Kaleidoscope Heart =D

Heisann, jeg har helg, endeligvis. Jeg har telt dager, timer, minutter og nå har jeg en hel helg der jeg kan finne på hva jeg vil og jeg har til og med tatt meg av ukas trening så nå henger ikke det over skulderne på meg heller. Og det jeg skal er å være veldig lenge oppe på kveldene, lese, skrive og spille mye nintendo og generelt sett nyte friheten og så være klar som rakkern for nye virkelighetsmanøvrer på mandag. Så ting er fint 🙂

Men det jeg egentlig tenkte å bruke dette innlegget til var å skrive en anmeldelsesdings angående den nye cden til Sara Bareilles som jeg fikk i posten for tre dager siden og har lyttet gjennom over ti ganger siden da (jeg har helt dilla). Og jeg anmeldte Sara Bareilles forrige cd her: http://akimamontgomery.blogg.no/1213022985_musikalsk_snadder_og_.html og tenkte å følge opp det med et innlegg i helt samme stilen, men bare muligens med mer linking i ny og ne. Jeg har nemlig etter hvert konkludert med at Sara Bareilles for tiden er min desiderte favorittartist, noe som skyldes ymse ting som at hun har en naturlig og kjempefin stemme som har mange nyanser, som at melodiene hennes er herlige, som at tekstene hennes er gjennomtenkte og fine og at det rett og slett er veldig fengende musikk i singer-songwriter/pop-stilen med elementer av jazz og en rocka touch i ny og ne. Med andre ord musikk som jeg for øyeblikket elsker (jeg har for eksempel lyttet mye mer til Sara Bareilles i år enn “Spring Awakening” og det er jo noe Sara Bareilles fortjener en medalje for eller noe sånt, det bare beviser hvor flott det er). Og noe musikk bare lytter jeg til, annen musikk tenker jeg over og må skrive i vei om og dette hører til den siste kategorien så jeg setter like greit i gang. God fornøyelse!

Formeninger om sangene på cden “Kaleidoscope heart”

1) Kaleidoscope Heart (http://www.youtube.com/watch?v=oSkoVfSxzIw&feature=related)

Denne cden begynner med det litt mystiske tittelsporet “Kaleidoscope Heart” som minner om sanger som “In came the light” på Marit Larsens cd “Under the surface” med å være en sang som er litt kortere enn de andre sangene og fungerer ypperlig for å sette folk inn i den rette stemningen før cden tar til ordentlig. Samtidig er den i seg selv en veldig god sang og minner meg faktisk en hel del om “Hide and seek” med Imogen Heep siden det er flere harmonier og denne balansen mellom å lyde veldig gjennomprodusert med musikkprogrammer, men samtidig ha noe rått ved seg. Og så er jo tittelen nydelig, jeg elsker formuleringen “Kaleidoscope Heart”, det gir et så vakkert bilde inne i hodet mitt. Likevel syns jeg dette er en av de sporene på cden som interesserer meg minst, noe som skyldes at den føles litt tommere enn de andre sangene (noe som selvsagt kan ha noe med at det er den korteste sangen på cden og da). Men det er mest fint og teksten er nydelig. Terningkast 4.
Beste strofe: Inside is not a heart, but a kaleidoscope…

2) Uncharted

Cden tar til skikkelig med den fengende og herlig poppa “Uncharted”. Dette er en særdeles radiovennlig låt og kanskje den sangen jeg føler er mest pur pop med fengende melodi som tydeligvis har til hensikt og sette seg på hjernen din og ikke slippe taket. Og jeg liker ordet “uncharted”, det gjør at jeg hver gang jeg lytter til denne sangen ser for meg at jeg er en eventyrer og at denne sangen rett og slett er det jeg oppdager, noe som gjør det innmari fint hvordan man finner mer og mer ved denne sangen for hver gjennomlytning. Terningkast 5.
Beste strofe: I’m already out of foolproof ideas so don’t ask me how to get started, it’s all uncharted…

3) Gonna get over you (http://www.youtube.com/watch?v=m5H-qIovNnw&feature=related)

Dette er definitivt en av mine favoritter. Her er det litt 50-tallsvibe føler jeg og man får liksom lyst til å danse mens man lytter, det er såpass fengende. Det er så flørtende, lett som en sommerbris og melodien er nynnbarhet deluxe, dessuten elsker jeg hvordan teksten tross alt har noe oppløftende ved seg, det er en håpefullhet i bunnen der og det er også med på å løfte denne sangen. Og jeg liker hvordan det alltid er noe naturlig med stemmen til Sara Bareilles, det virker aldri som hun trenger å gjøre den minste innsats for at det skal lyde stilig og fint og det er kult. Terningkast 6.

Beste strofe: Ooh, how am I gonna get over you? I’ll be alright, just not tonight. But someday, oh I wish you’d want me to stay. I’ll be alright, just not tonight, but someday…

4) Hold my heart

Her har vi en av de roligere sangene på cden, en sånn sang som er mer neddempet og sår, samtidig som den har en virkelig nydelig tekst. Dessuten kommer Sara Bareilles stemme veldig godt frem på denne sangen og melodien er interessant og god. Men jeg syns likevel at dette er en av sangene jeg liker minst og det bunner i at det er en av sangene der jeg føler det er mest gjentakelser og i tillegg føles refrenget veldig uoriginalt. Terningkast 4.

Beste strofe: Is anybody listening? Cause I’m crying. Is anybody listening?

5) King of anything (http://www.kovideo.net/king-of-anything-video-sara-bareilles-1155257.html)

For det første: jeg ELSKER(!!!) musikkvideoen til denne sangen (som man teit nok ikke finner på youtube), det er kanskje yndlingsmusikkvideoen til en sang jeg har sett noensinne grunnet hvordan det er klippet til og sammensatt og alt sammen. For det andre: jeg ELSKER denne sangen, de siste to ukene har jeg lyttet til den så mye på nettet at det nesten er oppriktig bekymrende og nå er det den sangen på cden som jeg definitivt setter oftest på repeat. Grunnen til det er at melodien er ekstremt fengende og “sette seg på hjernen på en fin måte”-vennlig og teksten er råkul rett og slett, den er som Sara Bareilles tidligere hit “Love Song”, en sånn sang som man får dilla på og virkelig nyter hvert øyeblikk av. Og igjen, Sara Bareilles stemme er herlig og jeg elsker pianodrevet musikk. Og så er jo refrenget übersjarmerende også da. Terningkast 6.

Beste strofe: Who cares if you disagree? You are not me. Who made you king of anything? So you dare tell me who to be. Who died and made you king of anything?

6) Say you’re sorry

Denne sangen har en utrolig fin melodi, den er så harmonisk og elegant liksom og får meg til å tenke på Shave Ice og fruktcoctail, den er forfriskende og mild og teksten er innmari smart og sofistikert i tillegg. Jeg liker også hvordan dette er nok en sang der temaet gjerne er litt sårt mens melodien er blid og sprudlende, jeg liker slike paradokser musikkmessig sett (en grunn til at jeg liker musikken til Marit Larsen veldig godt, hun er veldig flink på sånt). Terningkast 5.

Beste strofe: I used to believe that the storybook’s true. Now I don’t need it, at least not with you. So if you see him, the man ‘neath the mask. Tell him I’m leaving and not looking back…

7) The light

Her har vi en veldig piano-poetisk sang, stille og insmigrende med en skjør porselentone og en harmonisk melodiskhet. Dette er en veldig vakker sang og klinger veldig fint inne i hodet mitt. Og det største problemet mitt med denne sangen er at jeg føler at den noen ganger kommer til å ta av, gripe tak i et crescendo og så bare fortsetter det i den samme ringen og det er ikke noe stort problem, bare sangen som ikke tar av slik som jeg tar meg litt i å ønske at den skal. Mest syns jeg likevel dette er en veldig nydelig sang med fin tekst og fin pianospilling og alt det der. Terningkast 5.

Beste strofe: Such a beautiful mess, intertwined and overrun…

8) Basket case

Denne sangen har en fin melodi, den har noe litt countryaktig ved seg bare på grunn av den røffe naturligheten den er pakket inn i. Og melodien er ellers av det litt slentrende slaget, en sånn sang som surrer av gårde og er perfelt som bakgrunnsmusikk siden den ikke stjeler oppmerksomheten din på samme måte som de andre sangene, den er mer “ha i bakgrunnen mens du skriver eller leser”-sang, uten at det er ment som noe negativt. Og samtidig er det en av sangene som ikke interesserer meg så mye, den bare er der liksom. Men slett ikke dårlig.Terningast 4.

Beste strofe: I’m not an open book you can rifle through…

9) Let the rain

Der de fleste sangene er pianobasert så er denne sangen gitarbasert uten at det gjør noen forskjell fra eller til. Men det føles passende for dette er en av de røffeste sangene på cden, en av de mest sterke og drivende melodiene og med en tekst som er interessant nok og en avslappethet som gjør den til en fornøyelse å lytte til. Og den er bare så tøff, så rett på sak, så åpen og lett å leve seg inn i. Terningkast 5.

Beste strofe: Let the rain come down. Make a brand new ground. Let the rain come down. Tonight…

10) Machine Gun

Jeg liker veldig godt melodien i denne sangen, en sånn sjarmerende og genuin melodi som er nærmest som en dans der den triller av gårde, harmonisk og fascinerende med en netthet som er veldig fin. Jeg syns også “Machine Gun” er en ytterst original tittel og teksten på sangen generelt er fin og engasjerende. Og igjen, dette er kanskje en av de fineste melodiene på cden, her er teksten grei nok, men det er melodien jeg elsker. Terningkast 5.

Beste strofe: Tell me off in a letter, completely ignore me…

11) Not alone

Her har vi en melodi som er meget radiovennlig, stilig og sofistikert og det siste ordet er også relevant å bruke om teksten. Ja, dette er i det hele tatt en veldig smart sang som føles veldig gjennomtenkt og i tillegg er oppriktig underholdende. Og jeg liker hvordan det plutselig kommer litt snakking i sangen et sted der det virker ganske passende. Likevel føler jeg noe mangler selv om det er en sang med veldig mange gode kvaliteter, kanskje . Terningkast 4

Beste strofe: There is something in the shadows…

12) Breathe again (http://www.youtube.com/watch?v=lOwvpRZKR4I)

Jeg syns dette er en av de nydeligste sangene på denne cden, jeg syns for eksempel pianoet lyder så pent i denne sangen og at det er en så inderlig stemning i denne litt triste og rørende sangen som har så mye vakkerhet mellom linjene. Noe av grunnen er melodien som er så skjør som silkepapir og samtidig har noe unikt ved seg, noe mystisk og hypnotiserende og generelt er veldig fin. Men også teksten liker jeg utrolig godt, den er så fin og jeg er veldig glad i den. Terningkast 6.

Beste strofe: All I have, all I need. He’s the air I would kill to breathe. Holds my love in his hands, still I’m searching for something…

13) Bluebird (http://www.youtube.com/watch?v=HzcaTqopPGw)

En lett og melodisk sang avslutter cden, runder av med en sang som har noe virkelig poetisk og elegant ved seg og jeg vet jeg bruker sånne ord mye, men denne sangen er virkelig ekstremt vakker. Jeg elsker tittelen for det første (sanger som heter det samme som fugler har det med å være fine, har de ikke?) og jeg elsker også melodien. Her er det så enkelt og forsiktig, men samtidig så gjennomborende og Sara Bareilles stemme stråler, hun kler denne sangen minst like godt som jeg kler yndlingslua mi og den er veldig meg så det sier nok alt. Og bare lytt til teksten da, den er så nydelig og som dikt med melodi til, sårt og skjønt og drømmende i en salig miks. Virkelig en sang som er verdt å lytte til. Terningkast 6.

Beste strofe: And so here we go, bluebird. Back to the sky on your own. Oh, let him go, bluebird. Ready to fly. You and I. Here we go…
*
Og da har jeg uttalt meg om hver sang for seg og helhetsmessig utgjør denne platen et reelt høydepunkt i mitt liv inne på rommet mitt der jeg hører på denne cden en hel masse altså siden det er så mange fine sanger og denne cden faktisk er ti ganger bedre enn Sara Bareilles sin forrige cd som i seg selv var og er veldig bra. Og jeg skulle virkelig ønske jeg kunne se Sara Bareilles live en gang for hun synger så fint og er så flink på piano og skriver fine tekster og alt. Så ja, dette er en cd jeg absolutt anbefaler og hvis dere enda ikke er overbevist så vil jeg linke til dette på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=b1qD4LtaRIU&feature=fvw. Dette er Sara Bareilles egen personlige tolkning av Beyonce’s “Single ladies” og er ufattelig kult å lytte til. Jeg mener den originale versjonen i seg selv er jo fengende nok, men jeg syns det likevel er stilig med Sara Bareilles sin versjon og det viser at stemmen hennes er som poteten, kan brukes til alt og at hun er en dritkul artist. Og i tillegg virker hun så sympatisk, det er jo også et pluss. Og jeg må anmelde mer cder, det er gøy det og jeg overtenker ting så mye uansett og da er dette en produktiv måte å benytte det.

Men da har jeg anmeldt en cd på et vis og bablet i vei og skal nå forlate bloggen min for kvelden (natten =D) og finne på noe annet. Jeg har hvert fall ingen planer om å legge meg 😉

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg