Bush, bøker, ballader og babbel (det er klart for et nytt blogginnlegg med andre ord) =0)

Det var virkelig ikke meningen å vente så lenge før jeg skrev et nytt blogginnlegg, men det har ikke akkurat skjedd så mye siden sist (utenom at jeg har spillt Final Fantasy X en del, men nå er stuck på MI'Ihen Highroad, at jeg har lånt nye musikalsoundtrack og sett masse Buffy). Jeg har dessuten kanskje fått en ide til en historie som jeg har tenkt å begynne å skrive ordentlig på i februar på grunn av en liten plan jeg har. Også har jeg lest enda mer. Jeg leser virkelig enormt mye, har lest seks bøker allerede i år og leser på blader når jeg ikke holder på med bøker. Men det er gøy da. Dessuten har jeg begynt å gjøre "research" siden jeg har planer om å bestille en hel haug med musikalsoundtracker fra Amazon om noen få måneder, noe som innebærer at jeg ser klipp på Youtube, leser anmeldelser på internett og sjekker Stacy's Musical Village stadig; en side man finner her: http://www.theatre-musical.com/ (sånn "research" er morsomt da). Sistnevnte er forresten en nettside jeg anbefaler på det sterkeste siden den har massevis av opplysninger om massevis av musikaler og i tillegg er svært underholdende på andre måter. Men jeg skal dessverre (eller heldigvis avhengig av leserens synspunkt) skifte fokuset fra musikaler og ti temaet litteratur. Rettere sagt skal jeg prate om en bok som jeg gleder meg sykt til jeg får tak i.

Bildet viser forsiden til boka "The Dust of Hundred Dogs" av A.S. King, en bok som ikke en gang har kommet ut i USA, men som alt har blitt annmeldt og blitt pratet om på en rekke engelske bokanmeldelsesblogger (noe som er grunnen til at jeg har hørt om den).  Det står mer om denne boka her: http://www.thedustof100dogs.com/ og jeg har ellers funnet et synopsis her: http://www.redroom.com/publishedwork/the-dust-100-dogs og det tenkte jeg å lime inn her under denne setningen.

In the late 17th century, famed pirate Emer Morrisey was on the cusp of sailing into early retirement with unfathomable wealth and her one true love when she was fatally cursed with the dust of 100 dogs. Three hundred years later, after 100 lives as a dog, she finally reincarnates into a human body again?with all her memories intact. Now she?s a contemporary American teenager, and all she needs is a shovel and a ride to Jamaica.

Selv om jeg ofte leser om bøker på nettet og tenker "den vil jeg lese en gang", så er det sjelden at dette er en bok som ikke en gang er utgitt i utlandet og dessuten sjelden at jeg bare av å lese et synopsis tenker "OMFG, I have to read this, I must, it's of uttermost importance". Ok, så overdriver jeg litt, men ikke så mye for alt jeg har lest om denne boka får meg til å tenke at det er en enormt original beretning om flere liv og pirater og så videre og i tillegg en bok som krysser sjangre på et svært interessant vis. For er dette en ungdomsroman, er det en bok for voksne, er det fantasy, er det noe helt annet? Jeg kan ikke hjelpe for at jeg er nysgjerrig. Og det aner meg at jeg skrur opp forventningene mine en god del hakk med å begynne å obsesse over en bok jeg bare har hørt om på nettet, av en forfatter jeg ikke har hørt om før tidligst i fjor høst. Det er dessuten sannsynligvis noe svært rart ved å skrive et helt innlegg om en bok når jeg enda ikke har lest den, men da kan det jo innvendes at jeg har hørt så mye prat om denne boka på diverse nettsteder (der i blant liknende innlegg som denne, skrevet av bloggerne før de leste boka) at jeg like gjerne kunne bable om den selv.

Dessuten så er jo det coveret seriøst tøft da!!!

Det fine er at jeg nå antageligvis har fått Tanum bokhandelen på Paleet i sentrum av Oslo til å bestille den når den kommer ut noe som innebærer at moi høyst sannsynlig vil få tak i denne boka på ett eller annet tidspunkt i februar og da vil den kjære tilgodelappen jeg har på Tanum komme skikkelig til nytte =0) (Life is good!) Og når den er lest kan det forventes en anmeldelse her tenker jeg…
***
Ok, nok om det og til noe annet som er helt ekstremt interessant, nemlig… (Tenker meg om en gang, to ganger, kommer ikke på noe. Ha ha ha, så morsom jeg er, not eller…) Ok, for å komme til eventuelle poenger så har jeg ikke egentlig noe annet viktig på hjertet i dag, men jeg føler for å dele en sangtekst jeg skrev forleden dag. Jeg har nemlig fått nytt armbåndsur (eller klokke som jeg foretrekker å kalle det), noe som var på tide siden jeg hadde hatt den gamle klokka mi siden 1998. Også fikk jeg lyst til å skrive en skikkelig pompøs ballade full av klisjeer som kunne vært hentet rett fra en musikal og voila, plutselig hadde jeg skrevet en sånn sang der temaet i bunnen var at jeg hadde en ny klokke (noe som gjør sangen bittelitt original likevel). Denne sangteksten tenkte jeg å avslutte dette innlegget med (og da legger jeg med en liten appell om å lese VG Helg siden alle sitatene på sitatsiden er sagt av George Bush, noe som viser storsindighet av VG da de ikke gjør narr av ham, men lar seg ta seg av den jobben selv :D). Her kommer sangteksten da (en sangtekst der George Bush derimot ikke på noen måte er tilstede, noe som er passende siden etter neste tirsdag heller ikke vil være tilstede som president gledelig nok, jeg foretrekker Obama):

My new watch (a tender and moving musical song about getting a new watch)

Should I worry 'bout a change like this,
when my world turns and a new begin
Should it make me scared
that I were not prepared
to have a brand new watch

Could it be that this means something's wrong,
something wrong may now be going on
Should I feel afraid
when it all's been said
I have a brand new watch

A watch who is in pink and diamondy,
a watch that is brand new
It's a whole new world for this browneyed girl,
a world with new pages turned

Oh oh ooooh

Should I worry 'bout a change like this,
when my world turns and a new begin
Should it make me scared
that I were not prepared
to have a brand new watch

To live my life on with a different watch around my hand,
to live on in another way,
face another day

Face another day

Should I worry now, should I worry at all,
should I worry, should I…

Worry, I won't worry, I guess I must be ready
for a pink new watch like this

My pink new watch

3 kommentarer
  1. Den der “I have a brand new watch” minte meg så sykt mye om den “we have a brand new floor”-greia til Byggmakker. Hoho 😀 Og den boka virka tøff indeed! :3 Og jeg er fortsatt imponert over hvor fort du leser. Seks bøker allerede? Guriland. Jeg er fortsatt på den første boka i 2009, og jeg syns at jeg har lest den fascinerende raskt o_O

  2. Vel, jeg pleier ikke egentlig å lese så mange bøker på en måned, men bøkene jeg har lest i år har vært sånne bøker som er vanskelige å legge fra seg 🙂
   Og jeg skjønner hvilken reklame du mener og jeg hadde ikke tenkt på det, men det er kanskje litt likheter der ja.
   Ellers takk for kommentaren!
   (Og ja, den boka høres tøff ut…)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg