Hvilke fag på Hogwarts som jeg ville foretrukket

For øyeblikket lytter jeg til "Spring Awakening"-cden min som jeg tilfeldigvis lytter gjennom to, tre ganger hver kveld for tida og da gjerne med enkelte sanger på repeat omatt og omatt (les "All that's known", "The Bitch of living" & "Left behind") mens jeg smiler over at jeg på en måte rundet Pokemon Silver nå nettopp og med andre ord tror jeg må finne på noe annet (hm…hvis jeg leverer inn tre, fire gamle spill til GameStop vil jeg kunne få så masse penger igjen at jeg kan kjøpe Pokemon Platinum uten å benytte meg av spareboksen tro?). Og så gjør jeg sånne fornuftige ting som å skrive på "Arthur Wildeman" og å lese på ting og tang og det er jo vel og bra (har et mål om å lese ut boka jeg leser på nå "Feeling Sorry for Celia" og to grafiske romaner i løpet av de neste tre dagene sånn at jeg vil ha lest ti bøker i løpet av juli og ikke bare syv). Og nei, jeg har ikke noe liv, jobber riktignok på hverdagene, men tross det, no life to find and I kind of enjoys it. Dessuten har jeg nå registrert meg på Goodreads.com, noe som i bunn og grunn skyldes at nettsiden ble nevnt for meg i går og jeg kjedet meg i stad og da "jepp, vi kan jo like godt lage en profil der og sette som mål å ha med så mange bøker som mulig der av hva jeg har lest før".

Ellers så lurer jeg litt på om det er noe rart ved at en del av meg ikke vil sette på sangen "Left Behind" på Spring Awakening fordi den er så fin og jeg vet at når jeg begynner å lytte til den så vil den ubønnhørlig gå mot slutten, det er magi i de to, tre minuttene den varer og så slutter den. Er det noe merkelig med å tenke at hvis man ikke setter på en sang så vil den heller ikke slutte? Jeg ender jo opp med å sette den på likevel, men fortsatt…
***
Men fra rare tanker, oppsummeringer og liknende så skal jeg nå lage en liten liste over de fem fagene jeg ville likt aller best om jeg gikk til Hogwarts. Og jeg setter like greit i gang straks:

Antagelige favorittfag på Hogwarts (bilder funnet på nettet)

1) Transfiguration

Jeg har alltid likt McGonnagal veldig godt i bøkene, men kanskje enda mer i filmene siden jeg syns Maggie Smith kler rollen svært godt og jeg tror jeg hadde likt henne som lærer siden hun virker streng, men velmenende, intelligent og sympatisk. Og jeg tror også jeg hadde elsket Transfiguration siden det å kunne forvandle en ting eller et menneske til noe annet ville vært oppriktig fascinerende. Dessuten syns jeg forvandlinger har noe magisk ved seg, selv om jeg takler forandringer dårlig, forvandlinger og metamorfoser er noe annet og det er noe fint med tanken på at en kopp kan bli til noe helt annet, et eple kan bli til et kosteskaft. Og dette får meg igjen til å tenke på historiesamlingen "Trylleskolen" av Michael Ende som jeg har lånt fra biblioteket uttalige ganger der noen barn i en historie må forvandle noe til noe annet og da må finne det de to ting har til felles for at det skal gå. Så de kan forvandle en ball til en appelsin basert på at begge har rund form. Og jeg tenker meg at det kanskje ville fungert på liknende vis i Transfigurasjon.

2) Arithmancy

Sånn Arithmancy beskrives i bøkene høres det utvilsomt noe matematisk ut og siden det også i følge hva jeg har lest er Hermiones yndlingsfag så føler jeg at jeg burde flykte siden jeg hverken deler Hermiones skoleflinke natur eller noen generell sans for matte. Men ut i fra ting jeg ellers har lest om Arithmancy så har jeg fått inntrykk av at det minner en god del om numerologi og det interesserer meg. Det er en interessant tanke at tallene kan fortelle noe om oss og i numerologi er tanken kort sagt at hver bokstav i alfabetet tilsvarer en bokstav fra 1 til 9 og at man med å regne ut konsonanttall og vokaltall kan finne ut ting om personligheten sin som til og med til en viss grad stemmer. Og et fag der dette er relevant hadde passet meg utmerket og ergo tror jeg nok Arithmancy hadde vært fascinerende. Man kan forresten lese mer om Arithmancy angående Harry Potter-serien her: http://www.beyondhogwarts.com/harry-potter/articles/an-introduction-to-arithmancy.html

3) Divination

Divination er i Harry Potter-serien et fag som mange misliker, men som jeg personlig tror jeg ville likt veldig godt siden det handler om ting som astrologi, spå fremtiden, lese teblader og liknende. Jeg syns sånne ting er litt interessant og det kan også hjelpe meg å bli bedre kjent med figurene mine når jeg finner ut alle astrologiske detaljer og sånt om dem. Jeg er for så vidt fullt klar over at man bør ta sånt med en klype salt, noe jeg gjør. Astrologi og sånt er interessant, men hvis jeg først leser et horoskop så velger jeg rett og slett å tro på de tingene som passer best og tenke at det bare er tull hvis jeg er uenig i noe. Veldg praktisk på den måten. Jeg tror ellers at jeg hadde likt professor Trelawney til tross for at hun er nokså spesiell og føler rett og slett at det hadde vært fint å ha forsøk på å spå i fremtiden på timeplanen.

4) Charms

Charms er et av de fagene som virker rett og slett koselig og dessuten nesten ekstra magisk siden tryllestaven i så stor grad blir brukt. I tillegg er "Vingardium Leviosa" min absolutte favorittformel fra Harry Potter-bøkene, bare å si det er jo vakkert og et fag der man lærer denne formelen og andre hadde følgelig vært toppen.

5) Astronomy

Nå skal jeg ikke juge på meg at jeg har noen stor kjennskap til universet for det har jeg ikke, men jeg liker å betrakte stjernene, er ganske så sikker på at det må være liv der ute (selv om det da er et liv som er helt annerledes enn våre villeste fantasier antagelig) og hadde likt faget astronomy på Hogwarts der de er i det høye tårnet og titter gjennom teleskoper opp på planetene og stjernebildene der ute. Det hadde føltes ganske spesielt tenker jeg og magisk også og jeg tror det hadde falt i smak selv om jeg samtidig nok hadde gjort det elendig på alle eksamener og slikt siden det å skrive tørr fakta om Jupiters måner høres skikkelig kjedelig ut. Dessuten er det liksom ikke faktaene som er det interessante med universet, men heller all den faktaen vi ikke vet, solsystemene vi ikke kjenner til, om det virkelig er noe liv på Mars eller ei. Det er det som er det inspirerende, det at så mye er mulig og at det er så mye vi ikke vet. Det gir veldig rom for å drømme. Anyway, Astronomy hadde nok vært et spennende fag uansett.
***
Det faget jeg nok hadde likt minst er nok Potions rett og slett fordi det høres mistenkelig mye ut som kjemi og jeg og kjemi er som Bowser og Super Mario, Link og Ganondorf, Harry Potter og Voldemort, vi er rett og slett ikke på samme lag. Jeg er også usikker på hva jeg hadde følt om Defence against the Dark Arts. Det høres riktignok interessant ut og jeg ser viktigheten av det, men det hadde kommet veldig an på læreren og temaet tenker jeg. Og History of Magic kunne vært kjempespennende med den riktige læreren, men med Professor Binns hadde jeg nok sittet å tegnet figurer i stedet for å følge med. Uansett har denne listen gjort meg enda mer klar på at jeg skulle ønske jeg gikk på Hogwarts selv, det hadde virkelig vært herlig. Dessuten vekker tanken på Harry Potter frem den konspirerende delen av meg som liker å tenke at J.K. Rowling egentlig er heks og i Harry Potters rike selv, det hadde i hvert fall vært kult =0)
*
Da skal jeg avslutte dette lille innlegget og blogge igjen om noen dager anslagsvis.

4 kommentarer
  1. DU HAR GLEMT RUNES! D: Det ville jeg hatt, væffal.

   Jeg trur forresten ikke du får så mye for spilla på GameStop. De tar liksom mellom 5 og 15 kroner for hvert spill…

  2. Jeg kom på det (at man ikke får så mye for spill på Game Stop) etter at jeg hadde skrevet innlegget og i tillegg vil jeg egentlig ikke kvitte meg med noen av spillene mine så jeg skifter planer sånn sett.
   Og “Runes” vil jeg også gjerne ha siden jeg gjerne vil lære meg runer, men jeg hadde bare tenkt å ha fem fag på lista og da ble det sånn. Dessuten kom jeg uansett ikke på “Runes” før litt for sent…

  3. Divination ville jeg også definitivt tatt! Jeg driver med Tarot, og bestemoren min spår i kaffegruf, og grand-tanten min spår også i kort og har lært meg mye innenfor faget 🙂
   Blir aldri lei av å drive med det, elsker å spå fremmede, har kunn bommet en gang, og det gir litt motivasjon 😀 Anyways kult tema på innlegget!

  4. Jeg pleide å spå alle i klassen etter tur med astrologi og nummerologi på Videregående, jeg, men Tarot har jeg aldri fått til og det er tøft at du kan det. Og fint at du likte temaet for innlegget, likte å skrive det og 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg