Uke 28 (Om planer og sånt) =D

Jeg har hatt en fryktelig lat helg der jeg hovedsaklig har spilt nintendo ds, lest eller vært på nettet og det har i grunnen vært ganske fint selv om jeg til dels føler at jeg kaster bort tida litt. Men likevel, livet er fint og jeg har funnet nydelighetmusikk på Spotify, deriblant en sang ved navn "Picking Oranges" sunget av en eller annen ved navn Leddra Chapman som jeg aldri har hørt om før, men som er en virkelig vakker sang som jeg har lyttet til opp til flere ganger i løpet av de siste dagene, deriblant akkurat nå og det er herlig, jeg anbefaler folk å lytte til den. Og så har jeg skrevet dikt fordi jeg plutselig har følt meg litt poetisk og et av de diktene tenkte jeg å avslutte dette innlegget med, men det er fortsatt en liten stund til avslutningen kommer siden jeg må komme med mine enkle forklaringer på hvorfor denne uka blir episk =D

Jeg skal til Stavanger (!) snart, kjøre litt buss og masse tog og ende opp på vestlandet der jeg og mamma skal tilbringe to dager hos den ene onkelen min (en onkel som er veldig, veldig kul siden han er engasjert, snill, kreativ og har en gigantisk dvd-samling). Der satser jeg på at det blir store doser filmtitting, spising av pizza fra Dolly Dimples og lesing (og en skal heller ikke se bort i fra at jeg ser mitt snitt til å se yndlingsepisodene mine av Buffy igjen). Med andre ord, det blir fint og det eneste som kan bli litt kjedelig er den laaange togturen til Stavanger, men tatt i betraktning at jeg har tenkt å ta med bok, nintendo ds, notatbok og blyant, kjøpe aviser og blader og kanskje også pakke med meg kortstokk og yatzy så tror jeg nok det vil gå greit. Og hele tiden på vei til Stavanger og i Stavanger har jeg i tillegg gleden over at jeg har det morsomt mens andre jobber og slikt og kan le smålig og ondskapsfullt så mye mitt hjerte ville begjære (om det altså skulle begjære det mot all formodning).

Og så er jeg altså i Stavanger, noe som er finfint og derefter, come thursday, går turen til London for mamma, denne nevnte onkelen min og meg. Mamma på sin side gruer seg jo til flyturen, men jeg gleder meg til alt for jeg ELSKER London, det er en av mine desiderte yndlingsbyer og jeg var der sist høsten 2005 og det føles jo uendelig lenge siden. Men nå skal jeg dit igjen og der skal jeg så absolutt prøve å huske å være litt flink til å ta bilder for det er jeg vanligvis ikke så flink til å få gjort. Enda viktigere dog er mine planer om å kjøpe maaasse bøker og musikalcder og jeg kan faktisk få shoppet en del og for jeg har faktisk en hel del penger på kontoen min nå. Det blir så moro 🙂 Og såå skal vi på musikal og se "Wicked" og jeg gleder meg sykt for jeg er kjempeglad i musikken i den musikalen og historien er vidunderlig og det er bare flott. Dessuten er jo "Spring Awakening" yndlingsmusikalen min, men "Wicked kommer på en klar andreplass (Les Miserables er på tredje plass hvis noen skulle lure) og da innebærer jo det at jeg skal se "Wicked" at jeg vil få sett begge favorittmusikalene mine i løpet av 2010 og det er jo episk (dessuten har jeg ikke sett "Wicked" enda og med tanke på hvor mye jeg har lyttet til den cden min så er det jo jammen på tide) og ting er fiiint! Så i London blir det shopping og musikaler og besøk på restauranter og rett og slett veldig gøy antakelig og der skal jeg altså være fra torsdag til søndag og igjen, jeg gleder meg!

Så er det tilbake til virkeligheten i en uke før jeg skal på hytta, men det er jo langt unna, nå er det mest London- og Stavanger-tur jeg tenker på og som jeg har telt ned til i ukesvis og nå er det plutselig så nære, så nære. Og siden jeg altså skal på tur og sånt vil internettmulighetene mine nok være noe begrenset, sånn i tillegg til at internett ikke akkurat vil være hovedprioriteten min når jeg er på ferie. Dermed vil jeg ikke blogge igjen før neste mandag, men det går sikkert greit. Og det kan godt tenkes jeg er innom internett, men bloggen min har en liten ferie altså =0)

Og nå skal jeg avslutte dette lille innlegget med et dikt jeg skrev forleden dag og det er dette:

Fargegjemsel

En regnbue banker seg ut av mitt bryst
med nyansenes sans for å åle seg frem,
jeg er lastet med farger fra drømmenes kyst,
men vet ikke lenger hva som er mitt hjem

Jeg mistet meg selv i en fargefylt dop
av inntrykk der alle systemer ble glemt
og i tankene spinnes et kaleidoskop
der magiske fnugg av pastell er blitt gjemt

I et ønske om å finne ut hvor man var
finnes bare et ekko når en går seg vill,
dette ekkoet av alle ukjente svar
som man en gang en tid kjente spørsmålet til

Nå er spørsmål så fjerne og svar en så nær
og en skimter seg selv i et tåkefullt speil
der ens gjenskinn forteller en at man jo er
selv om noe er borte og noe gått feil

Og da er kanskje noe blitt funnet på ny,
som en perle i glitrende skimt av magi,
kanskje resten så kan pusles sammen og by
på en helhet som ingen helt kan forutsi

Uansett er jeg litt som en fjær i det blå,
like lett, like skjør og samtidig så tyst
som en himmel før stormer som drager står på,
som en regnbue bankende ut av mitt bryst
***
Hvis noen har noen tips til bøker som det anbefales at jeg ser etter London er det forøvrig bare å nevne det. Jeg kommer jo til å gå rundt i digre bokhandler og da er det bare praktisk med tips. Det er ikke sikkert jeg følger tipsene, men det kan godt hende og hvis du altså har en forfatter du digger eller en bok du anbefaler på det sterkeste er det med andre ord bare å nevne det.

3 kommentarer
  1. Ut i fra mitt forrige innlegg, har du vel allerede skjønt at jeg anbefaler Everything Is Illuminated og Jonathan Safran Foer…?
   Men hey, god tur til Stavanger og London! London er en fin by ^_^ Og jeg liker diktet <3

  2. Å å å å, ha det kjempefint, kjære?<3
   *host*The Amazing Adventures of Kavalier & Clay*host*
   Jeg har ikke en usunn obsession med den boka i det hele tatt...
   Seconder forøvrig Kristines forslag ^^

  3. Takk for at du likte diktet, Kristine og takk for litteraturtipset 🙂
   Og takk for litteraturtipset ditt og, Imma 🙂
   Jeg takker ellers for at dere oensket meg en fin tur, det har vaert finfint saa langt =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg