Fine ting, gotiske ting og litterære ting :)

Siden sist har det skjedd tre flotte ting.

1) Jeg har fått teaterstykket "Spring Awakening" av Frank Wedekind fra CDON endeligvis og det er totally awsome selv om jeg har fryktelig lyst til å lese supersakte sånn at jeg ikke blir ferdig med det siden det er så kult og er et teaterstykket jeg har hatt ekstremt lyst på siden det er det stykket musikalen ved samme navn er basert på. Og jeg elsker musikken i musikalen dypt og inderlig og føler så langt at teaterstykket er vel så utmerket. Dessuten skulle man jo nesten tro teaterstykket var skrevet i nyere tider enn 1891 grunnet dialog som dette:

Moritz: Where are you going?
Melchior: For a walk.
George: It's getting awfully dark.
Melchior: Why shouldn't I go for a walk in the dark?
Ernst: Central America! – Louis the fifteenth! – Sixty lines of Homer! – Seven equations!
Melchior: Damn this homework!
George: If only the Latin paper wasn't due tomorrow, too!
Moritz: There's nothing you can think about without homework getting in the way!

Tanken om at lekser er irriterende og ødelegger moroa er jo en veldig aktuell tanke fortsatt og videre er det så lettlest (og jeg leser riktignok en oversettelse siden teaterstykket egentlig er tysk og jeg leser det på engelsk, men jeg har grunn til å tro at oversettelsen er veldig tro til den originale teksten) og mens det kanskje er litt vel mange utropstegn så underbygger det jo også engasjementet disse tingene sies med også. Det som er litt rart er at ut i fra hva jeg har hørt skal musikalen være mer tragisk og teaterstykket har så langt vært ganske så fornøyelig. Ikke noe man ler seg skakk av, men man smiler og føler mye omsorg med disse karakterene som ikke tas for det de jo er, ungdom, jenter og gutter som begynner å utvikle de nye tankene og følelsene som kommer med ungdomstiden, men som de voksne i stykket prøver å underbygge. Og jeg kommer sannsynligvis til å bable mer om teaterstykket senere, men må gå videre.

2) Jeg fikk den ekstremt herlige følelsen av å ha oppmuntret og gledet noen på søndag siden jeg skrev en tekst som jeg postet på Facebook og folk tydeligvis likte den og var takknemlige. Og det er jo en herlig følelse det der, tanken på at noen smilte på grunn av deg, da føler man seg nesten litt viktig og betydningsfull 🙂

3) Jeg var på biblioteket i stad og lånte nye bøker for alle tankene mine dreier seg på sett og vis om bøker for tiden og jeg har fått lånt noen direkte episke i dag. Og jeg tenkte faktisk rett og slett å skrive opp hvilke bøker jeg lånte nå, muligens med små kommentarer i parentes.

– Det er aldri for sent å gi opp, tristesser i utvalg av Nils-Fredrik Nielsen (En bok som sto på humorhylla og som består av en samling visdomsord som paradoksalt nok er veldig pessimistiske. Et godt eksempel fra boka er for eksempel dette noe depressive visdomsordet: "Fordelen med at de beste dør unge er at de ikke gir oss dårlig samvittighet så lenge." Med andre ord en bok som virkelig vil være tragikomisk lesning som gir en dårlig samvittighet over å le, uten at man kan unngå det likevel.)
– Alle fugler av Gro Dahle (En diktsamling som etter litt blaing allerede fremstår som ordentlig underfundig på en oppriktig ålreit måte.)
– Mattespettboka av Dag Einar Sommervoll (En bok med mål om å få matte interessant og som også er fylt med oppgaver og slikt. Jeg mistenker bare at matte er litt som fysisk mosjon, noe som blir så mye mer interessant når man har valgt å gjøre det selv og ikke må på grunn av en timeplan.)
– Flowers for Algernon av Daniel Keys (En Sci Fi-bok på engelsk som hadde et konsept som interesserte meg og ser ut som finfin lesning.)
– Et forbløffende talentfullt, dypt rystende verk av Dave Eggers (Herregud, når tittelen er såpass pompøs og boka starter med "Regler og tips for å få utbytte av denne boka" og et forord på tjue sider så vekkes, om ikke annet, interessen.)
 – Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde (Siden flere folk jeg kjenner på nettet enten leser den eller har lest den og for å kunne ærlig si at jeg har lest i hvert fall en klassiker i år. Vil likevel påpeke at det vil ta i hvert fall en uke før jeg begynner på den siden det er noen bøker jeg har tenkt å lese først, har en viss fordeling av hva jeg skal lese når. Men jeg skal få lest den i løpet av oktober i alle fall.)

Så som man kan se har jeg mitt å lese på og når jeg altså kan nevne at jeg for øyeblikket ikke bare leser "Spring Awakening", men "Ten sorry tales" av Mick Jackson også så blir det nok ekstra åpenbart hvordan jeg er veldig opptatt av bøker for tiden. "Ten sorry tales" er forresten herlig, den minner litt om Roald Dahls noveller, noe som er et av de største komplimentene jeg kan gi til noveller generelt sett siden jeg digger novellene til Roald Dahl og da særlig "Dypfryst" som er <3. Vi har for eksempel Mick Jacksons novelle "The Pearce Sisters" som forteller en historie om to morderiske søstre som om det skulle være fullstendig alminnelig og at det å skaffe seg en samling på fire druknede menn var noe alle gjorde til stadighet. Å, nok en bok som er <3
***
Utenom disse tre begivenhetene som på hver sin måte kan betegnes som litterære har jeg lest om noe som kalles GothNoWrimo der man skal skrive en gotisk roman på en måned. Sånn sett minner det litt om Nanowrimo, men det må ikke ende opp med 50 000 ord, på GothNoWrimo så kan man velge å skrive en historie på 20 000 ord eller 10 000 ord eller hvilket mål du enn setter deg kort oppsummert. GothNoWrimo foregår i oktober og man kan lese mer om det her: http://gothnowrimo.proboards.com/index.cgi. Og siden jeg er gal nok til at jeg skal være med på Nanowrimo så vurderer jeg å være med på dette også til tross for at jeg aldri har skrevet noe som kan kalles en gotisk roman før. Men man kan velge noe som kalles Creepy Comedy som sjanger og skrive sånne humoristiske ting som minner om "Little Shop of Horrors" og "Adams Family" og man kan velte seg i klisjeer som "en mørk og stormfylt natt", ha med massevis av vampyrer og spøkelser og dyp endeløs ugjengjeldt kjærleik, finne sin indre emo hvis den i det hele tatt finnes og jeg har noen ideer. Det kan bli morsomt hvis jeg bare får en ide, eventuelt kan jeg følge opp den lille tanken jeg har om å skrive om kannibalistiske levende lammelår som blir zombifiserte etter å ha blitt truffet av lynet. Uansett så tenkte jeg å nevne noe om GothNoWrimo i tilfelle det skulle vekke noens nysgjerrighet eller interesse =0)
***
Ellers har jeg ikke noe mer på hjertet nå, men skal blogge igjen om noen dager og følte bare for å ha et litt mer generelt og oppsummerende innlegg nå, litt sånn hverdagsmagisk kanskje. Vi bables og jeg håper dere alle har det fint!!!

2 kommentarer
  1. Tristesser er herlig siden det er negativt, men fremstår som oppriktig humoristisk 🙂
   Og jeg skal lese “Dorian Gray” snart, men har to, tre andre bøker jeg skal lese først…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg