Toy Story 3 og litt annet babbel

Heisann, siden sist har jeg og en kul venninne av meg tatt episke bilder ved VG sine lokaler sammen med den statuen av en mann som leser VG og basert på bildene jeg tok har jeg nå laget en fotonovelle og den kan sees her: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=484390&id=709990429. Kort oppsummert; jeg er i grunnen ganske genial til tider. I tillegg brukte jeg store deler av forrige uke til å føle en skikkelse misunnelse overfor personer jeg kjenner som kan ha det morsomt og gå på forfatterstudier og sånt mens jeg må leke butikkdame og kjede meg særlig mye på mandager. Så leste jeg bloggen til personer som driver med slike morsomme ting og fant ut at de får en del skriveøvelser og så kom jeg frem til at jeg selv kan gjøre skriveøvelser uten å trenge å gå på noe interessant studie for det. Og så kom jeg frem til at det kunne være spennende å prøve å skrive noe i en sjanger der jeg verken har lest noe, skrevet noe og har noen som helst erfaring og derfor har jeg de siste dagene holdt på med en erotisk novelle. Den er ikke ferdig enda og så langt har den gjort meg enormt flau, men hvis noen skulle ha lyst til å lese mitt forsøk på å skrive en erotisk novelle når den er ferdig så er det bare å legge igjen mailadressen i kommentaren deres til dette innlegget siden jeg aldri i verden vil tørre å poste det på bloggen eller på Facebook. Etter hvert skal jeg også prøve å skrive western, en zombie-novelle og noe veldig sci-fi aktig blant annet og hvis dere har lyst til å se resultatene av de forsøkene og andre skriveøvelser jeg prøver meg på er det bare å si i fra (og med det aller meste unntatt erotikk så tør jeg å poste det og). Det er for så vidt også bare å komme med skriveøvelseutfordringer til meg for jeg har funnet ut at det jeg virkelig trenger er et spark bak siden jeg har så lett for å bli sittende foran internett eller nintendo ds-en eller andre tidsoppslukere i stedet for å skrive og det er dumt siden jeg jo elsker å skrive og har det så gøy med sånt når jeg først kommer ordentlig i gang. Ellers har det ikke skjedd så mye spennende og nå skal jeg uansett la babbel være babbel og begi meg ut på å anmelde "Toy Story 3" så godt jeg kan:

Toy Story 3


Kino-opplevelsen begynte litt amputert med et kvarter reklame før en fem minutter lang reklame der hele salen unisont sukket omtrent fordi det var så kjedelig og så to trailere for filmer som skal komme senere denne høsten og deretter forfilmen til Pixar før klokka var kvart over syv, publikum i salen hadde sittet en halvtime og venta og filmen endelig begynte. Til gjengjeld var filmen virkelig verdt å vente på og forfilmen alene var verdt billettprisen i seg selv.

Jeg har lenge elsket Pixar og bare navnet Pixar kan fylle meg med så mye yr glede og forventning at det er helt vidunderlig, men samtidig har det visst seg noen få svakheter de siste årene. Både med "Wall-E" og med "Up!" må jeg nemlig innrømme at jeg, mens jeg elsker begynnelsen og slutten, syns midtdelen er litt mindre engasjerende og videre har det vært scener som jeg fant litt uinteressante blant alt som var el fantastico. Og med "Toy Story 3" igjen følte jeg en viss bekymring da jeg entret salen siden dette i tillegg var en oppfølger. Men all bekymring var unødvendig for "Toy Story 3" er en av de ytterst få filmene som ikke har en eneste kjedelig scene. Man er bergtatt hele veien og ler flere steder, har tårer i øynene på slutten og et digert smil om munnen når man forlater salen og man kan jo i grunnen ikke ønske seg mer enn det.

Filmens handling tar plass ti år etter handlingen i "Toy Story 2" og her er plottet at Andy (eieren av Woody og alle de andre) skal på College og må bestemme hva han skal gjøre med lekene sine når han drar. Han bestemmer seg for å ta Woody med seg og legge de andre lekene på loftet, men en misforståelse oppstår med det resultat at lekene havner i en barnehage der alt ikke er som det skal. Og hva som skjer videre skal jeg i grunnen ikke si noe særlig om, utenom at det er spennende og at det er flust av scener som er rørende, actionfylte, komiske og eventyrlige og videre kan jeg røpe at slutten er perfekt. Noe mer vil jeg ikke si siden jeg jo vil at alle bare skal stikke på kino og se denne filmen NÅ i dette sekund sånn omtrentlig, men det er i alle fall en film som virkelig har alt.

Med en animasjonsfilm så kan man jo ikke prate om helt de samme aspektene som i filmer med levende mennesker, men stemmegivningen er perfekt (og der skal det jo sies at, mens jeg er glad jeg fikk sett filmen på engelsk selv, det med "Toy Story 3" egentlig ikke er såå viktig med originalspråket siden dubbingen i "Toy Story"-serien aldri har vært av det verste slaget, den har alltid vært ganske god) og animasjonen er jo fantastisk, Pixar er fortsatt kongen på haugen animasjonsmessig og der jeg tidligere har tenkt at noen andre kanskje vil fortjene Oscar for beste animerte film under utdelingen i 2011 siden jeg vet at det vil komme andre animerte filmer denne høsten som jeg vil elske tenker jeg nå at de må være ekstremt gode for at Pixar i det hele tatt skal ha noen konkurranse. Og generelt sett så tenker jeg at det smarteste nok hadde vært å bare gi Pixar prisen for beste animasjonsfilm hvert år og så åpne en ny kategori kalt "beste animasjonsfilm som Pixar ikke står bak" sånn at noen andre animasjonsfilmer i det hele tatt hadde hatt en sjanse.

En av tingene som gjør "Toy Story 3" så utmerket er dybden i karakterene. Man glemmer nesten at det handler om leker for det er så uttrykksfulle ansikter, så sterke definerte personligheter og i det hele tatt så er alt så gjennomført inn til fingerspissene at det er magisk å se på. Og selv skurkene (i denne filmen en bamse som ikke er i nærheten av å være så koselig som han ser ut og en stor baby-dukke som er ekstremt ekkel til tider) har en bakgrunnshistorie som gjør at vi får sympati med dem og forstår dem, alle er så menneskelige og så ekte og det gjør ting så fint.

En annen fin ting er hvordan det er noe for enhver smak. Vi har action-sekvenser (deriblant en dritkul en i begynnelsen som er skikkelig western-aktig) og et slags "bryte ut av fengsel"-aktig plott der fengselet er en barnehage, men alle elementene er til stede likevel. Vi har rørende scener flere steder og de siste ti minuttene er man skikkelig rørt til tårer. Vi har humor (Barbie og Ken for eksempel byr på en rekke geniale scener og Barbie slår til med å være tusen ganger tøffere enn man i første omgang forventer og i tillegg har noen replikker en aldri hadde forventet å høre fra hennes lepper). Vi har skrekk (baby-dukken er creepyness deluxe og en klovneleke får en straks til å tenke på ekle klovner selv hvis en som meg heldigvis ikke har sett så mange skrekkfilmer), romantikk (Jessie og Buzz = sant, Mr. og Mrs. Potethode, nevnte Ken og Barbie), eventyr og spenning og det hele minner meg om Disneys filmer fra tidlig nittitall der jeg også følte at absolutt alle elementer var til stede. Og det eneste som mangler er musikalnumre, men her kan selv jeg se at det kanskje ikke egentlig hadde passet så mange steder og ha sånt. Dessuten er det en mengde referanser til andre ting i popkultur så folk som har sett mye film har en del magiske øyeblikk å se frem til sånn sett.

Så det er rett og slett den perfekte avslutningen på en av de beste film-triologiene ever og jeg syns det er så fint med Pixar hvordan humoren passer for alle til forskjell fra i andre filmer der det er noe humor for de voksne og annen humor for barna. Det eneste er vel at filmen nok passer best om man har sett de forrige Toy Story-filmene for den funker som enkeltstående film, men hvis man kjenner karakterene så blir det bare mye bedre. Og ellers så har jeg i grunnen bare en ting å kritisere på og det var at det i grunnen er helt unødvendig å ha filmen i 3D siden jeg for min del ikke følte at jeg fikk noe særlig ut av å betale 30 kroner ekstra for å ha på 3D-briller når jeg så på. Så for dere som skal se den senere så tror jeg nok at dere vil få minst like mye ut av å se den i 2D altså. Men det er ikke noe stort problem og jeg ender i grunnen opp med å gi "Toy Story 3" terningkast 6 og en varm anbefalning =D
***
Og hvis du enda ikke er overbevist poster jeg her en link til en trailer for filmen som gir et inntrykk av den: http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc&NR=1&feature=fvwp (Buzz i spanish mode = epic WIN for eksempel) og i tillegg så nevnte jeg altså forfilmen som alene er verdt billetten. Den er nemlig den mest geniale kortfilmen Pixar har hatt noensinne føler jeg og den handler om natt og dag og et meget kort utdrag fra den kan sees her: http://www.youtube.com/watch?v=BBY6Y-u0590&feature=related. Det er også den kanskje mest artistiske kortfilmen Pixar har laget siden den er omtrent umulig å oppsummere eller fortelle noe om, men dette er altså en positiv ting og igjen "alene verdt billettprisen". Så med andre ord så er jeg altså litt positiv overfor "Toy Story 3" for å si det sånn =D

4 kommentarer
  1. Ååååh, jeg har faktisk veldig lyst til å se Toy Story 3, men Bø-kinoen er liksom så trist at jeg får tårer i øya bare av å se i samme retning som den, så jeg tenker at jeg bør spare alle kinobesøk til jeg er i nærheten av litt mer fungerende kinoer.
   Jeg vil forresten gjerne lese den erotiske novella di; [email protected] er adressa mi. Og det er jo bare å søke på forfatterstudier? Det fins folk i klassen min som er dårligere enn deg til å skrive, liksom.
   Oooog herlig bildeserie <3

  2. Jeg skjønner kinogreia og når det gjelder forfatterstudier så har jeg jo faktisk gått på det på folkehøgskole da så jeg skal ikke klage for mye. Og jeg kan jo sikkert ta noe studie om noen år etter at jeg har fått meg jobb og flyttet ut og hatt et ordentlig voksen-liv en stund for så vidt. Og jeg kan sende deg den erotiske novellen når den er ferdigskrevet 😉
   Forresten koselig at du syntes bildeserien var herlig =D

  3. Heisann 🙂 Jeg leser gjerne erotiske novella 🙂 Kunne ikke se fotonovella iom at jeg ikke har facebook.
   Jeg så Toy Story i går kveld! Fantastisk. Hadde tenkt til å se den i 2d og på norsk, men det var ingen dager i nærmeste fremtid hvor dette var mulig å gjøre ETTER jobb, så det ble 3d på originalspråket i stedet -hvilket i grunn ikke var så dumt. Enig med deg, kunne klart meg uten brillene, men pytt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg