Den ene grunnen til at jeg kjøpte boka “Spanking Shakespeare” og små sukk over å legge fra seg ting på et “lurt” sted ;)

Siden sist har det skjedd en irriterende ting. Jeg leste på den fantastiske grafiske romanen “Jimmy Corrigan” og hadde kommet nesten halvveis da jeg la den på et lurt sted enten på t-banen til jobb eller på veien til jobb fra t-banen eller i en handlevogn på Meny, uansett hva jeg gjorde så var boka søkkborte da jeg så etter den i pausen. Og jeg har allerede gitt opp håpet om å plutselig finne den igjen, særlig fordi jeg ikke hadde merka den eller noe sånt, jeg gidder ikke å kjøpe den samme boka to ganger og løsningen min da er å begynne å lese på noe annet og så låne den på biblioteket om noen måneder eller noe sånt. Med andre ord er jeg løsningsorientert 🙂 Det mest irriterende ved det (bortsett fra at det alltid er synd å miste ting (som bøker man alt har blitt veldig glad i og allerede hadde begynt å planlegge framtidig blogging om)) er egentlig det at jeg er hos faren min nå og ikke har noen bøker her, noe som innebærer at jeg ikke har noe å lese på i pausen på jobb i morgen. Ergo kommer jeg til å dø av kjedsomhet…Ja ja, jeg finner vel på noe. Man kan spille nintendo DS (jeg har forresten rundet det tredje Professor Layton-spillet nå, men skal finne fler ting der og sånt efter planen), skrive, tegne figurer, kjøpe avis rett før jobb, det burde følgelig gå greit. Det som er fint er at jeg har maaaasse lesestoff hjemme så det finnes i det minste alltids alternativer. Like fullt, jeg liker ikke å miste ting, det burde være umulig 😉

Angående bøker så tenkte jeg å bable litt kort om en annen bok her, nemlig en bok ved navn “Spanking Shakespeare” av Jake Wizner som jeg nylig leste ut. Og egentlig hadde jeg skrevet en lang anmeldelse, men jeg føler egentlig for å fortone meg i korthet og heller ha et veldig langt (men episk) utdrag fra boka til slutt. Synopsiset er som følger:

Spanking Shakespeare av Jake Wizner handler om 17årige Shakespeare Shapiro som er forbannet med et fornavn som aller mest er flaut å ha, to forskrudde foreldre, en lillebror som er mer populær enn ham og allerede har dame og hele pakka og et liv fulgt av en masse uflaks. Det er i hvert fall det Shakespeare mener om det og dette takler han ved å skrive siden dette er den ene tingen han føler at han takler. Og i boka følger vi Shakespeare gjennom hans siste år på High School og i tillegg er boka krydret med Shakespeares skriverier.

 

Med andre ord er ikke temaet det mest originale i verden og mens boka er full av sjarm og humor og artigheter blir den litt for lik mange litt edgy tenåringsfilmer og andre ungdomsbøker til å virkelig gjøre noe sterkt inntrykk på meg. Likevel er den meget engasjerende hele veien så det er jo fint 😉

Men sannheten er jo at jeg upedagogisk nok ikke har tenkt å anbefale folk å kjøpe denne boka. I stedet vil jeg oppfordre folk til å følge denne linken: http://www.amazon.com/Spanking-Shakespeare-Jake-Wizner/dp/0375855947/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1294955947&sr=8-1 for på Amazons nettsider har de tilfeldigvis muligheten til å lese utdrag fra bøker i enkelte tilfeller. Og med boka “Spanking Shakespeare” har man tilfeldigvis sjansen til å lese noe som må være minst en tredjedel av boka via denne funksjonen og da får man et veldig inntrykk av om dette er en bok som passer for deg eller ei. For min del fant jeg ut om “Spanking Shakespeare” i 2009 en gang og så leste jeg det utdraget mange ganger og syntes det var fengende, men det var bare en grunn til at jeg faktisk kjøpte boka omsider og det var et dikt som bokas hovedperson skriver til ei jente han er litt betatt av. Dette diktet er grovt, intellektuelt og dritmorsomt samtidig og er alene grunnen til at boka får en femmer i stedet for en firer og det diktet tenkte jeg å poste her som et utdrag fra boka liksom og så kan jo dere, kjære lesere, selv komme frem til om dere vil gjøre mulighet a) kjøpe boka og ha den i bokhylla, b) bare lese utdraget mange ganger og tenke at det holder, c) gjøre noe annet og så vet dere i hvert fall hvor høy grad av episkhet boka når i sine mest lyse øyeblikk.Så her er det poetiske utdraget fra “Spanking Shakespeare”, et ekstremt genialt dikt:

This poem, I do hope, is not an intrusion

I mean it to please, not disillusion

I know of your deep love for literature

so forgive me for being a bit immature

 

We can start way, way back with the epic bard Homer

who wrote about Helen while nursing a boner

And even though Homer was totally blind,

he was blessed with something beyond a sharp mind

 

Shakespeare (the first) while writing King Lear

got totally hammered guzzling beer

And in between poems, word has it that Keats

liked to cavirt betwixt oft-soiled sheets

 

Milton himself was a miserable louse

whose favorite hobby was to egg Shakespeare’s house

And with whom did Miton engage in this fun,

sometimes Ben Johnson, sometimes John Donne

 

Dante’s Infernohoused souls hot and sweaty,

but his own hell was worse after too much spaghetti

Every great writer needs inspiration,

Dante’s came from acute constipation

 

Not many folks know that George Bernard Shaw

could often be found wearing a bra

And rumor has it that E. Allan Poe

took a trip out to Walden to visit Thoreau

 

Emerson looked on norms with defiance

while alone in his room he pursued self-reliance

And many years later, there followed Ayn Rand

who did more than just write with that self-absorbed hand

 

I don’t know much philosophy, but I know that Descartes

was renowned in his day for the way he could fart

But even Descartes was not nearly as smelly

as that malodorous scoundrel Percy Bysshe Shelly

 

I heard a recording of the brilliant James Joyce,

did you know that the man had a real girly voice?

But Melville was manly, his neck was real thick,

he had hair on his back, and of course Moby-Dick

 

In her great depression, Sylvia Plath

neglected to take either shower or bath

And while Spencer revised his great Faerie Queene

he failed to maintain good oral hygiene

 

Dorothy Parker caused quite a stir

when her agent came over looking for her

«Go away» she called out, «I’m fucking busy

and vice versa,» she moaned in a delirious tizzy

 

I thought I might take some time to peruse

a few books that were written by my fellow jews

I knew after reading Portnoy’s Complaint,

Roth may be a jew, but kosher he ain’t

 

And what about Isaac Bashevis Singer?

He didn’t eat pork, but he sure was a swinger

As a young man of twenty he shunned other jews

and partied all night with his man Langston Hughes

 

Winter nights in New Hampshire you could find Robert Frost

at the local saloon, where he liked getting sauced

And in his spare time, old Joseph Heller

liked making up jokes about Helen Keller

 

Not many folks knew that the great Norman Mailer

grew up in Kentucky in the back of å trailer

And while in Connecticut touring Mark Twain’s

I looked in his closet, saw handcuffs and chains

 

Take pity, Celeste, on a struggling bard

My mind might be soft, but my pencil is hard

My pen has been leaking all over my hand

Please be my paper; that would be grand


Yay, diggbart dikt deluxe ass, sånt liker jeg =D Og det var all bloggingen i denne omgang, men jeg kommer sterkt tilbake så det er bare å glede seg =D Bables!

4 kommentarer
  1. Jes du. Kan ikke se hva som er poenget med innlegget, jeg får egentlig ikke fatt på hva boken handeler om, mye om at du har mistet den. Er du redd for boken må du passe på den, knsje det er et hint om at du skal få opp øyne for noe annet en bøker.

  2. Jeg prater jo om to forskjellige bøker da (en jeg har mista og en jeg har lest), det kommer da frem hvis man leser teksten ordentlig. Og jeg passer veldig godt på bøker, kan vel telle på en hånd de jeg har mista, det er nok mer et hint om at jeg må rydde boka ned i veska rett før jeg skal gå av t-banen i stedet for å bære den sånn at jeg kan lese mens jeg går 😉 Forresten har jeg øynene oppe for mer enn bøker, jeg har skrevet under på underskriftskampanje for å la Maria Amelié få bli og i tillegg til bøker tenker jeg mye på film, musikk, musikaler, nintendo, lyktestolper og kreative prosjekter =D
   Men jeg er glad for kommentaren <3

  3. Skjønner (og jeg skal prøve å ha noen innlegg av den litt kortere arten for din skyld, Anne-Mari, selv om jeg nok vil bable i lange drag de fleste tilfellene siden det faller seg mer naturlig for meg) =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg