det går bra)


http://www.filmweb.no/kino/article169006.ece Denne linken fører som en ser til filmwebs artikkel om filmen "Bolt", en film jeg absolutt skal få sett neste år. Dette er en Disney-film om en hund ved navn Bolt som spiller superhelt i en tv-serie og så tror at han er superhelt på ordentlig. Derfor drar han ut på et stort eventyr, får nye venner og lærer mye nytt og sånt. Selv om historien på sett og vis høres litt original ut, så høres det samtidig ganske forutsigbart ut, men jeg tror det vil være en morsom og sjarmerende film som vil kanskje ikke vil forandre verden, men som vil gi underholdning nok til å være verdt å se. Jeg vil her presisere at jeg ser på Disney og Pixar som to separate ting og jeg kan derfor si at dette ser ut som en av de bedre blant Disneys data-animerte filmer, noe som også trekker opp. Det som trekker ned er kanskje de idiotiske kjendisene de har valgt til å ha stemmene i den originale utgaven, men det kan man overse for så vidt.


http://www.filmweb.no/kino/article166403.ece Jeg hørte for ikke så lenge siden om en film som het "The Curious Case of Benjamin Button" og vet nå at den er basert på en novelle av F. Scott Fitzgerald og handler om en mann som blir født i syttiårene og blir yngre for hvert år som går i stedet for omvendt. Dette slo meg straks som et virkelig fascinerende konsept. Så fant jeg tilfeldigvis novellen på Outland i går og da gjort om til en grafisk roman og jeg kjøpte den, har nå lest og elsket den (flott tegnet med originalteksten og veldig herlig) og har funnet ut at jeg må få sett filmversjonen bare på grunn av konseptet. Jeg syns riktignok at Brad Pitt (som har hovedrollen) er en fryktelig uinteressant skuespiller, men filmen har fått gode kritikker i USA og jeg tror at det vil være en ganske bra film. Og som sagt "konseptet", det er genialt og det får en til å tenke, for hvordan må det være å bli yngre og yngre mens alle rundt deg eldes?


http://www.filmweb.no/kino/article163494.ece Bildet skal være hentet fra filmatiseringen av "Appelsinpiken", en film jeg har lyst til å se siden det er en av de historiene til Jostein Gaarder som høres mest filmbar ut. Jeg leste ikke denne boka før i november og jeg gjennomskuet en rekke ting ved den ganske fort, men syntes det var en velskrevet og rett og slett utrolig søt bok med sånn type kjærlighet som jeg ønsker å oppleve selv. Nå har jeg ikke sett "I et speil, i en gåte" filmen enda og "Sofies Verden" ble ikke noen spesielt god film og det er en norsk film og jeg er som regel mer kritisk til dem av en eller annen grunn, men jeg tror litt på denne filmen. Jeg tror at det kan bli en både søt og varmende film der romansedelen kanskje blir klisjefylt, men da på en god måte.


http://www.filmweb.no/kino/article154866.ece Jeg innrømmer at jeg tenker mitt om Harry Potter-filmene (Hermione har får lyst hår, det er ikke som i boka og liknende), men samtidig underholder filmene meg og jeg må se dem, ellers ville jeg forgått av nysgjerrighet. Dermed må jeg se denne filmen også, den sjette i rekken og det skal jeg få gjort til sommeren.


http://www.filmweb.no/kino/article180087.ece Nye filmer fra Pixar må man se og dessuten blir filmene deres bare bedre og bedre og det gjør det jo enda mer inspirerende. Jeg er bare litt bekymret siden denne filmen på mange måter hopper etter Wirkola, det blir den første filmen deres etter "Wall-E" (en film som var noe helt spesielt), men ingen av Pixars filmer har vært direkte dårlige og dessuten liker jeg konseptet med et hus som blir båret av en masse ballonger. Ut fra det lille jeg vet om konseptet så tror jeg dette vil være en søt og original film og jeg er veldig spent.


Jeg fant ikke noe informasjon om filmen "Froskeprinsessen" på filmweb, men alt jeg har lest gir meg inntrykk av at denne filmen kommer i 2009 og jeg gleder meg skikkelig. Det er sannelig på tide med en ny animasjonsfilm fra Disnet som er tegnet og ikke data-animert og dette vil så vidt jeg vet også bli en film som blir i god gammel "Skjønnheten og Udyret" tradisjon med prinser og prinsesser og sangnumre, sånn i tillegg til at det er den første afro-amerikanske Disney-prinsessen. Sånn etter min mening så håper jeg det å brekke denne barrierren også vil gi Disney en ide om å ha en Disney-prinsesse som faktisk har fregner eller kviser eller er litt lubben eller har briller og (siden nettopp sånne ting gir en egen sjarm), men jeg er uansett nysgjerrig på denne filmen (en film som forhåpentligvis inspirerer andre animasjonsfilmstudier til å lage tegnet film de og, det er mer personlig når det er tegnet på en måte).

Ellers er det sikkert mange andre filmer som kommer neste år og som blir verdt å se, men det er i første omgang disse seks som jeg høyst, høyst sannsynlig har tenkt å få sett på kino. Ellers så har jeg tenkt å begynne med en blanding som kombinerer musikalmusikk, anmeldelse og selvskrevne ting og det skal jeg begynne med nå. Enkelt sagt så skal jeg anmelde ett eller annet i form av en sang der jeg skriver teksten og melodien er en sang fra en musikal (som også nevnes på begynnelsen av innlegget på soundtrack). Dette skal jeg derimot ikke begynne med i dag rett og slett fordi jeg har tenkt å finne på andre ting enn blogging nå.
***
Jeg blogger igjen om ikke så lenge regner jeg med og til da ønsker jeg alle en fortsatt fin tid!
Og godt nyttår alle sammen 🙂

3 kommentarer
  1. Levitra 5 Mg Prezzo [url=http://cialibuy.com]cialis online[/url] Can Amoxicillin Treat Bladder Infections Does Amoxicillin Cause Increase Thirts Astrazeneca Nexium Discount Card

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg