SYTYCD-innlegg 6 (denne gang med bonusmateriale)

Og så sitter jeg her igjen foran dataen og med bloggingsplaner og hele pakka. Det er fint og det er egentlig nokså koselig og bable i vei om hva jeg vil så mye jeg vil. Og siden sist har det skjedd forholdsvis lite, jeg har skrevet litt, jeg har lest litt og hatt det helt ålreit, men det er ikke så mye nytt å melde. Det som dog er å melde er at jeg har sett "V for Vendetta" og den elska jeg skikkelig. Ja, jeg vet jeg er skikkelig treg med å få sett ting, men den var verdt det og nå ser jeg skikkelig frem til å få lest den grafiske romanen den er basert på etter hvert. Men jeg likte veldig hvordan det var action, uten at det var hovedprioritert, det er en av de tingene jeg liker med filmer basert på tegneserier, hvordan de kan gi massevis av underholdning til action- og spenningselskere, men likevel har mer dybde for de som vet å lete etter det. Også appellerte den til den nerdete siden av meg som satt og trakk assosiasjoner til "Phantom of the Opera", eventyret om "Skjønnheten og Udyret" og "Trollmannen fra Oz" blant annet og jeg likte hvordan kjærlighet var snarere hintet om enn å bli for åpenbar og hvordan karakterene var så interessante og hvordan ting var klippet på en forholdsvis genial måte og ikke minst så var flashbackene brukt på ypperlig vis. Ja, jeg kunne strengt tatt bare bablet videre om alt jeg likte, men det er et annet tema som skal tas opp og det er SYTYCD. Det er jo tross alt søndag 🙂

SYTYCD-Kommenteringsinnlegg 6

Dette var en episode som ikke bød på de helt store høydepunktene, men som likevel var svært interessant. Her var det både gruppedanser, soloer og pardanser og en samlet topp 10 som ga masse underholdning og god dans. Jeg skal dog bare ta for meg de fem pardansene siden et innlegg der jeg kommenterte soloer og gruppedanser ville blitt så alt for langt og det sikkert er grenser for hvor interessant det ville blitt. Men siden jeg bare skal ta for meg fem pardanser så har jeg tenkt å la det følge med bonusmateriale og det vil jeg komme tilbake til. Før den tid skal jeg rett og slett sette i gang med å ta for meg pardansene. Og jeg vil kort opplyse om at det denne uken var nye par, noe som forøvrig bydde på ulike resultater.

Kayla og Evan  
– Viennese Waltz

Mens vals altså ikke er blant de dansene jeg liker best har valsene i år vært ganske så interessante og dette var intet unntak. Her var det god musikk, jeg syns "Kiss from a rose" har noe sofistikert ved seg som sang og det ble brukt på ypperlig vis her og Kayla var like elegant som hun pleier, hun fremsto så verdig i løftene og det er åpenbart at hun teknisk sett er blant årets aller beste dansere. Evan på sin side kledde ikke valsen like godt, men han forsøker virkelig, han gir alt og han var fantastisk i løftene. Dansen forøvrig var fin og godt koreografert, den var bare litt forglemmelig dessverre. Det trengs gjerne noe ekstra, noe spesielt fantastisk for at man skal sette ordentlig pris på en vals, nå ble det nydelig, men ikke noe jeg vil tenke noe særlig på siden. Det dansen skal ha er at det på utmerket vis ble gjemt at Kayla faktisk er en god del høyere enn Evan, de så faktisk like høye ut og det trekker opp litt.
Terningkast 4

Janette og Ade http://www.rickey.org/?p=19813
– Hip Hop

Jeg var veldig nysgjerrig på hvordan det ville gå med dette nye paret i en hip hop, men det var helt tydelig ingenting å bekymre seg for. Temaet for dansen var at Ade var funk doktoren og skulle lære Janette å bli funky, noe han fikk til. Og han var den som virkelig stjal denne rutinen med å være utrolig god i hip hop og skikkelig kul i tillegg. Janette på sin side kledde dansen godt etter min mening, en dans som brukte uttrykket og energien hennes til sin fordel. Det skal sies at Ade var hakket bedre, men begge var gode og de hadde utmerket kjemi. Hvis jeg skal kritisere noe var det at de ikke var helt synkroniserte av og til, men dette føler jeg at bare ble en bagatell akkurat i denne rutinen. Ellers var musikken passende og det hele var rett og slett underholdende. Og det var noen triks som jeg syns var helt rå, i tillegg til en tidvis direkte genial koreografi som ikke lot det bli noe problem at Janette er mye lavere enn Ade. Med andre ord en av kveldens høydepunkter.
Terningkast 5

Jeanine og Jason http://www.rickey.org/?p=19801
– Contemporary

Endelig fikk Jeanine slippe til i sin egen stil, noe som var verdt å vente på siden hun var fantastisk. Jason var ikke noe dårligere og det de begge hadde var utrolig teknikk og en innlevelse som var direkte magisk. Det er en av de aller mest intime koreografiene jeg kan huske å ha sett på SYTYCD, de rev bokstavelig talt i stykker klærne til hverandre, hadde et intenst kyss på slutten og var nok det nærmeste man kan komme sex på scenen på SYTYCD tenker jeg. Ja, man kunne formelig merke duften av lidenskap, godt hjulpet av flott kjemi mellom Jason og Jeanine. Videre var musikken interessant og oppriktig god og det var et koselig å se at koreografen var ingen ringere enn Travis Wall, en tidligere deltaker som kom på andre plass under sesong 2 av "So you think you can dance", en mann som åpenbart ikke bare er en fantastisk danser, men også en flott koreograf. Det var bare en så stemningsfull dans og jeg likte virkelig hvordan hele sangen var fylt, det hendte noe hele tiden og alt gled så flott sammen at det nesten så lett ut, selv om det må ha vært ekstremt vanskelig. Det eneste er vel at hjertesmykket som ble brukt var litt distraherende og unødvendig, men det er det eneste man kan klage over i det hele tatt under denne herlige rutinen.
Terningkast 6

Randi og Kupono
– Paso Doble

Randi er en god danser, veldig søt og sympatisk, men jeg føler ikke at hun kler ballroomrutiner spesielt godt. Hun gjør sitt beste, men hun virker for uskyldig for danser der hun må vise virkelig innlevelse, lidenskap og styrke. Dessuten var hun uheldig siden hun ble kledd i en brun parykk hun ikke kledde særlig godt i det hele tatt og som gjorde at man ikke kjente henne så godt igjen. Kupono derimot har uttrykksfullheten til ballroom, han er ikke teknisk blant de beste, men han har god innlevelse og kler å se alvorlig ut godt. Til tross for dette falt denne rutinen til kort for meg og dette skyldes ikke koreografien som forøvrig var utmerket og heller ikke musikken som var veldig sterk, men kjemien den manglet dessverre. Videre var hverken Randi eller Kupono sterke nok teknisk og de hadde ikke det lille magiske som kan redde en dans fra middelmådighet. Positivt sett var det noen kule triks, men likevel.
Terningkast 2

Melissa og Brandon
– Broadway

Til musikk fra "Hair" slo Brandon og Melissa til med en veldig interessant Broadway-rutine som brukte Melissas teknikk og ballettbegavelse til sin fordel og Brandons gymnastiske evner og minst like fantastiske teknikk like utmerket. Når det gjaldt teknikk generelt sett var denne dansen fantastisk og Melissa kledde veldig hippie-looken hun hadde i tillegg. Musikken var forøvrig god og det hele var veldig sommer 68 for å si det sånn. Men mens det altså var stemningsfullt, hadde enkelte meget tøffe triks ogpå mange måter var en herlig dans, så ble den litt forglemmelig. Dessuten tenker jeg at den kanskje var litt for moden faktisk, den er mer en dans som vil falle i smak hos litt eldre enn hos de som stemmer mest tenker jeg da. I tillegg var det distraherende med røyken på slutten, selv om det var en fin ide.
Terningkast 4
*
Med andre ord et show med noen høydepunkter og en skuffelse blant annet. Men siden dette innlegget selvsagt kan gjøres lenger når jeg er i det rette humøret skal jeg nå gi litt bonusmateriale og der skal jeg rett og slett gradere de topp 5 guttene fra mest kjekk til minst kjekk. Det er nemlig når jeg ser på SYTYCD at jeg føler meg aller mest hetero for å si det sånn siden få mannlige dansere er direkte ille og se på når de er flinke til å danse og de gjerne danser med bar mage, noe som til tider er meget attraktivt. Med andre ord, her kommer en koselig liten kåring.

1 plass

Ade kommer på første plass siden han kan se veldig søt ut, men også direkte hot og har et attraktivt utseende som vekker interesse. Dessuten ser han litt sånn hip hop-aktig ut på grunn av klesstilen, men er contemporary-danser og utrolig god på løft, teknikk og sjarm, alt mens han har soloer som er fantastiske.

2 plass

Kupono er den mest klassisk kjekke denne sesongen og har et herlig ansikt som gjør at han kan se både creepy, intens og alvorlig ut, men samtidig oppriktig søt ut når han smiler. Dessuten har han kinnben til å dø for, personlig stil som man kan elske og hate, men som man uansett vil ha en formening om og er litt spesiell på en god måte. Og siden han altså er så kjekk er det nesten litt deprimerende at han er den mest åpenbart homofile denne sesongen, sukk… Som danser er forøvrig Kupono slett ikke blant favorittene mine, men utseendemessig når han virkelig opp.

3 plass

Herlighet, se på det smilet da, Jason er virkelig en av de deltakerne i år som er til å spise opp. Søt og sjarmerende er han også en svært god danser og en utmerket partner og en av de som kler de fleste stiler godt. Dog er han mer søt enn kjekk, han har til tider noe litt barnslig over seg og virker for ung og uskyldig til at man virkelig blir interessert. Men han er til gjengjeld ordentlig søt og har vist at han kan være lidenskapelig og intens når han må så det trekker opp.

4 plass

En som virkelig er søt er Evan og han er den kanskje aller mest sjarmerende denne sesongen i tillegg. Dessuten virker han bare så utrolig sympatisk og oppriktig koselig og har åpenbart mye humor og danseglede, til tross for at han ikke er blant årets teknisk beste. Men han vil virkelig og han er så genuin i sine forsøk på å gi alt han kan at man ønsker ham vel. Men han er igjen en av de som er søt, ikke kjekk, ikke hot, ikke noen man vil se i bar overkropp, men søt.

5 plass

Brandon har en flott kropp med muskler på de rette stedene og er teknisk sett en brilliant danser, men jeg syns bare ikke at han er spesielt kjekk. Søt er han til tider, særlig når han smiler det uskyldige smilet sitt, men han er ikke så åpenbart kjekk eller søt som de andre fire. Likevel er han min absolutte favoritt i år og det handler ikke om utseende, men at han kler absolutt alle dansestiler og er så oppriktig talentfull og herlig og i tillegg har den rette innlevelsen for hver dans og er en fantastisk partner. Og som en kan se av bildet er han alt annet enn ille og se på, han bare kommer tilfeldigvis på femte plass.
***
Og med denne fascinerende kåringen unnagjort (en kåring som muligens interesserte folk midt i ryggen, hva vet vel jeg) og bablingen bablet så skal jeg avslutte dette innlegget med den evigaktuelle informasjonen om at jeg vil blogge igjen om noen dager. Til da håper jeg alle har det finfint =0)

6 kommentarer
  1. Morsomt å se at flere skriver om SYTYCD.
   Personlig har jeg sett hele sesong 5 ferdig for jeg ser det mens det går i statene (så jeg skal ikke røpe noenting hehe). Jeg slutta å skrive på top 8 for jeg ville ikke røpe noe for de som ser på TVN (de ligger 5 uker etter USA om ikke mer).
   Jeg følger med på SYTYCD Canada sesong 2 nå og den er forferdelig dårlig :S Ikke verd poste engang.

  2. Ja, det er litt derfor jeg skriver om episoder ettersom de kommer til Norge og, for å unngå og spoile for mye, selv om jeg selvsagt har spoila ufattelig mye for meg selv. Og ja, det er fint å skrive om SYTYCD, likbart tema 🙂

  3. SV: Hadde det kjempefint! Og det har jeg selvfølgelig ikke noe imot! Håper du ikke har noe imot at jeg linker til din heller 😀

   Er det forresten NOrsk SYTYCD du kommenterer? eller den engelske?! Har ikke sett programmet på lenge (eller TV generelt siden jeg ikke hadde en før en uke siden haha)…

  4. Skal innrømme at jeg lo da jeg så bloggtittelen din. Minte meg liksom litt om en reklame for en ny type vaskepulver eller noget, liksom, “nå også med BONUSMATERIALE!!” xD Åh, hvilken humor…

   V for Vendetta = made of win, btb.

  5. Jeg tror jeg sånn underbevisst tenkte ganske reklameaktig da jeg fant på den bloggtittelen, likte den selv.
   Og jeg skal etter hvert få kjøpt meg “V for Vendetta” og se den ofte og trykke den mot brystet og le ond latter og bare, ja 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg