En liten litterær liste, se jeg kan tegne og annen babbel

Advarsel: Dette innlegget vil bli fryktelig langt på grunn av en liten liste over bøker som tok litt plass (og fire timer å skrive)…
***
Jeg har skrevet alt for lite i år (utenom den litterære lista). Det er liksom sånn at jeg har utrolig lyst til å skrive på noe, jeg likte den følelsen det ga meg da jeg skrev Nanowrimo i fjor (og det er så sykt å kalle 2008 i fjor, jeg har ikke vendt meg til det enda) da jeg skrev hver dag, nådde målene mine og fikk gleden av å ha egenskrevne sider mellom hendene, noe som er den beste følelsen i verden av og til. Og nå mangler jeg motivasjon og inspirasjon og alt det der og det irriterer meg. Men det kommer vel, dessuten har jeg sett så mye på Buffy de siste dagene (låner de tre første sesongene på dvd av onkelen min) at det burde kunne gi litt inspirasjon i hvert fall). Ellers så tenkte jeg å ha med tegninger i blogginnleggene mine oftere og tegningen under ble tegnet høst 2008 av meg og forestiller den grønhudede Elphaba fra musikalen "Wicked". Egentlig sto Galinda ved siden av henne på tegningen, men Elphaba ble så mye mer vellykket tegnet og derfor har jeg bare hennes del her. Jeg bare liker hvordan huden ble fargelagt og sånn. Etter hvert vil det nok med rykk og napp komme andre tegninger og liknende her og gjerne med musikalkarakterer eller personer jeg har oppdiktet eller eventuelt personer fra Harry Potter eller noe liknende. Hvis noen har lyst til å se tegninger av noen spesifikke figurer fra litteratur eller film eller no er det bare å si fra så kan det hende jeg forsøker meg på dem og…

galel1

Ok, vekk fra kunstneriske greier og til det fascinerende faktum at jeg har endret rekkefølge for hvilke biblioteksbøker jeg skal lese når og for øyeblikket leser "Mannen som elsker Yngve". Ja, jeg er sent ute og sånt, men bedre sent enn aldri. Og den boka er jo veldig bra skrevet med gode beskrivelser og sånt og ellers så er den fengende, litt sånn bok man tar opp for å lese ett kapittel og så leser man to til i samme slengen. Jeg har nå snaut seksti sider igjen, så jeg blir nok ferdig med den i dag, post pappa-besøk (var hos ham i går, det har ikke noe med saken å gjøre, bare nevnte det). Og det er ellers litt rart hvordan jeg får lyst til å skrive om kjærlighet nå bare fordi jeg leser om det. Det smitter over…

Ellers så foreslo jeg i mitt forrige innlegg at jeg skulle skrive en oversikt over bøker jeg har lest i år og siden det var en som kommenterte det innlegget og hun mente jeg skulle det (og ingen nedstemte ideen) så skal det skje. Det kommer nå en oversikt i villkårlig rekkefølge over alle de skjønlitterære bøkene jeg leste i fjor. (Astrologibøker og håndbøker og liknende vil derimot ikke figurere på lista og bøker jeg leste mer enn en gang i fjor vil bare figurere en gang på lista og utenom det er det vel ikke noe annet å si enn "god lesning".) Lista vil ellers si navn, forfatter (hvis det er flere så sies bare etternavnene med / mellom hvert), mitt terningkast og noen kommentarer i parentes for hver bok og jeg vil regne "Ringenes Herre" som en bok siden den i følge hva jeg har lest var ment som en bok, men måtte deles i tre pga. grunner jeg dog ikke kommer på. Her kommer lista (og forvent dere en liste for 2009 i begynnelsen av januar neste år) (Føl dere ellers fri til å la være å lese listen og tolke det andre som innlegget):

Bøker jeg leste i 2008

1) Stjernestøv av Neil Gaiman, terningkast 4 av 6 (Velskrevet og eventyrlig bok som fenger og underholder og som er både magisk og filosofisk. Slutten føles dog litt for brå og jeg føler dessuten at jeg satt igjen med litt for mange ubesvarte spørsmål, men helhetsmessig vel verdt å lese.)
2) A little princess av Frances Hodgson Burnett, terningkast 5 av 6 (En fascinerende og nydelig liten historie som man blir glad av å lese. Det som trekker litt ned er kanskje at hovedpersonen Sara er litt for perfekt, men du har likevel sympati med henne og det er ellers mange andre interessante karakterer som er godt beskrevet.)
3) The stolen Child av Keith Donohue, terningkast 6 av 6 (Selv om ingen ting er perfekt så er dette en bok som kommer ganske nære. Det er en vidunderlig historie om feer og byttinger og forskjellige liv der karakterene er utrolig velskapte og levende for leseren og som i tillegg får en til å tenke. Virkelig en bok jeg anbefaler på det sterkeste og en bok jeg leste to ganger i 2008.)
4) Wicked Lovely av Melissa Marr, terningkast 4 av 6 (Dette er en annen bok om feer, men her er de mye mer farlige. Ellers er dette en bok med kjærlighet og magi og interessante karakterer som jeg tror de fleste som liker enten Twilight eller Harry Potter eller begge deler vil like, men den er ikke så fengende skrevet og den tok meg en stund å lese rett og slett fordi den krever litt mer konsentrasjon.)
5) Abadazad: Drømmetyven av Demattes/Ploog, terningkast 5 av 6 (Jeg liker Abadazad-serien siden det er blanding av vanlig roman og tegneserie og det er ellers såpass lettlest og underholdende at det bare tar timer å lese og det er litt fint med sånne bøker en gang i blant og. Jeg synes ellers at dette var en god fortsettelse på bok 1 og det er veldig synd at det i følge hva jeg har lest bare skal komme ut en bok til i denne serien.)
6) Cathy's book av Stewart/ Wesiman/ Brigg, terningkast 4 av 6 (Denne boka var spennende og velskrevet med fine illustrasjoner og hadde ellers en viss originalitet siden det var et mysterium i fokus og så kunne man finne mer informasjon på nettet og sånt. Men samtidig så er det en engangsbok, det er en bok man ikke føler behov for å lese mange ganger, noe som er greit for så vidt, men som likevel er noe jeg føler må nevnes.)
7) Dager jeg har glemt av Svingen/Noguchi, terningkast 3 av 6 (Av alle bøkene jeg har lest i år er nok dette en av de jeg har likt minst dessverre. Det er egentlig ikke noe galt med boka, den er gjennomtenkt, lettlest og har fine illustrasjoner, men den ga meg ikke noe utenom nøytralitet og det gjør at jeg bare gir den treer.)
8) Body Effex av Bente Clod, terningkast 4 av 6 (Jeg likte denne boka litt bedre, den er interessant og lettlest og tar opp et aktuelt tema på sett og vis, men samtidig så er den en ganske typisk ungdomsbok og det er en sånn bok man leser en gang og så tenker man ikke over den etterpå og det er litt synd for den har masse godt ved seg og kunne vært kjempebra med bare noen få forskjeller.)
9) Sabriel av Garth Nix, terningkast 5 av 6 (Dette er skikkelig fantasy med gode karakterer, en svært interessant historie og det er dessuten første bok i en serie, ting som sammen gjør dette til en bok som er vel verdt å lese. Det er vanskelig å oppsummere handlingen riktignok, men det er spennende og det er en bok som absolutt er verdt å lese, særlig hvis man er interessert i Fantasy. Dessuten er den høy-fantasy uten å være en klone av Ringenes Herre og det alene er jo også et pluss, historien har en viss originalitet og sånn.)
10) Med hånden på hjertet av Karsten Volle, terningkast 5 av 6 (En bok med fiktive fakta i tegneserieformat som ikke forandrer verden, men som gir god underholdning mens den leses.)
11) Sandman: Evige Netter av Neil Gaiman (og tegnet av en hel haug med folk), terningkast 5 av 6 (Jeg tror denne boka riktignok gir enda mer mening for folk som, til forskjell fra meg, er mer kjent med Sandman-fenomenet, men den ga meg fine historier som var nydelig skrevet og tegnet og som var merkelige og fascinerende på en svært fin måte.)
12) Uzumaki av Junji Ito, terningkast 5 av 6 (En historie i manga-form om spiraler som var sykt fascinerende og sannsynligvis den mest grøssende boka jeg har lest på lenge. Den er velskrevet og tegnet, får deg til å se på spiraler på en helt ny måte og er første boka i en serie der jeg har veldig lyst til å lese resten.)
13) I skyggen av hans hånd av Wendy Lawton, terningkast 4 av 6 (En veldig lettlest bok om ting som skjer under annen verdenskrig som antagelig ikke er blant de beste bøkene om det temaet, men som på eget vis er helt godkjent lesning og som absolutt er fascinerende og antagelig en god innføring hvis man vil lære mer om det temaet, men ikke helt er i fagbok eller Anne Frank-modus.)
14) The book of lost things av John Connolly, terningkast 5 av 6 (En flott bok som minner litt om filmen "Pans Labyrint, men er mye mindre deprimerende. Eventyr er tvinnet inn i boka på vidunderlig vis og beskrivelsene er svært gode og det er i det hele tatt en utmerket bok som kanskje har en litt treg start, men som etter side 100 blir virkelig vanskelig å legge fra seg.)
15) Det mangler en terning av Johanna Thydell, terningkast 4 av 6 (Dette er en helt grei ungdomsbok, men en liten skuffelse siden Thydells forrige bok var veldig bra, mens denne bare er helt grei. Men det er en del nydelige beskrivelser og det trekker opp.)
16) Eventyr fra Jordens Hjerte av Märtha Louise og to redaktører, terningkast 5 av 6 (Prinsessen vår og noen redaktører har altså samlet sammen eventyr fra hele verden i en storslått praktbok. Denne praktboka har jeg altså lest og jeg kan konkludere med at det er eventyr for enhver smak og en bok som absolutt anbefales hvis man er i eventyr-modus.)
17) Piray- for en gjeng av Karine Haaland, terningkast 4 av 6 (Noen bra poenger, noen mindre bra poenger, men helhetsmessig stilig tegnet og en fin samling tegneserier som er helt godkjent lesning.)
18) Kino av Marit Kaldhol, terningkast 5 av 6 (Jeg leser veldig lite nynorsk, men dette er en nynorsk novelle-samling som jeg har lest og syntes var meget godt skrevet. Kaldhol har en god skrivestil og det er rett og slett svært interessant hele veien.)
19) Husfred- En tragikomisk familiehistorie av Alison Bechdel, terningkast 4 av 6 (En flott tegnet grafisk roman som er litt biografisk i følge hva jeg har hørt. Den var derimot tyngre å lese enn jeg forventet, men den var absolutt interessant og fikk meg til å tenke.)
20) Muleum av Erlend Loe, terningkast 5 av 6 (Jeg likte denne boka, jeg har lest den to ganger i år og den er skrevet såpass fengende at den er umulig å legge fra seg omtrent når man har kommet inn i den. Dessuten likte jeg den litt stream-of-conscious aktige skrivestilen.)
21) Alle elver flyter mot havet av Alison McGhee, terningkast 5 av 6 (En veldig fin bok om liv og død og sånt som man lever seg inn i når man leser, en bok der mange av øyeblikkene er øyeblikk også leseren føler, en bok som jeg likte svært godt og følgelig anbefaler.)
22) Moonshadow av DeMatteis/Muth, terningkast 5 av 6 (Dette er en vidunderlig dyp og svært interessant grafisk roman med science fiction og oppvekst som sentrale temaer. Nydelig illustrert og den får en til å tenke. Det eneste som trekker litt ned er at den har såpass tynne sider at man må være ekstremt forsiktig med den, men det går greit da.)
23) Jaspis- Landet bortenfor av Elin Brodin, terningkast 4 av 6 (Dette er en dagdrøm av en bok med sympatiske karakterer og virkelig eventyrlighet. Det som trekker ned er vel kanskje at slutten er nesten for "happy", jeg liker "happy endings" altså, men her syns jeg det blir "HAPPY ending". Det er dessuten en sånn bok man leser og ikke tenker særlig over siden, dette og, men bevares. Boka er grei nok og vel verdt å lese.)
24) Puste under vann av Julie Orringer, terningkast 5 av 6 (En velskrevet samling noveller av en forfatter som jeg gjerne vil lese mer av.)
25) Voodoobaby og Cherokee Bat av Francesca Lia Block, terningkast 4 av 6 (Francesca Lia Block har en veldig spesiell skrivestil som man enten elsker eller ikke kommer helt inn i . Jeg hører vel egentlig til dem som ikke har kommet helt inn i den, men i fjor fikk jeg lest denne boka som inneholder to historier og som er fint skrevet, men litt merkelig og. Det er noe veldig urbant eventyrlig med disse historiene i hvert fall og når man kommer ordentlig inn i det så er det også vel verdt å lese.)
26) Herredømmets slaver av William Nicholson, terningkast 4 av 6 (Andre bok i en interessant og lesverdig trilogi i Fantasy-genren. Blir likevel aldri så engasjerende som for eksempel "His Dark Materials", men grei underholdning og rask å lese gjennom.)
27) Ser hodet mitt stort ut i denne av Randa Abdel-Fattah, terningkast 4 av 6 (En lettlest og interessant bok som ellers er ganske typisk ungdomsbok og som tar for seg aktuelle temaer. Det som trekker ned er vel at den blir litt for klart opplysende, det virker som om noen ting bare er med i boka fordi det er aktuelt og sånt og det syns jeg blir litt feil. Men helt grei lesning.)
28) Good as Lily av Kim/Hamm, terningkast 5 av 6 (En veltegnet og skrevet grafisk roman som er lettlest, fengende og absolutt underholdende, med sympatiske karakterer man kan kjenne seg igjen i. Slutten er kanskje litt vel opplagt, man kan se enkelte ting fra mils avstand før de skjer, men det er hele tiden en finfin bok og det er ganske positivt hvordan denne boka tør å være hva den er, den prøver ikke å være noe dypere enn en enkel, grei historie og det er ganske fint.)
29) Lord of the rings av J.R.R.Tolkien (hele triologien), terningkast 6 av 6 (Selvsagt burde jeg lest Ringenes Herre lenge før juli 2008, men da leste jeg den altså og det er en flott fantasy, vel verdt å lese og med flotte karakterer som min favoritt Sam Gamgee.)
30) The Mysterious Benedict Society av Trenton Lee Stewart, terningkast 5 av 6 (En flott start på en serie der jeg håper jeg får lest alt som kommer ut. Godt skrevet og med utmerkede karakteriseringer og ellers en sånn bok som føles som den vil bli en klassiker etter hvert.)
31) Castle Waiting av Linda Medley, terningkast 4 av 6 (En grafisk roman som er veltegnet, med eventyrtema og mye sjarm.)
32) En rekke avbrutte forsøk av Selma Lønning Aarø, terningkast 6 av 6 (Dette er en sånn bok jeg fant, kjøpte og leste ved en ren tilfeldighet og det viste seg tilfeldigvis å være en utrolig underholdende og lettlest bok som jeg likte svært godt.)
33) Boyproof av Cecil Castellucci, terningkast 4 av 6 (En fin ungdomsbok som var godt skrevet og som hadde en viss originalitet siden hovedpersonen ikke er så sympatisk i begynnelsen, men blir mer sympatisk utover i boka, noe som er litt fint siden mange bøker har for sympatiske hovedpersoner, her blir det sånn sett mer realistisk. Det er en bok som holder å lese noen få ganger kanskje, men det er jo ok.)
34) Tepper av Craig Thompson, terningkast 6 av 6 (En grafisk roman jeg har lest før og som jeg garantert vil lese igjen siden den er utrolig fin. En bok om oppvekst og den første kjærligheten og liknende. Anbefales på det sterkeste.)
35) Landet der tiden var borte av Klaus Hagerup, terningkast 5 av 6 (En nydelig fortelling om tiden som både er eventyrlig, rørende og får en til å tenke.)
36) Stargirl av Jerry Spinelli, terningkast 6 av 6 (Jeg har lest denne boka flere ganger før og syns den er nydelig og utrolig velskrevet. Dessuten er karakteren Stargirl fantastisk.)
37) Captain Bluebear's 13 1/2 lives av Walter Moers, terningkast 5 av 6 (Sykt fantasifull bok som jeg tydeligvis må lese minst en gang hvert år nå og som er fascinerende, flott tegnet og artig skrevet og som jeg digger rett og slett.)
38) Temp 2001 av diverse forfattere, terningkast 5 av 6 (En antologi av noveller av unge forfatterspirer som jeg leser stadig, mest på grunn av en spesiell novelle som jeg har litt hekta på.)
39) Second Helpings av Megan McCafferty, terningkast 5 av 6 (Nok en bok som får femmer og som jeg har lest flere ganger og som er en engelsk ungdomsbok som jeg synes er veldig fengende skrevet. En roman i dagbokform som er svært kul.)
40) This is all: The Pillowbook of Cordelia Kenn av Aiden Chambers, terningkast 6 av 6 (Jeg elsker denne mursteinen av en bok som jeg bruker tre uker på og som er den mest komplette ungdomsboka jeg vet om. Jeg synes rett og slett at denne boka er helt fenomenal.)
41) Elsewhere av Gabrielle Zevin, terningkast 5 av 6 (En nydelig bok om livet etter døden som er virkelig inspirerende og herlig. Det trekker litt ned at den er skrevet i presens-form og det tar litt tid å bli vant til, men utenom det er det vel strengt tatt ikke noe særlig å klage over.)
42) Mysterium: Forsvunnet far av Terje Nordby, terningkast 5 av 6 (Minner litt om "The book of lost things" siden det også her er en roman der eventyr er en veldig sentral del. Jeg liker også hvordan denne boka er skrevet svært godt.)
43) The Host av Stephenie Meyer, terningkast 5 av 6 (Skrevet av forfatteren bak Twilight, men mye bedre etter min mening. Her er kjærlighet sentralt, men også science fiction og temaet minner en del om jerkene i Animorphs, bare for litt eldre lesere og enda mer tredimensjonale karakterer. Absolutt en bok jeg anbefaler.)
44) Amerikansk kineser av Gene Luen Yang, terningkast 3 av 6 (En veldig fint tegnet grafisk roman, men jeg syns den var litt for forvirrende og den falt ikke helt i smak hos meg.)
45) Aldristeds av Neil Gaiman (tegnet av Carey/Fabry), terningkast 4 av 6 (En grafisk roman som er en av Gaimans bøker i tegnet versjon som var veldig spenningsfylt og interessant, men ikke noe mer enn det.)
46) Løvene i Bagdad av Vaughan/Henrichon, terningkast 4 av 6 (En intens og spenningsfylt grafisk roman som av en eller annen grunn virket litt uferdig. Men flott tegnet og verdt å lese og dessuten er den tankevekkende.)
47) Vill ni åka mera av Selma Lønning Aarø, terningkast 4 av 6 (Velskrevet og fin bok som jeg likevel er litt nøytral til.)
48) Hellboy (The right hand of Doom) av Mike Mignola, terningkast 4 av 6 ((Interessant og mørk grafisk roman med litt horror og korte intrikate historier.)
49) Andungen og jeg av Emilie Christensen, terningkast 5 av 6 (Rørende og interessant bok som er rask å lese og der det viktigste faktisk er det som ikke sies, men som man bare skjønner av konteksten.)
50) Kjærligheten banker på av Marisa De Los Santos, terningkast 5 av 6 (Mens chick-lit er en genre som ikke pleier å interessere meg så mye, så var denne boka en bok jeg faktisk likte en god del. Herlig skrevet, interessante karakterer og med en slutt som er vidunderlig bittersøt blir dette en bok som virkelig er verdt å lese.)
51) Buddha (1) av Osama Tezuka, terningkast 5 av 6 (Første bok i en serie grafiske romaner i manga-stil som forteller historien om Buddha på en fengende og forståelig måte. Krever dessuten ingen forhåndskunnskaper, noe som er fint for folk som, like me, ikke hadde religionstimer på videregående eller på grunnskolen. Dessuten en bok som fascinerende nok både er tykk og lettlest.)
52) Skyggen i vinduet av Blue Balliett, terningkast 4 av 6 (Helt grei bok med et mysterium i sentrum, sympatiske karakterer og enkelte artige detaljer.)
53) Sverm av Elin Brodin, terningkast 4 av 6 (Dette er en interessant fremtidsfabel som får en til å tenke, men som etter min mening har en litt for åpen slutt og ikke har like utviklede karakterer hele veien. Men verdt å lese.)
54) Blacksad av Guarnido/Diaz Canales, terningkast 5 av 6 (En flott grafisk roman med detektivtema og svarte katter med hvit snute. Utrolig nydelig tegnet, med en skjør eleganse og veldig spennende og utmerket.)
55) Måltidet i Emmaus av Kristian Klausen, terningkast 4 av 6 (Denne novellesamlingen er velskrevet, men skuffer likevel litt siden novellene hele veien har fantastiske konsepter, men ikke blir så bra som man håper på. Likevel en finfin novellesamling.)
56) Heis med Houdini av Helene Flood Aakvaag, terningkast 4 av 6 (En fin og velskrevet bok om vennskap som med stort hell tar for seg alvorlige temaer, men som likevel blir litt for fragmentert til å bli virkelig magisk.)
57) Vi skal forandre verden en dag av diverse forfattere, terningkast 5 av 6 (Selv om denne boka for meg er forbundet med litt bitterhet siden den er resultat av en konkurranse der jeg ikke greide meg noe bra, så er det en bok som er en veldig fin antologi. Novellene er hovedsaklig fine og velskrevne og viser at det fins mange unge talenter rundt i landet.)
58) Djevelens læregutt av Kenneth Bøgh Andersen, terningkast 5 av 6 (Jeg likte denne boka mye mer enn jeg forventet først. Det handler om djevler og læregutter og er i tillegg en bok som faktisk er veldig original og passe lang med en sympatisk hovedperson.)
59) Trofast slår til igjen av Roddy Doyle, terningkast 4 av 6 (Dette er vel strengt tatt en barnebok, men den er såpass underholdende at man kan like den minst like godt hvis man er en barnslig voksen for eksempel. Gir mye underholdning og er fengende.)
60) Summer Blonde av Adrian Tomine, terningkast 4 av 6 (Man kan kalle dette en novellesamling i tegneserieform og det er en lettlest bok, men samtidig en bok som er både dyp og tenksom og veldig godt skrevet og tegnet. Man kjenner liksom en smak av bittersøt ensomhet når man leser den. Det trekker dog ned at boka er for kort, man er ferdig med den altfor fort.)
61) Naiv Super av Erlend Loe, terningkast 5 av 6 (En enkel bok om dype ting som får en til å tenke.)
62) Maus (1) av Art Spiegelman, terningkast 4 av 6 (Biblioteket har dessverre bare del 1 av denne historien, en historie som er en dypt fascinerende krigsberetning i tegneserieform som engasjerer.)
63) Tidskapselen av Lurlene McDaniel, terningkast 4 av 6 (Helt lik alle andre Lurlene McDaniel-bøker, men interessant nok og grei lesning til tross for at den sikkert er klisjefylt og forutsigbar som bare rakkern.)
64) Trøbbel i begynnelsen av Rosie Rushton, terningkast 3 av 6 (Veldig typisk TL-klubben bok som jeg kjøpte på et loppemarked i høst, leste gjennom på noen få dager og som jeg vil gi videre til et annet loppemarked til våren siden det strengt tatt er en bok som ikke ga meg noe særlig og som viste meg til fulle hvorfor jeg sluttet i TL-klubben da jeg var seksten. Helt grei bok, men ikke noe å skrive hjem om.)
65) Jenta som visste alt av Sandra Clover, terningkast 4 av 6 (Mye mer spennende enn forventet og en bok som kan overbevise deg om at det mest utrolige er mulig. Likevel ikke en sånn bok som jeg kommer til å lese flere ganger.)
66) Så lenge jeg lever av Sally Nicholls, terningkast 5 av 6 (Utrolig fin bok der det eneste som egentlig trekker ned er at jeg har lest den på norsk. Skulle gjerne ha lest den på originalspråket. Ellers en rørende bok om liv og død som gjerne gir en tåre i øyekroken og som har en hovedperson som blir svært levende for leseren.)
67) Et mulig mirakel av Brian Strause, terningkast 4 av 6 (Denne boka var godt skrevet og hadde en sympatisk hovedperson, men skuffa meg litt totalt sett, noe som antagelig kommer av at det ikke var så veldig mye handling i boka og det gjorde den litt kjedelig.)
68) Mesterdetektiven Conan (1) av Gosho Aoyama, terningkast 4 av 6 (Fengende og kul manga og begynnelsen på en serie med detektivarbeid i sentrum.)
69) Mesterdetektiven Conan (2) av Gosho Aoyama, terningkast 4 av 6 (Andre bok i denne manga-serien og like underholdende.)
70) Appelsinpiken av Jostein Gaarder, terningkast 5 av 6 (Selv om noen ting i boka forekom meg som meget opplagte var det en veldig søt bok med sånn kjærlighet som jeg ønsker å oppleve selv og interessante temaer med Gaarders selsomme filosofiske vri.)
71) Tilfeldigvis: Arial Footlights forhistorie av S.E.Fretheim/S.Vada, terningkast 6 av 6 (En fyldig og fascinerende beretning med klassiker-potensiale som er strålende skrevet og som jeg virkelig anbefaler.)
72) The Invention of Hugo Cabriet av Brian Selznick, terningkast 5 av 6 (Kanskje litt forutsigbar på enkelte punkter, men her gjør det ingenting. Dette er nemlig en storslått bok som utmerker seg på grunn av de nydelige illustrasjonene, illustrasjoner som er oppriktig magiske og som gjør denne boka til en uforglemmelig opplevelse.)
73) Förgiftade äplens klubb av Lily Archer, terningkast 4 av 6 (Har blitt lest av meg i svensk utgave og er en fin ungdomsbok med gode karakterer som går fort å lese.)
74) The Tales of Beedle, the Bard av J.K.Rowling, terningkast 5 av 6 (En fin litterær opplevelse av en eventyrsamling som stråler av kreativitet og fin moral. Går veldig fort å lese riktignok, men absolutt verdt å ha i bokhylla.)
75) Propell av diverse forfattere, terningkast 3 av 6 (En samling tegneserier som er fint tegnet hele veien, men ikke er spesielt interessant eller engasjerende når alt kommer til alt dessverre.)
76) Darlah- 172 timer på månen av Johan Harstad, terningkast 5 av 6 (En Science Fiction grøsser der ingenting ender godt til slutt og det likevel ikke gjør noe. Fengende og godt skrevet.)
77) Signaler 2008 av diverse forfattere, terningkast 4 av 6 (En antologi som er interessant og lesverdig, men som ikke interesserte meg sånn enormt mye.)
78) Urchin av de dansende stjerner av M.I.McAllister, terningkast 5 av 6 (Et søtt fantasy-eventyr som ikke sprenger noen grenser, men som er mer enn godkjent underholdning og er godt skrevet og har sympatiske karakterer.)
79) The Curious Case of Benjamin Button -A graphic Novel av Fitzgerald/DeFilippis/Weir/Cornell, terningkast 6 av 6 (En nydelig novelle av F. Scott Fitzgerald som er omgjort til en grafisk roman som er flott tegnet, med en historie som er fascinerende og interessant og får en til å tenke.)
***
Skal ellers blogge om ikke så lenge, til da håper jeg alle lesere har det utmerket!

7 kommentarer
  1. Wow, du har virkelig lest mange bøker! Jeg leser så sykt treigt at til tross for at jeg elsker å lese, har jeg sikkert ikke kommet gjennom mer enn ti stykker i løpet av 2008. Ellers var det mange interessante på lista di, virka det som (ja, jeg leste hele, liek, omgz D:)!

  2. Det verste er at det bare var i fjor, har alt lest to bøker i år (men så har jeg ikke noe liv heller da…)

   Bravo, imponert over at du leste hele lista og ja, det er mange interessante bøker der, i følge min mening i hvert fall =0)

  3. Tusen takk for lista 🙂
   Nå har jeg bestilt Sally Nicholls – Ways to live forever, Stephenie Meyer – The host, Aiden Chambers –
   This is all: The pillow book of Cordelia Kenn, og Keith Donohue – The stolen child. Gleder meg til de kommer 🙂

  4. Værsågod…
   Ellers, gled deg til dem, Martine (særlig “This is all: The pillow book of Cordelia Kenn”, den boka er helt fenomenal)!
   Og ellers takker jeg for kommentarer til båda två 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg