Oppsummeringsinnlegg 10

Jeg er flink, jeg sto opp rett før klokka halv seks, skrev på Nanowrimo fra halv seks til ti over syv på morgenen, fikk 2740 ord og elleve sider og så har jeg skrevet videre etter jobb og nå har jeg 4550 ord til sammen. Det upraktiske med dette er jo at jeg var skikkelig trøtt ved ett, to-tida på jobb i stad siden jeg bare sov litt over fem timer i natt og sto opp over tre timer før jeg faktisk startet på jobb. I tillegg har jeg på geföhlen at jeg vil slukne med en gang når jeg legger meg i natt, men det er jo greit for da kan jeg prøve meg på samme greia i morgen. Men seriøst, jeg er ganske fornøyd med meg selv for jeg er allerede på side 17 i dokumentet og mens jeg syns de siste fem sidene var ganske håpløse syns jeg de elleve sidene jeg skrev i morges faktisk er ganske bra skrevet. Jeg liker dem hvert fall veldig godt og kan allerede nå røpe at sannsynligheten for at jeg deler utdrag fra Nanowrimo-historien min her på bloggen er ganske stor.

Ellers, sånn utenom Nanowrimo liksom, så leser jeg nå “Flowers for Algernon” igjen fordi den boka er vakkerhet deluxe og når den er lest ferdig skal jeg lese “Please ignore Vera Dietz” av A. S. King som jeg vant i en konkurranse og som er andreboka til en av mine yndlingsforfattere (tolk dette som at dere må bestille “The Dust of 100 Dogs” på nettet nåå, pronto, marsj!) og jeg gleder meg enormt til å lese den siden den ser episk ut og har skikkelig diggbart lysegrønt cover. Dessuten har jeg en bestevenninne som hadde lyst til å se “Trolljegerne” og i følge omtrent alle jeg spurte var argumentet for at vi skulle se den (“man bør finne på ting sammen med vennene sine”) mye bedre enn argumentene mine mot (“jammen Nanowrimo, jammen jeg liker så få norske filmer, jammen Nanowrimo en gang til”) og derfor så har det altså blitt til at jeg skal se den sammen med bestevenninnen min i morgen etter jobb. Og jeg er fortsatt litt skeptisk, men det blir sikkert hyggelig og jeg får nok tid til skriving likevel kjenner jeg meg selv rett.

Og nå skal jeg skrive et nytt sånt oppsummerende innlegg over nye litterære og filmatiske opplevelser i oktober og jeg setter med en gang i gang 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for oktober

BØKER

– The Secret History av Donna Tartt

En episk bok som virkelig engasjerte fra start til slutt og som var virkelig flott skrevet. Terningkast 6 selvfølgelig!

– Catcher in the Rye av J. D. Salinger

Herlig fortellerstemme i en bok som er vel verdt å lese, selv om jeg må innrømme at jeg fant den litt meningsløs. Men hvis man vil skape en karakter som virkelig blir ekte for leseren er jo dette pensum å lese for så vidt. Terningkast 4!

– Winkie av Clifford Chase

Tidvis eventyrlig og søt bok som samtidig var enormt usaklig og som jeg vekslet mellom å irritere meg over og like veldig godt nærmest fra side til side. Terningkast 4 (under tvil)!

– I følge med vinden av Abbas Kiarostami

En vakker og malende samling øyeblikkspoesi rett og slett. Terningkast 5!

– Perks of being a wallflower av Stephen Chbosky

En nydelig bok som jeg likte veldig, veldig godt og som er herlig skrevet. Terningkast 5 (og denne femmeren er meget sterk)!

– Stockholm sier av Victoria Durnak

Velformulerte øyeblikksmalerier som jeg ikke har tenkt noe særlig på i ettertid. Terningkast 4!

FILMER

– Tommy

Merkelig, men underholdende film med god musikk og en interessant nok historie. Terningkast 4!

– Stomp the yard

Enda jeg liker dansefilmer interesserte denne meg midt i ryggen og jeg syns det hele var en kjedelig og uengasjerende opplevelse. Terningkast 3!

– Hair

En kul musikal med engasjerende karakterer og en twist på slutten som jeg ikke forutså, men som egentlig var litt en blanding av kjip og perfekt. Fortsatt ikke blant mine favoritter musikalmessig, men vel verdt å se. Terningkast 4!

– Paris 36

Flott fransk film med herlige karakterer, fortryllende stemning og nydelig musikk som jeg likte svært godt. Minus for enkelte kjedelige øyeblikk og at filmen manglet en del på originalitetsfronten og føltes litt for lang, men hovedsaklig en film jeg syntes var rent magisk, ikke minst grunnet skuespilleren Nora Arnezeder som var perfekt (god skuespiller, flott sangstemme og i tillegg var hun innmari pen). Terningkast 5!
***

Jeg tror ikke at det vil bli så imponerende summer filmtitting og boklesning i november heller siden jeg egentlig har litt andre ting jeg må prioritere tross alt (skal liksom skrive en bok denne måneden), men hvem vet. Uansett liker jeg at det er november og særlig fordi den neste måneden etter november er desember og da er det julekalendere. Og livet er fint nå også, jeg har ideer og fantasien er på plass og jeg har et godt utgangspunkt når det gjelder Nanowrimo så det er flott. Men nå skal jeg gjøre noe annet og så blogger jeg nok igjen om noen dager. Vi bables =D

3 kommentarer
  1. Catcher in the Rye har jeg stående ulest i bokhylla mi. Håper jeg får litt mer ut av den enn deg.
   Trolljegeren ser dritkul ut! >w< Skal kanskje se den på lørdag!

  2. Det er jo en bra bok, jeg tror bare jeg ville fått mer ut av den om jeg hadde lest den for noen år siden og “Trolljegeren” var veldig kul 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg