Fine ting og dumme ting i mitt fascinerende liv =D

Tydeligvis tiltrakk påskekrimmen min for i år seg mye færre folk enn i fjor, noe som jeg for så vidt ikke gidder å irritere meg over siden den tross alt ikke var så bra. Hvis noen har lest den, men bare ikke har kommentert er det bare å si i fra og nevne mailadressen de har og så kan jeg sende løsningen til den eller de på mail, noe som gjør at det fortsatt er mulig for senere lesere å lese krimmen uten at jeg har ødelagt spenningen ved å røpe for mye på bloggen min. Gid, så smart jeg er!

Men nå skal jeg bable litt om ting som gleder meg for tiden og ting som jeg syns er dumt og jeg skal begynne med de tingene som jeg syns er dumt.

1) Jeg var i begravelse i dag. Den som ble begravet var søstra til mormoren min og jeg er ikke helt sikker på hva slags slektskap det betyr at hun har til meg, men det var i alle fall ikke noe koselig. For det første var begravelsen absolutt verdig, men jeg må innrømme at jeg fant den ganske kjedelig siden den var veldig religiøs og jeg er det stikk motsatte. Med det sagt så er jeg åpen for at det kan finnes en Gud, men jeg tror bibelen er ren fiksjon, jeg tenker at om Gud hadde hatt noe som helst i mot homofili og liknende så ville det ikke eksistert og jeg tror egentlig mer på at man blir gjenfødt i form av sommerfugler når man dør enn at man kommer til en himmel eller et helvete. Anyway så er ikke begravelse noe hyggelig og etter begravelsen dro vi et sted der vi fikk brus, snitter og kake og bare småprata med hverandre og da fant jeg de tre talene som ble holdt mye mer rørende enn alt presten i kappellet hadde sagt, sikkert fordi det var mer hjerte i det og samtidig var det så vemodig for de beskrev denne døde søstra til mormoren min på en måte som gjorde at jeg syntes det var oppriktig synd at jeg egentlig bare har møtt henne noen få ganger. Og så hater jeg at alle går i svart og at folk har tårer i øynene og er triste og at ordet "kondolerer" brukes i store summer og har bestemt meg for at det i min begravelse, noe som forhåpentligvis er sytti år frem i tid minst, så skal folk ha fargerike klær, Jesus skal ikke nevnes i det hele tatt og i stedet for at alle skal gå rundt og være triste eller kondolerende så skal de være glade og feire livet som var. Og jeg tror liksom litt på at døden bare er en del av livet og egentlig ikke noe å være så redd for, men heller som en slags evig søvn eller noe sånt og det gjør tanken på det mindre skummel og ekkel i lengden. Med det sagt har jeg nå bestemt at ingen jeg kjenner skal få lov til å dø før om minst fem år for jeg vil ikke i begravelse igjen på så lenge som mulig.

2) Jeg har fått skikkelig vondt i det venstre øret mitt av alle ting, noe som irriterer meg siden det er jævlig (unnskyld språket) ubehagelig. Det jeg tror er at det er en betennelse i øret eller noe sånt, men uansett så har det drevet meg til vanvidd de siste dagene. Og det begynte på søndag, men da tenkte jeg at det sikkert ville gå over og nevnte det ikke med et ord til moren min siden jeg ikke liker det når folk bekymrer seg for meg, men de siste to dagene har det føltes som en nærmest bedøvende smerte og jeg er sikkert drama queen som lager big deal over ikke noe, men det er veldig ukomfortabelt og føles litt sånn urettferdig siden jeg virkelig ikke føler jeg trenger betennelser i øret nå. Og jeg har opplevd å få vondt i øret noen få ganger før og tilfeldigvis skjer det alltid med det venstre øret mitt og jeg syns det er ganske urettferdig.

3) Jeg kommer ikke til å klare Script Frenzy. Hvert år siden 2007 har jeg prøvd og hvert år gir jeg opp etter tre dagers tid siden det å skrive manus er utrolig mye vanskeligere enn å skrive Nanowrimo i mine øyne. Dessuten så er jeg ikke noe glad i regler og i manus er det så mye regler om hvordan ting skal se ut og det er også ekstra fokus på ting som dialog og slik og man kan liksom ikke få mange sider med å beskrive i vei sånn som man kan med Nanowrimo. Men nå har jeg dog fått en liten ide om å skrive en ny Nanowrimo i stedet for Script Frenzy som jeg kan begynne på i morgen for da skriver jeg fortsatt på noe og det er tross alt det viktigste, da slipper jeg å få dårlig samvittighet siden jeg ikke klarer å følge reglene for hvordan manus skal se ut til punkt og prikke og da kan jeg for eksempel lage noe kreativt som en brev-vekslingsroman eller noe sånt og der har jeg faktisk en ide til hva jeg kan skrive også. Men uansett så syns jeg det er veldig vanskelig å skrive for tiden for jeg føler meg så lite fantasifull nå og jeg er ikke noe flink til å tvinge meg selv til å skrive og det er så vanskelig å vurdere om noe man skriver er bra eller fullstendig idiotisk. Dog er det kanskje meningen at det skal være vanskelig siden det da føles ekstra magisk når ting flyter og ordene er med på leken. For når man er inne i kreativitetsmodus så føles absolutt alt mulig og man setter ekstra pris på den følelsen når man først har følt seg litt fortapt mellom linjene….

4) At enkelte syns jeg er superbarnslig siden jeg spiller Pokemon-spill og liker animerte filmer. Og jeg skal innrømme at min fascinasjon over Pokemon SoulSilver ikke er det mest modne i verden, men jeg føler at det blir feil og kalle det barnslig for spillet er faktisk et spill som virkelig kan passe for alle med sin blanding av strategi, samling av Pokemoner og utmerkede vanskelighetsgrad. Dessuten er det digert og kan gi timesvis med underholdning og så er det direkte vakkert. Og jeg syns ikke det er noe barnslig at jeg elsker filmene til Disney og Pixar heller. Bare fordi noe er animert betyr ikke dermed at det ikke kan passe vel så godt for voksne som for barn og med de siste filmene til Pixar tror jeg faktisk de eldre har fått mer glede av det enn barna siden det er dype historier og på grunn av temaene som tas opp. Dessuten hvis det altså er så utrolig barnslig av meg å like de tingene jeg liker så hva så. Det skader jo ingen at jeg liker de tingene jeg liker og jeg syns alt for mange tenker at de må være skikkelig fornuftige og kjedelige bare fordi de har nådd en viss alder når sannheten er at det egentlig er en god ting hvis alt som skal til for at du blir oppriktig lykkelig er at du klarer en gym på Pokemon SoulSilver. Da er du jo oppriktig lykkelig desto oftere =)

Ting som er bra er derimot disse tingene:

1) Jeg skal på teater snart og se "Den Stygge" på Det Norske Teateret og det tror jeg kan bli riktig hyggelig. For det første så er det hyggelig å finne på ting og for det andre så høres konseptet for stykket fenomenalt ut og man kan lese mer om dette konseptet her: http://www.detnorsketeatret.no/Default.aspx?TabId=65&PlayId=352. Jeg elsker teater, musikaler og slike kulturelle ting, det var et veldig godt tilbud siden det var 100 kroner billetten og det er gratis ekstra greier før forestillingen der noen gjester diskuterer angående stykket og tidens skjønnhetsideal og liknende fascinerende temaer. Følgelig tror jeg dette kan bli direkte utmerket.

2) Jeg leser på en bok som har et så magisk konsept at det er helt vidunderlig. Og den har riktignok ikke vært så veldig fengende til nå, det er ikke en sånn bok som roper "les meg, les meg" sånn som "Mixing Part" av Erlend Loe gjorde da jeg leste den på torsdag og den fenget i så stor grad at jeg jammen meg leste ut hele boka på bare noen få timer. Men boka jeg leser nå heter "The Girl with the Glass Feet", har en helt nydelig forside og handler om noe så underfundig som en jente som sakte, men sikkert er i ferd med å bli forvandlet til glass og en gutt hun møter og så oppstår det romantiske følelser mellom dem og det blir et kappløp med tida og slike ting og det er så vakkert konsept at jeg er helt betatt selv om jeg bare har lest snaut åtti av de nesten 300 sidene boka består av og jeg nesten er redd for å lese siden det alltids er en viss risiko for at en bok høres mer vidunderlig ut enn den er. Men den er fin så langt i alle fall.

3) Jeg kommer sannsynligvis ikke til å klare å dy meg særlig mye lengre for det er noen bøker på Amazon som bare skriker etter å bli kjøpt av meg og jeg syns egentlig ikke jeg har brukt SÅ mye penger i det siste. Og det at jeg fortsatt, etter å ha pælmet en hel haug med bøker opp i en søppelsekk som skal gå til ett eller annet loppemarked, egentlig har ganske så mange bøker er liksom ingen grunn til å la være for herlighet, de tre bøkene på ønskelista mi der høres utrolig vidunderlige ut og jeg blir bare mer og mer bibliofil for hver dag som går liksom. Og nå har jeg lånt nye bøker på Stovner Biblioteket og jeg tenker i det hele tatt veldig mye på bøker og slikt for tiden. Å lese er nok verdens mest brilliante ting!

4) At jeg så hestehov fra bilen i stad. Det gir meg håp om at det faktisk vil bli vår, håp som bare forsterkes av forsiden på en avis i stad som talte om veldig bra vær til helgen. Jeg ble grepet av skikkelig panikk i forrige uke da det snødde litt en dag, men nå føler jeg liksom at det har føltes ganske så vårlig i går og i stad regna det og det er også en oppgradering værmessig sett. Så jeg tror kanskje vi ikke er i Narnia før Aslan kom likevel 🙂
***
Så med andre ord er det fine ting i livet mitt og mindre fine ting og jeg skal prøve å fokusere på de fine tingene selv om øret mitt er ubehagelig som bare f… og jeg har hatt min mest tiltaksløse påske ever antakelig. Og nå skal jeg slutte å bable her, lage meg en tekopp og kanskje begynne å planlegge litt sånn at sannsynligheten for å få skrevet noe denne måneden blir desto større. Håper alle lesere hadde en i alle fall litt fin påske og så skal jeg sannsynligvis blogge igjen om et par dager =0)

2 kommentarer
  1. OHhh skrev du påskekrim?!?!? AWESOME! Det må jeg lese daa, har vært internet awol hele påsken jeg, så har ikke fått med meg stort heh xD
   Begravelser er alltid forferdelige. Guh… Alt du nettopp nevnte, I’m with you on that!
   Hadde planer om å bli med på script frenzy jeg og, men uten å registrere meg da… Og Selvfølgelig skrive på boken. Men jeg lurer på om jeg skal gjøre det på en litt annen måte, for jeg trenger enda at karakterene mine forteller meg mer om historien sin… PÅ en måte. Så kan hende jeg skriver litt “brain flow” istedet 😛
   Jeg har fått dilla på Capris jeg nå! De har sånne billige bøker, at jeg bestiller en gang i måneden nesten haha xD Nå¨fikk jeg Phenomena (uheldigvis bok 2…), Howls moving castle og en bok om filosofien bak Final Fantasy spillene 8D
   Og og og og Jeg og skal begynne å tenke mer på det fine i livet. Synes det er en kjempegod ide jeg ^^
   Weeee!! 😀

  2. Påskekrimmen er i innlegget før dette og det er bare å lese i vei og ja, begravelser er kjempekjipt. Og ja, det er kjempefint å fokusere på de gode tingene i livet 🙂
   Takk for kommentar forøvrig =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg