Karoline har et liv denne helgen og sånt må en blogge om

Soundtrack: I didn't write a song about Angel (Megan Gogerty, funnet på Spotify, skikkelig Epic)

Det slo meg nettopp at det å skrive er litt som å puste, man kan tenke seg at man puster inn alle inntrykkene, inspirasjonen og når man skriver så puster man det ut, får satt det på papiret. I det siste har det å puste ordene ut vært litt vanskelig selv om jeg puster inn hele tida. Blir inspirert og fascinert av bøker, av musikaler, musikk og film generelt og kjærleik (som fortsatt er et ord som jeg helst vil ha på nynorsk, det er penere sånn) selv om jeg ikke er forelsket, jeg puster inn og så blir det liggende der i magen, på tungespissen, i tankene uten å pustes ut. Jeg håper bare på et ordentlig utpust der det blir noe virkelig fint ut av det, kanskje et dikt eller en sang der pustet kanskje legger igjen et ekko, at tankene gir gjenskinn i ordspillet, mellom linjene.

Men det var ikke ord dette skulle handle om, selv om jeg elsker ord, i stedet skal det handle om planer for denne uka er faktisk litt episk. Livet mitt er alltid generelt tilfredsstillende, jeg er fornøyd og det pleier liksom ikke å være noe problem at det teknisk sett ikke akkurat er så spennende og begivenhetsrikt for det er hyggelig og jeg finner så mange ting å glede meg over at de små nedturene blir nettopp det; små. På samme tid skjer det av og til ting og tilfeldigvis hoper alt seg opp denne uka da det var valget på mandag (ikke at min stemme hadde så mye å si i den store sammenheng, men) og at jeg har fri i dag og i morgen. I tillegg er det en del som skjer denne helgen da det tilfeldigvis er både kulturnatt og bokfest i operaen og finfine teaterplaner. Og nå har jeg laget en slags timeplan for de neste dagene og den tenkte jeg å ta for meg her:

Fredag 18. september (i morgen, da jeg nedprioriterer tv for viktigere ting)

 Kl. 16:30 -Spise middag på restauranten på Stovner Senter (sannsynligvis Pizza Hawaii og et stort glass Cola, men ingenting er helt sikkert der)
Kl. 17:30 -Sette meg på T-banen i retning Oslo Sentrum
Kl. 18:15 cirka -Høstutstillingen (i morgen er det gratis inngang fra klokka 18:00 nemlig) (har tenkt å titte omkring, inspireres og bare betrakte, det blir fint)
Kl. 19:00 -Se Forestilling på Bårdar Danseinstitutt (kan bli veldig underholdende å se på og de er sikkert virkelig talentfulle de som er utøvere)
Kl. 20:00 -Dra til Litteraturhuset og skrive meg på Åpen Mikrofon (håper det fortsatt er plasser hvis jeg skriver meg på ti over åtte, men det burde gå)
Siden det står man skal skrive seg på en time før så kan det hende jeg går og skriver meg på tidligere eller noe, det finner jeg ut av.
21:00+ -Lese "Stjernetenneren" på et eller annet tidspunkt etter klokka ni på Litteraturhuset (open mike ftw) =0)
Etter å ha lest skal jeg bli sittende og lytte en stund tenker jeg og når jeg er ferdig med det drar jeg enten hjemover eller finner på noe annet (tar det som det kommer)

Lørdag 19. september (Mammas bursdag!!!)

Kl. 09:00 -Vekke mamma hvis hun mot all formodning ikke har stått opp (tenker å lage tekopp til henne og utdele de finfine gavene hun skal få av meg)
Deretter skal jeg spise frokost, kle på meg, kanskje ta en morgendusj hvis ikke jeg er lat og sjekke raske småting på nettet siden det sikkert har skjedd ufattelig mye i løpet av en natt
Kl. 10:30 -Ta T-banen i retning sentrum (gå av på Jernbanetorget og spasere raskt og nådeløst bort til Operaen der Bokfestarrangementet tar plass)
Kl. 11:30 -Poesifest (kort oppsummert skal ulike forfattere, deriblant Jan Erik Vold, lese poesi) (dette driver de med i en fin og sikkert koselig time)
Kl. 13:00 -My life as a ballett dancer (danseren Maiko Nishino, som jeg så vidt har hørt om, skal ha et kåseri om livet sitt som danser og det tror jeg faktisk kan bli ganske interessant siden dans er en sånn ting jeg ser på som ganske magisk og inspirerende, sikkert fordi jeg er så dårlig på det selv, jeg har rett og slett ikke kordinasjonsevner og hjernen min og kroppen min tror jeg lever på to ulike planeter)  
Kl. 14:00 -Sterke kvinner (Åsne Seierstad og noen personer jeg ikke har hørt om som sikkert er enda mer interessante enn Seierstad skal lese fra bøker og litt forskjellig med temaet sterke kvinner, kvinneskikkelser som er viktige og betydningsfulle and all that jazz) (den feministiske delen av meg jubler)
Dette om de sterke kvinneskikkelsene slutter klokka tre og da skal jeg ta meg noe lunsj kanskje, drive dank, titte omkring og ta det kuli frem til
Kl. 14:45 -Bokkafé (Erlend Loe som er kul og Helene Uri som jeg tror er kul er blant de som skal møtes i samtale med en eller annen, antakelig i en atmosfære som sikkert blir intim og koselig med intellektuell stimulans og masse sjarm)
Dette slutter klokka halv fem da jeg straks skal forlate hele bokfesten, dra avgårde og omsider ende opp ved Nasjonalteateret der jeg skal møte mamma klokka 17:00. Deretter skal vi gå og spise og siden det er mammas bursdag er sjansen ganske så stor for at det blir kinesisk, selv om jeg personlig heller ville valgt indisk mat eller Peppes Pizza. Så skal vi nærme oss Saga Kino og omegn der neste del av planen tar plass.
Kl. 19:00 -Entre Chat Neuf regner jeg med, grunnet neste ledd av el utmerketos kveldos
Kl. 19:30 -Se Cats(!!!) (Å så gøy det blir) =0)
Etter teaterstykket skal vi dra hjemover, det hele mens jeg sannsynligvis babler i vei om hvor fabelaktig ting var.
*
En del av meg skulle gjerne dratt på bokfest i operaen på søndagen også, men jeg tror ikke det vil la seg gjøre siden jeg må se SYTYCD (repriser siden jeg ikke får sett det i morgen eller på lørdag) og skrive det siste kommenteringsinnlegget på en stund her på bloggen min (de sender finalen av sesong 5 denne helga, men siden de skal lage en sesong til denne høsten i USA som de alt har begynt med kommer det sikkert tilbake på norsk TV før man vet ordet av det). Videre skal mamma ha bursdagsselskap (go mommy, it's your birthday, gonna party, yeah, yeah) og jeg trenger en dag til komplett helgelatskap siden jeg altså har stramt program for eksempel på lørdag. Og jeg kommer sannsynligvis til å bable om noen av disse opplevelsene til uka (da de har hendt og ting kan bedømmes). Jeg liker det plutselig bittelittegrann begivehetsrike livet mitt 🙂

Ellers så har jeg en mistanke om at jeg tar ting litt for langt når det gjelder å ønske og se ting på originalspråket siden jeg har funnet opp til flere muligheter for å få sett den nye Pixar-filmen "UP!" på førpremiere i det siste, men latt være alle gangene siden det vil være versjoner med norsk tale. På samme tid er det jo like greit at jeg venter til 25. september for da har jeg noe å se frem til i neste uke også og da på engelsk med popcorn og selve stemninga rett og slett, å det blir herlig…
***
Med planene mine offentliggjort og vel så det skal jeg nå avslutte dette informative innlegget som viser hvordan jeg faktisk har et liv!!! Riktignok bare denne helgen, men det er da bedre enn ikke noe. Jeg vil blogge igjen snart, ha det fint 🙂

6 kommentarer

Siste innlegg