Skrivebuas underverker del 1

Heisann, jeg har hatt en finfin dag i dag der jobben i særdeles liten grad kjedet meg midt i ryggen og nå teller jeg ned dager mot neste fredag da jeg SKAL få sett "Toy Story 3" på kino på premieren, på engelsk, på Colosseum og helst på det setet der jeg satt både da jeg så "Inception" og da jeg så "The Dark Knight" fordi jeg tror det setet betyr lykke. Uansett, i morgen skal jeg ta meg av bestillinger og fredag er dagen og jeg gleder meg. Ellers så er jeg riktig tilfreds med livet selv om det i grunnen ikke skjer så mye spennende og selv om jeg teit nok ender opp med å bruke alt for mye tid på nintendo ds-spilling for tida. Til tross for det så er ting fint og jeg har en sånn herlig tro på at alt ordner seg.

Utenom alt det der så har jeg tenkt å la dette innlegget være starten på en del innlegg som skal være skrivebuafikserte. Og grunnen til dette er det jeg skrev om i dette innlegget: http://akimamontgomery.blogg.no/1277238913_ord_i_blodet_eller_mi.html, nemlig at nettsiden Skrivebua er i fare for å mangle pengestøtte og derfor er i fare for å bli lagt ned. Dette vil ikke jeg ha noe med og jeg har fundert i vei om hvordan jeg kan hjelpe Skrivebua og kommet frem til at det jeg kan bidra med er å blogge om Skrivebua og med det kanskje vekke folks interesse for dette fabelaktige nettstedet. Og ok så er ikke bloggen min akkurat den mest leste på nettet eller noe sånt, men alle monner drar og min ide er at jeg skal ha en spalte en gang i uka fremover der jeg trekker frem syv tekster som jeg liker veldig godt på Skrivebua. Sånn kan jeg a) stadig vise folk at det faktisk finnes et skriveriparadis for ungdom, b) bable i vei om ting jeg finner likbare og c) kanskje hjelpe til så flere Nattfallske "person poster flott historie på nettet, forlegger leser og liker, voíla bok"-hendelser skjer i og med at jeg viser fragmenter av en verden mellom linjene. Og ellers så tenker jeg at dette kan gi meg den følelsen jeg fikk da jeg var på Skrivebua og kommenterte tekster og visste at jeg gjorde noen glade over å vise interesse. Nå kan jeg få den samme følelsen en gang i uka her. Forøvrig, hvis noen av en eller annen grunn virkelig ikke ønsker at jeg skal linke til en eller annen genialitet den har skrevet så er det bare å si i fra for da redigerer jeg det selvsagt bort, men jeg håper virkelig at folk tar det som det komplimentet det er ment som og smiler over å lese at jeg ser på din tekst som noe episk av en eller annen grunn. Jeg har i alle fall kun gode hensikter (og noen småselviske om at jeg kanskje får flere lesere på bloggen min av denne spalten grunnet nysgjerrige skrivebuamennesker som vil følge med) og da setter jeg altså i gang!
***
Skrivebuaspalten (dagens syv underverker)

– To personer av Nattfall (To personer)

En virkelig betagende tekst som det er lett å kjenne seg igjen i og som briljerer både med nøye gjennomtenkt oppsett og hvordan ingen ord eller tegn er overflødig slik det har lett for å bli. Jeg liker også hvordan denne teksten skildrer et øyeblikk i et liv og det hele formelig skimrer av hverdagsmagi og er så dypt i sin enkelhet.

– Oktoberpiken av Alperosen (Oktoberpiken)

Her har vi en oppriktig velskrevet novelle som bare er så inspirerende å lese grunnet ordvalg og den litt naivistiske stemningen som drysser passelig med tryllestøv over hele historien. Videre er språket behagelig å lese og generelt sett er det en i grunnen ganske så genial og fantastisk novelle.

– Hverdag av Norwegian Blue (Hverdag)

Også her får vi hverdagsmagien servert og det i en tekst som bare er søthet deluxe på den beste tenkelige måten. Slutten er av den typen der man ikke kan unngå å smile og det hele har en lett ynde som gjør at det blir som en ballerina på poesiens vinger eller noe sånt. I hvert fall er det ganske så magisk og det er så fint.

– Kjærleiken er ein tankevirksomheit av Nattevindens Gråt (Kjærleiken er ein tankevirksomheit)

Et av de diktene som setter ord på ting som man ikke skulle tro det var mulig å sette ord på og som viser omtenksomhet, følsomhet og der formen underbygger den skjøre vakkerheten ved det hele. Fra tittel til
avslutning er dette et sånt dikt som ikke kunne vært annerledes, det er perfekt harmoni sånn det er.

– Forfatteri av TazGold (Forfatteri)

Jeg elsker lek med ord og her er leken høyst til stede. Og på samme tid er det en veldig intelligent tekst og den får deg virkelig til å tenke over ord og poesi og slike episkheter. Med andre ord en tekst som byr på snadder for hjerne og hjerte og som jeg smiler over og leser flere ganger, enkelt og dypt og genierklært fra min side.

– Frosten er en pervers gutt som liker å se trær nakne av lisablomst (Frosten er en pervers gutt som liker å se trær nak)

Fordi det er en enormt genial tittel og det fascinerer meg hvordan tittelen i mine øyne fremstår som episk og litt humoristisk mens teksten i seg selv er poetisk og riktig vakker i sine beskrivelser. Videre er den på en måte ganske skjør samtidig og kan gi deg flerfoldige opplevelser utifra leserens sinnsstemning, men hele tiden være genialitet.

– Det regner av Sylvilel (Det regner)

En utrolig kort tekst som likevel rekker å glede leseren, fylle den med egne tanker som kan fylle mellomrommene og gi en følelse av fredelighet og ro. Det er en zen-aktig tekst, kort, bildeskapende og dypsindig og er virkelig en av de tekstene som gir leseren noe. Og når man har lest det leser man det om igjen og tilfredsheten sprer seg mer og mer.
***
Og det var denne ukens syv underverker og da er det bare å benke seg foran dataen om en ukes tid da uke 35 sitt fascinerende utvalg tekster dukker opp. Men nå kan jeg ikke bable mer siden jeg må henge opp tøy og lage solbærtoddy, men jeg blogger nok igjen enten torsdag eller fredag for jeg har mange ideer til innlegg i grunnen.

Så ha det bra og karolinsk hilsen fra meg =D Klem til alle som vil ha <3

7 kommentarer
  1. Jeg syns det er en god ide! Og syns selvsagt det er kjekt å lese så fine ord om teksten, og er enig i alt det du skriver om de andre tekstene jeg har lest, og tenker lese de andre tekstene som jeg ikke har lest. Om ikke for noen andre, så var dette et nyttig innlegg for meg -som får noen fine leseropplevelser 🙂
   Jeg har fundert litt på hva jeg skal gjøre selv, for kan jo ikke sitte stille og se på at bua ikke får penger :/

  2. Så flott, og så synd jeg ikke har fått øye på det før nå… Jeg tror jeg vet hvem du er på Skrivebua, er ikke helt sikker, så kan du si det? For jeg tenker at en lenke til bloggen hadde vært fint =0)

  3. Så flott, og så synd jeg ikke fikk øye på denne før nå. Så lett ting forsvinner i det store internettet… Et herlig initiativ er det uansett. Tusen takk. Har du vært innom Støtt Skrivebua og Creare på Facebook?

  4. Kult at dette var flott. Jeg har tatt litt pause fra “Skrrivebuas underverker”-spalten nå for tida da for jeg har ikke helt tid til den spalten nå for tiden, men det kan godt hende den dukker opp igjen senere. Og jeg har meldt meg inn i Creare =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg