Nintendo-spill jeg ser frem til =0)

Jeg blogga i går og hadde liksom tenkt å vente helt til enten tirsdag eller onsdag før jeg blogga igjen, men den gang ei. Inspirasjonen, eller i hvert fall bablebehovet, byksa frem som Tigern i enkelte "Tommy & Tigern"-striper hvor Tigern tar i mot Tommy ved inngangsdøra og dessuten er Nintendo alltid like aktuelt. For jeg er Nintendo-fan og velger bortimot alltid Nintendo fremfor andre maskiner siden jeg tross alt elsker Mario og co. og det i tillegg er den plattformen som oftest er tilgjengelig for meg. Og i dette særdeles informative innlegget skal jeg bable om de kommende spillene som gir vann i munn og blod på tann og som jeg er VELDIG nysgjerrig på og interessert i. Dessuten prater jeg ikke nok om Nintendo og jeg tenker ellers at dette temaet vil kunne informere andre nysgjerrigperer om hva som markedet vil tilby efter hvert og hvilke spill som vil få pengene til å forlate lommeboka perhapsish. Og vi setter straks i gang siden det er grenser for hvor lang innledning jeg egentlig trenger.

Spill på Nintendo Wii

Super Mario Galaxy 2

Det skal innrømmes at jeg nok ikke vil runde "Super Mario Galaxy " med det første selv om det er tilgjengelig for spilling hos faren min og jeg er faktisk fryktelig dårlig på tv-spill selv om jeg liker det. Men jeg hater bosser, særlig de på Zelda skremmer meg på grunn av den skumle musikken og gir opp litt for fort, dessuten har jeg den fæle tendensen med at hvis jeg er stuck på et spill så starter jeg gjerne spillet fra begynnelsen på en ny fil sånn at jeg bare kan gjøre de tingene jeg tidligere har fått til igjen. Like fullt er "Super Mario Galaxy 2", som kommer ut på ett eller annet tidspunkt i 2010, et spill jeg bare MÅ kjøpe siden det jo er gøy egentlig og jeg uansett kjøper det aller meste av Mario-spill. Det er noe magisk med Mario-spill nemlig, de er interessante, de er til tider enkle nok til at selv jeg kan beherske dem og så er det musikken. Når den klassiske Mario-musikken spiller er det nostalgi deluxe og sånt er helt magisk og særlig "Super Mario Galaxy" har musikk som kombinerer det klassiske med orkestrert EPIC-ness av storslagen kvalitet. Det er ingen grunn til å tro at 2-ern ikke vil by på det samme.

Fragile

Det står om "Fragile", som også kommer ut i 2010, her: http://www.nintendo.no/wii/spill/fragile og jeg har raskt utviklet en stor tiltro til dette spillet om unggutten Setos eventyr etter verdens undergang. Bildene jeg har sett fra spillet viser at grafikken er nydelig, litt sånn "Kingdom Hearts" og "Final Fantasy"-aktig anime-liknende, men enda vakrere med melankolsk stemning og skjønne detaljer. Historien høres oppriktig interessant ut, ikke minst på grunn av hvordan man visstnok i spillet skal finne en rekke små ting og tang som hver forteller en kort historie om eieren sin. Detaljer som ikke er viktig for historien, men som fascinerer meg siden tanken på hvordan ting kan fortelle om fortiden høres direkte magisk ut, det er noe inspirerende ved å tenke at en tekopp kan fortelle om en gammel dame med kalde hender eller en lue kan fortelle om et forsiktig barn. I følge hva jeg har lest om spillet så skal ikke action-delen være høyest prioritert, men det passer meg bare bra siden jeg ikke er action-typen uansett og heller vil ha en interessant fortelling, gode karakterer og god kombinasjon av stemning. Jeg gleder meg med andre ord.

Spill på Nintendo DS

Professor Layton and Pandora's Box

Personlig digget jeg det første "Professor Layton"-spillet som jeg nå har rundet, riktignok med bittelitt for mye hjelp av guider på nettet, men likevel. Og dette blir oppfølgeren og med det et spill jeg må ha. Interessant nok kommer dette spillet ut allerede 25. september og da blir det spennende å se om jeg kjøper det med en gang eller greier å holde meg litt lenger. Anyway er konseptet i spillene om Professor Layton en professor og hans følgesvenn som drar på et eventyr som er fylt til randen av diverse oppgaver av typen dem man ser i IQ-tester og hjernebry-sjangeren. Det fine er at det er en kombinasjon av eventyrelementet og hjernetrimelementet, noe som med ett gir det en ekstra dimensjon. Jeg er selvsagt oppriktig nysgjerrig på toern i serien og dermed er også dette et spill jeg ser frem til å få tak i.

My world, my way

I dette noe utradisjonelle rollespillet, som forøvrig kommer ut 11. september, spiller du den bortskjemte prinsessen Elise som finner ut at det faktisk finnes en ting hun ikke kan få, nemlig en kjæreste. Hun er forelsket i en eventyrer som aldri faller for jenter som får alt servert på sølvfat og Elise setter derfor ut på egne eventyr for å bevise at de passer sammen. Konseptet høres kanskje litt barnslig ut, men det appellerer likevel og jeg liker tanken på at man må være selvsentrert i spillet, sutre, sippe og rett og slett være bortskjemt så godt man kan for å klare seg bra i spillet visstnok. Man skal jo som regel helst unngå å oppføre seg som en selvopptatt drittunge, men her tjener man på sånt. Det høres jo genialt ut! Videre tror jeg absolutt at dette vil være et sjarmerende spill som om ikke annet vil gi mer enn godkjent underholdning. Jeg er nysgjerrig 🙂

The legend of Zelda: Spirit Tracks

Mens jeg ikke er spesielt god på Zelda-spill generelt sett og ikke kan kalles noen storfan så elsket jeg "Legend of Zelda: Phantom Hourglass" til Nintendo DS, et spill som jeg rundet på tre uker og hadde helt hekta på en periode, og er følgelig svært interessert i oppfølgeren, som kommer i oktober. Det ser virkelig kult og stemningsfullt ut og jeg liker personlig den sjarmerende grafikken oppriktig godt. Dessuten er Zelda enklere på Nintendo DS og jeg er en av dem som liker det, da virker det overkommelig liksom. Ellers har alle Zelda-spill fantastisk musikk, uansett om man er fan eller ei så er det noe magisk med den musikken, det er det bare og jeg kommer nok til å skaffe meg også dette spillet.

Picross 3D

Ok, jeg ble ekstremt hekta av Picross DS som jeg spilte hver eneste kveld i flere måneder etter at jeg kjøpte det og som jeg dessverre rundet. Det som er med Picross er at det er bortimot umulig å forklare så det høres engasjerende ut, det er utfordrende, men kjempegøy så lenge det varer og det er rett og slett fascinerende. Samtidig er problemet at det ikke gir deg like mye glede når du har rundet det, da vet du hva løsningen er og da forsvinner utfordringen i stor grad. I tillegg går det ikke an å slette det du har greid og du kan derfor ikke levere det til Game Stop eller noe sånt og få penger for det (eller du kan levere det til Game Stop forøvrig, men det hadde sannsynligvis vært dødsirriterende for den som kjøpte det siden et spill der alt er rundet hadde vært en ganske kjedelig affære). Likevel er Picross absolutt verdt å kjøpe seg og Picross 3D, som jeg for så vidt ikke vet helt når kommer ut, skal gi den samme herlige opplevelsen på nytt, denne gangen med et ekstra 3D-element. Derfor: må ha det, bare må ha det!

Videre kommer "New Super Mario Bros. Wii og det kan være interessant og jeg vurderer å få tak i "Pokemon Platinum" etter hvert kanskje (der er jeg dog litt skeptisk siden de kuleste pokemonene tross alt er 1-150 og jeg ikke er oppdatert på de nyeste pokemonene, noe som kan ødelegge moroa). Med andre ord er i år og neste år interessante og spennende år på Nintendo-fronten og mulighetene til å bli mer blakk er der så absolutt.
***
Ellers så leser jeg på en finfin bok for tida og har sett både "My left foot" og "Little Miss Sunshine" i løpet av helga (og lånte tre filmer som så interessante ut på biblioteket i stad, filmer som kanskje vil kommenteres senere), derav "My left foot" var den mest rørende. Og dett var dett tenker jeg og nå skal jeg drikke te og snart nok spise middag også blogges det igjen snart 🙂

7 kommentarer
  1. Ja, det ser så inspirerende ut, Fragile, synd det ikke kommer før neste år en gang. Og jeg liker Kingdom Hearts veldig godt selv, til tross for at jeg ikke får spilt det nok og sånt. Må spille litt på det snart kjenner jeg 🙂

  2. Mhm… Jeg kjøper det nok ikke uansett, for da må jeg jo kjøpe nintendo wii først. Si fra hvis det kommer noen nye spennende spill til nintendo 64 heller ;P

   Kingdom Hearts har vi spillt både 1ern og 2ern, men 3ern går ikke for playstation 2 er jo for gammelt… At de må drive og oppgradere hele tiden da? Grr..

  3. Jeg tror dessverre ikke det kommer flere spill til Nintendo 64 (noe som er synd siden det er den maskinen jeg liker best og har mest mulighet til å spille på). Forøvrig skjønner jeg frustrasjonen over å ikke få spilt et spill siden det er kommet til en nyere maskin. Det er litt synd for spillmaskiner er ikke akkurat billige og da hadde det vært mye mer praktisk om ting kom til en maskin man alt hadde. Ellers takker jeg for kommentarer 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg