nothing like the love i have for you (Karoline har blitt betatt av en ny cd og skriver om det) =D

Har du noen gang gått inn på Platekompaniet og sett etter en cd og så ikke funnet dem, men sett et cover som er så søtt og interessant at du bare må lytte til den cden? Det hendte meg i går og var veldig koselig, særlig fordi jeg ble helt betatt av denne cden og til og med endte opp med å kjøpe den. Og den anbefales forøvrig den cden, den er av en som heter Egil Olsen (men ikke er Drillo) og er fylt med tekster som til tider er såpass banale at de blir ultrasjarmerende. Og jeg tror egentlig jeg like greit skal bruke dette innlegget på en anmeldelse av denne cden, jeg.

Egil Olsen -nothing like the love i have for you (tittelen er skrevet i små bokstaver og derfor skriver jeg det sånn og)

Coveret viser altså en mann sittende foran et lite piano med hjerter rundt omkring seg og passer således cden ekstremt godt siden det jo er en mann som som har skrevet og fremfører låtene og de nesten uten unntak handler om nettopp kjærlighet (og sikkert er laget i rolige, magiske øyeblikk foran pianoet). Og coveret og bladet som følger med cden er jo kunstverk i seg selv, fylt som de er av søte små tegninger laget av Egil Olsen, tegninger som er noe stiliserte, utrolig sjarmerende og bare generelt søthet deluxe. Videre er tekstene noen perler alle sammen og jeg skal bable litt om hver av dem siden jeg ikke har noe liv, har fri fra jobb i dag og kjeder meg.

1) 1000 songs (4 you (2 night))

Dette er en veldig kort sang og minner på mange måter om sanger som "In came the light" på Marit Larsens første cd, det blir på en måte en liten søt melodi som på beskjedent vis setter i gang det hele, liten og uskyldig med en melodi som minner deg om karuseller og vuggesanger. Også er det teksten da; "I wanna write a thousand songs for you tonight in case I'm not around tomorrow" <3 Det er så omtenksomt, så lett, så enkelt og så inderlig nydelig og det gjør
liksom ingenting at Egil Olsen til tider mer hvisker enn synger, det bare underbygger uskyldigheten ved det hele. Denne sangen får terningkast 5.
Beste strofe: i wanna write a thousand songs for you tonight in case i'm not around tomorrow

2) Toilet

Jeg tenker meg perlemorbevingede sommerfugler og trillende perler når det gjelder denne sangen som heter "Toilet" av alle ting, men som er noe helt annet enn hva tittelen kunne fått deg til å tro. Her synges det om å spyle ned dumme tanker i toalettet og det er sånn sett et egentlig fint budskap, bare brakt frem på et veldig originalt vis. Og melodien er litt sånn Amelié-aktig, noe som for så vidt gjelder mange av melodiene her, det blir så inspirerende rett og slett. Like fullt er ikke dette en av mine favoritter blant denne cdens sanger. Den er ikke dårlig, men den treffer bare ikke helt hos meg og jeg syns ikke budskapet kommer frem på samme måte som hos mange av de andre sangene. Dessuten er jeg ikke helt fan av tittelen for den vekker feil assosiasjoner. Terningkast 3.
Beste strofe: all my inner demons drift away

3) Home alone

Her er en av de mer poppa melodiene og denne har også noe mildt countryaktig til tider uten at det av den grunn blir helt Hee How likevel. Den  handler om at Egil altså er alene hjemme, mens Karen som han elsker er langt unna og at han har det moro med å være alene, men at han alltid ville valgt henne hvis han fikk valget. Det er egentlig det hele, men det skaper en veldig fin sang som er atmosfærisk hvis man kan kalle en sang det og det blir veldig fint, selv om det jo ikke vinner noen pris for originalitet. Det største problemet er vel at dette er en sånn sang som er veldig koselig, men ikke spennende nok i det lange løp. Men romantisk er det jo. Terningkast 4.
Beste strofe: come on I'm not a retard of course i'd rather be with you

4) Nothing like the love I have for you

Dette er låta som har gitt tittel til cden og en av de aller nydeligste sangene her etter min mening. Jeg bare elsker teksten som forteller om hvordan Egil forelsker seg i mange av personene han ser, men at ikke noe er like dypt som kjærligheten han føler for kona si, Karen. Og setningene her er bare perle etter perle etter perle satt til en nydelig melodi som også har dette vuggesangpreget som mange av sangene til Egil Olsen har, men som er veldig betagende etter min mening. Og nettopp "Nothing like the love I have for you" har et slags Disney møter Flåklypa-preg i tillegg føler jeg og det gjør det bare enda bedre. Å, herre, jeg tar meg liksom i å dagdrømme om at det synges for meg og hvis man har den følelsen når man lytter blir det desto mer "akk, ti mitt hjerte, drøm deg ei så langt, langt bort" liksom. Terningkast 6.
Beste strofe: i fell in love with a girl in the grocery store simply because she gave me a look nobody gave me before

5) The heart is what we need the most

Denne sangen har enda mer Flåklypapreg enn den forrige, hvert fall i begynnelsen og har ellers en av de mest poppa og radiovennlige melodiene. Men teksten blir litt vel nødrimspreget med tekst som "The heart is what we need the most, without the heart we'd all be toast" og så synges det videre om hvor viktig hjertet er og det er jo fryktelig sjarmerende og velmenende, men blir litt vel amerikansk etter min mening. Med det sikter jeg til at det jo er en gigantisk klisjé og mens mange av de sangene jeg liker best også er det så virker de mindre klisjéaktige likevel. Her bare fortelles det om hvor viktig kjærlighet er og det vet man jo, det er jo opplagt. Likevel ikke dårlig og melodien er <3, men ikke blant mine favoritter. Terningkast 4.
Beste strofe: i'll show you mine if you show yours

6) Tomorrow, tomorrow, not today

Dette er en av de sangene jeg nesten hadde forventet å høre på Marit Larsens første cd eller på en festival eller noe sånt for den er ekstremt sprudlende og livlig og generelt sett fryktelig oppmuntrende. Her danser og spretter melodien av gårde med et avslappet budskap om å spare sorgene og bekymringene til morgendagen og "take it easy" nå, nyte livet. Sånn sett blir det jo en moderne versjon av "Ta livet som det faller seg" fra Jungelboken, særlig fordi melodien til tider likner litt, ikke veldig mye, men litt. Det er ikke en sånn sang som man bare digger så mye at det nesten er bekymrende (sånn som med enkelte musikalsanger og "Stand by me" for min del), men en sang der man alltid vil smile hvis man hører den på radio og bare tramper takten litt mens man nynner med. Terningkast 4.
Beste strofe: i've got more than enough just bein

7) Sleep with you

Du vet det jeg nevnte med vuggesangpreg, denne sangen tar kaka når det gjelder dette melodimessig sikkert fordi det på en måte er en vuggesang, bare en omvendt en siden den handler om å ikke få sove. Sånn sett er den litt trist og melankolsk egentlig, samtidig som den har en sinnssykt vakker melodi og en tekst som man absolutt grunner litt over og inspireres av. "I just wanna fall asleep with you" avslutter sangen med og det er jo utrolig romantisk, litt vemodig siden man får sympati overfor jeg-personen i sangen og drømmende. Denne sangen er bare så alt for kort. Terningkast 6.
Beste strofe: i just wanna fall asleep with you

8) Hard work and fate

Her er det også en veldig radiovennlig melodi med mye sjarm i en sang om kjærlighet (selvsagt). Men jeg føler bare at denne sangen blir litt for inside-joke på en måte. Den handler om kjærligheten mellom Egil og Karen og det er et helt greit tema, men når sangen handler om hvor godt de har det sammen og hvorfor blir det ikke såå interessant for den som lytter som kanskje ikke har hørt om dette paret før. Sammen med folk som kjenner paret og forholdet hadde dette vært en perfekt sang med andre ord, men på en cd som mange utenforstående lytter til blir det litt feil. Men bevares det er en fin sang, den bare føles litt feilplassert. I tillegg føler jeg at teksten her er mer uinspirert enn på mange av de andre sangene, den er fin, men litt for rett-frem bare. Terningkast 3.
Beste strofe: wonder how in the world could a guy like him get a girl like her

9) I just don't care (in a good way) anymore

Denne sangen har en sånn melodi som gjør at du automatisk vipper hodet frem og tilbake eller tramper takten eller knipser, plystrer eller liknende, den bare har dette preget over seg siden den har litt monoton undertone, også er det egentlig han som synger som skaper annen melodi i sangen på en måte. Og jeg vet ikke om jeg forklarer det noe bra, men det gir i hvert fall et sjarmerende preg og et smil på leppene selv om teksten ikke er like positiv som melodien. Det synges om at dumme ting skjer og at Egil rett og slett ikke gidder å bry seg lenger, noe som jo er et litt trist, men samtidig litt oppmuntrende siden man jo også kan tolke det som at han bare skal gjøre det beste ut av det og jeg jo liker "Carpe Diem"-mentaliteten. Så jeg vet ikke helt, men jeg syns uansett det er en sjarmerende sang mye på grunn av nettopp melodien og hvordan det synges i en passende tone og slikt. Terningkast 4.
Beste strofe: and now i believe i can pick and choose in life what i would like to see

10) Let's go crazy

Her synges det om å ønske å ta bilen, forlate hverdagen og "go crazy, feel alive", noe som er et budskap jeg personlig syns er veldig fint. Og det er en fryktelig enkel, koselig, interessant og herlig melodi som kler teksten og som løfter sangen i mine ører. Dessuten føler jeg at dette er en sang som både roper etter å bli spilt på radioen og samtidig har dette drømmende preget til "Sleep with you" og "1000 songs (4 you (2 night))" og som videre viser hvordan Egil Olsen rett og slett er nødt til å være INFP eller noe sånt som personlighetstype siden sangene hans viser en sånn evne til å finne magien i det hverdagslige at han nesten fremstår som en mannlig Luna Lovegood i sangene sine, sikkert helt klar til å se etter Crumple-Horned Snorkack eller noe sånt. Og dette preget gjør musikken enda mer utmerket. Terningkast 5.
Beste strofe: you and i are mooning the stars

11) Grow a heart

Denne sangen har egentlig et veldig likt budskap som "The heart is what we need the most", men budskapet skinner frem på en mer interessant måte og man kan også si at denne sangen også forteller at man må beholde hjertet og fantasien man har som barn også når man blir eldre i hvert fall sånn jeg tolker det og det er noe jeg selv er veldig opptatt av, å aldri miste barnet i meg. Dessuten finner jeg en artig allegori til Stålmannen i "Trollmannen fra Oz" når det synges "grow a heart" og det gir sangen et ekstra aspekt for meg. Og jeg liker bare teksten veldig godt her generelt sett, den er så sympatisk og velskrevet og bare fin rett og slett. Da passer det så fint at melodien også faller i smak. Dette er ikke en av de sangene jeg vil lytte til aller mest riktignok, men den er finfin og kul og jeg har egentlig ingen problemer med den som jeg kan komme på. Terningkast 5.
Beste strofe: it's time to sing a different tune

12) Happy (I used to be)

Denne sangen er litt mer melankolsk siden den synger om hvordan jeg-personen pleide å være lykkelig, men har glemt hvordan og kan sånn sett tolkes som en sang om for eksempel depresjon. Sånn sett er det en av de tristeste sangene og også en av de med dypest tekst, men samtidig så er den jo veldig fin og den har et oppløftende budskap i at jeg-personen virkelig ønsker å være lykkelig og vil fortsette å lete etter smilet etter at sangen er over. Man blir jo sittende etterpå og tenke "lykke til, brekk et bein, jeg håper alt ordner seg" og det syns jeg viser at en sang har en sterk virkning når man rekker å bry seg om karakterene etter en to og et halvt minutt lang melodi. Og melodien underbygger teksten meget godt. Terningkast 4.
Beste strofe: i used to be happy i thought i'd cracked the code

13) Dot http://www.youtube.com/watch?v=MRltCsHXwtg

Her er Disney-preget tilbake med full styrke i en utrolig nydelig liten sang om kjærlighet som jeg er direkte betatt av og sikkert ofte vil ende opp med å lytte til ti ganger etter hverandre en del, så herlig er det. Det handler om den lille dotten av en mann som fikk den vakreste lille dotten av en kvinne i hele universet og minner meg om kjærligheten mellom Wall-E og Eve, om bøker som "Den lille prinsen" og "Stargirl", om eventyr sånn på slutten når alt ender godt for helten eller heltinnen. Det er så lettfordøyelig, en sånn klisjé som gjør at du sier "å, sååå søtt" og klapper fornøyd i hendene av ren og skjær glede. Og melodien er bringebær, iste, svale sommerdager der man ligger på grønne enger blant massevis av blomster og ser på skyene. Det er bare <3 deluxe! Terningkast 6.
Beste strofe: i'm just a dot of a boy in this dot of a town here on the dot we call earth in this god knows how big or small universe

14) 2000 instrumentals (8 me (4 day))

Dette er bare en kort melodi uten sang, bare en veldig kort instrumental avslutning på det hele, men det er veldig fint å høre på da. Terningkast 5.
*
Som observante lesere kanskje har lagt merke til så står ting i små bokstaver når det gjelder beste strofe og det er fordi alt er i små bokstaver både på coveret og i bladet og jeg syns at strofene fortjener å gjengis sånn de er. For den indre grammatikknerden føles det riktignok litt feil å skrive I med liten i, men på samme tid syns jeg de små bokstavene kler disse sangene for det underbygger litt den effekten av "vi er små, søte og beskjedne, men skal jammen kapre oss en plass i hjertet ditt", noe sangene så som regel gjør. Og det er ikke det at Egil Olsen er verdens beste sanger eller at sangene er de mest originale man har kommet over eller noe sånt, men de er så uskyldige og Egil Olsen synger dem på en måte som passer sangene som hånd i hanske, rolig, nesten hviskende, beskjedent og ærlig på den måten musikk blir ærlig når den som synger aldri gjør seg til noe mer enn den han/hun er med triller eller slike ting. Det bare synges med så mye oppriktighet at setninger som andre ville gjort til suppe hos Egil blir grøt og melodiene er så trillende vakre og inspirerende og jeg er bare så sinnssykt glad for at jeg stoppet opp ved nettopp "Nothing like the love I have for you" på Platekompaniet og fulgte det opp med å lytte for dette er en cd som virkelig er verdt å lytte til. Så grunnet et flott cover, kjempesjarmerende tegninger, direkte herlige melodier, tekster som gjerne er helt konge og fin stemme anbefales denne cden på det sterkeste. Og her er Egil Olsens sjarmerende nettside:
http://www.egilolsen.com/index.html og der kan man om man leter litt finne musikkvideo til to av sangene hans og mp3 til sangen "Nothing like the love I have for you" og ellers så kan man sikkert finne litt mer på youtube med litt leting. Det er i hvert fall noe av det søteste jeg har oppdaget på lenge <3
***
Ellers så har det ikke skjedd så mye spennende utenom at jeg leser, tegner, skriver, dagdrømmer og greier å gjøre det umulig å spille norske dvder på dataen min på merksnodig vis. Også skal jeg blogge igjen snart, det er jo sikkert litt interessant å vite. Vi bables 🙂

8 kommentarer
  1. Så utrolig fin anmeldense! 🙂 jeg fikk lyst til å kjøpe den CDn med en gang. Sitter og irriterer meg over at de ikke har den på Spotify!

  2. Så bra at du likte anmeldelsen og fikk lyst på cden for den er veldig fin. Men de har en annen cd med Egil Olsen på Spotify da så da er det kanskje bare snakk om tid før denne dukker opp der og 🙂

  3. Hei Karoline!
   Bra du likte Egil sin musikk. Han er ein topp fyr. Kjøp gjerne plata “singer/sognwriter” også, men
   viktigst av allt: Go live! Å være på konsert med Egil er som å få seg en ny ven..
   God stemning og god humor..
   Helsing ein ven av Egil Olsen.

  4. Eg vart intenst nysgjerrig på kven ‘ein ven av Egil Olsen’ er!

   Eg ser meg forøvrig Enig med Katten sine ord, ‘singer/sognwriter’ er ei gullplate, men vil føye til at eg synest Nothing Like the Love I have for you er det beste Egil har laga hittil. Og eg gledar meg til meir. 🙂

   Helsing ein annan ven av Egil Olsen.

  5. Takk for kommentarer, Egil-venner (syns dere virker som veldig gode venner og). Og ja, jeg liker musikken på “nothing like the love i have for you” veldig godt 🙂

  6. Du er sykt god på å skrive annmeldelser må jeg si! Høres ut som ei skikkelig interessant CD 😀 Skal også finne frem fyren.

  7. Kult, jeg liker når jeg vekker folks interesse og takk for at du syns jeg er god på å skrive anmeldelser, Lisa, glad du syns det 🙂
   Og ja, let den opp, den er så søt cd!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg