Litt babbel om tegneserier

Det er tre dager igjen til første november og observante lesere kan nok forutse hvilken kanal dette innlegget kunne gått i retning av, men jeg skal faktisk ikke prate om Nanowrimo. I stedet skal jeg bable litt om tegneserier og presentere et utvalg  tegneserier som er blant mine favoritter. Jeg skal dog ikke ta for meg webcomics (dvs. nettserier) nå, det blir evetuelt i sett seinere innlegg. Jeg skal heller ikke ta for meg grafiske romaner her. Nå er temaet tegneserier i stripeformat, serier man gjerne kommer over i avisene for eksempel.

Tegneserier som er bra

– Kampen Park
kampen park

Bildet er ikke så tydelig, men det var en av de få illustrasjonene jeg fant via googlesøking. Uansett, "Kampen Park" av Stein Arne Hove (som er et sånt navn som høres veldig nynorsk ut på en herlig måte hvis det gir mening) er en tegneserie som hovedsaklig handler om ett homofil ekornpar som bor i nettopp Kampen Park og vil vel kunne klassifiseres som en "slice of life"-typen serie. I hvert fall så er det en sånn tegneserie der ikke så mye nødvendigvis skjer, men det hele er veldig koselig og fornøyelig og til tider svært underholdende. Min sans for denne serien begynte da det en lørdag, mens jeg leste aviser, gikk opp for meg at en historie om homofile ekorn egentlig var genialt og jeg bgynte å lese serien nøyere og fant videre ut at den var veldig fin siden den har kombinasjonen av å være sjarmerende tegnet, har interessante karakterer og utmerkede poenger.

Nemi
nemi

Nemi trenger vel ingen nærmere introduksjon, men jeg kan kort oppsummere det som en tegneserie om jenta Nemi og hennes univers. Og dette er muligens min favoritt blant tegneserier siden jeg alltid er i humør til det og siden Nemi er en sånn karakter man lett kan kjenne seg igjen i, veldig fantasifull og med et eget Nemi-språk egentlig som gjør det ganske så personlig også. Det rare er at jeg fant en tråd på VGD (VGs debattforum) der mange virket negative til Nemi og det skjønner jeg ikke helt. Nei, det er ikke verdens beste serie og Lise Myhre er ikke den beste tegneren en kan tenke seg, men det er mer enn bra nok og et fint alternativ for oss som ikke er fan av Pondus og finner Fantasy, Andre Bjerké og masse annet forholdsvis fascinerende. Jeg må for så vidt innrømme at je bare kjøper Nemi-bladet av og til, men jeg har lest de fleste bøkene og gleder meg alltid mest til Nemi når jeg leser Dagblad-magasinet. Fine serien!

– Tommy og Tigern
togt

Jeg kom ganske raskt frem til at jeg liker Tommy og Tigern mye bedre enn Garfield siden det bare er en tegneserie. Med Garfield er det kommet så mye utenom tegneserien, men Tommy og Tigern ER bare en tegneserie og dessuten en av de beste tegneseriene ever. For jeg liker Tommy som karakter veldig godt og den lune filosofiske humoren og det eneste som er dumt er jo at den bare ble laget i ti år. Samtidig er det litt rart for selv om jeg har lest flere bøker med samlede striper og slikt og generelt har lest veldig mye Tommy og Tigern skjer det ofte at jeg kommer over en stripe jeg ikke i det hele tatt kan huske å ha sett i VG og andre steder. Fascinerende…

– Wulffmorgenthaler
wullf

I det oppriktig koselig kulturbilaget til Aftenposten finner vi denne opprinnelig danske serien som er mer i vitsetegningkategorien og som er litt hit or miss egentlig siden den av og til kan være nokså uinteressant. Men når den først slår til så gjør den det skikkelig også og det er en litt sjarmerende, småbarnslig humor over det hele som jeg jo egentlig er ganske så glad i. Som noen av de andre seriene jeg nevner her kan denne tegneserien finnes på nettet og, men det er hovedsaklig fra avismediet jeg kjenner til den og dermed blir den mest relevant i dette innlegget.

Ellers så liker jeg ting som Bizarro, Donald (selv om interessen der har falmet litt med årene) og jeg tar meg stadig i å vurdere å kjøpe bladet "Eon" bare fordi Blacksad er gjesteserie der, har dog ikke gjort det enda. Og i ett senere innlegg skal jeg ta for meg webcomics tenker jeg, men når det innlegget kommer er derimot uvisst. Uansett er tegneserier artig og jeg skulle ønske jeg kunne lage tegneserier selv.
***
Jeg skal ellers blogge igjen i løpet av helgen hvis alt går etter planen og har lite nytt å melde. Vi bables 🙂

2 kommentarer
  1. Jeg har alltid likt tegneserier sjøl, til tross for at det aldri har vært den største nerdesysselen min. Men åååhhh, Inni granskauen var helt fantastisk til det blei gjort om til en hemma barnefilm og skifta navn til Over hekken, Sinfest er frakkings genialt, og Rex Rudi er imponerende kreativt, småteit og dritgøy. I det hele tatt! <3

  2. Ja <3 (selv om jeg personlig ikke er så into "Inni Granskauen" eller "Rex Rudi", men det er smak og behag). Og "Sinfest" har jeg ikke lest nok til å si noe egentlig... Tegneserier er kult!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg