Oppsummeringsinnlegg 11

Jippi, det er desember og jeg elsker desember; julekalender, nedtelling mot jul, pepperkaker, julebrus, kos, god stemning og julemusikk. Jeg har denne episke julemusikken her: christmas song list og jeg har tre julekalendere og alt er med andre ord klart for desember. Det er headeren min og 😉

Det eneste som er synd er kulden som jeg er ekstremt lei av, seriøst så trodde jeg at jeg skulle fryse av meg tærne i går og ellers så var gårsdagen en dag som startet ganske teit med at t-banene hadde massevis av problemer med avsporing og stans som det førte til og jeg skulle starte på jobb klokka ni. Og så kom jeg til t-banestasjonen og fant ut at t-banen var innstilt og gikk til bussholdeplassen der bussen jeg hadde tenkt å ta gikk akkurat et øyeblikk for tidlig. Så trodde jeg bussen skulle gå neste gang klokka tolv på ni for det sto det og så sto jeg og ventet og så kom ikke bussen før tre minutter over ni og kom seg av gårde seks over ni og jeg prøvde å ringe jobben og si jeg ville bli forsinket og ingen tok telefonen. Og det var jo irriterende, men jeg tenkte at det sikkert ville gå finfint. Men bussen stoppet ikke der jeg skulle av fordi avsporingscenarioidioti hadde tatt plass ikke så langt unna der og dermed tok jeg bussen til Hasle og der gikk jeg til t-banestasjonen der banen omsider hadde begynt å gå til en viss grad igjen og jeg omsider fikk tatt banen til Vollebekk og endte opp med å komme på jobb over en time for sent. Og det ordnet seg jo, men det var innmari irriterende og så var jeg trøtt og sliten resten av dagen etter alt sammen.

Men ellers så har jo alt vært ganske så fint i det siste og nå har jeg over 66 000 ord og skal skrive videre selv om november er over. Det at november er over er forresten litt vemodig siden man i desember ikke kan oppdatere word-counten på Nanowrimo-nettsida og den altså vil fortsette å leve i den tro at jeg har 66 000 ord selv når jeg snart kanskje har 70 000 ord eller gjerne mer. Og det er jo ikke noe stort problem, men det er litt teit.

Uansett, nok om det, nå skal jeg oppsummere måneden november på bok- og filmfronten og det kan kanskje muligens bli interessant, hvem vet…

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for november

BØKER

– Please ignore Vera Dietz av A.S. King

Ikke ignorer denne boka, den er veldig fin og godt skrevet og svært original og lite klisjéfylt til tross for at den handler om temaer som har blitt behandlet flerfoldige ganger før. Dessuten digger jeg forfatteren. Terningkast 5!

– Brev til en ung forfatter av Mario Vargas Llosa

Hvordan kan en bok av en Nobelprisvinner med et så interessant tema bli så kjedelig? For så vidt godt skrevet, men det var så fagbokaktig og tørt. Terningkast 3!

– Syn av Kristin Ribe

Tidvis vakker, men ganske deprimerende bok som føltes lenger enn den var. Terningkast 4!

– Weird fishes av Jamaica Dyer

Vidunderlig tegnet grafisk roman som jeg følte hadde stort potensiale, men ikke levde helt opp til det. Like fullt en litt spesiell og original bok som er helt grei lesning. Terningkast 3!

– Herobear and the Kid av Mike Kunkel

En veldig søt og sjarmerende grafisk roman. Terningkast 4!

– Den andre hendinga av Kurt Johannessen

Random, merkfundig og noe unødvendig bok som likevel ga en noenlunde underholdende opplevelse og var litt søt med sine fine illustrasjoner og flotte nynorsk. Terningkast 4!

FILMER

– Trolljegeren

Original, vellaget og svært underholdende norsk film. Terningkast 4!

– På vei mot stjernene

Veldig fin film om teaterdrømmer og å tørre å være seg selv. Ikke spesielt original, men en fin film på mange måter med en hovedperson man bryr seg om. Terningkast 4!

– Dragetreneren

En sånn film som i grunnen har alle ingredienser som behøves siden den er godt laget, herlig animert, har episke ting som drager og både er rørende, actionfylt og engasjerende hele veien. Anbefales på det sterkeste. Terningkast 5!

– Streetdance 3D

Utrolig forutsigbar, men genuint underholdende dansefilm som jeg likte ganske så godt. Fin historie, flott dansing og interessante karakterer er og et pluss. Terningkast 5!

– Julenatt i Blåfjell

Søt og eventyrlig film av den nissete typen som ga god stemning. Terningkast 4!

– Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

God og spennende og ganske episk, men likevel er det noe som mangler som gjør at det ikke blir en femmer. Dessuten syns jeg problemet med de siste Harry Potter-filmene er at det skjer for mye for fort, men det kan være bare meg og da. Terningkast 4!

– A Christmas Carol (Jim Carrey-versjonen)

Utrolig flott laget og med en velkjent, men uansett direkte nydelig historie var dette en finfin film. Jeg syns likevel det ble litt for mye av det gode og kunne pesonlig klart meg uten en del actionfylte sekvenser som jeg ikke føler tilførte historien noe mer enn å se flott ut, men det er så absolutt en god film. Terningkast 4!
***

Med andre ord har jeg sett litt filmer og lest litt bøker i november også, jeg får på magisk vis tid til både det og å skrive på bokprosjekter, go me! Men nå skal jeg spise frokost og så blogger jeg igjen om noen dager. Vi bables! =D

4 kommentarer
  1. Jeg syns faktisk ikke det gjør noe at det er så kaldt, jeg. Faktisk. Så lenge det ikke blir slaps, er jeg igrunn storfornøyd. Utrolig nok.
   Høhø, jeg syns faktisk den nyeste HP-filmen var en av få der jeg faktisk følte at jeg fikk med seg det aller meste, jeg da :3

  2. Vel, jeg liker faktisk slaps litt, selv da, men det er jo smak og behag og jeg syns jo den siste “Harry Potter”-filmen hadde med en hel del så bevares 😉 Og mange faktisk-er gjør ingen verdens ting!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg