Kjære leser, jeg har vært i London og her er litt om det og litt om mine finfine innkjøp <3

Oi, er du her allerede, kjære leser? Det var litt tidligere enn jeg forventet, men bevares, de er så absolutt velkommen. Bare sett deg godt ned i stolen/sofaen/på benken/alt annet det kan tenkes at du sitter på så lenge du sitter siden det er det desidert mest komfortable og så skal jeg by på dette innlegget. Jeg har dessverre ikke noe å servere, men jeg ser du har med deg den tekoppen/brusflasken/vannglasset/isteen (stryk ut det som ikke passer og så håper jeg det går greit for deg hvis ingenting passer for jeg vil nødig at du skal mangle evnen til å konsentrere deg om skriveriene mine grunnet tørst) og da skal nok alt gå greit. Sånn, har de det fint nå? Så bra =D Da skal jeg begynne å bable om ting jeg gjorde i forrige uke. Å, du vet det allerede? Ja, forresten, jeg nevnte det jo så smått i mitt forrige innlegg. Beklager, det går litt over styr av og til. Men jeg kan jo fortelle littegrann hvis det er oki doki. Det er det? Så fabelaktig! Da setter jeg i gang, du må unnskylde at jeg er litt treg med å komme til poenget.

Tirsdag 13. juli var en fin dag. Jeg husker ikke været, men det var for så vidt ikke i tankene mine i det hele tatt. Det som derimot var i tankene mine var ferie, den tirsdagen tok jeg og moren min nemlig toget til Stavanger. Selve togturen var i grunnen ikke så spennende, men dramatikken begynte så snart vi ankom Stavanger, der moren min fikk den geniale ideen at hun kunne ramle ned tre trappetrinn. Dette var et smart valg fra hennes side siden det skaffet henne umiddelbar oppmerksomhet, noen sjarmerende arr og ekstra mye bekymring fra min side hele resten av turen da jeg ba henne pent om å ikke falle hver gang hun skulle gå ned eller opp en trapp. Etter det var det ikke noen form for drama før flere dager senere da vi så på storslått og høyverdig teater, dvs. musikalen "Wicked", men andre ingredienser var det mye av. Vi hadde for eksempel sightseeing, altså at meg og onkelen min gikk rundt i Stavanger og tittet mens jeg sikkert imponerte kraftig siden jeg greide å la være å shoppe, fylt som jeg var med en drøm om å spare shoppingen til London, en drøm som så absolutt gikk i oppfyllelse. Og jeg så mange episoder av Buffy igjen og fikk endeligvis sett "Bowling for Columbine" og "Kung-Fu Panda" som jeg ikke hadde sett og det var interessant og fint også. Men Stavanger er bare en bikarakter i denne oppsummeringen, London var det virkelig fine og det er det ti gode grunner til:

1) Vi var heldige med været for det var mesteparten av tiden riktig behagelig, hverken for varmt eller for kaldt og med frisk vind som rufset håret vårt til på en herlig måte.
2) Alle tre restaurantene vi spiste på var på hver sin måte utmerkede og den ene var ekstra koselig og het "Giraffe" og hadde kjempegod mat, deilig sommerlig musikk med afrikanske rytmer og nydelig design som virkelig oppmuntret.
3) Musikalbesøk sto på plakaten og derfor har jeg nå sett "Wicked" og den var episkhet. Jeg syns riktignok at plottet var litt stresset gjennom og det vekte ikke tårer og latter og alle følelser på samme måte som "Spring Awakening" på Oslo Nye, men de var dritflinke til å synge, musikken var så flott at det var helt magisk og historien har jo alt man trenger så jeg er kjempefornøyd!
4) Vi besøkte akvarium med haier og skillpadder og liknende fascinasjonsobjekter og det var fint og inspirerende. Dessverre så jeg ingen frosker og det var av naturlige grunner ingen elefanter til stede, men det er kult å se haier svømme forbi deg bak glass og slikt og det var mye å se på.
5) Jeg har fått tak i mange blader og det var ikke alle bladene som var like gode kjøp, men god underholdning er det jo uansett hvis man føler for å lese noe litt overfladisk.
6) Det var masse gateartister like ved Themsen så vi så folk i Disney-kostyme eller folk som danset elektrisk boogie eller liknende og jeg elsker sånt, gateartister syns jeg er stilig.
7) Hotellet hadde internett sånn at jeg kunne være litt oppdatert i hvert fall. Jeg vet, jeg er alt for nettavhengig, men hva kan man gjøre…
8) Jeg var på en HMV (en stor butikk med masse cder og filmer og spill og sånt noe) og der kjøpte jeg noen nye filmer.
9) På den samme HMV-butikken hadde de mange musikalcder og jeg gikk litt berserk og kjøpte like greit ti nye cder.
10) Jeg var på Waterstone og akkurat den Waterstone-butikken jeg var på er Europas største bokhandel og hadde seks etasjer og var med andre ord et paradis for en bibliofil person som meg. Der gikk jeg enda mer berserk og kjøpte tretten bøker. Det var gøy! Å bære kofferter da vi i går skulle hjem fra London var litt mindre gøy, men det gikk nå på et vis så livet er fint. Og jeg har tretten til bøker å velge mellom neste gang jeg skal lese på noe.

Så det har altså vært en finfin tur og nå er jeg hjemme og det er litt mindre finfint, men det går greit og dessuten skrev jeg et dikt jeg ble ganske fornøyd med i stad og en episk ting har hendt som jeg skal bable om i mitt neste blogginnlegg så jeg er happy! Og nå er dere alle sikkert fryktferdelig nysgjerrig på hva jeg har kjøpt så det skal jeg nevne her nå, avslutte blogginnlegget med å nevne alle mine nye innkjøp:

Filmer Karoline har kjøpt i London

– The Imaginarium of Doctor Parnassus

Kjøpt fordi jeg for så vidt likte filmen da jeg så den på kino selv om jeg ikke skjønte så mye av den. Var ikke særlig dyr og har et nydelig cover og derfor kjøpte jeg den.

– Mysterious Skin

Kjøpt fordi Nattfall har snakket så pent om den og jeg i grunnen er enig i at Joseph Gordon-Lewitt er pen. Høres ellers interessant ut og selv hvis det ikke skulle være min type film så vil den passe godt inn i filmsamlingen min.

– Little Shop of Horrors (musikalfilmen altså)

Kjøpt fordi jeg har sett den ene versjonen av filmen på flere butikker, men musikalfilmen har virket umulig å få tak i og nå fant jeg den og derfor kjøpte jeg den. Gleder meg til å se den selv om Ellen Greene har den mest spesielle sangstemmen jeg noensinne har hørt og jeg ikke helt er sikker på om det er noe positivt.

– Pushing Daisies sesong 1 & 2

Kjøpt fordi jeg liker den serien, bare har sett første sesong og Kristin Chenoweth er med. Dessuten var de to sesongene bare litt dyrere enn en sesong er i Norge og det gjør det jo i grunnen til et smart kjøp.

Cder Karoline har kjøpt i London

– 39 steps

Kjøpt fordi den hadde et kult cover og jeg tenkte at jeg kunne kjøpe noe som var helt ukjent for meg og. Trodde det var en musikal med crim noir-detektivplott, visste seg å være cd med mest instrumental musikk og ikke spesielt interessant. Vil dog være perfekt hvis jeg skulle trenge stemningsskapende musikk uten sang til når jeg skriver på noe så vil være perfekt under Nanowrimo.

– John Barrowman at his very best

Kjøpt fordi John Barrowman synger veldig bra og han på cden jeg kjøpte skal synge masse musikalsanger. Dessuten en av de mennene som er så pen at det nesten er litt synd han er homofil og jeg syns folk som kommer i den kategorien er ganske interessante egentlig.

– In the heights

Kjøpt fordi det er en musikalcd jeg har lånt over syv ganger fra musikkavdelingen på Deichmanskes hovedfilial og musikken er skikkelig engasjerende i den musikalen. Dessuten er sangen "95 000" genialt underholdende og alene grunn nok til å like musikalen.

– Sister Act (musikalen)

Kjøpt fordi det er en musikal jeg har lyttet litt til på Spotify og musikken er ganske så fengende, noe som ikke er noen overraskelse siden Alan Menken står bak musikken og han har laget masse episk musikk før (musikken i "The little mermaid" for eksempel, bare for å komme med et godt eksempel). Er nok en musikal der man må være litt i det rette humøret, men god underholdning vil det hvert fall være.

– Forbidden Broadway (Special Victims Unit)

Kjøpt fordi det er en cd med masse sanger som gjør narr av musikaler ved å ha nye tekster til kjente musikalmelodier. Mest morsomt hvis man i utgangspunktet har en del peiling på musikaler og til tider fryktelig artig.

– Beauty and the Beast (musikalen)

Kjøpt fordi jeg elsker musikken i den filmen og i musikalen har Susan Egan (dvs. Megara) hovedrollen og hun har dritkul stemme. Veldig smart kjøp siden det er noen ekstra superskjønne scener der Belle og Udyret leser sammen og det bare gjør det enda mer romantisk å lytte til.

– Company

Kjøpt fordi det er en veldig interessant og sofistikert musikal signert geniet Stephen Sondheim (han står bak musikalen "Sweeney Todd" og beviser ikke det genialitet så vet ikke jeg) og dessuten er det helt fantastisk å lytte til Raul Esparza synge "Being Alive".

– Spamalot

Kjøpt fordi det er en fryktelig underholdende Monthy Python-inspirert musikal og den har en del veldig kule sanger. Dessuten er Christian Borle med på den cden og han er veldig søt og har finfin stemme. Og Sara Ramirez synger fantastisk!

– Kristina

Kjøpt fordi det er den engelske versjonen av musikalen "Kristina från Duvemåla" som Benny og Bjørn fra Abba står bak og Helen Sjöholm har skikkelig bra stemme. Har i tillegg veldig vakker musikk og opptil flere episke sangnumre så vel verdt å kjøpe.

– Songs for a new world

Kjøpt fordi jeg er fan av Jason Robert Brown og det er en musikalcd med mange virkelig fantastiske sanger. Dessuten er vokalistene utrolig imponerende og tekstene er dype og gjennomtenkte de og.

Bøker Karoline har kjøpt i London

– All my friends are superheroes av Andrew Kaufman

Kjøpt fordi den så interessant ut og hadde et sjarmerende cover. Visste seg å være en nydelig liten historie om superhelter og kjærlighet og liknende episkheter og tok veldig kort tid å lese ut. Vil nok leses mange ganger siden den er liten, søt og veldig herlig skrevet.

– The secret history av Donna Tartt

Kjøpt fordi den har fått sykt gode kritikker og hørtes besnærende ut. Veldig tykk og ikke noe jeg har tenkt å lese med en gang, men noe jeg tror jeg vil like siden den høres litt mystisk ut på en god måte.

– Little People av Tom Holt

Kjøpt fordi den hadde kjempesøtt cover og visstnok skal handle om feer og slikt noe. Har fått litt bekymrende kritikker på Goodreads, men ser interessant ut og jeg tror den blir fint lesestoff uansett.

– All is illuminated av Jonathan Safran Foer

Kjøpt fordi den i følge Nattfall er helt fantastisk og jeg bare har hørt positive ting om den. Litt bekymret siden den typografisk sett ser ut som den vil ta litt tid å komme inn i, men jeg tror den er interessant og jeg er helt enig i at forfatteren har et veldig fint navn.

– Breathers av S. G. Browne

Kjøpt fordi den omtales på baksiden som en romantisk komedie med zombier og ser veldig engasjerende, morsom og fin ut. Dessuten er coveret direkte vakkert!

– Cavalier and Clay av Michael Chabon

Kjøpt fordi Imma snakket så pent om den og den så fin ut. Dessuten virker det som en sånn bok som ikke er så engasjerende i begynnelsen, men er helt konge når man kommer inn i den (hvis den konversasjonen jeg leste et sted midt inne i boka da jeg bladde litt i den i bokhandelen er noe å gå ut i fra). Og så hadde den kult cover.

– If on a winter night a traveller av Italo Calvino

Kjøpt fordi den snakker direkte til leseren og så veldig awesome ut (og i følge tvtropes så er den det og, awesome altså). Dessuten leser jeg på den nå og føler meg ordentlig intellektuell og det er kult.

– The mysterious Benedict Society and the Perilous Journey av Trenton Lee Stewart

Kjøpt fordi den er oppfølger til en bok som, til tross for at den nok er ment for litt yngre personer enn meg, virkelig falt i smak da jeg leste den.

– The sky is everywhere av Jandy Nelson

Kjøpt fordi den er veldig vakker utseendemessig og jeg har lest om den på nettet og syns den høres fin ut. Virker som en ungdomsbok etter mitt hjerte.

– Dreaming of Amelia av Jaclyn Moriarty

Kjøpt fordi jeg har lest nesten alt Jaclyn Moriarty har gitt ut og fordi jeg liker navnet Amelia veldig godt. Virker ellers som en svært underholdende ungdomsbok som i tillegg er tykk nok til at folk sikkert blir imponert når de ser meg lese på den.

– Love Stargirl av Jerry Spinelli

Kjøpt fordi det er oppfølgeren til en bok jeg virkelig elsker og handler om min desiderte favoritt blant alle litterære karakterer. Litt nervøs siden jeg har hørt litt delte meninger om den, men den har søtt cover og ser fin ut og jeg tror den vil være nydelig lesning.

– Leviathan av Scott Westerfield

Kjøpt fordi jeg likte "Uglies" av samme forfatter og det er første bok i en fantasy-serie. Dessuten tror jeg nok den kan være veldig spennende og det er jo en god ting.

– Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan

Kjøpt fordi jeg har lest alt annet John Green (mannen bak "Looking for Alaska") har skrevet og fordi jeg har hørt at den er skikkelig episk. Har bladd i den og den virker fabelaktig så den er nok blant bøkene jeg skal lese mens jeg er på Stavern.
***
Så jeg har fått tak i mye i London, kjære leser, ja det må jeg si. Å, sitter de der og måper? Sitter de der og tenker "milde matematiker, hun har jo vært aldeles sprø"? Leser, det går helt fint, de vet, jeg har hørt tals om min merkfundighet før, jeg og det gjør meg ingen verdens ting. Nå vil jeg jo ha enormt mye å kose meg med! Og nå, er dette innlegget ferdigskrevet, vips er det postet på nettet og de er fri til å lese som helst de vil. God fornøyelse da, kjære leser, kos dem og ha en fortsatt fin dag. Karolinsk hilsen fra meg =D

8 kommentarer
  1. Ja, du har visst kost deg skikkelig, du! Synes godt de Synes godt de kunne hatt noen elefanter i akvariet, da… :p Og synd at froskene glimret med sitt fravær, men det høres jo ut som om du hygget deg uansett. 🙂
   HMV og Waterstone’s har jeg også trålet igjennom og kjøpt altfor mye i. Man blir helt revet med, og det er jo så stort at man nesten kan tilbringe dager der!
   Artig å lese at du kjøpte musikken til 39 steps, forresten – så filmen på lørdag (har den på DVD). :o)
   Bra recaps av bøkene – om jeg noensinne blir ferdig med de ørten bøkene jeg driver og leser samtidig nå, er det ikke umulig at jeg griper fatt i en eller flere av de bøkene du kjøpte (skaffer selvsagt eget eksemplar). 😀

  2. arrrrrrrrrggggggghhhhhhhh – ser at det er et par gjentakelser og noen skrivefeil i posten min, men du tilgir, ikke sant!!? :-p

  3. Ja, HMV og Waterstone er herlige butikker og fint at mine små kommentarer til hvert innkjøp falt i smak. Og nei, jeg tilgir ikke gjentakelser og skrivefeil, nå må du gå planken! (Nei da, det er helt greit, bare tuller litt =D)
   Takk for kommentaren, ja, jeg hadde det flotters og ha en finfin dag =0)

  4. Så bra at du hadde det fint! Ikke akkurat en overraskelse, alt tatt i betraktning, men likevel. Hvilket akvarium var du i? : D
   Også omg, du kjøpte Kavalier & Clay!<3 Du må si hva du synes når du får lest den.
   Og Will Grayson, Will Grayson! (Som jeg ikke har lest, men som virker awesome, da John Green er awesome og David Levithan ... også er awesome. Ja.)
   Og masse andre tøffe ting! Jeg er litt sånn vagt misunnelig, men også glad på dine vegne og ha en fin dag og alt? : D

  5. Jeg var på London Aquarium og jeg skal si hva jeg syns når jeg har lest “Cavalier & Clay”. Og ja, “Will Grayson, Will Grayson” virker awesome og jeg gleder meg til å lese den og jeg forstår det der med ‘vag misunnelse, men også glad på dine vegne”-greia, det er vel det samme jeg ville følt om jeg leste om noen andre som hadde vært i London og kjøpt slike episkheter 😉
   I alle fall, mange takk for kommentaren og ha en fortsatt fin dag =D

  6. JEG SPISTE ÒG PÅ GIRAFFE SIST JEG VAR I LONDON :O Og jeg elsker det stedet! Hva spiste du? Sjøl spiste jeg himmelske burritos, etterfulgt av to pina coladas, som egentlig bare skulle være én, men så blei det to fordi jeg aldri har smakt bedre pina colada.
   Og så kjøpte du Mysterious Skin og Everything Is Illuminated! <3 Seriøst, jeg blir så glad inni meg når folk tar anbefalingene mine på alvor. Du må si hva du syns når du får sett/lest!
   Forresten har jeg sett Dancer in the Dark nå, og er HELT ENIG MED DEG <333

  7. Jeg spiste noe kyllinggreier på Giraffe (husker ikke helt nøyaktig hva det var, men det var veldig godt hvert fall, enig i at det stedet er elsk) og kult at du er helt enig med meg angående “Dancer in the dark” =D
   Og værsågod angående at jeg fulgte anbefalingene dine, jeg har ikke sett eller lest de to tingene enda, men skal si hva jeg syns når det er lest 😉
   Takk for kommentar og ha en fortsatt fin dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg