SYTYCD-kommenteringsinnlegg 8

Jeg har kjøpt tre fine ting på Finn.no nå. To av dem er gaver til moren min som har bursdag 19. september, en dag som ellers er fabelaktig siden jeg skal se Cats på teater da (gleder meg skikkelig) og den tredje tingen er teaterstykket "Spring Awakening" av Franz Wederkind (som er stykket musikalen med samme navn er inspirert av). Og jeg syns dette er ganske kult og det viser videre hvor fascinert jeg har blitt av musikken til musikalen "Spring Awakening" (en musikal som vil settes opp på Oslo Nye Teater i januar 2010 og som jeg SKAL få sett, dermed basta siden musikken er så innmari genial, "All that's known" ftw). Dessuten høres Franz Wederkind som en fantastisk personlighet siden han skrev om homofili, sex og mange andre tabu-emner i 1891, det gjør ham EPIC deluxe i mine øyne og gir meg tro på at et teaterstykke skrevet av ham følgelig vil være herlig lesning 🙂 Ellers så har jeg kjøpt to bøker av Gert Nygårdshaug som jeg straks vil sette i gang med ("Nullpluss Pluss" først og så "Klokkemakeren") og det kan godt tenkes jeg etter hvert vil bable om dem her, vi får se. Og nå fant jeg ut at det er bokfest i operaen neste helg og da blir det jo enda mer å glede seg over rent litteraturmessig så verden er fiiin!

Anyway så skal jeg snakke om SYTYCD her nå siden det er søndag og det setter jeg like så godt i gang med nå:

SYTYCD-Kommenteringsinnlegg 8

Jeg innrømmer at jeg var litt distrahert da jeg så på denne episoden grunnet at harddisken på den lille søte dataen jeg fikk til jul i fjor tydeligvis hadde bestemt seg for å krasje sånn uten videre. Heldigvis har jeg andre dataer jeg kan bruke her, men like fullt var det ganske irriterende og noe jeg tenkte på i større grad enn dansingen da jeg så episoden på fredag. Dog har jeg likevel fått med meg en del og skal her ta for meg pardansene fredagens episode bydde på.

Jeanine og Ade
– Samba

Denne dansen hadde en god begynnelse, men slutten og midtdelen opprettholdt ikke interessen godt nok. Nå skal det sies at Jeanine gjorde en bedre jobb enn Ade, mens Ade tok igjen det han manglet på andre områder med å være ganske så hot. Om det var teknisk bra kan jeg ikke si så mye om, men det fenget meg ikke, til tross for en for så vidt god koreografi var det bare ikke spesielt interessant. Nå er nå en gang samba en av de latinske ballroomdansene som interesserer meg minst å se på for Rumba har dette coole, innsmigrende, Paso Doble har det kraftfulle og sterke og Tangodansene er så intense og fascinerende. Samba føler jeg liksom ikke er helt noen ting, men jeg kan ha misforstått selvfølgelig. Anyway var det ikke direkte dårlig for alle danserne som er igjen er såpass gode at ingenting kan bli dårlig rett og slett, men det manglet det lille ekstra.
Terningkast 3

Hip Hop http://www.rickey.org/?p=20481

Her var det down and dirty groove going on (og jeg føler meg veldig teit når jeg bruker sånne uttrykk, men de passer så godt liksom) og både Ade og Jeanine var ypperlige i dansen og hadde sterk attitude. Dette var en Taboleon-koreografi full av sjarm og handlet om et par som blir kastet ut av leiligheten sin og derfor er arge som bare rakkern og sparker til bokser for å vise det kort oppsummert. Og det var en fornøyelig rutine som jeg likte veldig godt, dessuten hadde den tøffe momenter som "hoppetau" mellom Ades ben og god synkronisitet.
Terningkast 5

Melissa og Evan
– Broadway

"Get me to the church on time" for å gifte seg var temaet og dette kom godt frem i en Broadwaydans som var søt og sjarmerende, men ikke så mye mer. Det er litt for overfladisk bare og derfor falt det litt i gjennom for meg. Evan var for så vidt utmerket og det var jo bare å vente siden han var helt på hjemmebane her og Melissa var jo ikke dårlig hun heller så det er jo positivt. Videre var musikken god og det er en av de mest Broadway-aktige Broadwayrutinene så det er jo også tøft. Men det ble for lett, det var ikke så interessant å se de to danserne danse i undertøy og det ble kongeklisjé da de liksom gifta seg på slutten og noen kasta konfetti over dem.
Terningkast 4

Quikstep

Evan er jo søt da der han er mye lavere enn Melissa og likevel skal lede henne i dansen alle på SYTYCD frykter. Melissa på sin side ser om ikke annet elegant ut, godt hjulpet av at hun er naturlig pen. Men var det dermed en utmerket dans? Svaret er nei dessverre. Grunnen til dette er at det ble kjedelig rett og slett. Quikstep KAN bli interessant, men det blir det sjelden, litt fordi det er en dans som antakelig er litt for vanskelig selv for de flinkeste danserne på SYTYCD og videre fordi det i tillegg må se enkelt ut uten å være det og det skjer ikke så ofte. Musikken var grei nok, men ikke så bra den kunne vært, hverken Melissa eller Evan var så gode som jeg hadde ønsket, de bare manglet litt på sjarmen og personligheten og de så flotte ut, men det var ikke nok.
Terningkast 3

Kayla og Brandon
Contemporary http://www.rickey.org/?p=20474

Er det noen spesiell grunn til at Kayla får Contemporary nesten hver eneste uke for tida? Hun er flink, men hun får det veeeldig mye syns jeg. Men så er hun fantastisk på det også og det var hun i denne rutinen og. Samme med Brandon (som til forskjell fra Kayla får Contemporary for lite). Her var det to flotte dansere med sterk teknikk i en rutine som tross alt var veldig fin og hadde en litt rolig intensitet med sin historie som handlet om en elskerinne eller noe sånt hvis jeg husker rett. Og det var så god innlevelse hos både Kayla og Brandon at jeg nesten ikke fulgte med på hva de faktisk gjorde, men bare betraktet, noe som altså er en god ting. Det er det dans handler om føler jeg,når man ser en god dans på SYTYCD så skal man aller helst ikke fokusere så mye på løft og triks, men bare føle de følelsene danserne prøver å formidle. Og siden dette gikk i så stor grad her ble det følgelig en flott opplevelse.
Terningkast 5

Disco

Innrømmelse: Jeg syns ikke Kayla kler disco så godt. Hun er teknisk flink også her og hun gjorde det ikke dårlig, men hun passer liksom ikke like godt inn i stilen som Brandon, som på sin side var fortreffelig. Forøvrig var det en grei dans, det er jo underholdende og livfullt og det er jo massevis av triks, men det ble likevel ikke noe stort høydepunkt for meg og det kan skyldes at Doriana Sanchez sine Disco-rutiner rett og slett blir litt vel kaotiske til tider, de er så raske og pakker så mye inn på ett og et halvt minutt at man faller av før dansen er ferdig. Man blir sliten av å se på og det er ikke så bra. Men flott danset, særlig av Brandon som også fikk herlige akrobatiske momenter med i dansen og musikken var jo utmerket.
Terningkast 4

Videre var dommerpanelet om mulig ekstra sprø denne episoden og de er litt irriterende, på samme tid som de er ufattelig mye mer underholdende enn dommerne var på første episoden av X-Factor som jeg så på i går. Ellers var gruppedansene fine og soloen til Brandon FANTASTISK!!! Med andre ord var det en god episode og det er bra.
***
Jeg har vel strengt tatt ikke så veldig mye annet fornuftig å legge til her, men jeg kan nevne at jeg skal blogge igjen snart og at jeg håper alle har det finfint =0)

3 kommentarer
  1. Jeg gir veldig sjelden enere altså, men det er en episode igjen og hvem vet hva som skjer da 😉
   Ellers takker jeg for kommentar og håper du har en finfin dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg