Karoline har merkelig humor, babler om ditt og datt og leker poetisk

Jeg mistenker at humoren min er ganske rar av og til siden matprat.no greide å gi meg en spontan latterkrampe i går. Dette skyldtes at jeg skulle finne oppskrift på fårikål og liknende matretter der, en jobb som for så vidt gikk ganske greit, men så oppdaget jeg en fiks greie om at man kan sette inn et tall for hvor mange porsjoner man skal servere og med det finne ut hvor mye fårikålkjøtt og andre ingredienser man trengte for å servere fårikål til for eksempel 1 eller 4 eller 7 personer. Og med den muligheten lagt i mine hender testet jeg det selvsagt med kule tall som 666 eller 13 og 42 og slikt og så tenkte jeg "a, hvor høyt kan man sjekke da?" og stilte inn høyere og høyere nummere frem til jeg endte opp med å få "server error" siden jeg tok et nummer som var for høyt. Og med litt fikling og seriøs testing fant jeg ut at det høyeste tallet man kan teste er 1 000 000 000 (altså en milliard). I går syntes jeg altså dette var veldig artig siden jeg altså er litt merkverdig og jeg tok meg i å tenke sånne ting som at "jammen, hva om jeg bestemmer meg for å servere fårikål til to milliarder mennesker" og "lurer på hva de hadde sagt om jeg troppet opp på matbutikken og spurte etter 375 000 000 kg fårikålkjøtt" (som altså er det man trenger hvis man skal servere en milliard porsjoner fårikål). Jeg kan å få mye glede ut av småting med andre ord og her er hvor mye av hver ingrediens hvis man skal servere fårikål til en milliard, noe mine lesere sikkert for veldig stor bruk for å vite. Om ikke annet kan dere briefe med at dere vet det og gi folk et feilaktig inntrykk av at det er mestermatematikkere sånn for moro skyld =)

Ingredienser

 • 375000 000 kg fårikålkjøtt
 • 375000 000 kg hodekål
 • 1000000 000 ts hel pepper
 • 500000 000 ts salt
 • 750000 000 dl vann

Ok, da har jeg tatt opp dette meget sentrale temaet i livet; fårikålingredienser hvis man skal servere flere mennesker enn det bor i hele Norge, kunnskap som både er nyttig og engasjerende i den store sammenheng. Videre fra det vil jeg gå innpå generelle tingester. Som at jeg skulle ønske det var november. Da pleier jeg å være med på Nanowrimo og i dag har jeg hatt så sinnssykt masse ideer til ting at det er nesten frustrerende. Her har vi noe jeg ikke kan begynne å skrive på før i november og nå har jeg en ide med skogstroll og eventyr og en forening kalt "Anonyme Merkfundigheter" og konspirasjoner og musikalnumre og hele pakka og jeg vet til og med at hovedpersonen min sannsynligvis skal hete Miada (ett navn i boka "Klokkemakeren", som dere finner en anmeldelse av på denne bloggen hvis dere leter litt, anmeldelse av boka altså, ikke navnet "Miada") Emilie Blank. Jeg har ikke funnet på så masse detaljer av hva som faktisk vil skje i handlingen, men jeg liker de ideene jeg har så mye at jeg for øyeblikket tenker "Bli november, nååå!", en tanke som egentlig er litt teit, men like fullt helt der.

I tillegg har jeg funnet ut at jeg har brukt for mye penger i det siste, men like fullt sannsynligvis vil bli nødt til å bruke penger til uka og. Da kommer det nemlig ut cd med Siri Nilsen og cd med Blacksheeps og jeg kommer i hvert fall til å måtte lytte til dem på butikken for å finne ut om jeg vil ha en, to eller null av dem til samlingen min. Og hverken de cdene eller den jeg anmeldte i mitt forrige innlegg er musikalcder og det føler jeg er litt imponerende når det gjelder meg og hvor utrolig lite oppdatert jeg er når det gjelder all annen musikk enn musikaler. Neste uke skal jeg forøvrig også få kjøpt inn gave til faren min som har bursdag den 28. oktober for det er like greit å få det gjort. Jeg vil forresten rapportere om hva jeg eventuelt ender opp med å kjøpe og det kan godt tenkes at det dukker opp anmeldelse(r) også hvis det er ønskelig eller jeg generelt får lyst til å bedrive anmelding.

Og ellers er boka "Flowers for Algernon" interessant, jeg har oppdaget Tv-Tropes (ja da, jeg er treg med det og det var ikke noe lurt av meg siden det svekker sjansene for å gjøre noe fornuftig en god del) og jeg har tenkt å avslutte dette innlegget med hele to dikt siden jeg skrev dem rett etter hverandre i går, de begge er ganske korte og de begge av en eller annen grunn kan betegnes som forholdsvis romantiske (siden jeg er i en romantisk periode for tida til tross for at jeg ikke er forelska i noen). Håper de faller i smak, takk for at de leste og jeg planlegger å blogge igjen på søndag hvis alt går efter planen =0) 

Edderkoppisk

Så har jeg sluppet løs sommerfuglene
og står og betrakter dem mens de flyr oppover, av sted,
det er litt vakkert, vemodig, men mest irriterende
for nå er forelskelsen der som små edderkopper i stedet
og med alle de bena så er det ikke rart det kniper

dessuten snakker jeg ikke edderkoppisk…
*
2000 millimeter unna

Du teller millimeterne mellom hver lyktestolpe bortover veien,
kunne like gjerne telt metere, men ønsker en utfordring,
dessuten syns du det vil høres så poetisk ut når du kan si
"han jeg elsker er 2000 millimeter unna"

og du glemmer hvordan de fjerneste planetene
strengt tatt føles nærmere

2 kommentarer
  1. Haha, jeg har en mistanke om at vi har litt lik humor, for dette fikk meg til å gapskratte. Måtte selvsagt inn på matprat å eksprimentere selv;)

   Jeg likte spesielt det nederste diktet. Avslutningen var nydelig. Du er virkelig flink.

  2. Yeah, lenge leve lik humor 😉 Takk for komplimentet når det gjelder diktet og takk for kommentar. Føl deg helt velkommen på denne bloggen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg