TWITTER LOVE STORY eller generell babbel fra en Karoline som har storslåtte planer i april

 

I stad gjorde jeg et smart kjøp på jobben, jeg kjøpte nemlig tre dvder. “The Invention of Lying” som jeg ikke har sett, men som ser genial ut, “Dragetreneren” fordi jeg ved senere ettertanke har kommet frem til at det var den tredje beste animasjonsfilmen jeg så i fjor (første plass er “Mary & Max”, andre plass er “Toy Story 3”) og “Annie” (1982-versjonen) fordi jeg ELSKET den dypt og inderlig fra jeg var fem år og mange år fremover og fordi jeg har den på VHS, men jeg ser jo aldri på VHS lenger og noen filmer må man nesten ha på dvd på ett eller annet tidspunkt (noe som gjør at jeg gleder meg til høsten i år for da blir “Løvenes Konge” tilgjengelig på dvd igjen og da SKAL jeg kjøpe den og ha den i dvd-filmhylla =D). Og det er med film som med bøker, man vil aldri få nok av dem 😉

Ellers så syns jeg jobb og hverdagslivet er veldig uinspirerende for tida for det skjer ingenting og jeg bruker mesteparten av tida på å kjede meg en del og det er jo i grunnen kjedelig det og. Det som er fint er at det skjer litt finfine ting i nærmeste fremtid, for eksempel noen greier lørdag niende april og sydentur i påsken og filmer som snart kommer på kino som nesten garantert vil bli herlige ting å se. Og så er det jo april i morgen og det bringer meg til hovedtemaet for dette innlegget:

Som mange kanskje har fått med seg så har jeg deltatt på Nanowrimo fem ganger og vunnet det fire av dem (dvs. har jeg skrevet fire bøker på over 50 000 ord sånn for moro skyld, ting som aldri skal bli publisert, men som jeg er stolt over like fullt). Og de siste tre årene har jeg også prøvd meg på Script Frenzy der man skal skrive et manus (teater eller film eller radio osv., mulighetene er mange) og det har jeg aldri fått til. Men i år har jeg bestemt meg for at jeg SKAL! få det til, dermed basta, basta bom, jeg nekter å gå med på å feile igjen for hallo, når jeg har greid Nanowrimo så burde det jo være mulig for meg å klare Script Frenzy også. Og jeg nevner dette her for hvis jeg nevner det nok så kan folk kanskje pushe meg litt, sånn “nei, Karoline, skriv, du skal klare dette”, slike ting og så vil jeg føle i større grad at jeg må klare det og så vil det ha effekt. Og det fine er at nå har jeg en ide som jeg faktisk har oppriktig trua på og i tillegg skal jeg ikke være så opptatt av å følge reglene. Før har jeg mistet interessen fordi jeg har brukt Celtx og gått inn for å ha riktig formattering hele veien og blitt gal fordi det ikke funker å ha sangtekster i det formatet jeg vil ha det inne på Celtx og liknende programmer. Så i år skal alt skrives i Word og jeg skal ta veldig lett på eventuelle formateringsregler og sånt siden jeg tross alt skriver dette for min egen del og da er det jo andre ting som kan være i fokus. Og i tillegg skal jeg ha masse sanger både på norsk og på engelsk, jeg skal jo selvfølgelig skrive en musikal og nå skal jeg bable litt om prosjektet mitt!

Jeg skal skrive en twitterikal eller musitter eller noe sånt, i alle fall en musikal som handler om kjærlighet og Twitter. Historien er enkelt og greit sånn at vi har Max (en følsom gutt som har blitt mobbet en del og er ganske usikker på seg selv som elsker musikaler og ønsker å bli låtskriver for musikaler, han er ellers ganske forsiktig, litt nevrotisk og liker internett fordi han tør å være seg selv der) og så har vi Midolin (en sprudlende og fantasifull jente som egentlig er mer sjenert enn hun gir inntrykk av og som ikke har sansen for musikaler, men elsker å skrive sanger og drømmer om å skrive og komponere musikk for Disney-filmer). Vi vet ikke om de egentlig heter Max og Midolin, men det er det de kaller seg på Twitter og derfor er det disse navnene de går under i musikalen. Så begynner de å prate sammen på Twitter og utvikler et vennskap og så forelskelse og sånt og det handler om deres forhold fra de begynner å prate sammen til deres første møte. Og ja, konseptet er ikke kongen av originalitet, men det er jo heller ikke poenget. I stedet vil jeg bare fortelle en veldig søt historie og ha en unnskyldning til å skrive masse fine sanger. Og nå tenkte jeg å skrive opp titlene på sangene jeg skal skrive for å vekke folks interesse eller noe sånt 🙂

SANGER i “TWITTER LOVE STORY”

– Twittertid (sunget av Max og Midolin)
– #FFNOR til Midolin (sunget av Max)
– Like a Disney Movie (sunget av Midolin)
– Feber er morsommere på Twitter (sunget av Max)
– 3 AM (sunget av Midolin)
– Broadway Star (sunget av Max)
– Jeg skulle vært svensk (sunget av Midolin)
– En uke uten nett (sunget av Max)
– Jeg kjeder meg (sunget av Midolin)
– Life before Twitter (sunget av Max)
– He retweeted me (sunget av Midolin)
– Jeg er kulere på nettet (sunget av Max og Midolin)
– En dag (sunget av Max)
– What if (sunget av Midolin)
– Twitter, det gikk bra (sunget av Max og Midolin)
– Twittertid Reprise (sunget av Max og Midolin)

Det blir seriøst kjempegøy å skrive disse sangene, jeg kan nærmest høre mange av dem inne i hodet mitt allerede. Og siden både Max og Midolin tilfeldigvis driver med å skrive sanger så er jeg fri til å ha sanger både på engelsk og på norsk fordi hvilket språk man skriver sangtekster på jo kan variere med humøret og sånt. Og sånn jeg ser det for meg er det en musikal på bare en akt der det kun er to skuespillere (hun som spiller Midolin og han som spiller Max) og et ganske lite orkester og to, tre som tilfeldigvis kan fungere som koring og dansere i enkelte numre, i alle fall ser jeg det for meg med ganske få aktører sånn at stemningen blir mer intim, Videre er ideen min at scenen skal bestå av to rom (rommet der Max sitter på data og twitrer og sånt og rommet der Midolin sitter og driver med det samme) og så går den personen som synger ut til midten av scenen og har sangnummeret sitt før den går tilbake til rommet sitt, uansett ser jeg stykket for meg med ganske sparsomme kulisser, i det hele tatt vil jeg skape noe som er mer minimalistisk og intimt liksom. I det hele tatt er det mange ting jeg ser for meg før jeg en gang har begynt å skrive og det er artig =D Og jeg har regnet på det og funnet ut at om jeg skriver fem sider hver dag fra i morgen og til og med 15. april så vil jeg ha 75 sider når jeg drar en uke til Syden i påsken og vil teknisk sett være fri til å ta 100 % ferie fra Script Frenzy når jeg er i Syden og så ha en hel uke på de siste 25 sidene, det kan funke utmerket!

Så jeg gleder meg til april, jeg skal skrive en musikal og det kan bli ganske episk. Ønsk meg lykke til!

Og ellers så er det intet nytt fra Karoline-fronten. Jo, jeg begynner å utvikle en redsel for at det aldri skal bli vår noensinne for det har snødd i hele dag og i morgen er det første april og det har vært vinter i fem måneder og jeg var drittlei etter fem dager og ingen værguder bryr seg om min mening liksom. Samtidig er jo det fine at jeg nå vil være desto mer lykkelig når jeg kan gå i skjørt massevis, plukke hestehov, sitte utendørs i solsteiken på kafé, tegne blomster utendørs. Jeg tror til og med jeg kan ende opp med å gå turer bare for å nyte det hele når det endelig blir skikkelig vår på sitt beste med blader på trærne og en inspirerende følelse av at det går mot sommer. Og det kan jo rett og slett ikke være så mye mer vinter på oss nå, det må jo bli vår, så snøen de siste dagene satser jeg på at er bare de siste krampetrekningene til Herr Vinter før han heiser det hvite flagget og lar Frøken Vår ta over.

Det var vel ikke noe mer så nå kan jeg nok trygt avslutte dette innlegget og så blogger jeg igjen antakelig på lørdag =0)

8 kommentarer
  1. Dette innlegge syne ikke jeg var så intresangt som det inlegget som jeg leste om nummerologi. Kan du ikke skrive mer om Numerlogi?

  2. Kjekt å se en annen som skal gjøre Script Frenzy 🙂 Jeg har noen års fartstid på NaNo, men det er første gang jeg prøver Screnzy, så jeg er litt spent på hva jeg egentlig har gitt meg ut på… Lykke til! Du klarer det nok i år skal du se 😉

  3. Lykke til! Syns helt ærlig at konseptet ditt virker helt fantastisk, og flere av sangtitlene er bare sånn supergeniale. Og væffal for min egen del så veit jeg at enkle plott ofte funker like bra, og noen ganger bedre, enn mer innvikla plott. Hurra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg