Bevis på at kongelig historie kan være fascinerende og generell babbel forøvrig =D

Ps: Dette innlegg er muligens ikke pg-rated og jeg oppfordrer lesende barn til å ha med foreldre sånn i tilfelle. Det er ikke så veldig ille innleggsmessig ellers, men det siteres fra en artikkel som ikke er redd for å være i det litt vel detaljerte hjørnet. Det som derimot er pg-rated er gratulasjonen til kronprinsesse Viktoria som jeg tenkte å sende her siden Viktoria er en av de kongelige personene jeg faktisk liker litt siden hun er så menneskelig og det er litt befriende. En ondsinnet del av meg håper riktignok at noen vil si "nei" hver gang det er snakk om bryllup blant kjendiser bare fordi avisoverskriftene etterpå hadde vært så festlige, men jeg er glad ingen sa "nei" denne gangen likevel.
***
Men altså! Jeg tenkte å starte dette innlegget ordentlig med å sitere litt fra artikkelen Magasinet i Dagbladet i går hadde om historien til den svenske kongefamilien og setter like greit i gang og her handler det altså om kong Gustav III:

"Det var ingen hemmelighet at kongen foretrakk vakre menn, framfor vakre kvinner, og en av hans tjenere kunne fortelle at han hadde fått jobben fordi han 'legat afklädd i säng med kungen"

og (etter at det har blitt beskrevet i detalj hvilke problemer kongen hadde med å klare samleie med sin dronning kommer dette:

"Denne gang ble hoffstallmester Munch bedt om å bistå under selve akten. Han vegret seg, det samme gjorde dronningen, men Sveriges framtid sto på spill, og de bøyde av for kongens vilje. Da Munch skulle legge kongens kjønnsorganer til rette, oppdaget han at kongen hadde unormalt trang forhud. I tillegg var dronningen meget trang 'och konjugal förening icke utan sveda och möda kunne ske."

og videre har vi dette om hans sønn, kong Gustav Adolf:

"Kongen var, i motsetning til sin far, sterkt opptatt av erotikk, og det i en slik grad at enkelte i hans nærhet, ba ham roe seg ned for å 'kona drottningens hälsa'."

Videre står det om konger som faller av hester og dør, intriger og renkespill og er i det hele tatt nok dramatikk for en såpeserie og i det hele tatt fant jeg altså ut i går, da jeg leste Magasinets utmerkede artikkel om det svenske kongehusets historie at historie kan være vel så spennende som "Les Miserables" eller en helaftens film fra Hollywood. Det er virkelig alle ingredienser til stede; fra homofili til utroskap og videre til konger som skal ha forført unggutter og kongelige tragedier og alt sammen ført i pennen på en måte som får deg til å rødme litt der du sitter, samtidig som en del av deg fryder deg for det gir liksom samme glede som å lese sider på tvtropes, bare at det er i en avis og er historie. Jeg anbefaler med andre ord alle å få tak i Magasinet for 19. juni og lese artikkelen "I de beste familier" for det var virkelig fascinerende lesning 😉
***
Forøvrig hadde jeg jo tenkt å blogge på torsdag, men så ble det plutselig ikke noe av og så dro jeg en tur på hytta fra fredag til i dag og da er jeg på bloggen min nå i stedet. Og det har hendt veldig lite interessant siden sist egentlig, men jeg har greid siste bossen på "Super Mario World"-spillet mitt og ser på meg selv som genial av den grunn og jeg har vært smart og lyttet en del til det åttende underverk (les "Spring Awakening"-cden min) og det har vært vidunderlighet (jeg venter fortsatt på at Melchior Gabor skal komme ut av cden og ringe på døra mi og at vi så skal stemme i med "All that's known" og oppleve dyp kjærleik oss i mellom, men jeg mistenker at det blir med tanken, litt på samme måten som den samme fantasien med Emmeth Forrest fra Legally Blonde-musikalen eller Javert fra Les Miserables, sistnevnte selvfølgelig i Philip Quasts skikkelse =D). Jeg har også lest ut boka "The City of Dreaming Books" av Walter Moers og den skuffa meg bittelitt fordi den hadde en direkte fenomenal tittel, men egentlig var litt kjedelig i mine øyne og for fantasifull (hvis den fantasifulle meg i det hele tatt kan få lov til å kritisere noe sånt ved en bok). Dessuten leser jeg nå en bok med noveller og der var det en genial en av Ray Bradbury som minnet meg på at jeg egentlig har veldig lyst til å lese noe sci-fi snart, men ikke sånt som skjer i verdensrommet. Jeg vil at det skal skje på jorden og at det heller skal figurere elementer som roboter eller være sånn som i den fantastiske "Flowers for Algernon" der atmosfæren egentlig er veldig realistisk, men science fiction likevel er helt riktig kategori å putte boka i. Angående "Flowers for Algernon" så sendte jeg nettopp av gårde anmeldelsen min av den boka (som er en anmeldelse som også har blitt postet her på bloggen min) til Dagsavisen siden de i år har et slags prosjekt der de poster anmeldelser av bøker og jeg ser på meg selv som ganske god på bokanmeldelser. Så føl dere fri til å krysse fingrene for at en anmeldelse skrevet av meg dukker opp i Dagsavisen for det hadde jo vært ganske så episk egentlig =0)
***
Men nå skal jeg egentlig ikke blogge noe særlig mer og heller lage solbærtoddy og lese og skrive litt kanskje og sånt og så skal jeg blogge igjen snart. I mellomtiden håper jeg alle som en har det supert og så bables vi! 🙂

5 kommentarer
  1. Wtf!!! xD Nå fikk du meg faktisk til å søke opp Gustav III på Wikipedia, men jeg fant ikke noe utover det du skreiv. Men hahaha, jaaa! Fantastisk 😀
   Hvor blei det forresten av gratulasjonen din?

  2. Gratulasjonen min? (ikke helt sikker på hva du sikter til nå)
   Og ja, det var fantastiskhet de kongelige greiene med Gustav III =D Veldig underholdende med historie til tider!

  3. Nei, det var bare den lille kommentaren på begynnelsen av innlegget, ikke noe mer enn det. Og jeg siterer meg selv: “Det som derimot er pg-rated er gratulasjonen til kronprinsesse Viktoria som jeg tenkte å sende her siden Viktoria er en av de kongelige personene jeg faktisk liker litt siden hun er så menneskelig og det er litt befriende.” Med andre ord var det bare den setningen i innlegget, men jeg ser at jeg formulerte meg litt uklart 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg