Oppsummeringsinnlegg 5

På sedvanlig karolinsk vis er det en bitteliten del av meg som syns det er dumt at innlegget mitt om "The order of odd-fish" er ukommentert (i hvert fall i det jeg skriver dette innlegget), men så er det en større del som tenker "skitt au, jeg er klar for nye bloggingseventyr" og så er det nettopp det som skjer. Her er jeg, liksom 🙂

Anyway så har jeg det finfint og livet mitt er like alminnelig og innholdsløst som vanlig, men det gjør på en måte ingenting for nå skriver kalenderen juni og juni er yndlingsmåneden min. I bunn og grunn er det det viktigste. Og jeg leser "Paper Towns" av John Green (som jeg begynte på i morges) nå og den er finfin, jeg har mange ideer og jeg syns dette er en fin dag og nå sitter jeg her. Nå er det meg og tastaturet og et lite ønske om å oppsummere mai på litterært og filmatisk vis slik som jeg har gjort før med andre måneder. Og da setter jeg i gang:

Oppsummering av litterære og filmatiske opplevelser for mai (en måned der jeg har lest nesten bekymrende mye)

BØKER

– The selected works of T.S. Spivet av Reif Larsen

En fascinerende bok om unge genier, reiser med tog over store amerikanske strekninger og alt og ingenting samtidig som er ganske så umulig å beskrive, men så absolutt verdt å lese. Terningkast 5!

– Denne kjærligheten av Johann Grip

En fin diktsamling med kjærlighetstematikk som i mine øyne likevel blir litt for banal i lengden. Terningkast 4!

– Primtallenes ensomhet av Paolo Giardino

En vakker og fascinerende bok om primtall og relasjoner og ensomhet som var sår og nydelig. Terningkast 5!

– Kaja (1988-2008) av Olav Gunnar Ballo

En vakker skildring av et liv og en historie fra virkeligheten som berører. Terningkast 4!

– Mare Frigoris av Tor Ærlig

En dypsindig grafisk roman som gir meg følelsen av at det er en hel masse symbolikk på gang og som var både interessant og velskrevet og tegnet. Terningkast 4!

– Skrivefest av Tove Nilsen

En bok om litteratur og om det å skrive som passer perfekt for lesehester og forfatterspirer. Terningkast 5!

– Filmklubben av David Gilmour

En bok der jeg ikke vet helt hva jeg syns, men likte filmaspektet og ellers syns det var en helt grei bok, men med en del svakheter like fullt. Terningkast 3!

– Zookose av Rune Salvesen

En strålende fascinerende samling noveller som omhandler undergangen og har en dirrende intens stemning ved seg. Terningkast 5!

– Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig av Kim Hiorthøy

En nydelig bok som er tynn, men mer tankevekkende enn mange mursteinbøker kan drømme om. Virkelig vakker og velskrevet og i sin enkelhet ufattelig dyp. Terningkast 6!

– The order of Odd-Fish av James Kennedy

En bok jeg har anmeldt i innlegget før dette og som kort oppsummert er absurd, original og genial og en slags blanding av "Alice i Eventyrland", Abarat-bøkene, Douglas Adams og Monty Python og samtidig like artikulert som en hvilken som helst Harry Potter-bok. Terningkast 5!

– Møt meg, møt meg, møt meg av Nils-Øivind Haagensen

En veldig fin bok om å reise som er interessant og herlig skrevet med en stemning som er ganske så vidunderlig. Terningkast 4!

FILM

– Just my luck

En søt romantisk komedie som gir god underholdning og ikke akkurat er full av overraskelser, men som duger fint når man vil se film og ikke føler for å trenge å tenke. Terningkast 4!

– Rocket Science

En smart dramakomedie med en sympatisk hovedperson som er fin og interessant og på mange måter vel verdt å se. Terningkast 5!

– Moving North (10 short dance films)

En film som er akkurat det tittelen lover, ti kortfilmer med temaet dans på hvert sitt vis som er i varierende kvalitet, men hovedsaklig var fin. Terningkast 4!

– Tales of Beatrix Potter (starring the royal ballet)

En film der Beatrix Potters søte historier fremføres i danseversjoner akkompagnert av nydelig musikk og stemningsfullt fotografi. Terningkast 4!
***
Så en kan kort oppsummert konkludere med at jeg sviktet filmtittinga litt i mai, men til gjengjeld leste veldig mange bøker. Og en kan også la være å konkludere med noe som helst, uansett er hele poenget at mai har vært en måned med fine kulturelle opplevelser. Mai er fint rett og slett 🙂

Men nå skal jeg egentlig la babbel være babbel og finne på noe annet (som å skrive eller å lese eller andre greier) og så bables vi nok snart igjen. I mellomtiden ønsker jeg alle en finfin første juni og =D

4 kommentarer
  1. Så kult at du er enig med karakteren jeg ga “Rocket Science” (noe jeg for så vidt visste at du var, husker at du anmeldte den på bloggen din) og takk for kommentar =D

  2. BAH INTERNETT VIL IKKE GI DEG KOMMENTAREN MIN D:
   Wow? Som sagt har jeg lest den samme boka i to uker nå, herregud, jeg må bare bli ferdig med den og gå videre til nye opplevelser! Og jeg glemte helt å svare deg på facebook, men her er noen webcomics jeg leser for tida:
   1) http://harkavagrant.com/ : skikkelig søt stripeserie om historiske personer, litteratur, pirater, mystery solving teens, vikinger, you name it. Du har muligens sett den allerede? UANSETT ER DEN AWESOME.
   2) http://hanna.aftertorque.com/ : en typisk historie+morsom-variant, som EIER SJELA MI FOR ALLTID eller noe sånt. Den er bare så BRA! Zombier og vampyrer og varulver og rødt hår og morsomt og vakker kunst og jeg kan ikke uttrykke med ord hvor gøy den er <3 ...når jeg tenker meg om tror jeg at jeg har anbefalt den til deg før. huh.
   3) http://rosalarian.com/yume/?p=1 : historie, og occasionally morsom. Det tar litt tid å komme inn i historien – jeg vil ikke spoile, men etter del to er INGENTING ER SÅNN DET VIRKER WHOA. Og det er awesome! elsker hvordan den bytter mellom forskjellige tegnestiler for å understreke innholdet osv. Men som sagt, det tar litt tid før det blir gøy : D
   (nå slutter den snart, da, men det er en fin les? lesning? noe.)
   4) http://www.holybibble.net/ : jeg pleide å ELSKE denne, og nå fins den igjen! det er basically bibelen, bare … morsomt. SERIØST LES DEN 😀
   5) Øøh, jeg må tenke litt og komme tilbake til det? DETTE ER HVA JEG FÅR FOR Å IKKE BOKMERKE SIDER JEG LIKERRR. Yea. Værsågod?

  3. imma: Tusen takk og nå brukte jeg magiske krefter som gjorde at internett bestemte seg for å bli grei 😉 Og tusen takk for tipsene, de skal bli godt benyttet og du er kjempegrei =D Takker, takker 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg