små irritasjonsmomenter og t-baneplassoversikt =0)

Jeg har funnet ut at det er en liten ting på Facebook som irriterer meg og det er feltet kalt "interested in". For min del pleide jeg å ha svaret "Men", men jeg har tatt det bort og har nå ikke noe svar på "interested in" lenger. Dette skyldes at jeg ikke syns det er relevant og dessuten føler jeg ikke at jeg kan svare noe når jeg jo ikke er hundre prosent sikker på det punktet. Tatt i betraktning at jeg syns mange jenter er pene også og bryr meg mer om personen enn kjønnet kan det jo godt hende jeg egentlig er bifil. Men i større grad handler det om at jeg syns det feltet er for begrensende og det er derfor det irriterer meg litt. Man kan nemlig bare velge mellom mann og kvinne eller begge deler og det er teit for hva om man forelsker seg i et dyr eller en lyktestolpe eller en solsikke eller seg selv rett og slett (jeg leste i Norsk Ukeblad for noen år siden om en dame som gifta seg med seg selv så det er kanskje mulig). Og hva om man forelsker seg i en person fra en annen planet? Man burde kunne velge mer enn bare mann eller kvinne. Dette har jeg altså irritert meg over grunnet at jeg har lyst til å svare et helt annerledes og mer kult svar, nemlig: "oppdiktede karakterer". De tre guttene jeg drømmer mest om er for eksempel Emmeth Forrest fra "Legally Blonde:The Musical", Javert fra "Les Miserables", Kuzco og figurer jeg har funnet på selv og derfor skulle man burde kunne velge "Fictional Character" på "interested in". Det hadde vært perfekt. Kanskje jeg starter en gruppe på Facebook kalt "Vi som føler at "Oppdiktede karakterer" burde være en valgmulighet på "interested in" =0) (smiler over tanken…)
***
Men det jeg skal ta for meg nå er en guide til T-baner og hvilke plasser som er best og verst. Jeg har nemlig fått en del erfaring med t-baner og føler jeg har tilstrekkelig med kunnskap til å bable om dette. Så da setter jeg i gang:

Guide til T-baneplass

 

T-banen, undergrunnsbanen, kjært (eller ikke så kjært likevel, det kommer an på) barn har mange navn, men jeg kaller den T-banen. T-banen er dette togaktige elementet som Oslo kryr av og som gleder, frustrerer og daglig benyttes av f.eks. moí og etter alle mine turer fram og tilbake, ut og inn har jeg bygget meg opp en del formeninger og de skal deles her. Kort sagt har jeg tenkt å kåre best til verst når det gjelder plasser og forklare kort hvorfor når det gjelder hver plassering. Det vil forhåpentligvis interessere noen…

– Innerst, i riktig retning (med toget, ikke mot), alene

Det ideelle er å sitte med togretningen siden det føles mer riktig og for enkelte mer behagelig også. Det er rett og slett noe som føles feil med å sitte feil vei. Videre er det aller beste å sitte ved vinduet for da kan man se ut hvis man vil og man får mer oversikt også. Dessuten slipper du å måtte reise deg eller flytte deg hvis noen skal forbi og man blir etter erfaring mer oversett hvis man ønsker å bli oversett innerst. Personlig drar jeg heller sjelden sammen med noen andre på tog og da er det også aller best når ingen setter seg ved siden av deg. Dette er i rushtida bortimot umulig å oppnå, men når det skjer er det flotters og enda mer fantastisk når ingen sitter overfor deg heller, men du blir helt for deg selv. Da har du jo i tillegg masse plass å breie deg på og det er utmerket. Men hvis det skal sitte noen overfor deg er det aller beste små søte barn som betrakter deg med store øyne og følger interessert med hvis du tegner noe eller har et bokmerke med kosedyrfigur på (noe jeg har). De er et takknemlig publikum nemlig.

– Innerst, feil retning

Hvis man sitter feil retning er sjansen ganske så stor for at noen sitter overfor deg siden svært få velger å sitte mot togretningen frivillig. Like fullt kan dette gå helt fint i flere tilfeller og det har sine gode sider som at jeg personlig blir litt mindre retningsforvirra når jeg skal av da (på t-baner har jeg lett for å miste retningssansen helt av en eller annen grunn). Videre kan det å sitte feil vei minske sjansen for at noen setter seg ved siden av deg, men det varierer dog en del.

– Ytterst, riktig retning eller feil retning

Merkelig nok så er det å sitte med kjøreretningen mindre viktig når man sitter ytterst, men jeg har en teori om hva som er årsaken til dette. Turen føles nemlig kortere når man sitter ytterst for da er det enklere og raskere å komme seg av t-banen, dessuten får man mer følelsen av at man snart skal av siden en del personer gjerne setter seg ytterst når de straks skal av. Sånn sett har denne plasseringen noen gode sider hvis man ikke sitter og gjør noe på en t-bane, men bare teller ned mot stasjonen der man skal av.

– Ståplass eller å sitte inntil veggen

Det aller verste på en t-bane er å måtte stå, noe som i min del skyldes bedagelighet og det sentrale faktum at jeg i ni av ti tilfeller sitter og leser på t-banen. Å stå er rett og slett mer slitsomt enn å sitte og det er vanskeligere å lese stående enn sittende (og muligheten til å tegne forsvinner nærmest totalt hvis man er stående på t-banen, men det er jo generelt sett en kunst på t-banen uansett siden t-banen beveger seg hele tiden. Og dette med bevegelse er en annen forklaring på hvorfor det er teit å måtte stå, jeg har nemlig elendig balanse har jeg oppdaget og den blir bare verre på t-baner og trikker. I tillegg er jeg jo litt småparanoid og jeg har en sånn skrekktanke om at noen skal stjele noe fra veska eller sekken min når jeg står. Det skjer jo aldri noe, men når man står tett sammen med folk (noe man gjerne ender opp med når man står på t-banen) føler man at man har mindre kontroll over tingene sine og tenker at folk kunne greid å åpne sekken din f.eks. og ta noe og deretter lukke sekken din igjen uten at du merket det. Det fine er at man noen ganger kan sette seg inntil veggen når man ikke får sittet på seter, men dette kan raskt ødelegges av rullestoler og barnevogner som strengt tatt trenger plassene mer og dermed får de plassene hvis de kommer på t-banen. Så å stå er det verste, særlig når det er fryktelig trangt for da er det ukomfortabelt, men når du har noen få stasjoner igjen eller bare skal kjøre tre stopp kanskje så er det foretrekkbart fremfor sitting siden det tross alt gjør det raskere og komme seg ut sånt. Like fullt er sitting på sete uansett det foretrekkbare på t-banen

Og det er vel strengt tatt de mulighetene man har på t-baner og man kan bruke denne oversikten på et vanlig tog, trikk eller buss og til dels. Uansett er det i hvert fall fint å ta t-baner i den store sammenheng, litt kjedelig av og til, men gjerne en mulighet til å kunne sitte å lese i en halvtime og muligheter til å lese er alltid toppers. Og med det er det bare å ønske dere alle en god tur 🙂
***
Da skal jeg ikke bable særlig mye mer her, men jeg skal blogge igjen snart og så kan dere leve i spenning mens dere undrer dere om hva temaet blir da! Ha en fin dag alle sammen!!!

2 kommentarer
  1. Her i Finnmark er det ingenting som heter T-bane. Her har vi en buss som går en gang i timen fra syv til fire. Etter det er det taxi. Yay for kollektivtransporten. Jeg har kjøpt meg sykkel jeg. Go miljøvennlig! 🙂

  2. T-bane er kanskje en litt sånn Oslo-greie, men det er uansett bra med kollektivtransport (særlig siden jeg ikke har noen planer om å ta lappen med det første) og det er bra at du har kjøpt sykkel. Burde få tak i sykkel selv egentlig, men vi får se hva som skjer. Anyway, takk for kommentar og ha en fortsatt fin kveld!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg