Oppsummeringsinnlegg 1 (Januar) =0)

Heisann, for øyeblikket lytter jeg til en veldig merfundig, men så smått litt fascinerende musikalaktig greie kalt "Songs from an unmade bed". Den kaller seg en "song-cycle" og er rett og slett en samling sanger som hver forteller en historie. Dessuten er det bare en karakter og han blir spilt av en eller annen fyr som heter Michael Winther og dermed er jeg veldig glad for at den godeste Michael Winther synger bra for hvis ikke hadde dette ikke funka i det hele tatt. I tillegg leser jeg på en bok som heter "No & jeg" av Delphine de Vigan som jeg begynte på i morges og som er interessant nok sånn i den store sammenheng. Og hvorfor jeg nevner dette er helt tilfeldig, men det føles som en god begynnelse på et innlegg som rett og slett skal være en slags oppsummering. Jeg har nemlig en plan om å påbegynne hver måned med et innlegg der jeg skriver ned alle filmer og bøker jeg så eller leste for første gang den forrige måneden. Og da setter jeg i gang oversiktsgreia (jeg tar ikke med filmer jeg bare så halvparten av eller bøker jeg har lagt fra meg dog, men ting jeg har sett og lest ferdig):

Nye litterære og filmatiske opplevelser i januar 2010 (med kommentarer til hver bok og film)

Bøker

– Fjellprinsessen av Shannon Hale
En oppriktig interessant ungdomsbok som rett og slett var veldig sympatisk, med gode skildringer og sånne ting. Likevel litt sånn bok man liker mens man leser den og glemmer rett etterpå og uten det lille ekstra som gjør at man tenker over en bok noe særlig siden. Terningkast 4!

– Heliumhjarte av Bjarte Daviknes Klakegg
En utrolig poetisk perle av en novellesamling som jeg likte veldig godt. Skrevet på nynorsk for øvrig og jeg er ikke så vant med nynorsk, men i dette tilfelle bare gjorde det alt enda vakrere. Terningkast 5!

– Percy Jackson og lyntyven av Rick Riordan
En ungdomsbok jeg syns var svært fengende og interessant med et kult fokus på gresk mytologi. Ellers likte jeg veldig godt hvordan den var skrevet og liker at dette er første bok i en serie, jeg vil nemlig gjerne lese mer. Terningkast 5!

– Den riktige Rafferty av Yvonne C. Kuhn
Velskrevet og tilfredsstillende, men det er noe usikkert hvem målgruppen er for den er litt for voksen for ungdomsbokhyllene og litt for ungdommelig for voksenhyllene følte jeg. Men hovedpersonen var veldig kul og boka hadde en fin og god stemning. Terningkast 4!

– Legenden om Sally Jones av Jacob Wegelius
Fantastisk, en sånn virkelig nydelig og fascinerende bok som jeg skulle ønske fantes da jeg var barn. Man får for eksempel masse sympati med hovedpersonen og illustrasjonene er herlige. Terningkast 6!

– Historien om herr Sommer av Patrick Süskind
Litt sånn "Lille Prinsen"-aktig bok som er nydelig illustrert og utrolig vakkert skrevet. Ganske tynn, noe som er litt synd siden jeg ikke ville den skulle ta slutt, men det gjør den for så vidt desto lettere å lese flere ganger. Terningkast 6!

– Hvis alt er et spill av Juli Zeh
Veldig velskrevet, fascinerende og intens bok som fikk meg til å føle meg veldig intellektuell på en god måte. Ikke lettlest i det hele tatt, men veldig, rett og slett utrolig bra skrevet og svært medrivende og engasjerende i tillegg. Terningkast 5!

– Sitt ned og hold kjeft -håndbok for deg som vil miste selvtilliten av Knut Nærum
Vedig Nærumsk for å si det sånn, litt som å høre ham prate via boksidene. Ellers ganske så underholdende og en sånn bok som har en sterk sarkastisk undertone, noe som er moro. Riktignok ikke en bok som man tenker veldig mye over senere, men helt grei lesning hvis man vil slippe å tenke og bare underholdes. Terningkast 4!

– Life on the refrigerator door av Alice Kuipers
En originalt fortalt og rørende bok der alt som ligger mellom linjene er viktigere enn det som står skrevet ned. Samtidig ganske forglemmelig og egentlig forholdsvis forutsigbar. Terningkast 4!

Filmer

– Avatar
VAKKER å se på og veldig storslått. Dessuten er den engasjerende og passer for de aller fleste. Dog litt for rett-frem og litt vel lik Pocahontas til tider. Men det skal sies at vakkerheten og underholdningsverdien gjør at man kan se gjennom fingrene med de små tingene en kunne kritisert. Terningkast 5!

– Paraplyene i Cherbourg
Høy eyecandy-faktor på den mannlige hovedrollen og i det hele tatt en veldig pen film. Har også god musikk og er dypt romantisk. Og virkelig en veldig nydelig film generelt egentlig. Dog er sangstemmene litt kjedelige. Terningkast 5!

– Interstella 5555
Veldig pent og deilig surrealistisk i en tegnefilm som kort sagt kan oppsummeres som en ekstra lang Daft Punk-musikkvideo i manga-stil. Dessverre føltes den egentlig mye lenger enn de 70 minuttene den varte og opprettholdt ikke interessen så veldig godt. Men hovedsaklig en film som er verdt å se, både musikk og animasjon er jo utmerket. Terningkast 4!

– Where the wild things are
Denne filmen er både rørende og har svært interessante karakterer som man får masse sympati med. Men målgruppen er litt uklar og det bør understrekes at dette ikke er en barnefilm selv om den er basert på en barnebok. I stedet er det en film som er utmerket for alle voksne som husker barndommen sin. Terningkast 4!

– Kaguyahime
Merkelig og fascinerende filmet danseforestilling med veldig talentfulle utøvere. Det er dog grenser for hvor spennende det er med en film der alt bare er dans og tromming og man får ikke helt taket på historien, men det er jo litt fascinerende likevel og det er sykt god kroppsbeherskelse på utøverne for eksempel. Terningkast 4!
***
Ellers så har jeg altså sett "Spring Awakening" noen ganger denne måneden og det var gøy og nå er jeg klar for februar, en måned jeg så absolutt tror kan bli ganske så fin =0)

3 kommentarer
  1. God idé, god idé. Nesten så jeg skulle ønske litt at det var jeg som hadde kommet på den, samtidig som jeg er glad jeg ikke gjorde det, i og med at jeg sikkert hadde endt opp med å stresse en hel del og utvikla en tvangstanke ut av det. Jeg bare er sånn.
   Men yeah. Hørtes ut som om du hadde fått med deg en del kos. Ingen dårligere enn 4. Not bad.

  2. Kult at du syns ideen var god og det stresser heldigvis ikke meg for jeg holder oversikt over sånne ting bortimot uansett og det er liksom ikke noe problem 😉
   Og når det gjelder karakterene så skal det sies at jeg heller er for snill enn for streng når jeg gir noe karakterer, men det var oppriktig talt mange fine kulturopplevelser når det gjelder film og bøker i januar, noe som er bra =0)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg