CAVALCADE OF BOYS =) og generelle ting under temaet generelt…

Av og til lurer jeg litt på om jeg burde advare litt om layoutskift, men det er vanligvis så spontant at det ikke helt går. Som den nye her for eksempel, jeg bare kjeda meg litt på fredag kveld og så begynte jeg for moro skyld å leke meg litt i paint ms og vips så har jeg et nytt bilde og det har Elphaba fra Wicked OG en lyktestolpe så det er med andre ord kult bare derfor. Det eneste er at jeg er litt usikker på fargene for på noen dataer ser de mer vasne ut enn på andre, men det er vel ikke noen stor sak egentlig og generelt sett syns jeg dette er en layout/header-thingie som er veldig meg. Og det er fint.

Ellers så tenkte jeg at jeg måtte bable litt om "Cavalcade of Boys" bare fordi.

CAVALCADE OF BOYS AV TIM FISH
(kan kort sagt karakteriseres som en novellesamling i tegneserieform om kjærlighetslivet til en rekke homofile gutter)

Jeg fant "Cavalcade of boys" på Serieteket på Grünerløkka for snaut ni dager siden da jeg var klar for låning av grafiske romaner og derfor lånte i vei. Den lå ganske uunselig sammen med de grafiske romanene i drama-sjangeren og jeg har i ettertid tenkt at dette er en genre som ikke på noen måte fyller "Cavalcade of boys" ut til fingerspissene for det er minst like mye humor som drama og en riktigere sjanger hadde vært "kjærlighetsdramakomedietegneserie". "Cavalcade of boys" er nemlig litt av alt, det er rørende korte historier om de gangene da kjærligheten rett og slett ikke er nok, så vel som artige humoristiske greier om temaer som personer som nekter å være den som ringer men alltid insisterer på å være den som blir ringt. Dette er en bok der temaet generelt sett i hovedsak er kjærlighet og vi får i begynnelsen i boka vite om et allsidig karaktergalleri med enkelte stereotypiske figurer (som er mer tredimensjonale enn førsteinntrykket tilsier) og andre figurer og så blir vi ut over i boka kjent med dem alle sammen i en samling på rundt 30 +- historier i tegneserieform. Det at vi har et rollegalleri og et miljø å forholde oss til gjør at vi blir glad i karakterene. Vi heier på Warren som er litt for mye hele tiden og Tighe som opplever skuffelse etter skuffelse i kjærlighetslivet før ting endelig ser ut til å lysne. Og boka følger enkelte av karakterene mer enn andre, men vi møter dem alle og lærer om hvor ulike og hvor like karakterer kan være. Dessuten får vi jo vite en del om det homofile miljøet. Med andre ord er dette rent tematisk en viktig bok som ikke minst er lærerik på sitt vis samtidig som den er ganske så underholdende. Dessuten har den tidvis et ganske kult såpeoperatisk preg, noe som i denne sammenheng er et kompliment. Det er intriger, det er drama og det er de to som skilles for så å finne tilbake til hverandre og dette er jo også engasjerende.

Tim Fish, som står bak denne tegneserien, har en stil som på mange måter er ganske klassisk amerikansk (noe som er litt forfriskende siden veldig mange nyere tegneserier er mer mangainspirert i stilen). Jeg skulle gjerne gitt noe eksempler, men fant ikke noe da jeg søkte på det så dere får bare tro meg. Fish sin tegnestil er på den ene siden noe som man ville forvente i en Superman-tegneserie, men minner minst like mye om Archie. Sikkert er det  i hvert fall at ting er ganske realistisk tegnet på samme tid som det er klart tegneserieaktig. Jeg liker også skyggeleggingen og syns generelt sett at Tim Fish har en tegnestil som er med på å gjøre "Cavalcade of boys" både lesverdig og fin.

Jeg har nevnt litt om handling og tegnestil og føler på meg at det er mye mer jeg kunne gått inn på. Men jeg føler liksom at jeg ikke kan si for mye for det er litt den typen bok en må oppleve selv. Det som slår meg er at jeg kjenner personer på nettet som denne boka hadde passet midt i blinken for. Jeg syns det var en underholdende bok absolutt, men hvis du er den typen som syns slash/yaoi/hvaennmanbørkalledet er toppen og syns det å se to gutter kysse er direkte vakkert da vil du være i himmelen for denne grafiske romanen er fullt av sånt. Så bare tenk deg at når jeg som syns homofili er helt greit, men i utgangspunktet som regel går ut i fra at noen er hetero til det motsatte er bevist og ikke egentlig tenker så mye på sånt til daglig gir en sterk firer. Bare tenk deg da "Cavalcade of boys" i hånda på som fascineres dypt og inderlig av gutter som elsker gutter og sånt. De ville fått godtepose med dessert av denne 530 siders historiesamlinga i tegneserieform, sånn er det bare 😉 Jeg anbefaler altså alle å lese "Cavalcade of boys" uansett hvor obsessende eller uobsessende du er for dette er knallgod underholdning og moro å lese på, i tillegg til å være fint tegnet og lettfordøyelig uten å være overfladisk av den grunn. Kult rett og slett!
***
Ellers er det ikke så mye jeg har å bable om nå, men jeg har en hel haug med ideer som kan føre til at neste innlegg dukker opp før du vet ordet av det. Vær beredt =0)

5 kommentarer
  1. Ja, herregud, hvorfor ikke. Skal innrømme at det virker som et… ja, hva kan jeg si, fristende tilbud? xD Det skulle ikke forundre meg om jeg kjøper den en gang, nei :3

  2. Ja, det er en kul bok =0) Jeg vet ikke helt hvor den kan kjøpes, men man kan i hvert fall få tak i den på Amazon.com (bestille fra nettet) og ellers så ville jeg bare sett etter og spurt på Outland for de har en god del tegneserier. Ellers så lånte jeg den på biblioteket i alle fall…

   Og tusen takk for kommentar og velkommen! Alltid koselig med nye besøkende 🙂 Hyggelig å treffe deg og!!
   (Og ja, jeg liker veldig godt å tegne, det er en fin hobby)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg