Oppsummeringsinnlegg 7

Jeg er hjemme igjen etter to uker på hytta, hjemme og ikke klar for virkeligheten som ubønnhørlig tar til igjen i morgen. Men jeg tror i grunnen det går fint, er bare litt redd for at jeg vil kjede meg når jeg er på jobb og alt er hverdag på ny i morgen. Uansett går det nok greit og jeg har planer som vil gjøre i hvert fall den nærmeste tida desto bedre. For det første er det bare litt under tre uker til "Toy Story 3" kommer på kino og jeg har i tillegg tenkt meg på kino alt neste helg antakelig selv om jeg ikke aner hva jeg skal se. For det andre begynner låning og leverings-sesongen på biblioteket igjen og det er alltid trivelig og for det tredje har jeg nå fått den nyeste boka til Rhys Thomas i posten og har med andre ord enda mer å lese på. Så livet er flott! Nå kunne jeg bablet i vei om mine spennende uker på Stavern (som i grunnen ikke var så spennende, men koselige dog og med masse lesing av bøker og aviser og masse spilling av yatzy blant annet så jeg skal ikke klage), men jeg skal i stedet gå videre til det overordnede temaet for dette innlegget, nemlig oppsummering av julis nye litterære og filmatiske opplevelser.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– Sarosperiodene av Kaj Skagen

En fin og dypsindig diktsamling. Ikke noe jeg har levnet særlig med tanker i ettertid, men interessant like fullt. Terningkast 4!

– Natt'a der oppe, natt'a der nede av Anders Bortne

Flotte originale noveller som gir en finfin litterær opplevelse. Terningkast 5!

– Apocalypse How av Rob Kutner

En meget underholdende guide til å overleve apokalypsen som var både lærerik og lattervekkende. Terningkast 4!

– The Suicide Club av Rhys Thomas

Brilliant og nydelig skrevet bok som var intens, dypt engasjerende og antakelig en av mine desidert flotteste litterære opplevelser i år. Terningkast 6!

– Geek Tastic (Stories from the nerd herd) av ymse forfattere

En antologi med nerdete noveller som varierte i kvalitet og var engasjerende de var, men som likevel gjør at jeg føler at dette er en must-read for alle nerder eller wannabe-nerder. Terningkast 4!

– All my friends are superheroes av Andrew Kaufman

Rørende og veldig søt liten bok om kjærlighet og superhelter. Terningkast 5!

– If on a winter's night a traveller av Italo Calvino

Velskrevet og med et originalt premiss, men i grunnen ganske kjedelig hvis jeg skal være helt ærlig. Terningkast 3!

– Low Moon av Jason

Jeg har lest og likt mye av Jason, men de fleste bøkene hans går likevel litt i ett for meg. Denne derimot gjorde ikke det og var en virkelig genial samling med fremragende novellekunst i tegneserieform. Terningkast 6!

– Dette forandrer alt av Bjarte Arneson

Genial novellesamling som bugnet av originalitet. Terningkast 5!

– The sky is everywhere av Jandy Nelson

Virkelig vakker ungdomsbok om sorg og kjærlighet som var like poetisk som såpebobler og smaken av bringebær og som jeg ble veldig glad i. Terningkast 6!

– Dreaming of Amelia av Jaclyn Moriarty

Engasjerende, mystisk, original og gjennomtenkt murstein av en ungdomsbok. Terningkast 5!

– Will Grayson, Will Grayson av John Green & David Levithan

Veldig awesome og kult skrevet, men for meg manglet den likevel noe. Like fullt en bok jeg syns alle bør få lest. Terningkast 4!

FILMER

– Kung-Fu Panda

Underholdende animasjonsfilm som dog var litt vel klassisk. Terningkast 4!

– Bowling for Columbine

Interessant og tankevekkende dokumentar som jeg lenge har hatt lyst til å få sett og som var vel så bra som forventet. Terningkast 5!

– Little shop of horrors (musikalfilmen)

En film jeg vet jeg så en del av på tv for maaange år siden, men jeg regner den med her siden det er nå jeg har sett den ordentlig liksom og sett hele. Genial og svært underholdende og vel verdt å se. Terningkast 5!

– Inception

Fascinerende og utrolig god film. Dessuten likte jeg veldig godt hvordan den kan bli opptil flere forskjellige filmer avhengig av seeren for noen vil se på det kun som en actionfilm, andre vil se den som en historie om savn og tapt kjærlighet og andre igjen vil se den som tankevekkende underholdning. Terningkast 5!

– Mysterious Skin

En film jeg kjøpte grunnet Nattfalls anbefalninger og som jeg syntes var svært bra. Jeg tror ikke jeg orker å se den igjen med det første for den var veldig grusom, men den var også vakker og hadde en del virkelig fine scener som bidrar til at jeg allerede har satt boka på ønskeliste på Amazon og blir mer og mer fan av Joseph Gordon-Lewitt. Terningkast 5!

– Ballet Shoes

Søt engelsk familiefilm om talentfulle søstre og ymse annet. Ingen stor opplevelse, men stemningsfull og koselig uansett. Dessuten ga den meg lyst til å få lest boka. Terningkast 4!
***
Ja, jeg leser for mye og hvis det er noe sannhet i den artikkelen om at man blir dummere av å lese raskt så er jeg virkelig i faresonen siden jeg i grunnen leser veldig fort. Men så har jeg også vært to uker på en hytte uten tilgang til internett (utenom at jeg har sjekket nettet nesten bekymrende ofte på mobilen min bare for å titte) og da er å spille nintendo ds og å lese to ting det er særdeles enkelt å ty til for å få tida til å gå. Ellers har jeg også skrevet i vei på det nyeste konseptet mitt, et konsept som også gir meg haugevis med muligheter siden jeg for noen dager skrev opp en liste over de atten bøkene forfatteren Damian Evil (som er oppdiktet av meg) skal ha skrevet og følgelig kan skrive på hans bøker hvis jeg mister interessen for å skrive om ham litt. Og jeg har i tillegg store planer om å lage en epostadresse for Damian Evil og kanskje en egen profil for ham på Facebook, i tillegg til å skrive fiktive wikipedia og tvtropes-artikler om ham så jeg har jo en masse kreativt å holde på med fremover så det er også gøy. Med andre ord; livet er inspirerende og flott og nå skal jeg sjekke nettet litt og sånt og så skal jeg blogge igjen om noen dager. Vi bables!

Forøvrig ønsker jeg alle en fortsatt fin dag =D

5 kommentarer
  1. Jeg syns faktisk du er veldig heldig som leser fort. Jeg har nettopp begynt på min tredje bok for sommeren, liksom. I dette tempoet kommer jeg aldri til å få med meg alt jeg vil gjennom i løpet av livet.
   Men hey, er glad du likte Mysterious Skin! Men den er som du sier helt jævlig, og første gang jeg så den var jeg i transe i sånn ei uke etterpå.

  2. Ja, Mysterious Skin var veldig bra så jeg er glad du anbefalte den og jeg syns i grunnen det er veldig praktisk å lese fort og nå har jeg blitt så vant med det at det ikke er så mange bøker jeg leser sakte (unntak: “This is all: The Pillow Book of Cordelia Kenn”, den må leses sakte og ikke bare fordi den er over 800 sider lang, den bare er skapt for stille ettertenkning) =D

  3. Takk for anmeldelse/anbefaling/oppsummering av diverse, skal definitivt keep that in mind, også må jeg bare nevne at headeren din er nyyyyyydelig<3

  4. Takk, Imma for at du likte headeren min så godt (lagde den egentlig i fjor, hadde den en kort periode i fjor høst og vendte tilbake til den nå) og fint at det faller i smak når jeg har oppsummeringer og anbefalninger og sånt =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg