The eeeeevil blogpost part 2

Jeg kunne viet min dyrebare oppmerksomhet til bøker eller film eller Wicked Soundtracket for den saks skyld, men i stedet skal jeg følge opp dette innlegget: http://akimamontgomery.blogg.no/1222787615_30sep2008.html og ha et innlegg som lar min ondsinnede side slippe frem. Eller i hvert fall den siden som syns skurkene er noe av det mest engasjerende i filmer og bøker i mange tilfeller… Det jeg tenkte var å starte med en illustrasjon som kler temaet for dette innlegget som hånd i hanske, for så å la en liste slynge seg nedover dette innlegget. Og jeg tenker at to av ting som passer godt inn i innlegg om evil thingies er ond latter og verdensherredømme og dermed er disse temaene med i stor grad her!

Illustrasjonen er skapt i paint ms selvfølgelig og har alt fra blødende hjerter til hodeskaller. Jeg syntes den var litt kul egentlig og det kan godt hende den etter hvert blir header eller noe sånt (da trengs det noen forandringer, men ikke såå mye tross alt) =0)

ebul blogpost

Eller så har jeg altså en liste over kule karakterer fra populærkultur med verdensovertakelsesplaner som jeg skrev i november til Nanowrimo-historien min og som egentlig har ropt etter å bli del av et blogginnlegg ever since. Derfor presenteres den her og nå med det samme (advarer om at det på de to karakterene fra Disneys verden står kommentarer som er bortimot de samme som jeg skrev om dem under innlegget mitt om Disney-skurker fra i fjor vår, jeg er altså klar over det, jeg bare syns det passer inn så godt.):

Det er egentlig mange som har ønsket å ta over verden. Egentlig tenker nok de aller fleste at det jo hadde vært litt praktisk å kunne ha verden i sin hule hånd, bestemme alt liksom og skape egne regler om at ingen kan avbryte deg når du snakker for eksempel. Eller bestemmelser om at alle må bli med hvis du har lyst til å spille brettspill. Sånne ting. Og i den moderne og litt mindre moderne populærkulturen er det svært mange som altså har gått rundt med storslåtte planer om verdensovertakelse. Det kunne faktisk vært et eget fagfelt å forske på det her; karakterer fra diverse medier som har prøvd å ta over verden eller vist ekstra tydelig at de ville det og nå skal det skrives en liste over de kuleste karakterene i populærkultur som har prøvd å ta over verden eller i hvert fall en del av den og den kommer her:

1.   The Brain fra tv-serien 'Pinky and the brain '

Et av de fremste eksemplene på karakterer som har prøvd å ta over verden er Brain fra 'Pinky and the Brain'. Han er musa på bildet ovenfor og har hver kveld det samme målet, nemlig å ta over verden. Dette forsøker han sammen med musevennen Pinky på forskjellige utspekulerte vis, men forsøkene pleier aldri å slå til og dermed må de prøve på nytt og så på nytt i en evigvennende sirkel. 'Pinky and the Brain' var ellers en del av serien Animaniacs som er savnet dypt og inderlig av undertegnede og hadde en kul kjenningsmelodi og den hører man her: http://www.youtube.com/watch?v=iJPFSNu_QNs

2.   Bowser Koopa fra 'Super Mario'-spillene
       
Bowser er en stor brutal skilpadde som er mest kjent for å a) kidnappe prinsesse Peach Toadstool, b) være Marios verste fiende og c) prøve å ta over Soppriket. Han blåser mer enn gjerne ild og er ellers en sterk og tøff fyr som ikke har noen skrupler ved å kidnappe prinsesser og gjøre livet ille for Mario. Dessuten vil han altså også gjerne herske over Soppriket, noe som er grunnen til at han står på denne lista. Det er ellers mange teorier som er ute og går omgående denne temperamentsfulle og tyranniske skilpadden og en utbredd teori er at han egentlig er forelsket i Peach. En annen litt mindre utbredt teori er at hun egentlig elsker ham og dermed gjør det enklere for ham å kidnappe henne. Uansett om det er noe i sånne teorier eller ikke så får de en til å tenke og det er jo bra.     
                                                                    
3.   Yzma fra 'The emperor's New Groove'                                                                           
Yzma er med på denne listen på grunn av hennes mange forsøk på å ta over Kuzcos kongedømme. Hun er ellers med fordi hun er veldig kul med sitt utseende (hun ser veeeeldig gammel ut, noe folk flest mener, mens hun selv syns hun er pen) og er en svært underholdende skurk. Sarkastisk og ondsinnet er Yzma en karakter som fenger, gjerne også på grunn av sine planer som gjerne er litt mer kompliserte enn nødvendig. Yzma er også med i tv-serien om Kuzco, der ofte forkledd som rektoren Amzy (en forkledning ikke alle ser gjennom utrolig nok).

4.   Lord Voldemort fra bøker og filmer om 'Harry Potter'
  

Lord Voldemort eller Tom Marvolo Riddle som han egentlig heter er et godt eksempel på noen som vil ta over ting. Han vil nemlig ikke bare ta over trolldommens verden, men menneskenes også og er nok psykopataktig, ondsinnet og helt blottet for samvittighet. Voldemort hater alle som ikke er fullblods, dvs. alle som ikke har kun magi i blodet. Dette til tross for at han er halvblods selv. Man kan sånn sett trekke sterke paralleller mellom Voldemort og Hitler (som skulle ha litt jødeblod i årene selv) og disse parallellene blir jo bare ekstra tydelige i den syvende boka der Voldemort virkelig tar helt av. Voldemort er ellers en god skurk, men blir ikke så fascinerende som mange av de andre karakterene i Harry Potter siden han blir litt endimensjonal. Han er liksom alltid ond og det hadde sånn sett vært mer spennende om han hadde startet god og blitt ond i stedet. Det som derimot er fascinerende med Voldemort er at han er livredd døden og det er jo dette temaet mye av Voldemorts ondskap dreier seg om; det å unngå døden.

5.   Ursula fra filmen 'The little mermaid'
 

Ursula er en sjøheks som er halvt kvinne og halvt blekksprut og som ønsker å være hersker over havet, et ønske som gir henne en naturlig plass på denne lista. Ursula er ellers en kul karakter fordi hun bruker all ekstra vekt hun har til sin fornøyelse og er bestemt, ondsinnet og tøff hele veien igjennom. Hun har gode replikker, har et snev av godhet siden hun er oppriktig glad i hjelperne sine Flotsam og Jetsam og er dramatisk og utspekulert.  

Med andre ord er det flere som har ønsket herredømme over verden eller bare en del av den og her er en guide over noen få og ekstra kule blant de mange verdensherredømmedrømmerne. (Spesielle karakterer som av ulike grunner ikke står på denne lista er blant annet Hades og Sauron som begge hadde fortjent å bli med, men som ikke fikk sjansen i denne omgang).

Jeg har ellers lest ut boka jeg babla om i mitt forrige innlegg og leser nå en ganske genial bok som antagelig hadde passa perfekt for enkelte personer jeg kind of kjenner, sentrale temaer er i alle fall homofile gutter, kjærlighet og noveller i tegneserieformat… Har dog bare lest 30 sider så langt og det er en bok på 500 sider, men det lover godt så langt og jeg kommer sannsynligvis til å vie denne boka mer oppmerksomhet når den er utlest! Men det blir senere og nå har jeg tenkt å avslutte dette innlegget for å gjøre andre ting (som å se på enkelte geniale ting jeg har funnet på youtube og som jeg også nok vil bable om på ett eller annet tidspunkt). Ha en fin dag alle lesere og føl der fri til å le ond latter mens kvelden blir natt og skyggene blir lengre og monstrene synger karaoke under senga 🙂

2 kommentarer
  1. “Pinky and the brain, they’re Pinky and the brain… one is a genius, the other’s insane”~

   Ahahah, ellers kan jeg nevne at jeg følte meg så smått litt truffet i nederste avsnitt der xD

  2. Vel (innrømmelse) jeg sikta faktisk litt til deg og Imma der egentlig (håper det går greit 😉

   Og jeg savner “Pinky and the Brain” og “Animaniacs”, de burde virkelig sende det på norsk tv igjen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg