jeg er FERDIG!!! med Nanowrimo, har ønskelista klar og obsesser litt over boka jeg leser på for tiden =D

Hei! Jeg liker desember =D Jeg gjør det, jeg har den derre berømte og beryktede julestemningen og nå går jeg rundt og smiler til verden og føler at den smiler oppriktig fint tilbake og i dag har jeg hatt det ganske fint. Blant annet har jeg sittet på kafé i tre timer i dag og skrevet og der ble det plutselig til at Nanowrimo-historien min, som jeg egentlig trodde sikkert ville ha over tjue sider til møtte et meget naturlig punkt for å skrive “The End” litt før planen. Og voíla var det hele klart med en slutt som er akkurat passelig åpen og optimistisk og som i grunnen føles helt riktig selv om den ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt først. Og mens det skal innrømmes at jeg i grunnen begynte å bli veldig lei av hele historien min og har tørstet etter å skrive noe nytt så syns jeg samtidig i grunnen at slutten min ble mye bedre i år enn slutten for eksempel i fjor og det er jo fint. Så, hurra for meg, jeg har skrevet en roman på 69 154 ord på en måned og fire dager, det er slettes ikke dårlig og jeg liker resultatet veldig godt. Og nå går jeg rundt og tenker på hva jeg kan skrive nå for nå har jeg bare lyst til å sette i gang med et nytt storslått prosjekt, noe som enten beviser at jeg er gal eller at det nok virkelig er meningen at jeg på ett eller annet tidspunkt skal bli forfatter. Jeg satser på at det er en fin kombinasjon av de to 😉

Ellers så har jeg brukt 880 kroner mer i dag enn jeg planla med det resultat at jeg nå vet hva alle skal få til jul av de jeg pleier å kjøpe gave til. Det eneste som mangler nå er å lage gaven mormoren min skal få og å få skrevet ut Nanowrimo-historier og få pakket inn gaver og sånt. Med andre ord er jeg veldig godt i gang julegavemessig og det er jo deilig 🙂

Men nå tenkte jeg å poste julegavelisten min siden jeg har sett noen andre gjøre det og omsider begynner å finne ut hva jeg ønsker meg:

ØNSKELISTE JUL 2010

– PENGER!!!

– Tegne- og skrivesaker
– Gavekort på bokhandel (á Tanum, Norli eller Ark)
– Gavekort på spillbutikk (á Game Stop)
– Gavekort på cd-butikk (á Platekompaniet)
– Kinogavekort
– Godteri og usunne gleder
– Tur til Gøteborg eller København (eller tilsvarende koselige destinasjoner)

Filmer

– Step Up 3D
– Toy Story 3
– Mary and Max
– Fantasia
– Fantasia 2000

Spill

– Super Mario Allstars til Nintendo Wii
– Donkey Kong Country Returns til Nintendo Wii
– Professor Layton and the lost future til Nintendo DS

Bok

– A fraction of the whole (dvs. Steve Toltz episke bok, jeg blir glad for den
uansett språk)
http://www.amazon.com/gp/registry/wishlist/IK3QD4KVEFII (tingene på den lista)

Annet

Angående klær liker jeg skjørt og gensere godt og syns farger som rødt, lyseblått og
grønt er finfint, jeg liker også hårstrikker og fine luer godt.
Dessuten er det sikkert mange geniale ting jeg sikkert har lyst på, men bare ikke har tenkt på 😉
***

Og om jeg ikke får noen andre storslåtte ideer sånn plutselig så er dette listen min. Forresten leser jeg på en bok som heter “En brøkdel av helheten” som er skrevet av Steve Toltz og det er den boka som står på ønskelista mi (der med den engelske tittelen). Denne boka lånte jeg på biblioteket og jeg elsker den så mye at jeg ønsker meg den skikkelig for jeg vil lese den igjen og igjen og igjen og du skjønner tegninga. Dessuten legger jeg inn en post-it hver gang det står noe episk i den og nå har jeg lest 160 sider og lagt inn over 50 post-it lapper, det må jo være et positivt tegn. Og i morgen skal jeg bake pepperkaker og lage pepperkakehus og nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget med et utdrag fra denne boka jeg leser på som er med på å bevise at den er helt enormt genial rett og slett  (dette er fra etter at et teleskop har blitt satt opp i byen der “En brøkdel av helheten” bor):

“Likevel gikk jeg tilbake til teleskopet hver kveld og gjorde meg kjent med himmelen i sør, og etter en stund forsto jeg at å se på at universet utfolder seg, er som å se på at gress gror, så jeg begynte å se på småbyfolket i stedet. Etter at de taust hadde gått opp og pirket rundt i ytterkantene av galaksen vår en stund og kanskje plystret anerkjennende, kom de ned igjen, gikk utenfor og røykte og snakket. Deres manglende kjennskap til astronomi bidro til at praten tok andre vendinger; astronomi er et felt hvor mangelen på alminnelig, ubrukelig viten – i dette tilfellet, navnet på stjernene – er en stor fordel. Det viktigste er ikke hva stjernene heter, men hvilke tanker de ansporer til.
Folk kom med fantastiske underdrivelser om universet, á la ‘skikkelig digert, får’n si’. Jeg tror de var lakoniske med vilje. De var fylt av undring og ærbødighet, og som en drømmende som har våknet, men ligger urørlig i senga og prøver å vende tilbake til drømmen, ønsket de ikke uforsvarende å riste seg selv våkne. Men etter hvert begynte de å snakke, og det var ikke om stjernene eller deres plass i universet. Jeg lyttet forbløffet mens de sa ting som:

‘Jeg burde tilbringe mer tid med sønnen min.’
‘Jeg kikket mye opp mot stjernene da jeg var ung.’
‘Jeg føler meg ikke elsket. Jeg føler meg likt.’
‘Jeg lurer på hvorfor jeg ikke går i kirka lenger.’
‘Ungene ble ikke sånn som jeg hadde venta. Høyere kanskje.’
‘Jeg skulle gjerne tatt med Carol på ferie, sånn vi gjorde da vi var nygifte.’
‘Jeg har ikke lyst til å være alene lenger. Det lukter av klærne mine.’
‘Jeg har lyst til å utrette noe.’
‘Jeg har blitt så lat. Jeg har ikke lært meg noe nytt siden jeg gikk på skolen.’
‘Jeg skal plante et sitrontre, ikke for min egen skyld, men for barnebarnas. Sitroner er framtida.’

Det var spennende å høre på. Det uendelige universet hadde fått dem til å se seg selv, om ikke i et evighetsperspektiv, så i hvert fall med litt mer klarhet. I noen minutter ble de berørt i sitt innerste, og jeg følte plutselig at jeg hadde fått belønning og kompensasjon for all skaden forslagskassa mi hadde forårsaket. Det fikk meg til å tenke også.”

Det utdraget fra “En brøkdel av helheten” er i mine øyne vakkerhet deluxe og i det hele tatt er nok dette den desidert mest siterbare boka jeg har lest på lenge. Dessuten er det både nydelighet som det over og genialitet og nok av øyeblikk da man ler høyt og med et herlig språk som er veldig muntlig på en god måte og en historie som bobler av fantasi og overskudd så elsker jeg denne boka, en bok som jeg sannsynligvis vil skrive en innmari lang anmeldelse av når jeg blir ferdig med den. Å, jeg elsker herlige bøker =0)

Men dett var dett og nå skal jeg finne på noe annet og så blogger jeg sikkert igjen om ikke så altfor lenge. Vi bables!


3 kommentarer
  1. Åh, jeg skulle ønske jeg leste like fort og mye som deg, for hver gang du poster utdrag eller anmeldelser fra bøker du har lest, blir jeg sånn MÅLESEMÅLESEMÅLESEMÅLESE, men så får jeg aldri tid fordi jeg er lat og treig. Men jeg vil lese, altså.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg