Der Karoline leker fotograf :)

Gratulerer med dagen, Norge! I det siste har jeg følt en viss rastløshet som jeg ikke helt kan forklare. Men jeg har lyst til å finne på noe hele tiden, få kulturell substans og dro for eksempel i går på teaterkjellern ved Oslo Nye Teater og så et snaut to timer langt musikalshow og det var jo midt i blinken for meg, to talentfulle utøvere som synger sanger fra en rekke musikaler og jeg var følgelig i paradis. Og i dag var jeg ved Schous Kulturbryggeri der det ble spilt musikk, de solgte kake og brus og andre greier og jeg formelig nøt det å sette meg ved et bord med et kakestykke og en Pepsi Max (personlig er jeg jo egentlig mer Coca Cola-typen, men man tar det man får), høre på musikk, lese, følge med på barn som lekte og slo hjul for moro skyld like i nærheten og alt dette mens det var akkurat nok vind til at grenene på treet rett ved der jeg satt vibrerte lett. Og akkurat det øyeblikket følte jeg meg liksom ekstra levende på en måte, tiden føltes endeløs og alt føltes mulig og i det hele tatt har jeg hatt en veldig behagelig 17. mai.

Og jeg har en sånn inspirert periode for tiden, i hvert fall har jeg lyst til å skrive dikt hele tiden og samtidig gi blaffen i poetiske virkemidler eller regler for noe som helst, bare skrive ting akkurat sånn jeg føler noe der og da og så bare la det bli som det blir og verden er i det hele tatt ganske fin 🙂

Men nå tenkte jeg å la dette innlegget fortsette i fotografiske drag, jeg har lekt fotograf de siste dagene og resultater av dette skal her kunne bevitnes.


Ved inngangen til hovedfilialen til Deichmanske Bibliotek har det nå dukket opp en klageboks og det syns jeg er ganske så kult. Man skal altså kunne ta et ark, skrive en klage og legge den i klageboksen og så har prosjektet en nettside ved navn www.dinklageteller.no som jeg dog ikke har besøkt enda. Men jeg liker ideen veldig godt for av og til er det veldig godt å klage litt selv om man egentlig har det veldig bra, dessuten er det noe ved hele ideen med en klageboks som slår meg som befriende politisk ukorrekt og det er fint det også. Og jeg har ikke skrevet noen klage enda, men det kan godt hende jeg benytter sjansen, man kan jo sikkert alltids finne noe å klage over hvis man graver litt i sjela.


Jeg har jo et lite prosjekt der jeg skal sette post-it lapper på lyktestolper og det startet vel og bra før jeg møtte på et uforutsett problem. Når det regner (eller verre ting) så blir jo post-it lappene skrukkete og teksten uklar. Heldigvis hadde jeg en løsning klar og nå har jeg skrevet nye koselige beskjeder på post-it lapper og så laminert disse lappene og så har jeg gått bevæpnet med teip i veska og teipet fast laminerte post-it lapper på lyktestolper og her kan man se en jeg dekorerte på fredag på Hasle. Se så koselig 🙂


Her kan man se post-it lappen på det forrige bildet på nytt og dette bildet er tatt nærmere sånn at det skal kunne være tydelig hva som er skrevet på akkurat den lappen. Og nå er det bare å krysse fingrene for at noen virkelig blir oppmuntret.
*
Så har jeg tatt litt bilder på rommet mitt og det har jeg gjort før også, men noe har jeg forandret på ting og fått en ny hylle og har et nytt system i galskapen og derfor tenkte jeg å ha litt rombilder nå.


Her kan man skimte minidataen min (som har vært på reparasjon en stund, men nå er fit for fight hjemme hos meg igjen) og under det er altså den dypt eksklusive yndlingsbok-hyllen. Bortover på rad og rekke står seks bøker fremme og dette er de seks bøkene jeg elsker dypest og inderligst. Og jeg har veldig lyst til å få tak i et rødt tøystykke som jeg kan klippe til sånn at det på en måte fører en rød løper frem til de seks vidunderlighetene som har æresplassen.


Og her har vi nest-yndlingsbøkene, de bøkene jeg er utrolig glad i, men som akkurat ikke når opp tilå være med i hylla med yndlingsene. Det er selvsagt store muligheter for omskiftninger sånn etterhvert som tiden går.


Det flotte er at siden jeg har ryddet litt og omarrangert og sånt noe så har jeg nå fått ordnet det til at alle musikalcdene mine står på rad og rekke i en egen hylle tilpasset for deres behov. Og hvis man begynner å telle viser det seg at jeg nå har cder fra 19 forskjellige musikaler (og i begynnelsen av juni kommer sannsynligvis "Shrek: The Musical"-cden jeg har bestilt på Amazon og da vil antallet være 20) og det gir jo en hel rekke med muligheter når man er i musikalmodus, noe jeg er støtt og stadig. Og la oss holde oss til musikalhyllen litt til.Å, det er så vakkert <3


Så tok jeg et bilde der mine fire favorittmusikalcder får full oppmerksomhet og der ser man Wicked-cden og Spring Awakening-cden blant annet og det er et vidunderlig inspirerende syn. Og så ser man litt av hyllen under der det, i tillegg til å være hjemmet til yndlingsbøkene mine, ligger en haug dvd-er som er lånt av den ene onkelen min og ellers står litt ymse krims-krams som jeg ikke har noen mer fornuftig plass til. Observante lesere kan her se at jeg har lånt enkelte virkelig finfine filmer av onkelen min (kort oppsummert, jeg har en fryktelig kul onkel) =D


Videre har jeg kastet notatbøker og det føltes virkelig litt feil, men på samme tid tok det aldeles for mye plass og nå har jeg forminsket mengden til det utvalget en ser her + den jeg har i veska mi. Og det er jo fortsatt en del notatbøker, så å ha et sted til tegninger og skriverier burde ikke være noe problem 🙂


Under senga har vi esken med det rare i, mon tro hva som skjuler seg her?


Cder som ikke er musikalmusikk (ja, det finnes faktisk noe musikk jeg lytter til som ikke er fra musikaler, ja jeg vet, jeg er like sjokkert som dere), men annen musikk. Her har vi Sara Bareilles og Marit Larsen og ymse annet (og det er også i denne haugen de to cdene jeg har med Disney-musikk bor, sånn i tillegg til en cd-mappe som også er nokså innholdsrik). Samleplater i det hele tatt bor her når det ikke er fra en ting, men flere ting, derfor bor det to cder med musikalmusikk her også.


I esken med det rare i bor det også flere bøker. I tillegg har jeg en del bøker inne på det som var broren min sitt rom og nå er bibliotek/kott (les roterom der vi slenger alt vi ikke har noe lurt sted til), det er vel egentlig veldig mange bøker som er mine der også. Hva kan jeg si, jeg er og blir bibliofil 😉
*
Så hadde jeg altså fått en ny reol på rommet mitt der jeg nå har dvdene mine på plass og der har jeg også skikkelig system, noen filmer her og noen der og dette har jeg også tatt bilder av.


Tv-sesonghyllen er ikke så veldig full egentlig, men inneholder viktige ting som Glee for eksempel. Forøvrig har jeg enda ikke sett noe særlig av The singing detective, men det vil komme efter hvert tenker jeg nok.To hyller til musikalfilmer (YEAH!) er kjekt å ha. De hyllene skal nok bli fullere med tiden.


Filmer med levende mennesker som ikke er musikaler del 1. Her har vi Amelié og Den uendelige historien blant annet (og sistnevnte hadde jeg bare på vhs frem til i fjor høst, men nå har jeg den på dvd sånn at jeg kan se den oftere). Og videre har vi Imagine me and you og 500 days of summer her fordi de to nok er mine desiderte favoritter i sjangeren romantisk komedie og i det hele tatt er det i denne hyllen en hel rekke filmer jeg har sett massevis.


Filmer med levende mennesker som ikke er musikaler del 2. Her er filmer jeg ikke har sett så mange ganger (selv om det er noen unntak her som jeg har sett mange ganger) og "2001: A space Odyssey" og "Eternal Sunshine on the spotless mind" må jeg innrømme at jeg ikke har sett enda (jeg har sett ca halvparten av sistnevnte, men ikke sett hele) og de skal jeg se innen jeg fyller 25, det lover jeg, det har bare ikke bydd seg den rette anledningen enda. Forøvrig bor det noen filmer med levende mennesker og to, tre animasjonsfilmer inne på biblioteket/kottet også, i tillegg til at jeg fortsatt har en hel del vhs-er der inne som er mine og som jeg ikke har sett på fryktelig lenge.


Og her har vi Disney-hylla og jeg gleder meg allerede nå til høsten i år siden "Skjønnheten og Udyret" fra oktober av igjen skal være tilgjengelig på dvd i Norge og jeg dermed kan få tak i den og så vips ha Disneys 30 animerte klassiker i hylla. Videre vil jo også "Prinsessen og frosken" stå i denne hylla om noen få måneder hvis alt går som jeg ønsker.


Her er hyllen for animasjonsfilmer som ikke er signert Disney og i tillegg bor Pixar-filmene mine her. Se så koselig de har det <3
*
Videre skal jeg avslutte dette innlegget, et innlegg som kanskje ikke er så veldig interessant, men pytt pytt, med tre andre bilder. Vi starter med et bilde fra vindushylla.


Her har vi det nyeste medlemmet i elefantsamlingen min og han sitter for ordens skyld sammen med en blyantspisser, såpeboblevidunderligheten og den nydelige røde koppen som har et elefantbilde på og som jeg bruker kun til solbærtoddy. Det er andre ting med på bildet siden det er litt rotete i vinduskarmen min, men de viktigste tingene er de tingene jeg nevnte og de gleder mitt hjerte så vel som min sjel.


Her har vi et bilde av meg med elefanthatten jeg laget i tiende klasse på hodet. Jeg syns jo at jeg ser ganske teit ut på bilder og at tennene mine ikke har noen fin farge og alt det der, men på den annen side er jo dette bildet veldig meg da og elefanthatten min er så episk at vi må ha den med på et bilde til.


Ser vi bort i fra litt komplekser når det gjelder farge på tenner så er jeg egentlig ganske fornøyd med dette bildet. Men det viktigste her er jo ikke meg, men hatten, elefanthatten 🙂 Alle burde virkelig ha en elefanthatt altså!
***
Så det var en rekke bilder og jeg håper det i alle fall var litt interessant, uansett har det vært gøy å leke fotograf de siste dagene. Men nå skal jeg ta og finne på noe annet i blogging og så bables det på nytt fra dette karolinske hjørnet om noen dager tenker jeg =D

4 kommentarer
  1. Hatten takker for komplimentet og jeg er vel så fornøyd selv også med awesome hatt og søt du <3 kommentarene og ja, klageboks er fint (og oppmuntrende på en rar måte) =D

  2. Søt klageboks! Var innpå bloggen du linka til og. Jeg skulle ønske Drammen hadde en sånn en og <3
   Du må forresten si ifra når du får sett Science of Sleep (så den lå og lurte i bunken du hadde lånt av onkelen din) og si meg hva du syns. Personlig er jeg superforelska i den, og ikke minst i hovedpersonen Stephane, og det er ikke bare fordi han spilles av nydelige Gael García Bernal, men mest på grunn av måten han er på. Jo, og så når du har sett Eternal Sunshine, da. Michel Gondry er så satans genial <3

  3. Jammen jeg har sett “Science of sleep”, har bare ikke anmeldt den eller pratet om den eller noe sånt. Men jeg skal nevne det på bloggen når jeg får sett “Eternal Sunshine”. Og klageboksen er så visst søt 😉 Me like <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg