Oppsummeringsinnlegg 6

Siden sist har jeg lagt en genial plan om å prøve å få skrevet en roman i løpet av en ikke så lang periode. Jeg kjenner jo meg selv rett og vet jo at jeg er elendig til å fullføre noe som helst (unntatt Nanowrimo i november), men det er en JulNoWrimo som er akkurat det samme som Nanowrimo, bare at det er på sommeren og jeg hadde bare blitt så utrolig fornøyd med meg selv om jeg kunne fått til det da og. Dessuten er det jo perfekt "sette seg på kafé mens man skriver"-vær egentlig, bortsett fra at jeg syns det er lettest å skrive inne på rommet mitt da. Uansett vet jeg bare at jeg trenger å skrive eller på annen måte gjøre noe konstruktivt for jeg har så mange tanker at det nesten blir tankeoverdose og jeg trenger kanskje å få dem ned alle tankene for å lette hodet sånn at man ikke bare svever av gårde i tankefullhet.

Forøvrig er mine andre hovedprioriteter bøker, film og spillet Picross 3D til Nintendo DS og sistnevnte er noe av det desidert mest avhengighetsskapende en kan tenke seg. Og i morgen må jeg gjøre ting jeg ikke har lyst til, men ellers er livet fint egentlig altså.

Men nu skal jeg ikke bable om tull og tøys, men skrive et nytt oppsummeringsinnlegg siden yndlingsmåneden min; juni plutselig er forbi. Vips og så var det juli liksom 😉

Oppsummering av litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Paper Towns av John Green

En veldig fin bok om hvordan man aldri helt kjenner noen og litt forskjellig ellers. Også fint skrevet i en perfekt ungdommelig stil. Terningkast 5!

– Speed til frokost av Frode Sander Øien

Svært velskrevet og god bok om oppvekst og ymse annet som fortelles på en original og interessant måte. Terningkast 5!

– Meldinger fra dødskloden av Gerd Kvanvig

For så vidt interessant, men litt for spesiell og ikke helt min stil. Terningkast 3!

– Å telle duer av Marie-Sabine Roger

Nydelig og søt bok om vennskap duer og litteraturens magi som var vidunderlig og herlig skrevet. Terningkast 6!

– City of dreaming books av Walter Moers

En bok jeg hadde lyst til å elske grunnet den geniale tittelen, men som jeg fant litt kjedelig og samtidig så var den paradoksalt nok litt for fantasifull. Den var velskrevet og hadde kule illustrasjoner dog og det var jo ikke dårlig, det bare fenget meg ikke slik jeg hadde ønsket. Terningkast 4!

– Surrogater av Bjarte Breiteig

Fine og velskrevne noveller. Terningkast 4!

– Drager og datamaskiner av diverse forfattere (Bing og Bringsværd er redaktører)

En fin samling fabelprosa som boblet av fantasi. Terningkast 4!

– Idas dans av Gunnhild Corwin

Nydelig skrevet om en kreftsyk tenåring og dessuten fra virkeligheten, noe som bare gjør det enda mer trist og rørende. Likevel skrevet så bra at man til tross for temaet blir glad i boken og gjerne leser videre. Terningkast 5!

– The Gates av John Connolly

Veldig underholdende om demoner og porten til Helvete og liknende lystig tematikk som var særdeles siterbar. Likevel var den ikke like engasjerende hele veien og det var en sånn bok som man liker mest på grunn av måten den er skrevet i stedet for karakterer og plott og slikt. Men den hadde fotnoter og det er alltid et pluss. Terningkast 4!

FILM

– Glasblåsarens barn

Nydelig svensk eventyrfilm med gode skuespillere og magisk stemning. Dessuten var Helge Jordal med og det er pluss i boka. Terningkast 5!

– Step Up 2 (The Streets)

Kjempeforutsigbar film som jeg likevel fant særdeles underholdende grunnet sympatiske karakterer og ikke minst; rå-kul dansing. Terningkast 4!

– Det regner kjøttboller

Fryktelig teit på den aller beste måten og flott animert, rett og slett en veldig kul animasjonsfilm som jeg likte veldig godt, dessuten var karakterene kule. Terningkast 4!

– Discoormene

Ikke spesielt god animasjonsfilm (eller film generelt) på noen måter, men grei underholdning og musikken var jo funky da. Terningkast 3!

– Dancer in the dark

Flott, men deprimerende musikal som var ganske så unik og hadde en utrolig sympatisk hovedperson og flotte skuespillerprestasjoner. Bjørk var fantastisk i den og musikken var fortryllende. Terningkast 5!

– Det levende slottet

Den Miyazaki-filmen jeg har likt best av de jeg har sett og en nydelig tegnefilm som forteller et fascinerende eventyr med interessante karakterer og bakgrunner som er som en magisk drøm å se på. Terningkast 5!
***
Og dette er altså de nye litterære og filmatiske opplevelsene i juni, en måned som gikk utrolig fort, jeg trodde jo at jeg ville rekke å se mange flere filmer for første gang. Men, men og juli er jo en herlig måned det og, jeg tror det blir fint. Og nå er det bare to uker til jeg er i London, jippi!!! JEG GLEDER MEG! Og nå skal jeg ikke bable særlig mer i dag, men jeg skal få blogga i løpet av helgen og ellers kose meg med forskjellige greier nå, deriblant solbærtoddy.

Hi hi (og nå startet jeg nettopp tre setninger etter hverandre med ordet "og", grammatikkoverordnede skikkelser, jeg beklager, men "og" er så perfekt ord av og til) og da får alle ha det finfint i mellomtiden =0)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg