Et innlegg som i størst grad dreier seg om animasjonsfilmer som kommer i løpet av høsten og som jeg skal få sett

Siden sist har jeg ikke gjort noe fornuftig. Jo, jeg har skrevet litt, men det er så vanskelig å skrive og med en gang man kommer inn i flyten går det jo greit, men det er å komme dit og da. Og jeg har spillt Picross 3D på nintendo ds nesten bekymrende mye, det er bare såå lett å få helt dilla, jeg leser på en bok som er litt genial ("Apocalypse How", nå vil jeg med andre ord være forberedt hvis verden går under) og jeg kjøpte tre nye bøker i sentrum etter å ha levert biblioteksbøker, ergo er alle bøkene rundt meg mine, ingen tilhører biblioteker, egentlig litt behagelig akkurat nå siden mulighetene til å levere bøker vil være litt få fremover. Dessuten oppdaget jeg plutselig en ny bokhandel i går og det var jo litt artig 😉

Men nå skal jeg bable om filmer, nærmere bestemt animasjonsfilmer som kommer til høsten og som jeg SKAL se siden dette for alle som en sikkert vil være et passe interessant tema satser jeg på.

Animasjonsfilmer som kommer på kino til høsten som jeg skal få sett (jeg stoler på IMDB når det gjelder lanseringsdatoer i dag)

Toy Story 3

Pixars "Toy Story 3" som har premiere i Norge den 27. august (noe som er en av de tingene som får meg til å mislike sterkt å være norsk, den har jo allerede kommet ut på kino i USA og jeg tenkte "hm… kanskje den har kommet ut i London som jeg snart skal til," men nei da, der kommer den ut 23. juli som er fem dager etter at jeg kommer hjem igjen typisk nok) og som vil være episk. Og det er ikke de gode kritikkene som gir meg følelsen av at denne filmen vil være episk, det er også det at det er Pixar som står bak og de er som Christopher Nolan, de skaper oppfølgere som er bedre enn filmen de følger opp ("Dark Knight" er for eksempel bedre enn "Batman Begins" og "Toy Story 2" er bedre enn "Toy Story 1" etter min mening). Dessuten er jeg Pixar-fan og Pixar har enda til gode å lage en dårlig film, jeg liker ikke "A Bugs Life" særlig godt riktignok, men den er langt unna å være dårlig.

Og så har "Toy Story 3" en flott trailer som man kan se her: http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc. Man blir jo rørt kjempefort og jeg liker hvordan Pixar har humor som passer for alle, i filmene til Dreamworks føler jeg at det er noe humor for barn og noe som er for voksne, men humoren hos Pixar er tidløs og det er herlig =D Så denne filmen skal jeg se og det på premieren helst!

Legend of Ga'Hoole

Har premiere 24. september i Norge og det er visst produksjonsselskapet bak "Happy Feet" som står bak denne filmen, noe som ikke forundrer meg siden animasjonen i Happy Feet var fantastisk og om en skal dømme etter traileren så er det vel så fantastisk animert i denne filmen, jeg mener bare se: http://www.youtube.com/watch?v=x_lMihSKkgA. Det er NYDELIG å se på og musikken bidrar videre til å gjøre at det lukter episkhet lang vei. Riktignok mistenker jeg at selve historien egentlig vil være litt vel klassisk, men den kan jo overraske, bevares.

Og det handler om ugler! Jeg digger ugler, de er på fjerdeplass på listen min over yndlingsdyr og er den desiderte favoritten når det gjelder fugler, godt hjulpet av alle uglegenialitetene i Harry Potter. Ugler er fascinerende og dessuten er de ikke brukt opp som dyr i animasjonsfilmer enda og det er også bra. Ja, denne filmen må sees altså 🙂

Despicable Me

En film som har premiere 24. september i Norge og en film der animasjonen ser fin ut, men det virkelig kule er plottet siden det høres genialt ut. Det er som skapt for en egen side på TvTropes siden temaet er en ond superskurk ved navn Groo (episk navn) som bestemmer seg for å stjele månen da han plutselig får ansvar for tre små foreldreløse jenter.

Så vi blander
1 superskurk
3 småjenter
100 + evil minions (er ikke sikker på hva som er det beste ordet på norsk for å betegne de små hjelperne hans)
1 ondt plott (stjele månen)
og masse humor

med det resultat at vi får en suppe av en film som ikke vil være det spor suppete, men nok heller genial. Dessuten superskurker = FTW som kjent 😉 Og traileren er jo også kul: http://www.youtube.com/watch?v=c_rUbqbhUEQ&feature=related. "IT'S SO FLUFFY!" Dette vil bli søtt også 🙂

Megamind

En film fra Dreamworks som har premiere i Norge 26. desember (med andre ord om tusen år) der vi nok en gang får servert en ond superskurk (det er ikke bare jeg som liker dem altså) og et annet plott som høres ganske fengende ut. Megamind er den onde skurken og slåss stadig vekk med helten Metro Man da helten dør og skurken kommer opp i dilemmaet "hva gjør jeg nå?" (og nå spoiler jeg egentlig ganske lite siden det står omtrentlig akkurat det samme på IMDB, men der på engelsk) og sånt. Brad Pitt er jeg ganske nøytral til i grunnen, men han er perfekt castet siden han har stemmen til helten som dessuten har et sånt stort Hollywoodsk Brad Pitt-smil, Will Ferrell har forøvrig stemmen til skurken. Og hvorfor filmer ikke oftere har skurken som hovedperson skjønner jeg ikke for de er de kuleste og slipper all samvittigheten til de gode, de kan bare gjøre hva de vil og trenger ikke å tenke "å, nei, tenk om jeg skadet en flue eller noen andre nå?" og det høres ganske komfortabelt ut.

Dessuten har også "Megamind" en kul trailer som man kan se her: http://www.youtube.com/watch?v=yJtot_f-snU og jeg tror i grunnen det vil bli veldig komplisert for Oscar-utdelingsfolka neste år for jeg syns det er veldig mange animasjonsfilmer som ser episke ut denne høsten og i tillegg kommer jo Disneys "Tangled" som er basert på eventyret Rapunzel og som jeg ikke skal ha med på denne lista siden den i Norge ikke kommer ut før i februar neste år (noe som er alt for lenge å vente, men hva kan man gjøre?), men den vil jo også være en sterk kandidat. Og "Megamind" er også flott animert selvfølgelig og virker ganske så siterbar på en fin måte. Den blir nok morsom!
***
Og det var den lille oversikten min over kule animasjonsfilmer som kommer i løpet av høsten (begynnelsen av vinteren), en oversikt som gir meg glede og tilfredshet. Det er jo også andre filmer som jeg skal få sett i løpet av høsten (deriblant "Street Dance 3D" og "Harry Potter and the Deathly Hallows part 1") og i løpet av sommeren har jeg også veldig lyst til å få sett "Dogtooth" som man kan lese om her og som høres veldig fascinerende ut: http://en.wikipedia.org/wiki/Dogtooth_(film) og kanskje "Inception" (og hvis noen har lyst til å gå på kino sammen med meg og se en av de to sistnevnte er det forøvrig bare å si i fra) så filmmessig tror jeg dette kan bli et flott år!
*
Men nå skal jeg skrive, lese og drikke solbærtoddy og så skal jeg blogge igjen om noen dager (høyst sannsynlig på tirsdag eller onsdag hvis ikke skjebnen er spesielt lunefull). Vi bables!

3 kommentarer
  1. Så kult, vi er flere som vil se “Dogtooth” & “Inception” altså, very much kult! =D Og jeg gleder meg personlig innmari til “Toy Story 3” kommer, jeg tror den blir veldig episk <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg