Oppsummeringsinnlegg 8

Siden sist har jeg sett teaterstykket “Spin Doctor” (som var bra forresten, en positiv overraskelse) og endeligvis begynt å lese “Moby-Dick” (på norsk siden den norske oversettelsen jeg fant på biblioteket hadde så fint cover og så behagelig skriftstørrelse og sånne ting til tider betyr litt for mye for meg), en bok som så langt ikke har vært så spennende, men det er jo fint og jeg har bare lest litt over femti sider så den blir nok bedre og bedre sikkert. Og så skriver vi sånn plutselig september nå og derfor har jeg tenkt å by på et nytt oppsummeringsinnlegg der jeg tar for meg nye litterære og filmatiske opplevelser i august. Da setter jeg like godt i gang med det:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for august

BØKER

– Jomfrudød av Jeffrey Eugenides

Boka filmen “Virgin Suicides” er basert på og en for så vidt fin bok som tidvis har oppriktig magiske beskrivelser. Likevel er den litt kjedelig og føles noe oppramsende til tider. Terningkast 4!

– Breathers av S. G. Browne

En engasjerende bok om zombier som er underholdende skrevet, men har en ganske teit vri på slutten. Likevel en av de smarteste valgene dine hvis du plutselig skulle få lyst til å lese om kjærlighet mellom zombier. Terningkast 4!

– The Mysterious Benedict Society and the Perilous Journey av Trenton Lee Stewart

Andre boka i en serie flere virkelig burde oppdage og et virkelig engasjerende eventyr med karakterer man blir glad i og gjerne følger med et smil om munnen. Terningkast 5!

– On the third day av Rhys Thomas

En bok jeg fikk gratis i posten og det alene gjør den interessant. Videre er den velskrevet og interessant og den perfekte bok hvis du tilfeldigvis skulle føle for å lese en sci-fi historie om en mystisk sykdom kalt “the sadness” som er riktig filmatisk til tider i tillegg. Terningkast 5!

– Første person og andre historier av Ali Smith

Fin og velskrevet novellesamling som bobler over av fantasi og skriveglede. Dog noe varierende kvalitet på novellene. Terningkast 4!

– Don Fridtjof av Anna Bache-Wiig (illustrert av Lisa Aisato)

Innmari tøff barnebok på rim om en skikkelig kul katt som passer for alle aldre og byr på virkelig herlige illustrasjoner. Terningkast 5!

– Hei horunger av Bård Torgersen

En av de bøkene som virket bedre ut da jeg lånte den på biblioteket enn da jeg faktisk leste den. Tidvis god underholdning, men hovedsaklig en oppriktig rar diktsamling med en tittel jeg ikke likte helt. Terningkast 3!

– The boy with the cuckoo-clock heart av Mathias Malzieu

Tidvis vakker bok med flott cover og konsept. Dessverre har den en masse svakheter og det var synd siden det var en bok jeg ønsket å elske. Terningkast 4!

– Zombies -Stories from the undead herd av John Skipp og mange andre

Antologi med noveller om zombier der konseptet er tøft og alle novellene er fortreffelig skrevet, men det visste seg å ikke være helt min type bok likevel, dog tror jeg nok mange andre kan elske den. Terningkast 4!

– Elefantene av Marcus Midré

Merkelig bok med finfin tittel som tidvis var inderlig poetisk og flytende i språket på en god måte. Terningkast 4!

FILMER

– Jakten på hukommelsen

Interessant dokumentar med et fascinerende tema som dog var noe rotete oppbygget i mine øyne. Terningkast 4!

– Nine

På den ene siden så ga skuespillerne alt og den var skikkelig eye-candy og se på, men på den annen side var det musikal og jeg holdt likevel på å sovne flere ganger, noe som ikke er noe godt tegn i grunnen. Terningkast 3!

– Engelen

Trist, vakker, rørende og tankevekkende film med flotte rolleprestajoner og noe poetisk ved seg som gjør den enda mer inspirerende. Terningkast 5!

– Step Up 3D

Flotte dansesekvenser i en film som er ekstremt uoriginal, men som underholder hele veien og som bruker 3D-effekter på utmerket vis. Terningkast 5!

– Himmelfall

Fin film som jeg syntes var litt kjedelig, samtidig som den jo kan berømmes for godt skuespill, meget god musikk og karakterer man blir engasjert i. Terningkast 3!

– Look both ways

Fin og vellaget film om liv og død og ting som finnes i mellom. Terningkast 4!

– 5 x 2

Gode skuespillere i et fransk romantisk drama som var originalt fortalt, men ikke holdt på interessen min særlig godt likevel. Terningkast 4!

– Toy Story 3

En film der jeg ikke syntes det fantes en eneste ting å kritisere og som ga latter, tårer og storslått underholdning ikke minst. Terningkast 6!

– American Splendor

Veldig søt rett og slett fordi den i grunnen ikke var så søt og med gode skuespillere og en hel del originalitet i tillegg. Terningkast 4!
***
Så, jeg har opplevd en hel del nye filmer og bøker i august, en måned som sånn sett kan beskrives som ganske fabelaktig. Og nå skal jeg lage meg solbærtoddy, spise snackerjacks og sjekke nett-greier og så babler jeg nok igjen til helgen. Vi snakkes =D

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg