Script Frenzy (überentusiastisk babbel om musikaler jeg skal skrive og sånt) <3 (c:

Det er første april og sola har skint i hele dag. Det er første april og jeg har ikke lurt noen og heller ikke blitt lurt. Det er første april og jeg er litt bekymret for at folk kommer til å tenke at det er en spøk uansett hva jeg skriver her nå. Men det er ingen spøk, langt der i fra faktisk.

script frenzy
Denne raske illustrasjonen ble lagd på to minutter i paint og er her egentlig kun for å akkompagnere følgende faktum. Jeg har tenkt å være med på Script Frenzy denne måneden. Man kan lese mer om Script Frenzy her: http://www.scriptfrenzy.org/, men jeg kan kort oppsummere det slik at Script Frenzy er en konkurranse der man skal skrive et manus for film, teater, grafisk roman eller tv-serie på 100 sider og i løpet av en måned. Og dette har jeg altså tenkt å være med på, noe som innebærer fare for mye babbel om manus og kanskje posting av en god del sanger efter hvert. Jeg skal nemlig benytte Script Frenzy til å skrive en musikal for teaterscenen og med den litt for lange tittelen: The soon-to-be world ruler who still had time for both love and musical obsessing. (Og sannsynligvis interesserer en oppsummering av konseptet mitt ganske få, men jeg skriver litt om det likevel og så kan dere lese det dere føler for.)

Det handler om en jente som er søt og snill og tilfeldigvis også har planer om å bli en Ond Hersker over Verden. Jeg har nemlig en liten fascinasjon overfor tanken på verdensherredømme og i tillegg en liten teori om at de fleste på ett eller annet tidspunkt tenker at det hadde vært interessant å herske over verden. Og hovedpersonen i musikalen jeg nettopp har påbegynt har altså tenkt å oppfylle denne drømmen og det med hjelp av en liste. Rettere sagt, denne lista: http://www.eviloverlord.com/lists/overlord.html. Men hun skal gjøre masse feil med vilje på grunn av en skudd logikk om at det vil virke mindre mistenkelig om hun gjør alle feilene onde herskere gjør (som å fortelle helten alt om hva deres onde plan går ut på siden man tror at helten er dømt, noe den selvsagt ikke er). Og hovedpersonen i historien min, som forresten heter Amelia på grunn av at jeg a) liker navnet og b) er litt fascinert av Amelia Earhart, bestemmer seg for å bruke sommerferien på verdensovertakelse og sånt. I tillegg skal hun efter hvert bli kjent med den herlig nerdete paranoide hypokonderen Ivan som har sitt eget prosjekt med å ta bilder av alle lyktestolper i landet og hun har en bestevenninne som er en direkte vakker japansk jente som heter Kimiko og som elsker poesi. Men de tøffeste karakterene, utenom papegøyen Pax som kan snakke bakvendt og i tillegg kjenner til bortimot alle banneord en kan tenke seg, er Amelias to gullfisker som kan snakke når ingen mennesker er i nærheten og som er svært så intellektuelle. De er nemlig übertøffe siden de heter Monroe og Kennedy og på et eller annet tidspunkt skal ha en sang ved navn "Let's have an affair" =0) Dessuten skal Amelia ha tre muser som heter Mekeia, Philomel og Emmeth (som skal minne en del om en viss annen musikalkarakter som er drømmegutten min og som gjør at jeg, hver gang jeg ser klipp fra musikalen "Legally Blonde" på nettet, er såå nær å rope "kan du ikke bli levende og tilfeldigvis flytte til Oslo
 og bli sammen med meg"). Og så skjer det sikkert mye annet i denne musikalen, men jeg har ikke planlagt ting så nøye enda. Men jeg tenkte å poste navnet på noen av sangene og hvem som synger dem (har bare skrevet en av dem så langt, men gleder meg veldig til å skrive de andre). Kanskje det til og med blir slik at lesere av denne bloggen leser tittelen på en sang og tenker "den bare må bli genial", det hadde vært kult.

Eventuelle sangtitler jeg kan bruke i denne musikalen (hvem som synger dem står i parantes):

– The Evil Overlord List (Company)
– Why I want to be an evil super villain who rules the world (Amelia)
– The Swearing Backwards Song (Papegøyen Pax)
– Discussing politics (Monroe og Kennedy)
– Let's have an affair (Monroe og Kennedy)
– Metaphors and melancholy (Kimiko)
– How to break the rules (Amelia og musene)
– Capture the lamp post (Ivan)
– Ode to Disney Villains (Amelia)
– Why the fuck are we part of this story (musene)
– I think I kind of care (Ivan)
– If this was two centuries ago (Ivan og Amelia)
– Kawaii lullaby (Kimiko)
– If life was a musical (Amelia, Ivan og Kimiko)

Hvis det er noen av disse titlene som pirrer nysgjerrigheten spesielt mye så er det bare å si i fra og så skal jeg få skrevet dem så snart som mulig. Men det blir spennende da, jeg har tenkt å skrive en musikal og det kan jo bli kjempemoro å holde på med.
***
Jeg leser faktisk krim for øyeblikket og krim leser jeg egentlig ganske sjelden. Men det fulgte med krimbok i Mag og jeg kom frem til at jeg kunne lese den like så godt. Ellers så er situasjonen nå slik at jeg har så sykt lyst til å begynne å lese "The Dust of 100 Dogs" siden jeg endelig eier den nå. Dessverre har jeg bestemt meg for å spare den til påskeferien, nærmere bestemt mandag og det føles derfor som en dato hundre år frem i tid. Men det vil vel gå greit da, jeg har jo litt tålmodighet… Ellers har jeg ikke noe spesielt å bable om, men skal nok snart blogge igjen. Til da får alle ha det utmerket =0)

3 kommentarer
  1. Tusen takk! Og personlig må jeg vel innrømme at jeg kanskje er sprø også siden jeg prøver på dette, men tøff og sprø er jo en kul kombinasjon så det går vel greit 🙂 Ellers er jeg glad for kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg